שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה לגבי שיש במטבח -המשך על הקיר, צבע וחיפוי

עזרה לגבי שיש במטבח -המשך על הקיר, צבע וחיפוי 28 אוג 2013 09:29 #1

אנחנו לפני הזמנת שיש למטבח ובעקבות פגישה איתם יש לי מספר שאלות.

ארונות מטבח אנחנו רוצים בצבע אלון (חום כהה) ושיש בהיר. אני מתלבטת בין 5141 (לבן עם קוים) לבין 2220 (צהוב יותר). מרגיש לי ש2220 קצת כהה וצהוב מדי אבל מצד שני הוא זול יותר. מה אתם חושבים יותר מתאים? מצורפת תמונה של צבע ארון עם 5141.

המליצו לנו לעלות עם השיש על הקיר כ-2 ס"מ לפחות כדי למנוע עובש. האם במידה ולא עושים את זה נוצר עובש?
המטבח בצורת ח' ובאמצע יש חלון שמתחיל 9 ס"מ מעל השיש, אם כן צריך לעלות עם השיש על הקיר איך כדאי לעשות את זה בהתחשב בחלון?
איך משתלב החיפוי קיר עם העלייה של השיש על הקיר? הרי השיש יהיה בגוון לבן וגם החיפוי ככל הנראה, או שכדאי חיפוי בגוון אחר?

תודה רבה על העזרה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה לגבי שיש במטבח -המשך על הקיר, צבע וחיפוי 28 אוג 2013 18:10 #2

הי אילנה,

לי אבן קיסר 2220 לא נראה צהבהב או נראה לי יותר בכיוון של בז'.

לדעתי ה-2220 יכול להשתלב מצוין עם ארונות מטבח בצבע חום כהה. הקונטרסט ביניהם הוא מספיק משמעותי כדי ששניהם יהיו בולטים. לא חייבים שיש לבן כדי שהקונטרסט יהיה ברור ונוכח.

אני באופן אישי הייתי הולך על ה-2220, אבל... זה המטבח שלך ואם את אוהבת יותר את ה-5141, גם אם הוא יקר, אז זה כדאי. בטווח הרחוק את תשכחי כמה עלה השיש ותקומי כל בוקר אל מטבח שאת יותר מתחברת אליו.

...ולדעתי זה שווה תשלום קצת יותר גבוה.

לגבי עליה עם השיש של 2סמ'. יש משהו בזה שיכול להיות פחות עובש. אני לא רואה שום מניעה לעלות עם השיש 2 סמ' ומעליו לעשות את חיפוי הקיר.

אני אפילו בעד לעלות עם השיש כ-10-12סמ' ורק מאחורי הכיריים לעשות חיפוי קיר גבוה יותר שיגן על הקיר מהשפרצות למיניהן.

החלון בכל מקרה לא אמור להפריע, החיפוי קיר באזור החלון יכול פשוט להחתך כך שישתלב עם החלון. וזה לא משנה מה גובה חיפוי הקיר. הוא יכול להיות חיפוי קיר נמוך או חיפוי קיר גבוה.

לדעתי כדאי חיפוי קיר בגוון בהיר כלשהו. עם ארונות המטבח כהים והשיש בהיר, לא כדאי להכניס עוד צבעים. הקוטנטרסט בין השיש לבין ארונות המטבח יהיה מאוד נוכח (איזה יופי!) ולא כדאי לגנוב את ההצגה עם חיפוי קיר בגוון אחר.

ובמילים אחרות, לדעתי חיפוי הקיר צריך להיות בגוון מאוד קרוב לזה של השיש, או כמו שכתבתי קודם, עליה קטנה עם השיש (10-12סמ') ואז חיפוי קיר גבוה מאחורי הכיריים. ואם זה מה שאת עושה, אז את יכולה לעשות מאחורי הכיריים חיפוי קיר מיוחד שיהיה "גולת הכותרת" של המטבח. משהו שיהיה הפוקוס ומרכז תשומת הלב של המטבח.

זה יכול להיות חיפוי קיר מאריחים עם גוונים שונים שיש במטבח או משהו אחר.

מקווה שהצלחתי לעזור :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה לגבי שיש במטבח -המשך על הקיר, צבע וחיפוי 28 אוג 2013 19:17 #3

תודה רבה לך על התשובה המפורטת, זה מאוד עוזר! אז אני אלך על החיפוי של 2 ס"מ באמת, אני פחות מתחברת לאופציה של חיפוי שיש גבוה והשאר קיר ריק.
אני מאוד מאוד לא בטוחה לגבי הצבע הלבן 5141, אם אני הולכת לצבעים חמים יותר, מה יותר מתאים לדעתך לצבע ארונות זה, 2220 או 5220 מאותה הסידרה?
שאלה אחרונה לגבי החיפוי קיר - איזה חיפוי לדעתך הוא יותר פרקטי ויותר מומלץ מבריק או מט?

תודה רבה לך על העזרה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה לגבי שיש במטבח -המשך על הקיר, צבע וחיפוי 28 אוג 2013 19:35 #4

הי אילנה,

שני הגוונים של השיש שציינת יכולים להתאים.

לדעתי 2220 יותר מתאים. הוא קצת יותר פשוט ונראה לי יותר ברור, הומוגני ומובן על רקע ארונות המטבח הכהים יחסית.

אבל שוב, זה הטעם שלי. 5141 מבחינת הגוון גם יכול להתאים. אם את מרגישה ש-5141 יתאים יותר אז לכי על זה. אין כאן תשובה נכונה. זה עניין של תחושת בטן...

לגבי הגימור של חיפוי הקיר - מט או מבריק. או ארונות המטבח הם מט והשיש הוא מט אז חיפוי קיר מבריק יראה טוב. אם הארונות הם מבריקים (לא נראה כך מהתמונות שצרפת קודם) והשיש מבריק, אז עדיף חיפוי קיר בגימור מט.

הקן המנחה הוא לאזן בין המט למבריק. אם יש הרבה מבריק אז עדיף שחיפוי הקיר יהיה מט. ואם הרוב מט, זה יהיה יפה ומעניין אם חיפוי הקיר יהיה מבריק.

הכל מבריק או הכל מט יהיה לא מעניין...

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.165 seconds