שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פידבק על מטבח מקבלן

פידבק על מטבח מקבלן 18 פבר 2013 13:10 #1

שלום רב !
בשעה טובה קנינו בית, כעת אנחנו בשלב ההחלטות....
אשמח לקבל חוות דעת על התכנית של הקבלן, אני מצרפת שני קבצים, הדמיית המטבח ותכנית הבית.

כמה שינויים שאני מתכוונת לעשות:
1.להוסיף ארון עם מדף במקום מכונת הכביסה.
2. בצד ימין של הכיריים ארון נשלף לתבלינים ובקבוקים (מה הגודל הסטנדרטי?)
3. את המגירות אני רוצה להרחיב (מה הגודל המקסימלי?) הן מיועדות לצלחות, כוסות וסכום...
4. לגבי הצבעים, יש לנו ריצוף מבריק בגוון בז', ארונות המטבח בצבע שמנת, ההתלבטות שלי היא לגבי צבע השיש, ההצעה מהקבלן היא אבן קיסר אפור, קרם או לבן (3040, 3200, 3142)מה היית ממליץ אני נוטה ל - קרם אך גם הלבן מוצא חן בעניי, זה מתאים?

אני יודעת שיש כאן המון שאלות שאני יכולה להתייעץ עם הנגר, אך לצערי או שמחתי אני גרה בגרמניה ואני עתידה לחזור כשהבית יהיה מוכן, את כל ההחלטות אני צריכה לקבל דרך האינטרנט, הנגר שלי לא מחובר לעולם הזה....

המון תודה מראש...

File Attachment:

שם קובץ: .pdf
גודל קובץ:61 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פידבק על מטבח מקבלן 18 פבר 2013 13:12 #2

"1.להוסיף ארון עם מדף במקום מכונת הכביסה."

אופס.... לא מכונת כביסה הכוונה למדיח הכלים
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פידבק על מטבח מקבלן 18 פבר 2013 14:52 #3

שמרית תזהרי עם המטבחי קבלן אם שאני זוכרת נכון שחיפשתי מטבח נאמר לי שהמטבחים האלה בעייתים קצת ולא מחומרים עמידים...
תבדקי לפני כפי שצריך שהמטבח יחזיק יותר משנה..
מה העלות דרך אגב ומה הגודל אולי אוכל לעזור יותר...

יעל
עריכה אחרונה: 21 פבר 2013 11:43 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פידבק על מטבח מקבלן 18 פבר 2013 15:26 #4

היי יעל,

גודל ארונות המטבח הוא 10 מטר רץ (5למטה ו 5 למעלה), החומרים הם חומר גוף סנדוויץ' ציפוי פורמייקה, דלתות mdf או ש"ע. אגב אין לי מושג לגבי הדלתות, מה ההבדלים בינהם...
אפשר לבטל את המטבח תמורת זיכוי של 10,000 ש"ח.
אני מתכוונת להוסיף מנגנונים של מגירות שקטות ומדפים נשלפים שבטח יעלו את המחירים.
אשמח לכל עזרה...
תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פידבק על מטבח מקבלן 21 פבר 2013 16:04 #5

הי שמרית,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה. הייתי עסוק למדי בימים האחרונים...

עברתי על תכנית הבית שלך ועל ההדמיה של המטבח. היה לי יותר קל אם בתכנית המטבח היו גם מידות אבל אפשר גם בלי.

אז ככה –

אני הייתי מנסה לסדר את המטבח כך שכל הארונות הגבוהים (כלומר מקרר, בילטאין ומזווה) יהיו צמודים אחד לשני על קיר אחד. ובפרט, הייתי בודק אפשרות להחליף את ארון הבילטאין עם הכיריים. באופן זה מראה המטבח יישאר פתוח ומאורר יותר. כמו שזה עכשיו, עם שתי יחידות גבוהות בשני הצדדים של המטבח, זה יוצר קצת עומס ויוצר תחושה של מטבח סגור.

ואם תעשי את זה, את הכיור צריך להעביר קצת ימינה כדי שהמרחק המינימלי בין הכיריים לכיור יהיה לפחות 90סמ'.

