שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: שאלה דחופה לפני סגירה

שאלה דחופה לפני סגירה 08 אפר 2013 18:25 #1

שחום רב,
אנחנו בונים מטבח חדש שאמור להתפרס על קיר 4 מטר (מקרר, תנור ומזווה נמצאים בצד אחר של מטבח). כלומר מטבח שבוניה בחלוקה הבאה (מגירות 40, מדיח 60, כיור ומגירות 86, מגירות 86, כיריים ומגירה 86, מגירה 40).

60 ס"מ מעל 3 קלאפות ארוכות במרחק מהקיר בשתי הצדדים ב 40 ס"מ.

אמור להתקבל מראה מאוד נקי ויפה. כאשר תכננו לעשות חיפוי קיר מזכוכית וקלאפות מזכוכית. כלל המטבח בצבע לבן עם ידיות אינטגרליות.

כמה שאלו. האם זה בסדר לשים קלאפה מעל כיריים? האם גובה 60 לא יפריע? האם מספיק לעשות מתחת לקלאפה זכוכית שטיפה תבלוט או חייבים קולט אינטגאלי? האם זה לא נמוך מדי לשים קולט במרחק 60 בלבד?

ניסינו לחשבו על להוריד את הקלאפה אך זה די פוגע במראה האחיד.

כמו כן נורא מתלבטים על תמונה שאפשר להדפיס על חיפוי קיר. רצינו משהו שתיתן מראה צעיר וכיפי ומצד שני שלא תמאס אחרי שנה. האם שווה להשקיע בחיפוי זכוכית מבחנת הניקיון ותחזוקה?

ושאלה אחרונה, האם כדאי להוסיף סרגל של שיש, מה המינימום שניתן לעשות מבחינת גובה ועומק?
נודה מאוד על העזרה הדחופה.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה דחופה לפני סגירה 08 אפר 2013 18:34 #2

מצרפת שרטוט של הקומה.
כפי שניתן לראות המטבח הוא חדר נפרד מהסלון ויש נישה לתנור, מזווה ומקרר (כ 46 עומק).

תודה מראש
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה דחופה לפני סגירה 08 אפר 2013 18:45 #3

ועוד שאלה :)
האם שיש אבן קיסר 5000 יראה טוב עם מטבח לבן מבריק?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה דחופה לפני סגירה 08 אפר 2013 19:44 #4

הי אילנה,

לא אידיאלי למקם קלפה מעל הכיריים. זה נכון שזכוכית שקצת בולטת מתחת לקלפה מגינה עליה, אבל אם יש במטבח הרבה בישולים ואדים כל הזמן (גם של מים וגם של שמן), אז בסוף זה יגיע לקלפה עצמה וגם למה שבתוכה.

אבל אם אתם לא מבשלים ממש הרבה אז בהחלט אפשר להסתדר עם קלפה מעל הכיריים.

אני באופן אישי לא הייתי מוותר על קולט אדים אבל אם השיקול האסתטי שלכם הוא חשוב יותר אז זה בסדר.

גובה 60סמ של הקלפה מעל הכיריים זה בסדר גמור.

אם אתם מורידים את הקלפה ומוסיפים קולט אדים עם ארובה אז זה כן יכול להשאר מראה מאוזן. לא צריך שכל המטבח יהיה מכוסה בקלפות. זה אפילו קצת 'מאוורר' את מראה המטבח.

הרבה אנשים מבקשים ממני לעצב להם את המטבח ללא קלפות עליונות בכלל...

חשוב שתראו הדמיה תלת ממדית של המטבח כדי לקבל החלטה בעניין הזה. אם לא צרפת הדמיה כזו אז אני מבין שבעצם לא ראית? לדעתי על תוותרו בנושא הזה.

חיפוי קיר עם הדפס לדעתי האישית יהיה יותר מידי דומיננטי. אם תעשו הדפס על הקלפות התחתונות למשל זה לא ישאר עמוס מידי ובכל זאת יהיה מעניין וההדפס יהיה תוספת משמעותית ונוכחת במטבח. את שאר חיפוי הקיר אתם יכולים לעשות כעליה קטנה של השיש. משהו כמו 10-12סמ'.

את מתכוונת סרגל של שיש צמוד לקיר? כן כדאי להוסיף אם אתם מתכוונים ששאר חיפוי הקיר יהיה בסוף זכוכית או אריחים. הגובה הוא כמה סמ' - 2-4סמ'.

