שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בחירת צבעים למטבח ועזרה במיקומי ארונות...

בחירת צבעים למטבח ועזרה במיקומי ארונות... 17 פבר 2013 20:41 #1

היי

ראשית שמחנו למצוא את הפורום ולקרוא בו...
עוד יומיים יש לנו פגישה עם הנגר ועדיין אנחנו לא סגורים על צבע המטבח ומיקום הכיריים... :(

אנחנו מתכננים מטבח ליחידת מגורים (אנחנו נגור בה מספר שנים ואז היא מיועדת להשכרה..) לכן חשוב לנו שיהיה בה משהו משלנו אך עדיין זולה ומתאימה לכל דייר שייכנס (מבחינת פונקציונליות וצבעים).

המטבח הוא בצורת ר (3 מטר על 2.7)
קצת קשה לי לתכנן את הצלע של ה- 2.7....

מיקום של נקודת ביוב וחיבורים למים ממוקמים די באמצע ( 1.35 מהפינה עד 1.75 מהפינה) לכן יש לנו אילוצים במיקום הכיור.

במצב זה נוצרו לנו 2 ארונות קטנים (30 ס"מ).
חשבנו שאחד יהיה ארון נשלף (תבלינים, שמן וכו)
והשני יהיה יחידת מגירות קטנות...
זה נראה לך קטן או שזה אפשרי??

(מיקמנו את הארון הפינתי 90 ס"מ+ ארון נשלף 30 ס"מ ואז כיור 60 ס"מ...)

איפה עדיף למקם כיריים? בפינה או על השיש של צלע 3 מטר??

מבחינת צבעים הלכנו על צבעי השמנת מט ובחרנו פורמייקה צבע של wilsonart 2422 עם שיש אבן קיסר 2200.
הבעיה היא שאנחנו מפחדים שצבע הארון יהיה צהוב מידי... איך אפשר לדעת מקלף כזה קטן של צבע?

יש לנו הרבה שאלות... ואנחנו צריכים לסגור את הכל כפי שאמרתי עוד יומיים... בדיוק עכשיו הורדנו את אחת התוכנות שהמלצת לתכנון המטבח, נקווה שנסיק מסקנות :)

נשמח לעזרתך...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים למטבח ועזרה במיקומי ארונות... 17 פבר 2013 21:06 #2

הי לינדה,

זה די קשה להבין מהמלל מה התכנית של המטבח. אם תוכלי לצרף שרטוט זה ממש יעזור להבין ולסייע לך יותר טוב.

בכל מקרה, אני לא הייתי ממקם את הכיריים ממש על הפינה של המטבח כי זה מצריך ארון קטום וזה גוזל מהארונות בצד.

בנוסף לכך, יחידת מגירות ברוחב 30סמ' היא קטנה מידי. הרוחב נטו שנשאר (אחרי שמפחיתים את רוחב הדפנות והפרזול) הוא 24סמ'... כלומר קטן מידי למגירות.

אתם יכולים אולי לנצל את הארון הזה ליחידה פתוחה של סלסלאות לירקות יבשים. מה את אומרת?

לגבי הצבעים - באמת אי אפשר מדוגמא קטנה לראות איך זה ישאר. ואם כבר עכשיו אתם חוששים שזה יהיה צהוב מידי אז כנראה שזה באמת בפועל יהיה צהוב מידי.

אתם חייבים לבקש לראות דוגמא גדולה. נסו לשאול את היבואן איפה יש אולומות תצוגה של חזיתות עם פורמייקה כזו. או לחילופין תגידו לנגר שאתם לא מוכנים שהוא יחתוך לפני שהוא מראה לכם דוגמא גדולה. שגם הוא ישבור את הראש איפה אפשר למצוא דוגמא כזו...

מקווה שזה עוזר.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים למטבח ועזרה במיקומי ארונות... 17 פבר 2013 23:04 #3

היי עומרי

תודה רבה על התשובה המהירה...

