שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה דחופה בנושא תכנון מטבח ובעיקרו מיקום חלונות

עזרה דחופה בנושא תכנון מטבח ובעיקרו מיקום חלונות 28 מרס 2013 21:47 #1

שלום רב,

אחרי ייאוש רב באיך לתכנן את הבית ובעיקרו המטבח, חיפשתי לא מעט, עד שהגעתי לאתר המצוין הזה.
אשמח לקבל עזרה לגבי המטבח ובכלל.
אני נדרש לקבל החלטה בתצורת המטבח ופינת האוכל, כאשר הסוגיה העיקרית היא מיקום וגודל החלונות, לכל היתר יש לי עוד זמן.
מצ"ב השרטוט של המטבח בבית. מדובר על בית צמוד קרקע, כאשר פרטנית למטבח - הוא ממוקם בצמוד לפינת האוכל, שם יהיה פתח יציאה לגינה. צלע שלמה במטבח ממוקמת מתחת למדרגות עליה לקומה שניה (רוחב 1מטר), כאשר החלק הנמוך במדרגות הוא כ-1.6 מטר והגבוה הוא 2.8 מ'.
מידות המטבח בשרטוט, כמו כן החלונות המופיעים הם ברוחב 1.2 מטר.

1. האם בנסיבות הקיימות, ניתן לשים דלפק? כי ראיתי תגובות בהן לא מומלץ למקם דלפק במקביל לפינת אוכל.
2. כיצד כדאי למקם חלונות ובאיזה גודל?
3. היכן יהיה הכי טוב למקם את הכיור והכיריים? בתמונות רבות ראיתי כי כיור ממקמים מול חלון.
4. אני מעוניין בקלפה אחת לפחות לאחסון כוסות וצלחות.
5. היכן מומלץ לשים כלים לייבוש? במדיח? קלפה?
6. היכן כדאי לשים תבלינים?

-ברור לי שאת המקרר ויחידות נוספות אמקם תחת המדרגות.

בתודה מראש וחג שמח.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה דחופה בנושא תכנון מטבח ובעיקרו מיקום חלונות 29 מרס 2013 19:47 #2

הי תומר,

אומנם מאוחר אבל בסוף הצלחתי להגיע לזה :)

כדי לתת תשובות טובות לשאלות שלך צריך לעשות תכנון מפורט יותר של המטבח.

אם אתה מוכן לוותר על מתקן לייבוש כלים מעל הכיור (מה שאומר שכנראה יהיו כלים בייבוש על השיש), אז אני חושב שכדאי למקם את הכיור מול מתחת לחלון ממנו נשקף נוף.

...ובכל מקרה (אני לא יודע אם שקלת זאת), לא הייתי ממקם את הכיריים מתחת לחלון. בעיקר בגלל שהם מלכלכים מאוד את החלון, וחלון פתוח לא באמת תמיד עוזר לאוורור.

מעבר לכם, המרחק המינימלי בין הכיריים לכיור צריך להיות 90סמ' והמומלץ הוא 120סמ'.

אז איך מתרגמים את כל זה לתכנית?

ככה...

מהחלק השמאלי בקיר השמאלי של השרטוט שהעלת:

30-40סמ' - יחידה לבקבוקים ותבלינים
60-70סמ- כיריים עם קולט מעליהם ומגירות מתחת.
90סמ - ארון מגירות רגיל. מעל קלפה או חלון.
פינה מנוונת

קיר ימני (פינה שמאלית)...
60סמ - מדיח כלים
65-70סמ' - ארון כיור + כיור מתחת חלון
בהמשך... תנור בילט אין תחתון, מגירות נוספות ו/או סלסאות לירקות יבשים ובקצה תריס.

מתחת למדרגות - מקרר + מזווה

היכולת שלי לתכנן כך דרך הפורום היא מוגבלת בגלל שאני לא יודע בדיוק מה אתם צריכים ורוצים וגם קשה להבין מהתכנית את המידות בפועל של המטבח.

בנוסף, אני מתאר לעצמי שזה קצת קשה לעכל משהו כזה דרך פורום ולכן אני מציע שתשרטט את המטבח בקנה מידה פחות או יותר לפי הסקיצה שלי כדי לראות אם זה מתאים לכם.