את הכיריים עצמם לא כדאי להצמיד ממש לקיר אלא להשאיר 30-40סמ' של משטח הנחה בין הכיריים לקיר. משטח הנחה כזה יהפוך את העבודה ליד הכיריים יותר נוחה כי יהיה מקום משמאל לכיריים להניח סירים וכלי בישול.

אני מבין שאת רוצה לוותר על מדיח כלים? למה??

ואם כן לוותר, אז לדעתי יותר כדאי לעשות ארון עם מגירות ולא ארון עם מדפים קבועים (למרות שארון עם מדפים קבועים הוא יותר זול מארון עם מגירות). במגירות הרבה יותר קל להשתמש, לא צריך להתכופף ולחפור אל תוך הארון. כשפותחים את המגירה הכל חשוף ומונח לפניכם.

אם תעבירי את הכיריים, את מגירת הבקבוקים והתבלינים תוכלי לעשות משמאלם. רוחב של 30-40סמ' מספיק למגירה כזו וזה בדיוק מסתדר עם רוחב משטח ההנחה שצריך להשאיר משמאל לכיריים.
רוחב מגירות – אם את רוצה, אפשר לעשות גם מגירות ברוחב של 120סמ (!), אבל מבינה אסתטית אני חושב שרוחב כזה לא מתאים למטבח שלך. את צריכה משהו קצת יותר קטן... לדעתי רוחב של 80-90סמ למגירות יאפשר לך גם נפח אחסון גדול וגם יראה טוב.

את צריכה לראות בפועל איך ניתן לחלק את המגירות עם שאר האילוצים במטבח.

שיש אבן קיסר – לדעתי שיש אפור פחות יתאים לריצוף בז' וארונות שמנת. אני חושב (ואת לא חייבת להסכים איתי) ששיש לבן הכי יתאים וישתלב היטב עם שאר הצבעים במטבח.

דרך אגב, כבר יצא לי לתכנן מטבח למישהי מקנדה שבנתה בארץ בשלט רחוק...

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פידבק על מטבח מקבלן 22 פבר 2013 11:57 #6

היי עמרי!
תודה רבה על הסבלנות ועל התשובה המפורטת,

הנגר טעה בהדמית המטבח ומסתבר שמגיע לי מטבח אחר, צרפתי אותו (שים לב שהוא הפוך: המקרר החלון והארונות הגבוהים הפוכים, הכיור והגז במקומם)
אגב בקשתי ממנו מידות, הוא אמר שהכל סטנדרטי (כנראה ככה זה שעובדים עם הנגר של הקבלן...)

בכל מקרה הארונות הגבוהים יוצרים תחושה של עומס, חשבתי לשנות לשני ארונות צרים עם קלאפות ומדף פתוח באמצע, (זה נראה לך הגיוני, או מוזר קצת?)

לגבי המדיח אני אשאיר את ההכנה למדיח שאני מקבלת מהקבלן, פשוט באופן אישי אני לא אוהבת להשתמש במדיח.

ושוב תודה רבה על העזרה הענקית !
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פידבק על מטבח מקבלן 24 פבר 2013 19:30 #7

הי שמרית,

אופס... טעות קטנה של הנגר. מזל שהוא לא התחיל לחתוך את העצים ;)

אני מסכים אתך שהארונות הגבוהים לא נראים טוב. זה גם לא באמת כדאי למקם כיריים מתחת לארונות עליונים.

אני הייתי בודק אופציה להעביר את הכיריים עוד ימינה (כ-40סמ' מהקיר) ולעשות מעליהם קולט אדים. ובאמת, את שאר הארונות העליונים להחליף לקלפות. מימין לכיריים את יכולה לעשות יחידה לבקבוקים ותבלינים.

אפשרות נוספת היא להעביר את המקרר לקיר הימני, לעשות צמוד אליו מזווה, ואז במרחק 40סמ מהמזווה לעשות את הכיריים.

את הכיור צריך להעביר שמאלה (כך שלא יהיה מתחת לחלון) ואז אפשר לעשות מעליו שני ארונות קלפה. אחד עם מתקן לייבוש כלים ואחד לאחסון.

מה דעתך?

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פידבק על מטבח מקבלן 26 פבר 2013 10:35 #8

היי עמרי,
המון תודה על עזרתך, נראה לי שזה מה שנעשה...
:)
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.178 seconds