שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: שאלה לגבי תכנון מטבח חדש

שאלה לגבי תכנון מטבח חדש 15 ספט 2012 21:31 #1

הי,
אנחנו בשלבי תכנון בית פרטי קומה אחת ומרתף.
הסקיצה של הבית מצורפת - אל תתיחסו למיקום הכיור/כיריים/מקרר . חלונות יהיו בשני הקירות של המטבח בהתאם לתכנון המטבח.
לא מופיע , אבל, בצד ימין של דלת הכניסה מתוכנן עוד קיר של 50 ס"מ ובפאה הזו של המטבח חשבנו לשים את המקרר ארון לתנור/מיקרוגל ומזווה של 60 ס"מ.
הרוחב בין ארונות המטבח יהיה 3.10-3.20 ,
האם זה יהיה נכון להוסיף אי ? ואם כן באיזה גודל , מבלי להפוף את המטבח לצפוף .
מטרת האי - עוד קצת אחסון ומקום ישיבה עבור 5 אנשים לארוחות קלות .
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה לגבי תכנון מטבח חדש 16 ספט 2012 07:17 #2

עברתי בעיון על השרטוט ששלחת.

אז ככה...

כשכתבת רוחב בין ארונות מטבח של 3.10מ' התכוונת לרוחב בין הקיר של ה-50סמ' לבין הקיר של הבית איפה שהמקרר?? זה נראה לי מוזר כי אני מדדתי שם 230סמ'.

בכל מקרה, 230סמ' זה מספיק למה שאתם רוצים שם כי למקרר משאירים בדרך כלל 100-105סמ', ארון מזווה הוא 60סמ' וארון לתנור בילטאין ומיקרו הוא גם 60סמ'.

מה שכן, יצטרך להיות נתק בין קיר הארונות לבין תחילת משטח העבודה לפחות של 1מ' או יותר כדי שהגישה לארון הצמוד לקיר תהיה נוחה.

לגבי האי, אתה צריך לשלוח אליי שרטוט קצת יותר מדויק של תכנון המטבח כדי שאוכל לומר משהו יותר ודאי.

ובכל זאת, אוכל בקצרה להסביר מהם כללי האצבע להוספת אי למטבח:

1. המרחק בין משטח העבודה של האי לבין משטח העבודה הצמוד לקירות צריך להיות 110-120סמ'. פחות מכך והמטבח יהיה צפוף. יותר מכך יגרום לכך שתצטרכו לעשות יותר מצעד אחד כדי להגיע לאי. זה אולי נשמע לך מעט אבל כאשר עובדים במטבח זה הרבה מאוד וזה יהפוך את האי ללא פרקטי כל כך.

2. חשוב לשים לב שהאי לא חותך את צלעות משולש העבודה כיריים-כיור-מקרר. במידה וזה קורה זה לא יהיה נוח כי תצטרכו 'להקיף' את האי בזמן העבודה השוטפת במטבח.

3. דבר אחרון - לדעתי כדאי לעשות אי עם מקומות ישיבה ב-90מעלות. כלומר 3 מקומות ישיבה על צלע אחת ועוד שתי מקומות ישיבה על צלע ניצבת. כך זה יהיה יותר נעים לשוחח ולתקשר בישיבה סביב האי. נסה לדמיין איך זה יהיה קשה לדבר כאשר 5 אנשים יושבים על צלע אחת.

4. לכל כסא או אדם היושב ליד האי צריך להשאיר כ-50סמ' מרווח. בפינה בה אנשים יושבים בניצב צריך להשאיר קצת יותר.

שנה טובה!

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה לגבי תכנון מטבח חדש 16 ספט 2012 07:21 #3

הי יניב,

ראה הדמיה מצורפת של אי עם מקומות ישיבה ניצבים.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה לגבי תכנון מטבח חדש 16 ספט 2012 09:46 #4

עמרי , קודם כל תודה על ההתיחסות המהירה .
אני מצרף שרטוט מוגדל של המטבח שאנו מתכננים. מופיעים שם פרטים שאינם מופיעים בסקיצה האדריכלית. כמובן שניתן עדיין לבצע שינויים קלים ולכן אשמח להערותיך והתיחסותיך.
המידות המתוכננות של המטבח מופיעות, רק לא המידות של גודל האי...
האם זה נכון לעשות אי ואם כן באיזה גודל ? האי המתוכנן צריך להכיל 5 כסאות (לא בהכרח גדולים).
את רוחב המקרר אפשר להגדיל במידת הצורך.
משמאל למקרר, תהיה הכניסה לבית ברוחב 130-150 ס"מ.
שים לב, שיש פינת אוכל במרחק של 1-1.5 מטר.
שוב תודה , שנה טובה וחג שמח
יניב
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה לגבי תכנון מטבח חדש 16 ספט 2012 10:52 #5

הי יניב,

לדעתי לאי יש שני תפקידים מרכזיים במטבח.

