שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח לבן - שילוב עץ

מטבח לבן - שילוב עץ 13 יול 2012 07:16 #1

יש לנו מטבח בצבע לבן טפ, שיש אפור עכבר (לא כהה, ולא בהיר), קרמיקה לבן עם פסים דקיקים אפורים ורצפה בהירה נוטה מעט לאפור.
בסך הכל יש התאמה והרמוניה - אבל זו לא אני.

אני לא טיפוס כזה אלא נוטה יותר לכפריות וצבעוניות (רציתי מראש להוסיף משהו, בחרנו לבן דווקא כי היו צבעים בודדים מאד מוגבלים במה שהחברה הציעה) וחשבנו לעשות שולן בר במטבח ומדף נוסף מעץ - במגמה לשבור את הלבן אפור.

העניין הוא א. אין לי מושג אם זה באמת יעזור. כולי תקווה אך אני לא בטוחה. אשמח לחוות דעתך.
ב. אין לי מושג איזה צבע עץ כדאי...
אני מוסיפה תמונה של שני מטבחים לבנים עם שלוב של עץ שאהבתי - אשמח אם תגיד לי איזה עץ כדאי לי לקחת שהוא בכיוון הזה...(ראיתי במקביל גם מטבחים לבנים עם שילוב עץ בהיר מאד ולא אהבתי)
ג. אני "מאיימת" על בעלי מפעם לפעם שבסוף עוד אצבע את הקרמיקה ללבן לגמרי, כי האפור הזה השתלט לי על העיניים. סתם מעניין לשמוע את דעתך - איך אני מורידה קצת מהאפור? חכם לצבוע קרמיקה (הבית בן חודש בסך הכל)

תודה רבה מראש. העניין מאד מטריד אותי.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: טל

לגבי: מטבח לבן - שילוב עץ 13 יול 2012 07:17 #2

כדאי אולי שאצרף תמונה של המטבח שלנו?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח לבן - שילוב עץ 14 יול 2012 09:30 #3

הי,

שולחן בר עשוי עץ טבעי או בוצ'ר בלוק יוסיף בעיקר חמימות למטבח. הוא לא יוסיף 'צבעוניות' במובן של צבע. שולחן כזה לא יהפוך את המטבח לכפרי אבל אם המדף יהיה מעוצב בסגנון 'כפרי' זה יוכל לעזור.

לגבי סוג העץ, אני חושב עץ אלון או מייפל יוכלו להוסיף את הגוונים שאת רוצה. אפשר גם ללכת לכיוון כהה יותר כמו עץ דובדבן.

כך או כך, צריך לבדוק מבחינה פונקציונלית שתוספת שולחן כזה לא תפגע בפונקציונליות של המטבח ולא תהפוך אותו לצפוף ולא נוח.

אני לא יודע לגבי צביעת קרמיקה. ראיתי משהו כזה רק בבתים מאוד ישנים ואני לא בטוח שזה בכלל אפשרי ברמה גבוהה כזו שתשאיר את המראה החדש של המטבח.

בכל אופן, אשמח אם תעלי תמונה כדי שאראה יותר טוב במה מדובר.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח לבן - שילוב עץ 15 יול 2012 06:11 #4

טוב, אז אני צריכה קצת לדייק: כשבחרתי פורמייקה לבנה למטבח (מבין ה4 צבעים שהוצעו לנו) ראיתי לנגד עיני את המטבחים שצירפתי בשאלה הראשונה, והם היו נראים לי מאד נעימים וכפריים, תכננתי בהמשך גם לשים מדף שעלו כמה דברים צבעוניים כדי לעשות את הטבח חמים וצבעוני.
בהמשך בחרנו שיש אפור כי בעלי חשש משיש לבן (שיראה מבולגן), והאריחים היו נראים לי חמודים, על אף שכן קצת התנגדתי להם בהתחלה בשל האפרוריות הקלה - ועכשיו לאחר מעשה אני עוד יותר מתחרטת.

