שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: סדר סדר סדר

סדר סדר סדר 21 אפר 2012 22:18 #1

היי עמרי, אני מאוד שמחה שנחשפתי לאתר שלך וגם לקבל ממך את הניוזלייטר. יש לנו מטבח מתוכנן ואני חושבת שהוא די לפי הכללים אבל הוא לא מסתדר לי. כל פיתרון שאני מעלה נפגש עם בעייה אחרת מתחום הפאנג- שואי ואני קצת בבאלגן. כמו"כ אנחנו רוצים 2 כיורים ואני חושבת שאולי פיתרון של שני כיורים צמודים יפתור את זה אבל אז יהיה מרחק גדול מידי מהכיריים.. בקיצור, יותר מאשמח לחוות דעתך בעניין. תודה מראש, ואיזה כיף שאפשר, ליאת.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סדר סדר סדר 22 אפר 2012 17:57 #2

הי ליאת,

ברוכה הבאה לפורום!

אני שמח שאת מרוצה מהאתר :).

נראה אם אצליח לעזור לך...

דבר ראשון, בעניין קבלת החלטות והתלבטויות באופן כללי. בניתי אפליקציה פשוטה מאוד באקסל המסייעת בקבלת החלטות מורכבות. לאפליקציה קוראים באופן מפתיע למדי... 'המחליטון!'. תוכלי למצוא עליה עוד פרטים בדיון דביק בחלק העליון של הפורום.

עברתי על התכנית האדריכלית ששלחת ויש לי כמה הערות לגבי המטבח -

מיקום האי - כרגע האי חותך את משולש העבודה כיריים-כיור-מקרר. זה בעייתי מכיוון שזה יגרום לכם להקיף את הפינה של האי יותר מדי פעמים בזמן העבודה במטבח. וזה ממש לא נוח.

המרחק המינימלי המומלץ בין הכיריים לכיור הוא 90סמ'. אצלכם מאחד הכיורים זה נראה פחות מכך. מרחק זה הוא חשוב מכיוון שמדובר במשטח העבודה המרכזי במטבח ולכן חשוב שהוא יהיה מספיק גדול.

המרחק המקסימלי בין המקרר לכיור צריך להיות 270סמ'. נראה לי שלכיור הרחוק שלכם זה יותר מכך. המרחקים במטבח הופכים להיות גדולים מדי ולא נוחים.

ודבר אחרון בינתיים - ראיתי שאין לכם ארון מזווה גבוה. יש לכם מזווה נפרד?

ואיפה תכננתם לשים את המיקרו?? הוא תופס משטח עבודה יקר.

זהו בינתיים. הרעיון שלך לעשות כיור כפול במקום שני כיורים נראה לי שווה בדיקה. הוא יכול לפתור חלק מהבעיות שציינתי למעלה אבל צריך לבדוק זאת בצורה מסודרת.

כמו כן הייתי ממליץ על הדמיה תלת ממדית מלאה. יהיה לכם הרבה יותר קל להבין מה קורה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סדר סדר סדר 22 אפר 2012 18:37 #3

תודה רבה עמרי על התשובה. ממש כיף שיש אותך :)
אפשר לבקש את דעתך על כך שכיריים נמצאות מול הכניסה מצד בפאנג שואי או שזה לא ככ חשוב. זה מעסיק אותי מאוד. אם שמת לב המטבח הוא ממש ממול הכניסה.. יש עדיפות שמול לכניסה בקו ישר יהיו דוקא הכיורים? אגב, המזווה נמצא בקיר הימני והוא ארוך במיוחד אני חושבת לקצר אותו בחצי ולשם להעביר את המקרר. (בעיקר בגלל עלות..) ואם כבר עלה המזווה, מה הגודל הנורמטיבי למזווה למשפחה ישראלית ממוצעת?
שוב תודה, המחשבות שלי מתבשלות לאט על הגז:)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סדר סדר סדר 23 אפר 2012 18:18 #4

הי ליאת,

כיף שיש אותך שכותבת לי שכיף שיש אותי :).

קטונתי מלייעץ משהו בפנג שואי. אני ממש לא מומחה בתחום.

לדעתי אם הדברים מסתדרים מבחינה פונקציונלית וגם לפי הפנג שואי אז זה מצוין, ואם לא אז לוותר על תכנון שתואם לפנג שואי. פונקציונליות במטבח חשובה יותר.

טוב שהסבת את תשומת לבי לקיר הימני. לא קלטתי כלל שיש שם קיר של ארונות גבוהים.

...ואם יש בו מזווה זה מצוין. לדעתי ארון גבוה ברוחב 60-70סמ עם נשלפים בפנים בהחלט מספיק כמזווה למשפחה ממוצעת (מה שזה לא יהיה...).

