שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: זקוקים לעצה - מדף במטבח

זקוקים לעצה - מדף במטבח 17 יונ 2012 12:08 #1

עמרי שלום רב,

בהמשך לשיחתנו ולעצתך האדיבה כי אעביר את הנתונים בפורום, רצ"ב תמונות ושרטוט של המטבח המדובר.

כמו שאפשר לראות בתמונות , השיש אצלינו עמוס לעייפה ולא נשאר מקום לעבוד עליו.
חשבנו על פיתרון של מדף גדול שיוכל לסייע לנו לפנות את השיש.

נשמח לקבל עצה לגבי מיקומו , מידותיו, החומר ממנו עשוי וצורתו. או אולי בכלל רעיון אחר לגמרי?
חסר לי גם מאד מוט ארוך לתליה של אביזרי מטבח, תבלינים וכו', ולכן חשבנו אולי על מדף בצורת "ר" שאפשר יהיה לחבר אליו מוט.

המטבח עשוי מפורמקיה לבנה ופינת האוכל מאלון טבעי ומארון מתכת בשילוב זכוכית.

היינו רוצים לנצל את ההזדמנות להכניס גם קצת "חום" במטבח הלבן והמודרני שלנו.

בקיצור, מבולבלים וזקוקים לעצותיך הטובות.

להלן התמונות:

1. מבט על חלקו השמאלי של השיש.

2. מבט על חלקו הימני של השיש.

3. מבט כל כל המטבח מצידו הימני.

4. מבט מהמטבח אל פינת האוכל.

תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: זקוקים לעצה - מדף במטבח 17 יונ 2012 13:16 #2

הי רמה,

למה אתם נעולים דווקא על מדף?

ממה שאני מצליח לראות, אם תעבירו את מה שיש לכם על משטח העבודה למדף, אומנם השיש יישאר הפנוי אך עדיין תישאר תחושה עמוסה במטבח כי 'הבלאגן' יעבור למדף.

האם יצא לכם לחשוב לעשות ארון קלפה במקום מדף? כך גם תוכלו להסתיר חלק מהדברים.

ואולי שילוב של קלפה מצד אחד של הכיור ומדף מהצד השני?

בכל אופן, אם אתם נעולים על עניין המדף ורוצים להוסיף חום למטבח אז לדעתי החומר המתאים הוא עץ מלא. עץ מלא הוא חומר 'חם' המשתלב היטב במטבחים לבנים ומודרניים, בדיוק כמו המטבח שלכם...

כדי לא להעמיס יותר מידי, אני הייתי עושה שני מדפים משני הצדדים של הכיור. המדפים צריכים להיות בעומק 30סמ' ומרוחקים 20-30סמ' מהכיור, מהקיר ומקולט האדים.

ואפשר גם לעשות עוד קומה של מדפים, בדיוק מעל שני המדפים התחתונים. המדפים התחתונים צריכים להיות 50-60סמ' מעל השיש ואם אתם רוצים גם מעליהם אז הם צריכים להיות 30-40סמ' מעל המדפים התחתונים.

לגבי מוט תליה - לדעתי הוא צריך להיות נפרד מהמדפים. יצירת מדפים בצורת ר' יחד עם מוט תליה לא נראה לי מתאים למטבח מודרני.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: זקוקים לעצה - מדף במטבח 18 יונ 2012 10:43 #3

הי עמרי
תודה על התגובה המהירה.
אנחנו לא נעולים על מדף, והרעיון לעשות משהו מעץ מלא בהחלט נראה לנו
הרעיון של ארון קלפה מצד אחד של הכיור ומדף מהצד השני יכול להיות רעיון מענין.
אני לא כל כך מצליחה לדמיין אין זה יעבוד עם כל הגבהים השונים שיש לנו במטבח כמו השיש שעולה על הקיר וקולט האדים.
האם הארון קלפה כולו מעץ מלא? משהו אחר? גודלו?
גם מדף או שני מדפים מכל צד נשמע אחלה.
ובכל אחת מהאפשרויות; איפה תולים את המוט? בשני הצדדים של הכיור? באיזה גובה?
אני מצרפת שרטוט עם מידות מדויקות של המטבח
, אולי יעזור לך לעזור לנו להחליט.

שוב תודה,

רמה

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: זקוקים לעצה - מדף במטבח 18 יונ 2012 13:47 #4

הי רמה,

לדעתי את צריכה לראות הדמיה תלת ממדית כדי לדעת איך זה יראה בסוף. את יכולה ללכת לחברת מטבחים ולבקש הדמיה. רק אל תגידי להם שאת רוצה רק ארון קלפה או מדפים...

בכל מקרה, אני לא רואה שום בעיה עם הגבהים השונים במטבח. הקלפה ו/או המדפים צריכים להיות מעל חיפוי הקיר.

מימין לכיור את יכולה לעשות את הקלפה ומשאל לכיור שני מדפים מעץ מלא.

הקלפה עצמה לא יכולה להיות מעץ מלא. בבנית קלפה למטבח משתמשים בעץ סנביץ', ובעצם מה שיש לך לבחור הוא מה יהיה החיפוי של הסנדביץ ומה תהיה החזית של הקלפה.

מה שיכול להיות מעץ מלא בקלפה הוא החזית, אבל כדי שזה לא יהיה כבר מידי לדעתי שווה לשקול ללכת על חזית עם זכוכית לבנה אטומה ומסגרת של עץ מלא. כך זה יתאים גם למדפים, גם יוסיף חום למטבח ומצד שני לא יהיה 'כבד' מידי.

החיפוי של הקלפה אני חשוב שצריך להיות כמו הארונות. כלומר פורמייקה לבנה. אפשר לשקול להוסיף עוד עניין למטבח עם בחירת חיפוי שונה לקלפה אבל לדעתי זה יהיה כבר יותר מידי חומרים וטקסטורות וייצור עומס בעיניים.

לגבי גודל הקלפה, כמו שכתבתי קודם - עומק 30סמ' ורוחב המשאיר כ-20סמ' מהכיור ומהחלון.

על המוט את רוצה לתלות דברים שיהיו שימושיים בזמן העבודה על הכיריים נכון? אם כן הוא צריך להיות מתחת למדפים שיהיו משמאל לכיור. אם לא אז את יכולה למקם אותו גם מימין לכיור מתחת לקלפה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.160 seconds