אני מצרפת לך תמונה עדכנית של המטבח (לא הכי מסודר בעולם, תתייחס יותר לצבעים - פשוט צילמתי אותו מסודר אבל לא הצלחתי להעלות את התמונה)

המטרה היא לשים את המדף מעל הכירים - בקו אוירי בין המקרר לקלאפה, ואת השולחן - לשים כשולחן בר מצד ימין במפתן/כניסת המטבח.

1. למה הכוונה מדף בסגנון כפרי? חשבתי פשוט לעשות מדף פשוט וישר- חתיכת עץ, מאותו צבע של השולחן.

2.תודה על התשובה לגביי צביעת קרמיקה, כי זה באמת היה נראה לי "פרוייקט שנוי במחלוקת" ובעיקר לא ידוע ולא ברור.

3. במטבחים שצירפתי בשאלה המקורית - הכי אהבתי את הצבע עץ במטבח השני - ילך אצלנו? אתה יודע לומר לי איזה צבע זה?

4. ביקשתי מנגר הצעת מחיר על שולחן בר ואי - הוא אמר שלא כדאי לי לעשות שולחן מעץ מלא - כי הוא יהרס בקלות, אלא מחומר אחר ועליו פורמייקה. זה לא יתן לי אותו אפקט של עץ מלא, נכון? (אני פשוט שוקלת לוותר על הצעת הנגר מראש בגלל שזה פורמייקה)
-לא הצלחתי לשכנע אותו שזה יהיה בסדר מעץ מלא, כי אני לא מספיק מבינה בזה...

בכל מקרה - חשבנו לקנות אולי בוצ'ר מאיקאה ולהכין לבד שולחן בר ומדף (מבחינת יכולת הכנה עצמית- נראה לי שיהיה בסדר..). מה דעתך?

5. אם יש לך רעיונות נוספים איך אפשר לשדרג את המטבח לצבעוני/חמים/כפרי יותר - אשמח לשמוע. כי כרגע - אני מאד לא אוהבת אותו מבחינת התחושה שהוא מעניק.

המון המון המוו תודות.

(אנחנו נוסעים היום לאיקאה, מקווה שתהיה לך תשובה בשבילי)
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח לבן - שילוב עץ 15 יול 2012 06:12 #5

בטעות צרפתי לך תמונה של המטבח שאהבתי ולא תמונה ש המטבח הקיים, אז הנה...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח לבן - שילוב עץ 15 יול 2012 06:15 #6

תיקון טעות
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח לבן - שילוב עץ 16 יול 2012 13:37 #7

הי,

טוב עשית שהעלית תמונה של המטבח שלכם. כי אחרי שראיתי אותו אני חושב שמדף בסגנון כפרי לא יתאים (מהתיאור הראשוני שלך היה נדמה לי שהסגנון המטבח יותר 'רך' ומדף כפרי ישתלב בו היטב).

בכל מקרה, כרגע נראה לי שההצעה שלך לחומר של המדף, כלומר עץ מלא, תשתלב מצויין. הבעיה היחידה היא המיקום. מעל הכיריים זה לא רעיון מוצלח. המדף ומה שעליו יתמלא באדי מים ושמן. מהתמונה ששלחת נראה לי שהמקום היחידי בו ניתן לשלב מדף יכול להיות מתחת לקלפה. ואז זה צריך להיות מדף צר יחסית - כלומר מדף שיתאים לקפה תה וכדומה.

נעלמה התמונה של המטבח השני - נסי להעלות אותה שוב אבל עם שם קובץ באנגלית (שמות קובץ בעברית נמחקים וזה עושה בעיות).

נראה לי שקצת איחרתי וכבר נסעתם לאיקאה - בכל אופן אין שום בעיה עם שולחן מעץ מלא. צריך לשמור עליו קצת יותר מפוקרמייקה אבל זה ממש לא סיפור ועושים את זה מלא.

אני לא יודע מה לומר לך לגבי גודל השולחן ומיקומו. אם תעלי שרטוט של המטבח עם מידות ואולי גם תמונה מרחוק יותר כדי שאראה איך זה ישתלב עם חללים אחרים בבית, אוכל לתת לך פידבק אם שולחן כזה יתאים מבחינה פונקציונלית למטבח.

מה עוד אפשר לעשות כדי להוסיף למטבח חמימות? אמ....

את יושבת?