שוב, בגלל שאין מידות ואני לא יודע מה אתם רוצים בטוח פיספסתי כמה דברים.

חשוב לי גם להזכיר שללא תכנון מפורט של המטבח לא ניתן לקבוע את מיקום החלונות.

אני מקווה שזה בכל זאת עוזר.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה דחופה בנושא תכנון מטבח ובעיקרו מיקום חלונות 30 מרס 2013 08:54 #3

היי עומרי, שבת שלום.

ראשית, תודה רבה על הייעוץ. ממה שהספקתי לקרוא עד כה, ללא ספק אתם עוזרים ללא מעט אנשים.

בנוגע למטבח, העלתי סכימה עם מידות קצת יותר ברורה.
הבעיות העיקריות שלי הן קבלת החלטה בהיבט מיקום הכיור והכיריים ואז בהתאם החלונות.
אין כ"כ נוף משני הקירות, מה שייראו זה את הבתים בצמוד (מרחק 3 מ'), אך סביר להניח שתהיה גינה קטנה / עצים.
- ברור לי שהמקרר יישב מתחת למדרגות, כי זה שטח מבוזבז, אך למען האמת חשבתי להכניס שם גם תנור, אמנם זה מתחת למדרגות, אך הן עולות בצורה אלכסונית מגובה 1.6 מטר לערך בצורה מדורגת עד לגובה תקרה 2.8 מ' - או שעדיף שהמקום הזה יהיה לאיפסון נטו?

- כיצד נהוג לייבש כלים היום? כיוון שאם זו קלפה צריך למקם אותה מעל כיור ואז לא ניתן לשים חלון. חשבתי שקלפה לייבוש כלים זה משהו שיצא מהעולם המודרני...

- האם רצוי לשים את הכיור בקיר הימני (קיר קצר יותר) ולהיות עם הגב לסלון או שמא בקיר השמאלי ואז הסלון והפינת אוכל יהיו מצד שמאל.

- סוגיה נוספת חשובה לי היא הדלפק. ברור לי כי אי במטבח הזה קצת בעייתי, כי הוא ייצא קטן אם רוצים להשאיר מרווח נורמלי. לכן, האופציה של דלפק עלתה, אך זה ייצא שהוא במקביל לפינת אוכל...האם כדאי לוותר ולשבת לאכול בפינת אוכל (קצת עצוב שיושבים לבד / שניים).

- אחרון חביב, מקום אפסון איפה כדאי לשים קלפה בהתחשב שהחלונות יזוזו ומה רצוי להיות אורכה.

צירפתי קובץ נוסף עם אופציה שחשבתי בהיבט מיקום חלונות.

שוב תודה, וחג שמח.

תומר.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה דחופה בנושא תכנון מטבח ובעיקרו מיקום חלונות 30 מרס 2013 19:05 #4

הי תומר,

אני לא רואה בעיה להכניס את התנור מתחת למדרגות. אם תוכלו להכניס לשם את כל היחידות הגבוהות זה יהיה מצויין כי זה יהיה יחסית נסתר וישאיר מראה של מטבח פתוח ומרווח.

ייבוש כלים - זה מאוד תלוי מה ההרגלים ומה רוצים. בהרבה תכנוני מטבח שאני עושה אנשים מתעקשים על קלפה מעל הכיור, ומצד שני יש כאלה שמתעקשים על חלון מעל הכיור. בקיצור... זאת צריכה להיות החלטה שלכם.

אם יהיה ירוק מול העיניים אז אני חושב שעדיף חלון. אם זה יהיה בלוקים אז אפשר לוותר על החלון לטובת קלפה לייבוש כלים מעל הכיור.

מיקום כיור - זה יהיה נכון יותר אם הכיור יהיה סמוך יחסית למקרר. בדרך כלל מוציאים משהו מהמקרר וניגשים לכיור ולמשטח העבודה בין הכיור לכיריים כך שאם הכיור קרוב יחסית זה יהיה יותר נוח. שים לב שכדאי להשאיר בין הכיור לבין המקרר מצד ימין לפחות 120סמ' כך שיהיה משטח הנחה נוח למקרר וגם לכיור.