הראשון הוא להוות עוד נפח אחסון ומשטח עבודה המאפשר עבודה מרווחת ונעימה במטבח.

השני הוא להוות מקום בו אפשר לשבת ולתקשר באופן א- פורמלי ו'תוך כדי'.

אז באופן כללי התשובה שלי לשאלה שלך האם צריך אי במטבח באופן כללי ובמטבח שלך באופן ספציפי, היא... כן.

השאלה עכשיו היא איך עושים זאת בצורה מיטבית-

בשרטוט שלך מופיע רק המקרר. הכיריים וכיור לא מופיעים אך נראה לי שהם יהיו מעבר לאי. מה שזה אומר הוא שתצטרכו להקיף את האי בעבודה השוטפת במטבח. לדעתי זה יהיה ממש לא נוח.

תראה אם אתם יכולים לקרב את הכיריים והכיור כך שלא תצטרכו להקיף את האי. שים לב שגודל של צלע במשולש העבודה צריך להיות 120-270סמ', חוץ מהמרחק בין הכיור לכיריים שיכול להיות מינימום של 90סמ'.

הערות נוספות...

-לדעתי מזווה של 45-50סמ' הוא קטן מידי. אתם צריכים לקחת בחשבון שהרוחב האפקטיבי לאחסון הוא כ-6סמ' פחות מהרוחב החיצוני של הארון (3.4סמ עובי דופן עוד כ-3סמ בגלל המסילות). זה אומר שהרוחב לאחסון בתוך המזווה יהיה 39-44סמ' וזה מעט.

-מיקום המקרר - אתם צריכים לוודא שהמקרר הצמוד לקיר יכול להיפתח ליותר מ-90מעלות. אחרת זה יהיה לא נוח 'לצלול' לתוך המקרר בזמן העבודה. כאשר המקרר צמוד לקיר כמו אצלכם חייבים לודא זאת.

הערה נוספת לגבי האי. אם שרטט בקנה מידה אז זה נראה שהמרחק בין האי לבין משטחי העבודה האחרים הוא יותר מ-120סמ'. וכמו שכתבתי בפוסט הקודם, זה יהיה לא נוח.

בשורה התחתונה,

אם המרחקים בין האי לבין שאר משטחי העבודה אצלכם טובים אז בסה"כ נראה לי שהמיקום של האי ומקומות הישיבה הוא בסדר. הדבר היחידי הוא שצריך לוודא שמשולש העבודה לא נחתך על ידי האי.

מקווה שהצלחתי לעזור.

חג שמח :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה לגבי תכנון מטבח חדש 18 ספט 2012 17:25 #6

עמרי הי ,
אני מצרף תוכנית של הבית שעשיתי ב-sketchup , לקחתי את הערותיך ושיניתי קצת מתוכנית המטבח.
בצד הרחוק בשרטוט, מקרר בגודל 90 ס"מ , מזווה בגודל 65 ס"מ .
משמאל משטח עבודה וכיור מתחת לחלון לחזית הבית.(עדיין לא קבענו איפה בדיוק).
בצד התחתון בשרטוט , משטח עבודה ובאמצע תנור וכיריים כיחידה אחת. גם בפאה הזו חלון .
מצד ימין דלת עם פתיחה חיצונית לחניה .
באמצע - אי בגודל 1.05/2.00 שיכיל 5 כסאות ושלא 'יפריע' במטבח. שמרתי על 1.05/1.10 ס"מ מכל צד .
מה דעתך על תוכנית המטבח ? אשמח שוב להערות .
איפה כדאי למקם את הכיור באמצע / באחד הצדדים ? כנ"ל את התנור/כיריים ?
תודה רבה
יניב
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה לגבי תכנון מטבח חדש 18 ספט 2012 18:03 #7

הי יניב,

נראה לא רע בכלל.

החסרון המרכזי הנראה לי כרגע הוא המרחק בין הכיריים למקרר.

כמו שכתבתי קודם, המקסימום המומלץ הוא 270סמ' ואצלכם זה יותר. זה אומר שיהיה 'טיול' בין הכיריים למקרר בזמן העבודה.

תראה אם אתה יכול למקם את הכיריים על אותו הקיר עם הכיור כאשר המרחק המינימלי ביניהם הוא 90סמ'.

מעבר לכך, לדעתי כיריים מתחת לחלון זה לא מוצלח במיוחד. גם החלון מתלכלך וגם משבי רוח יכולים לדחוף ריחות ואדי שמן ומים אל תוך הבית במקום למשוך אותם החוצה.

אני בעד קולט אדים טוב שיעשה את העבודה.

עוד משהו - אל תוותר על הדמיה תלת ממדית ותעשה תכנון מדוקדק של גודל הארונות. רק קח תדע עם התכנית שלך באמת ניתנת ביצוע.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.163 seconds