מה את אומרת על צביעת הקיר בצהוב?? לפני שאת פוסלת תעייני בתחרות המטבחים שבאתר. צביעה כזו היא מאוד פשוטה וזולה ויכולה להוסיף הרבה למטבח.

אפשר גם ללכת לכיוון של החלפת הידיות במטבח למשהו בסגנון אחר. אולי אפילו משהו ממש כפרי. מעין קרמיקה עם או בלי עיטור. צריך רק לבדוק שיש כאלה המתאימות למידות של החורים בחזיתות המטבח שלך (זה צריך להיות כפולות של 16ממ').

ועוד אפשרות היא להחליף את דלת הקלפה. לעשות דלת קלפה בסגנון אחרת. אולי מסגרת ומילואת זכוכית מעוצבת או רק זכוכית מעוצבת.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח לבן - שילוב עץ 17 יול 2012 18:00 #8

קודם כל - המון המון תודה על הסבלנות!!!

שמחתי לשמוע שלדעתך עץ מלא כן ישתלב.

הבנתי שהתמונה של המטבח שבו יש צבע עץ שמצא חן בעיני נמחקה - עשיתי כדברך ואני שולחת לך את הקובץ המתוקן עם המטבח היפה ההוא.

אמנם היינו באיקאה - אבל גם ככה נגמרו להם הבוצ'רים מהמלאי, אז תרגיש בנוח עם זה שלא ענית...

נראה לי שלגבי המיקום אני כן יותר בטוחה, ראיתי מטבח מוכן דומה לשלנו - וזה משתלב יפה ולא צפוף (והאמת שזה היה התכנון הראשוני של המטבח כשישבנו עם המעצבת מטבחים, אבל נבהלנו מהעלות ו"השתפנו", אבל עכשיו הבנו שזה הכרחי, בטח במצב הנתון והאפרורי/נקי הזה)

דווקא הרהרתי לגביי צביעה, בגוון ירקרק בהיר (לא כמו זה שבאתר מצד ימין, יותר פיסטוקי, יש לי ספל בצבע הזה ששמתי לב שמשתלב יפה עם הצבעים במטבח) וגם קצת על החלפת הדלת - כך שחיזקת את החלטתי, עכשיו נשאר לי לחשוב על צבעים ולהחליט מה סופית נעשה..

המון המון תודה. אשמח לדעת כמו שכתבתי מה צבע העץ שיש במטבח שאני מצרפת (ואם זה בכלל מתאים בעיניך)
וגם - איזה צבע אתה מציע לקלאפה - פשוט זכוכית או זכוכית צבעונית?

תודה רבה רבה שוב.
האתר הזה באמת מעולה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח לבן - שילוב עץ 18 יול 2012 05:33 #9

הי,

שמחתי לעזור :)

אני לא במאה אחוז בטוח אבל גוון העץ בתמונה נראה לי כמו דובדבן ונראה לי בהחלט מתאים למטבח שלכם.

בוצ'ר בלוק לא חייבים לקנות רק באיקאה. אל תלכו לנגרים, תלכו למחסני עצים, מהם הנגרים קונים ומהם תוכלו גם לקבל מחיר טוב יותר לבוצ'ר בלוק.

דרך אגב, יש הבדל בין בוצ'ר בלוק לבין עץ מלא. בוצ'ר בלוק הוא חתיכות עץ המודבקות אחת לשניה. עץ מלא הוא פשוט קורות ארוכות של עץ המודבקות אחת לשניה.

יש עוד חומר שנראה כמו עץ מלא אבל הוא למעשה קורות דקות של עץ מלא מודבקות על סנביץ'. הייתרון שלו הוא המחיר ושקונים אותו כבר כפלטה מוכנה. החסון הוא שצריך להדביק קנטים של עץ מלא (כדי שלא יראו את הסנביץ') ואת זה אפשר לעשות רק בנגריה.

לגבי הקלפה - את יכולה לבחור בזכוכית חלקה או זכוכית המעוטרת בעדינות. לא הייתי הולך על עיטור מאוד דומיננטי כאן בגלל שהמטבח קטן וזה יכול ליצור תחושה עמוסה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.160 seconds