גם מבחינת בלאגן - אם לא תיהיה קלפה לייבוש כלים מעל הכיור אז סביר להניח שיהיו כלים בייבוש ליד הכיור, ואז עדיף שזה יהיה קצת יותר רחוק ופחות בולט למי שיושב בסלון.

דלפק - ניסחת את זה מדויק... זה עצוב כשיושבים לבד... ובכל מקרה, לדלפק ופינת אוכל סמוכה היא לא כפילות. בדלפק יושבים גבוה והוא יותר תקשורתי כאשר מישהו עובד במטבח ומישהו יושב בדלפק. זה הרבה פחות פורמלי ו-'כבד'. פינת אוכל מיועדת לארוחות יותר מסודרות.

בקיצור...

אני הייתי הולך גם על דלפק וגם על פינת אוכל.

בדלפק קחו בחשבון 50סמ' לכסא חצי בר. כלומר אם תרצו דלפק לשלושה אנשים הוא צריך להיות באורך של 150סמ'. בנוסף, אתה צריך לדאוג שהכניסה למטבח תשאר מרווחת. 110-120סמ' כניסה למטבח זה מרווח למדי ומצויין!

חג שמח :)

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה דחופה בנושא תכנון מטבח ובעיקרו מיקום חלונות 01 אפר 2013 15:04 #5

היי עמרי, מה שלומך?

כעומד ממש לפני החלטה סופית (מחר אני נדרש לאשר תוכניות חלונות וכדומה) האם רצוי להחליף מיקום הכיור והכיריים כמו בשרטוט שצירפתי ואז הכיור "רחוק" מהסלון ואני שם קלפה לייבוש כלים מעליו ואילו הכיריים יישבו בין שני חלונות (תאורה משני כיוונים) , אך ללא קלפות לאיפסון מעליהם?

זהו, ארוחת חג אחרונה עברנו...
תודה על הכול.

תומר.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה דחופה בנושא תכנון מטבח ובעיקרו מיקום חלונות 01 אפר 2013 18:14 #6

הי תומר,

בסה"כ האופציה שצרפת נראית לי טובה. המרחקים בין הכיריים, הכיור והמקרר הם לא גדולים ולא קטנים מידי (צריך להיות בין 120-270סמ' לכל צלע של משולש העבודה).

אני באופן אישי פחות אוהב את הסימטריה של הכיריים ושני החלונות. אם אתם בעניין אני חושב שכדאי לבדוק אופציה להזיז את הכיריים עוד קצת שמאלה ולעשות רק חלון אחד גדול יותר מצד ימין של הכיריים.

מה אתם אומרים?

ובקשר לדלפק, אמורים להיות ארונות מתחתיו הפונים לכיוון המטבח? אם כן אז בפינה אתם יכולים לעשות ארון הפונה לכיוון הסלון עם דלת נסתרת מתחת כדי לנצל את הפינה לאחסון לטווח ארוך.

יאללה... למופלטות :)!

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה דחופה בנושא תכנון מטבח ובעיקרו מיקום חלונות 02 אפר 2013 05:27 #7

בוקר טוב,
רק תוספת קטנה לדיון. חלונות בית, כמו כל החלטה על מבנה - הם לא משהו שמחליטים עליו בפשטות כזו עם התייחסות למטבח בלבד. יש כאן הרבה שיקולים מצטלבים שיש לקחת בחשבון. מניחה שיש לך אדריכל לתכנון הבית, חובה להתייעץ איתו בטרם החלטה - התייחסות לחוץ ומה שנראה מהחלון, התייחסות לשאר החלונות בבית ואיך מתחברים לחלונות המטבח בגובה וברוחב ורק בנוסף לכך מבנה המטבח שמתאים לנתונים של הבית. בהצלחה שיהיה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה דחופה בנושא תכנון מטבח ובעיקרו מיקום חלונות 02 אפר 2013 12:19 #8

מסכים לגמרי.

את ההצעות האלה צריך לבדוק מול האדריכל.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.168 seconds