אנחנו מצרפים שרטוט (אין לנו את הסקיצה המפורטת.. אבל פירטנו את המידות, נראה לנו שזה מה שחשוב לא?)

על השיש של ה3 מטר חשבנו לעשות 3 ארונות (או מגירות) ברוחב 70 סמ כל אחת. והפניתי ממה שהבנו לוקח 90 סמ. כל בסהכ מגיעים ל3 מטר.

בשיש השני יש לנו בעיה...

אם נקודת הביוב מתחילה מ-1.35 מ׳ מאיזו נקודה ניתן להתחיל את הארון מתחת לכיור??

[attachment:1]C:\fakepath\תמונה.JPG[/attachment]
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים למטבח ועזרה במיקומי ארונות... 17 פבר 2013 23:47 #4

[attachment:2]C:\fakepath\pic-.JPG[/attachment]
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים למטבח ועזרה במיקומי ארונות... 21 פבר 2013 16:06 #5

לינדה,

תשלחי אליי למייל ואני אעלה את השרטוט.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים למטבח ועזרה במיקומי ארונות... 24 פבר 2013 19:35 #6

הי,

אני ממש מתנצל על העיכוב בתשובה. ילדים, ימי הולדת, פורים... מלא תרוצים ;)

אני מצרף מה ששלחת אליי במייל.
היי עמרי

קודם כל תודה רבה על הנכונות לעזור ועל ההכוונה, זה מאוד חשוב לי במיוחד לפני החלטות ״גורליות״ כמו תכנון מטבח.

מאוד חשוב לי שיהיה מגוון אפשרויות אחסון ונוחות עבודה כי היחידה הזאת בסופו של דבר מיועדת להשכרה ולכן חשוב שאזור המטבח יהיה מנוצל ומתוכנן נכון.

צירפתי את הסקיצה שתכננו למטבח, נראה לי שזה עומד בכל הקריטריונים שתיארתי... לפחות מקווה..

אני לא יודעת איפה עדיף לי למקם את הכיריים.
האם בפינה - באזור ״מת״ ובכך זה גם קרוב לארון הנשלף (שם אני מתכננת לאחסן תבלינים, שמן וכד׳)
או מתחת לחלון??

ובכלל יש לך הערות/ הכוונות לגבי התכנון?

מיד התשובה...

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים למטבח ועזרה במיקומי ארונות... 24 פבר 2013 19:44 #7

הי לינדה,

ועכשיו התשובה...

30סמ' זה מספיק ליחידה של בקבוקים ותבלינים אבל כמו שכתבתי קודם ופרטתי מדוע, זה צר מידי עבור מגירות.

אני רואה בשרטוט שתכננתם פינה קטומה. אתם מפסידים לא מעט נפח אחסון בשל כך. אם תוותרו על הפינה הקטומה תוכלו להגדיל את היחידה שאמורה להיות ברוחב 30סמ למגירות.

במקום 90סמ של פינה קטומה, יהיה לכם רק 65סמ' בפינה - כלומר עוד 25סמ, כך שמבקום ארון ברוחב 30סמ' אתם יכולים לעשות ארון ברוחב 55סמ!

בדרך כלל אני לא בעד כיריים מתחת לחלון, אבל בגלל אילוצי הכיור אצלכם אני לא בטוח שיש אופציה אחרת אלא למקם את הכיריים מתחת לחלון.

אם תשימו את הכיריים משמאל לחלון, לא ישאר לכם מספיק משטח הנחה משמאל לכיריים.

בכל מקרה, אחד הכללים בתכנון מטבח הוא שהמרחק בין הכירים לכיור יהיה לפחות 90סמ'.

לא הצלחתי להבין מהתכנית איפה אמור להיות המקרר.

אני מציע שלא תוותרו על הדמיה תלת ממדית או לפחות תכנית קצתתתת יותר ברורה. זה די קשה להבין ולראות איך הדברים מסתדרים.

מקווה שזה עוזר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.151 seconds