אבן קיסר 5000 זה דגם חדש שלהם? לא מצאתי אותו בקטלוגים.

מקווה שזה עוזר :)
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה דחופה לפני סגירה 08 אפר 2013 19:57 #5

תודה על התשובה המהירה
5000 זה אכן דגמים חדשים.
מה דעתך על קולט אינטגראלי? הבעיה בויתור על הקלאפה, זה איך למקם את שאר הקלאפות כך שיראו מאוזנות יחסיות לחלק התחתון. מכיוון כל הקיר הוא ללא ארונות גבוהים (תנור, מקרר) נראה לי דהקלאפות לא יוצרות מראה כבד. יחד עם זאת נורא פוחדת שארונית מעל כיריים תפריע ותציק.
איזה צבע שיש וקלאפה תמליץ?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה דחופה לפני סגירה 10 אפר 2013 18:25 #6

עמרי שלום
אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי ולכוון אותי לסידור יותר טוב של המטבח. כמו שאלתי שאלות בתגובה קודמת.
לילה טוב
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה דחופה לפני סגירה 10 אפר 2013 18:35 #7

הי אילנה,

מתנצל על העיכוב בתשובה.

בקולט אדים אינטגרלי את מתכוונת לקולט אדים הנמצא מתחת לארון עליון?

לדעתי מבחינה אסתטית וויזואלית קולט אדים כזה נראה פחות טוב "ומקלקל" את המראה הנקי של המטבח.

התחושה שלי היא שאורך כזה של ארונות קלפה (לפי החישוב שלי יוצא מעל 3מ') דווקא ישאר קצת יותר מידי וכדאי לשבור. אם הקלפות הן בודדות ולא כפולות בגובהן, אז זה לא ישאר כבד אבל כן ארוך מידי.

לדעתי את חייבת לראות הדמיה תלת ממדית לפני שאת מתחילה. יש לך כזו? אם לא את יכולה ללכת לחברת מטבחים כאילו לקבל הצעת מחיר ולבקש מהם שיעשו לך הדמיה לפי התכנית שלך.

כך תוכלי לראות איך תראה הוספת קולט אדים ותוכלי לקבל החלטה מושכלת יותר.

כדי להוסיף עניין אני חושב שאת הקלפות אפשר לעשות למשל בזכוכית מט בגוון מוקה. זה גוון נטרלי שישלב עם הלבן של המטבח והזכוכית תוסיף עוד עניין וחמימות. אפשרות נוספת היא ללכת על זכוכית לבנה מט. אם הארונות מבריקים אז זכוכית מבריקה עשויה להראות כבר יותר מידי.

וכמובן שאפשר ללכת לכיוון של קלפה זכוכית מעוטרת אם זה משהו שמעניין אותך.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה דחופה לפני סגירה 10 אפר 2013 19:06 #8

עמרי תודה
הכיוון היה ארונות בצבע לבן מבריק, חיפוי זכוכית לבנה (אולי עם ציור - כגון פלפל חריף אדם) ואז קלאפות זכוכית בז (לא ראיתי במט, אלך לראות). הידיעות הן אינטגראליות רק בארונות ובזכוכית ללא ידיות כלל (חשמלי או ידיות מלמטה שלא רואים אותם).

ולגבי שיש אני ממש לא יודעת.

ועכשיו הכנסת אותי לעוד כמה דילמות. :)

אם אתה הייתה מעצב איך היתה מעצב את החלק העליון?

תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה דחופה לפני סגירה 12 אפר 2013 20:17 #9

הי אילנה,

אני צריך לראות שרטוט כדי לתת חוות דעת קצת יותר מבוססת. אבל באופן עקרוני הייתי מנסה לשבור את הרצף הארוך של הקלפה.

זה יכול להיות עם קולט אדים למשל (כמו שכבר כתבתי). ואפשר גם לחשוב למשל על מדפים פתוחים מעץ מלא שיוסיפו קצת עניין וחמימות.

אם ארונות הקלפה יהיו כפולים אז חלק תחתון מזוכית מעוצבת וחלק עליון חלק גם ישאר יפה. אבל אז לא כדאי לעשות חיפוי קיר מעוטר.

מקווה שזה עוזר... :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה דחופה לפני סגירה 13 אפר 2013 05:38 #10

הוספתי שרטוט למעלה של הקיר ושרטוט של כל הקומה.
תודה

בכל אופן אלך מחר לחנויות מטבחים, מקווה שיעזור
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.173 seconds