שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן

עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 14 אוג 2013 23:16 #1

היי, אני מתכננת מטבח חדש ליחידה קטנה שאנו עוברים אליה, המטבח ישב בנישה שאורכה 3.25 מטר לכן התכנון מוגבל למידות אלו. תכננתי משהו ראשוני כאשר המקרר בצד אחד והכיריים באחר, ובינהם צריך להיות כיור ומשטח עבודה,אך יש לי שתי בעיות ללא פתרון:
א. היכן למקם את הכיור?האם ניתן להצמיד אותו למקרר וכך לאפשר משטח עבודה ארוך רצוף בינו לבין הכיריים? או שחייבים להשאיר שוליים משני צידיו?
ב. איפה למקם מיקרו במטבח כזה קטן? חבל לי להוסיף מדפים ולהעמיס על מטבח כזה קטן, מה גם שמדובר בקיר חיצוני שיתכן שנפתח בו חלון בסופו של דבר.

הוספתי תמונה שתפשט את העניין... תודה!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 15 אוג 2013 07:53 #2

היי, התכנון הזה לא אידיאלי, לא ניתן להשתמש בכיריים לבישול באופן מלא כשהן מוצמדות לקיר, גם הכיור שצמוד פחות נוח בפרט אם המקרר עמוק יותר מגוף הארונות - עמידה מול הכיור לחוצה ולא נוחה.

אולי ניתן לחשוב על העמדה אחרת, מטבחון עם פינה או בשני פסים מקבילים. כדי למקם אחרת צריך לעבוד כל כל התכנית של החלל.
בכל מקרה, במקום קטן דווקא מאד מומלץ לנצל את מלוא הגובה - ארונות גבוהים, מדפים עליונים וכנ"ל מיקום המיקרו. אפשר לפתור את בעיית העומס בעיצוב נכון, צבעים בהירים, תאורה טובה ואביזרים שנותנים תחושה יותר מרווחת ממה שיש בפועל.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 15 אוג 2013 13:15 #3

הי חן,

אני מסכים לגמרי עם סורנה.

כיריים צמודים לפינה הם לא פרקטיים וכיור צמוד למקרר הוא גם לא נוח.

צרפי את התכנית של כל החלל כדי שנראה אם אפשר לחשוב על סידורים אחרים למטבח.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 15 אוג 2013 13:43 #4

היי, תודה על התגובות,
צירפתי תרשים של החלל, לדעתי הוא מספיק גדול בשביל הרעיון של שני פסים מקבילים. תודה :P
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 15 אוג 2013 13:45 #5

אבל אז שוב אני עומדת בפני השאלה איפה למקם כל דבר...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 15 אוג 2013 16:35 #6

די בלתי אפשרי לתכנן מטבח באופן הזה, בפורמט הזה. מטבח קטן מתוכנן היטב דורש אפילו יותר חשיבה ממטבח מרווח, תכנון יותר מתוחכם כדי לנצל היטב את השטח.
לא ניתן להבין דבר מהשרטוט שצירפת לצערי, צריך להתייחס לפתחים, כלל העמדת הריהוט - בקיצור, זו עבודה מקצועית.
אני משוחדת אבל כמובן שממליצה על עבודה עם מעצב, מטבח זו הוצאה גדולה מכדי לטעות, כל מ"ר נדל"ן לא מנוצל הוא בזבוז כסף.
חברות מטבחים גם נותנות שירותי תכנון שמגולמים במחיר המטבח, את יכולה להשתמש בתכנון כזה.
כשתהיה לך תכנית שניתן להתייחס אליה, נשמח לתת לך פידבק או הצעות לשיפור. בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 17 אוג 2013 00:26 #7

אוקיי, השקעתי קצת עבודה בsketchup ושרטטתי תכנון שקיבלתי מנגריה למטבח עם שני פסים מקבילים. כאן גם הכיור וגם הכיריים צמודים לקצה ובינהם משטח עבודה של 60 ס"מ בלבד, אך מצד שני האי משמש משטח עבודה ענק ושולחן אוכל ל-4.
מה אתם הייתם מציעים לעשות? להעביר את הכיריים או התנור לאי כמו בתמונה השנייה?

