שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח בלתי אפשרי!

מטבח בלתי אפשרי! 20 מרס 2012 12:42 #1

שלום רב!
מאוד מתרשמת מהאתר ומהפורום המקצועי והתשובות העניניות. ולכן אני כאן!
קיבלנו מהקבלן מטבח שאין לי מושג איך "לאכול אותו". אין לנו אפשרות להשקיע בו והמון דברים מפריעים לי.
1. רציתי להעביר את הכיריים לצד השני של הקיר, העניין הוא שמאפשרים לי להעביר רק את הכיריים ולא להזיז את הכיור. צפוף מידי!? מה עושים? להשאיר כך?
2. ארונות בצבע שמנת פורמייקה של פורמקס 3201. חשבתי על שיש אפור כהה. איזה חיפוי "מדהים" ניתן לעשות במינימום השקעה ויופי של תוצאה. מקבלים מלבן ריבועי קטן ( חשבתי על חיפוי לבן מבריק - אולי מלבני- עם פס פסיפס מעל גובה השיש בצבע כסף אדום. או לחילופין- חיפוי גם אפור כהה כצבע השיש עם פס אדום כסוף..).
3. איך ניתן לשדרגו במינימום הוצאה??????
בבקשה עזרה, צריכה להחזיר להם תשובה....
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בלתי אפשרי! 20 מרס 2012 19:25 #2

הי אסתי,

נראה לי שיצרתי אצלך ציפיות גבוהות. אולי אפילו גבוהות מדי... אין לי תשובות קסם ולא לכל דבר יש פתרון אך בכל זאת השתדל לעזור -

1. דבר ראשון חשוב להבין שהמרחק המינימלי בין הכיריים לכיור צריך להיות 90סמ'. הסיבה לכך היא שזהו בדרך כלל משטח העבודה המרכזי במטבח ולכן חשוב שיהיה גדול דיו.

ולכן אחת מהאפשרויות לדעתי היא להרחיק את הכיריים בכ-30סמ' ימינה. כרגע מהתכנית נראה שיש לך 60סמ' בין הכיור לכיריים (המדיח), הוספת יחידה ברוחב של 30סמ' לבקבוקים ותבלינים מימין למדיח יכולה להביא אותך למצב טוב מבחינה זו.

האם זה אפשרי מבחינתך?

החסרון של זה הוא שהכיריים עדיין יהיו מתחת לחלון (מה שלא מומלץ), אך זה הרע במיעוטו...

אפשרות נוספת היא לפצל את היחידה הגבוהה של התנור והמיקרו. את התנור אפשר להוריד את מתחת למשטח העבודה ואת המיקרו להעביר לפינה הימנית ביותר של השיש. זה לא אידאלי בגלל שהמיקרו יחסום קצת את השיש.

לדעתי הפתרון הראשון טוב יותר.

ומה לגבי העברת כל היחידה הגבוהה של התנור והמיקרו אל הצד הימיני של החלון? זה יגרום למטבח להיות תחום יותר אך יאפשר לך מקום עבודה מצוין לכיריים אם תעבירי אותם לקיר השמאלי. זה גם יאפשר קולט אדים (מאוד חשוב!)

את יכולה להעזר ב-'מחליטון' אפלקיציית אקסל שכתבתי לקבלת החלטות הקשורות למטבח. הקישור למחליטון נמצא בדיון דביק בחלק העליון של הפורום.

2. לגבי חיפוי קיר מדהים (:))... שתי האפשרויות שכתבת נשמעות לי טובות. והנה עוד רעיון... במקום שפס הפסיפס יהיה מפסיפס רגיל, מה את אומרת שהפס יהיה בנוי מ-'שברים' של אריחים בצבע אדום או אדום וכסוף?? זה יכניס טוויסט נוסף ויפה לחיפוי הקיר. לדעתי זה באמת יכול להפוך אותו למדהים.

3. שדרוג במינימום הוצאה. מממ... כמה זה מינימום הוצאה בשבילך? את יכולה לחסוך בפרזול של פינה. לא לבחור במג'יק קורנר ומקבילותיו. יש פתרונות זולים לפינה. אני לא יודע עם תכננת תריס, אבל גם עליו הייתי מוותר כי הוא יקר.

מה שכן...

לא הייתי מוותר בשום פנים על מנגנון טריקה שקטה של דלתות ומגירות.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בלתי אפשרי! 21 מרס 2012 06:58 #3

וואאאאאאאאאאאאאאו, איזו תשובה מקיפה! קודם כל תודה רבה על ההתייחסות המעמיקה! ולענייננו- כל שינוי ולו קל במבנה המטבח (חוץ ממיקום הכיריים) מוציא אותנו במינוס של כמה אלפי שקלים....אז תוספת או שינוי מיקום לא כל כך רלוונטיים...

מה זה "שברים של אריחים"? מוכרים את זה כך? קל לניקוי? מה עלותו?

האם ישנו אתר שבו הדמייה של צבעי מטבח און ליין? משהו שבו אפשר לקחת את התמונה של המטבח שלי ולצבוע אותו יחד עם השיש וחיפוי הקיר כרצוני כדי לראות מה יצא בסוף???

תודה מראש, שוב
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בלתי אפשרי! 21 מרס 2012 18:41 #4

הי אסתי,

תוספת של 30סמ למטבח באלפי שקלים?? נשמע לי מוזר. גם אם לוקחים בחשבון שהשיש צריך להיות ב-30סמ' ארוך יותר.

'בשברי אחריחים' התכוונתי לאריחים קטנים החתוכים באופן לא סימטרי. זה נראה כמו שברים קטנים. בערך בגודל של 5X10סמ'. מאחר שהשברים תחומים בתוך פס אחד, זה נראה מאוד מעניין. בגלל השילוב של הא-סימטריה של השברים עם הסימטריה של הפס התוחם.

אין לי תמונה שאני יכול לצרף, ראיתי את זה פעם אך לא צילמתי וכבר חיפשתי בעבר באינטרנט תמונה של משהו דומה אך לא הצלחתי למצוא.

לגבי הדמיה צבעונית של המטבח. לכאורה זה רעיון טוב, אך בפועל זה תמיד יראה כמו הדמיה של מחשב. זה אף פעם לא יראה כמו תמונה אמיתית שאפשר להסיק ממנה מסקנות מבוססות על שילוב של צבעים וגוונים כלשהם במטבח.

אני לא הייתי בונה על הדמיה כזו שתשקף נכון את מה שיוצא במציאות מבחינת הצבעים.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
עריכה אחרונה: 21 מרס 2012 18:41 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בלתי אפשרי! 23 מרס 2012 07:37 #5

הי תודה רבה על העזרה! לקחתי לתשומת ליבי! תודה על הכל!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.141 seconds