שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח חדש

תכנון מטבח חדש 08 ינו 2014 08:48 #1

הי עמרי,

ראשית כל, תודה על האתר המדהים והשימושי, מרגע שגיליתי אותו פשוט התמכרתי!!!

אפילו עשיתי לך פרסום בכל חברות המטבחים בהן בקרתי :-)

רציתי לבקש את עזרתך.קנינו דירה מקבלן וכמובן שצריך לתכנן את המטבח.אני מצרפת לך שרטוט של תכנון שלי ואשמח אם תאמר לי את דעתך עליו.
בתור משפחה דתית יש לי צורך רב באחסון, ואני מפחדת שזה יהיה עקב אכילס במטבח. אני חוששת עד כדי כך ששקלתי לוותר על המדיח לטובת סט נוסף של מגירות.בעלי אומר שחבל...
עשיתי כעצתך באתר ותכננתי מה יאוחסן בכל מגירה וארון וזה נראה לי "בול" כך שאם אצטרך לאחסן דברים נוספים אני לא יודעת אם אוכל...
מה דעתך על 4 מגירות במקום 3 בחלוקה של 15,15,22.5,22.5? ראיתי דוגמה של מישהי באתר (הזוכה מ2012) והיא כתבה שזה מספיק לסירים ודברים גדולים והגדיל לה את שטח האחסון... מה אתה חושב?
מעל הכיור תהיינה 4 קלפות 90*45 . האם לדעתך מבחינה פרקטית ועיצובית ( מתוכננת זכוכית דוגמא ) עדיף 4קלפות נפרדות או שתי קלפות של 1.80 אחת מעל השנייה?
ודבר אחרון, בנוגע לצבעים.הארונות מתוכננים לצבע שמנת היי גלוס וגם השיש יהיה בהיר (לא לבן) הריצוף גרניט שמנת מט . אני לא רוצה שהמטבח ייראה "מת" במיוחד כי הוא נראה מהסלון. אילו צבעים/דוגמה אתה ממליץ לשלב בזכוכית בקלפה שמצד אחד יכניס חום למטבח אבל לא יצא מהאופנה עוד כמה שנים?!
אולי עדיף קלפות זכוכית חלקות ולהשקיע בחיפוי?! או לעלות עם השיש (קוריאן)?

תודה רבה על הכל!
אורטל :-)
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש 10 ינו 2014 12:41 #2

הי אורטל,

תודה על השיתוף :)

לגבי שימוש ב-4 מגירות לעומת 3 מגירות:

זה לא באמת מגדיל את נפח האחסון, זה רק מכריח אותך להיות יותר מסודרת ולעשות פחות ערימות של דברים בתוך המגירה עצמה.

אם יש לך סירים עמוקים אז זה יהיה פחות נוח לאחסן אותם (אם זה בכלל יהיה אפשרי) במגירות כאלה.

ויש עוד משהו - אם את עושה את כל היחידות כיחידות של 3 מגירות ורק אחת עם 4 מגירות אז "הקווים" של המטבח לא יתאחדו. מה שאני מתכוון הוא שהקווים שהמגירות יוצרות לאורך המטבח לא יהיו המשכיים וזה נראה קצת פחות טוב.

מה שאת יכולה לעשות הוא אולי לתכנן יחידה אחת כזו (של 4 מגירות) ולשים אותה במקום כזה שלא יהיה סמוך ליחידות של 3 מגירות. אלא שיהיה משהו שיפריד ביניהן. יכול להיות ארון כיור, תנור או משהו אחר.

בכל מקרה, אני לא הייתי עושה את כל המטבח עם 4 מגירות. לדעתי זה נראה עמוס מדי וזה גם כמובן מייקר. כל מסילה טובה עולה לא מעט כסף. סדר גודל של 600שח למגירה.

קלפות של 180סמ' הן יותר יפות ויותר זורמות אך קצת פחות פרקטיות. הדלת שלהן היא די כבדה וזה פחות נוח כל הזמן לפתח ולסגור את הקלפה. אני בעד 4 קלפות ברוחב של 90סמ'.

לגבי הגוונים...

בז'ים הם תמיד באופנה וישתלבו היטב במטבח לבן. אני חושב שכדאי לעלות קצת עם השיש, ורק מאחורי הכיריים לעשות חיפוי קיר גבוה (50-60סמ' כדי להגן על הקיר מהשפרצות).