לגבי המקרר, אם את מעבירה אותו תבדקי שהוא לא יוצא רחוק מדי מהכיריים. המרחק המקסימלי צריך להיות 270סמ'. ותבדקי שוב שהאי לא חותך את משולש העבודה כיריים-כיור-מקרר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סדר סדר סדר 23 אפר 2012 22:32 #5

עמרי,
שוב תודה על תגובתך. ככל שאני משחקת בסדר של האלמנטים כיור- כיריים -כיור נוסף ומקרר אני מגיעה למסקנה שיהיה כיור אחד שהוא יותר מבודד מהמקרר ואולי זה יכול להיות בסדר אם הוא יוגדר לחלבי אבל אני לא בטוחה.מה אתה אומר? כי אם אצמיד את שני הכיורים יחד לצלע אחת ובצלע השנייה יהיה רק כיריים אני אצור מצב של שטח עבודה כלוא ולא שימושי. האם אני צודקת? אז חשבתי שאשאיר את המקרר היכן שהוא ובהמשך הצלע, מתחת לחלון יהיה כיור ואז בצלע השניה שהיא ממול לבית יהיו הכיריים ומצד שמאל שלהם כיור נוסף, שהוא יהיה רחוק מהמקרר. מה דעתך? מבין את הג'יבריש שלי?
יש לי שאלה אחרת, לגבי המקרר.
יש מצב שהוא לא יבלוט? הייתי רוצה שיהיה בקו ישר עם הארונות. זה מקרר עם מקפיא תחתון. וזה ממש לא יפה בעיני הבליטה של המקררים. הסבירו לי שאין דרך אחרת כי לא יהיה מקום לדלתות להיפתח. ובכל זאת.. אולי יש לך איזה שרביט קסמים ותאיר את עיניי אחרת?
שוב תודה רבה,
ליאת.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סדר סדר סדר 24 אפר 2012 05:57 #6

הי ליאת,
לא מצליחה משום מה לפתוח את השרטוט המצורף, כך שלא יכולה לסייע בתכנון. רק רציתי להוסיף הערה כללית לגבי פנג שוואי. אני לא מומחית בכך, אבל כן משלבת זאת בעיצוב הכללי בקווים מנחים - בעיקר כשיש התלבטויות לגבי מיקומים של מיטה בחדר שינה, פונקציות עבודה ואירוח לעומת פרטיות, זה מין ידע כללי מנחה.
מה שקורה הוא מאד מעניין - כשמתכננים נכון והחלל "מסתדר" טוב מבחינת מה שרואים מכל זוית, מעברים בין פריטים, אווירה כללית וכד', מצאתי שגם עובד טוב עם רוח הפנג שוואי.
כלומר יש בתורה העתיקה הזו הרבה חוכמה שגם באינטואיציות טובות והתאמה לנתוני גודל, פתחים (וגם ניסיון בתכנון..)לרוב מסתדר עם הגיון.
כנ"ל לגבי הפתרונות שיש לכך להציע כאשר דברים לא בול מסתדרים במרחב בפנג שוואי אידאלי.
מעניין, לא?
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סדר סדר סדר 24 אפר 2012 19:30 #7

הי ליאת,

בהחלט אפשר להגדיר כיור אחד רחוק יותר כך פחות יתאים מבחינת התכנון הפונקציונלי. כבר ראיתי מטבחים שיש בהם הפרדה של בשר וחלב מתוכננים בצורה כזו.

השאלה היא האם דווקא הכיור החלבי צריך להיות הרחוק יותר? אולי דווקא השימוש בו הוא תכוף יותר ויומיומי יותר ולכן עדיף שהוא יהיה קרוב יותר למקרר?

לגבי המקרר - בעיה אם פתיחת דלת יכולה להיווצר רק אם המקרר עמוק יותר מקו הארונות... וזה מן הסתם אף פעם לא קורה.

אם המקרר מיושר עם קו הארונות אז אין בעיה של פתיחת הדלת כי צירי הדלת נמצאים בחלק החיצוני של דלת המקרר.

כדי ליישר את המקרר עם קו הארונות אפשר לעשות שני דברים בו זמנית.

1. לעשות ארונות עמוקים יותר. 70סמ' במקום 60סמ'.

2. לחצוב נישה בקיר שמאחורי המקרר בעומק של 10סמ'.

שילוב של שני הדברים האלה יוביל לכך שתוכלי לקחת את המקרר אחורה כ-20סמ'. בדרך כלל זה מספיק כדי שלא יבלוט.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סדר סדר סדר 27 אפר 2012 11:18 #8

הי עמרי,
בדקתי את עומק המקרר הוא 70 בלי הדלתות. ועם הדלת (בלי הידית)הוא 76. בכל זאת אתה ממליץ על 2 הדברים שכתבת לעיל, או שיספיק לי לתכנן עומק של 70 בארונות מטבח? אם המטבח מורכב מ2 צלעות, האם גם את הצלע השנייה אצטרך לתכנן בעומק 70, ואם על הכל תשובתך היא חיובית, האם זה מייקר את התכנון של המטבח? בכמה אחוזים?
הכי תודה על הכל, ליאת.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סדר סדר סדר 28 אפר 2012 16:51 #9

הי ליאת,

לדעתי רק דבר אחד לא יספיק. חציבה בקיר לבד היא כ-10סמ' והעמקת הארונות היא עוד 10סמ'.

עומק המקרר כפי שכתבת הוא 76סמ', כך שאם תעשי רק את אחד הדברים שציינתי ישארו לך 6סמ' של מקרר בולט. לדעתי 6סמ' זה לא מאוד מורגש אבל אם את רוצה ממש קו אחד אז צריך את שני הדברים.

דרך אגב, יש אפשרות שלישית והיא להרחיק את הארונות מקיר מבלי להעמיק אותם. ואז אם יש צורך רק הפלטה שסוגרת מהצד היא עמוקה יותר. זה יחסוך לך חומר גלם ופרזול של ארונות עמוקים יותר.

אם המטבח הוא שתי צלעות (למרות שלפי התכנית שלך הוא לא...), אז הצלע השניה לא חייבת להיות עמוקה יותר. היא יכולה להשאר 60סמ'.

אם בהמשך הארונות העמוקים יש גם שיש (עך אותה צלע), אז כן צריך שיש עמוק יותר וזה כן יכול לייקר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.189 seconds