הרבה תודה! :woohoo:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 18 אוג 2013 18:38 #8

הי חן,

יופי של הדמיה! כל הכבוד!!

כיריים וכיור צמודים לצדדים זה שני דברים גרועים ביחד...

האופציה השנייה ששרטטת נראית הרבה יותר טוב - מקום מכובד עם משטחי הנחה גם לכיור וגם לכיריים. כמו שמטבח צריך להיות.

יש עוד אופציה...

לעשות על האי חצי קיר ואז להעביר את הכיור. אומנם זה לא יאפשר מקומות ישיבה ליד האי אבל זה כן יאפשר להעביר את הכיור לאי וחצי הקיר יסתיר את הבלגן...

הרבה יותר נעים לעבוד ליד הכיור כאשר הפנים הם להתרחשות של מה שקורה בבית. ליד הכיור אנחנו נמצאים יותר זמן מאשר ליד הכיריים.

וכך גם תוכלו להצמיד לשם רהיט. למשל ספריה נמוכה? וזה ייצור מעין חיבור כזה בין המטבח לבין הסלון.

אפשרות נוספת היא חצי אי כמו עכשיו פחות או יותר רק שיש משטח עבודה תלוי בחלק הימני של האי (כלומר רחוק מהקיר), ומקומות הישיבה הם בניצב אחד לשני. כך זה יהיה גם יותר בטיחותי מבחינת הכיריים.

בכל מקרה, האופציה השניה שלך עדיין טובה מאוד לדעתי.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 19 אוג 2013 19:35 #9

עוזר מאוד, כיף לשמוע שאני בכיוון הנכון.
האם יש פתרון אלגנטי לייבוש כלים במטבח כזה? (לשתי האופציות - כשהכיור נמצא באי או להפך)?
הרעיון של חצי קיר נשמע יעיל מאוד, אבל אני לא בטוחה שאני מתחברת אליו מבחינת עיצוב...

וגם, האם קיים מאמר שמרכז את המידות החשובות בתכנון מטבחים, כמו גודל משטחי הנחה, מרחק בין ארונות, גובה מומלץ של תנור\מיקרו וכו'?

תודה! :lol:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתיכנון מיקום כיור ומיקרוגל במטבח קטן 21 אוג 2013 19:10 #10

הי חן,

אם הכיור יהיה על משטח העבודה שצמוד לקיר אז את יכולה לעשות ארון עם מתקן לייבוש כלים בתוכו (אלמגוב) או כמובן להניח מתקן לייבוש כלים לצד הכיור.

עקרונית עדיף שמתקן לייבוש הכלים יהיה בצד שמאל כדי שהשטח מימין יהיה משטח עבודה ומשטח הנחה לתנור ולמיקרו. אבל מצד שמאל יש לך רק 30סמ' וזה אומר מתקן קטן לייבוש כלים (אם כי זה עשוי להספיק).

אם הכיור הוא על האי אז הפתרון היחידי הוא מתקן לייבוש כלים על משטח העבודה. אבל אז, אם לא יהיה קיר שיסתיר אותו זה לא יהיה יפה, ולכן הייתי יורד מהאופציה של כיור על האי.

אם יהיה לכם מדיח באי אז אולי המדיח יוכל להיות מעין מתקן פרוביזורי לייבוש כלים, אבל זה פחות נוח ממתקן לייבוש כלים על השיש.

אני בדיוק עכשיו מגבש ספר (בעצם חוברת) בליווי מדריך וידאו המסבירה בצורה מסודרת ומארגנת באופן שמיש את כל הכללים לתכנון המטבח - גבהים, מרחקים וכדומה (יש כ-30 כללים כאלה). אבל... זה יקח זמן עד שאסיים את זה.

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.192 seconds