מה את אומרת על כיוון של עיטור מאוד עדין על הקלפות ולעשות משהו מעניין ודומיננטי מאחורי הכיריים. זה ייצור פוקוס ועניין במטבח.

שבת שלום!
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש 10 ינו 2014 12:43 #3

אה כן...

אם מתאים לך, אשמח אם תוכלי לשאול אותי את השאלה על 4 לעומת 3 מגירות דרך התא הקולי שלי באתר.

כך אענה גם בעל-פה ואעלה זאת לאתר.

הנה הקישור לעמוד עם שאלה אחת מסוג זה שכבר עניתי עליה.

www.kitchen-guide.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%...9C%D7%99%D7%95%D7%AA

תודה :) :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש 12 ינו 2014 08:06 #4

עמרי,תודה על התשובה!
מאחורי הכיריים יש חלון ואין לי אפשרות לחפות שם....
יש לך דוגמא לעיטור מתאים לזכוכית בקלפות שלא יהיה בולט מדי בגלל הגודל שלהן ויתאים למטבח שמנת? ומה כדאי לעשות בנוגע לחיפוי?
אשמח אם תוכל לעיין בשרטוט שצרפתי בשאלה הראשונה ולומר לי מה דעתך על המטבח ....
תודה :)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש 12 ינו 2014 19:23 #5

הי אורטל,

הסתכלתי על השרטוט שהעלית קודם.

אני הייתי מנסה להזיז את הכיריים כמה שיותר שמאלה. משטח העבודה בין הכיור לכיריים הוא משטח העבודה העיקרי במטבח וחשוב שהוא יהיה מספיק גדול.

המינימום המומלץ למשטח הזה הוא 90סמ'. מהשרטוט שלך זה נראה פחות אבל אני לא בטוח בכך.

בהתאם לגודל החלון שמתחת לכיריים. אם החלון מספיק גדול אז זה לא מאוד חשוב שהכיריים יהיו ממורכזים מתחת לחלון. גם הם יהיו קצת שמאלה זה עדיין יראה טוב ותרוויחו עוד משטח עבודה בין הכיור לכיריים.

קיר הארונות הגבוהים נראה בסדר. על קיר הארונות הגבוהים נשאר לך כ-2.1מ' למזווה, בילטאין ומקרר. אם את מתכננת על מקרר ברוחב של 90סמ' (או קצת פחות) אז נשאר לך 120סמ'. שזה בדיוק מספיק לארון בילטאין ולמזווה.

שימי לב שהכניסה למטבח צריכה להיות ברוחב של לפחות 110סמ' כדי שהגישה פנימה תיהיה נוחה וקלה. מהחישוב שאני עשיתי נראה שזה באמת כך אבל כדאי שתוודאי אותי כאן.

בשורה התחתונה אני חושב שהתכנית של המטבח די טובה ואין לי הערות משמעותיות.

מה שכן, אני חושב שכדאי לך לראות פעם אחת שרטוט מדויק והדמיה תלת ממדית. זה ייתן לך תחושה הרבה יותר טובה של איך המטבח הולך להראות.

אם את ניגשת לחברת מטבחים כדי "לקבל הצעת מחיר" הם יעשו לך את ההדמיה חינם. אמנם לא תוכלי לקחת את ההדמיה אתך אבל לפחות תראי פעם אחת איך זה נראה.

אני חושב גם שכדאי לבחון איך המטבח מתחבר לכיוון הסלון. לשם כך צריך לראות את השרטוט של כל הבית ובפרט את אזור המטבח והסלון (אם המטבח לא נמצא בחדר סגור).

עניין העיטורים על הקלפות וחיפוי הקיר הוא מאוד אישי וקשה לי להציע משהו ספיצפי.

הנה למשל קישור לעיטורים עדינים יחסית. אני לא אומר שאת צריכה לבחור מהם אלא רק כדי להבהיר את כוונתי ב-"עדין"...

www.elkeslasi.co.il/delicate-white

לגבי חיפוי הקיר - מספיק שאת בוחרת גוון קצת שונה אך משלים לחיפוי הקיר שמאחורי הכיריים, זה כבר יכניס עוד עניין וגיוון למטבח.

עמרי

נ.ב. מה לגבי שאילת השאלה שלך בעל-פה בתא הקולי... מה שכתבתי לך קודם??

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.153 seconds