שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח

תכנון מטבח 06 פבר 2014 15:47 #1

היי, הגיע שלב ההתייעצות...

מדובר על מטבח דירה בבנייה ערכתי תכנון עם מעצבת המטבחים אך לדעתי ישעיה עם התכנון ,לא קיימת התייחסות למיקרו מיקסר .
המטבח הזה ביחס למטבח שהיה לי קטן מאוד..
חסר לי איחסון רב האם לא יהיה צפוף מאוד להוסיף
קיר גבוהים בין השיש לבין הדלפק(כמובן שבעקבות זאת נבטל מגירות שמתחת לדלפק)ולהכניס את המיקרו והתנור לבילד אין?
האם לעשות ארון מעל המקרר ?
נראה לי שבעקבות תכנון קיר של המקרר לא כדאי לבצע הזזה של מיקום המקרר כי הטלויזה תהיה על קיר זה.
אשמח לתשובתך בדחיפות מאחר ומטבח צריך לרדת לעבודה
מצ"ב תוכנית דירה +תוכניות תיכנון המטבח
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 07 פבר 2014 13:46 #2

הי רוני,

לא הייתי מוסיף קיר שלם של ארונות גבוהים מול הדלפק. אבל כן הייתי מוסיף ארון מזווה גבוה וארון לבילט אין ולמיקרו כדי להרוויח עוד נפח אחסון.

אחרת מה שיקרה הוא שתמצאי את עצמך מניחה את המיקרו על משטח העבודה ואופציה הזו היא פחות טובה.

שימי לב שהמרחק בין הכיריים לכיור צריך להיות לכל הפחות 90סמ' ושהכיריים והכיור צריכים גם משטחי הנחה של 30-40סמ' בינם לבין הארונות הגבוהים או המקרר.

יכול להיות שהייתי אפילו מעביר את המקרר לקיר של הארונות הגבוהים כדי שהמטבח ישאר ויזואלית פתוח יותר. את המקרר הייתי שם הכי קרוב לכיור. מהלך כזה יצריך להעביר את הכיריים עוד שמאלה (לא מתחת לחלון ולהוסיף קולט אדים).

בכל מקרה, כדאי לכם לראות הדמיה תלת ממדית של תכנית המטבח הסופית לפני שתאשרו אותו. גם אם לחץ של זמן, לא הייתי מוותר כאן כדי שהבחירות שלכם יהיו נכונות ומושכלות יותר.

לגבי האי, אם הכניסה למטבח היא פחות מ-110סמ' אז התכנון של האי "החתוך" המשתלב בפינה של קיר המטבח נראה לי עדיף. כי כך הכניסה למטבח תשאר מרווחת יותר ונוחה יותר.

מקווה שזה עוזר :)

שבת שלום וסופשבוע מצוין!

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 07 פבר 2014 13:49 #3

רוני,

אם את בכל זאת רוצה להעלות את התמונות את צריכה לשנות את השם שלהן לאנגלית.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 09 פבר 2014 16:33 #4

אני שמעתי ממעצבת שיש אפשרות לעשות מין ״תריס״ על השיש ושם לאחסן את המיקסר ועוד מוצרי חשמל. הבנתי שלקוחות שלה מאד מרוצים מזה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 12 פבר 2014 11:35 #5

עמרי,
ראשית אני מאוד מודה לכך על תגובתייך המהירה והמקצועית...
כפי שייעצת לי ביצעתי שינויים מהותיים בעיצוב המטבח
מצ"ב השינויים
חשוב לציין שבעקבות השינויים נאלצנו גם לבצע שינויים בתוכנית חשמל ואינסטלציה.
אודה להתחייסותך .
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 12 פבר 2014 17:52 #6

יפית,

אפשר לעשות תריס על השיש אבל צריך לזכור שזה גוזל משטח עבודה.

אז בעצם צריך להחליט מה יותר חשוב או עד כמה דברים יותר חשובים. משטח עבודה או מקום אחסון למיקסר ומוצרי חשמל על השיש...

אין לי תשובה חד משמעית. לכל אחד יש את ההתלבטות שלו ואת השיקולים שלו ולכן התשובה של כל אחד יכולה להיות שונה.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 12 פבר 2014 18:06 #7

הי רוני,

בגדול התכנון הזה נראה לי יותר טוב מהתכנון הקודם.

אבל...

נקודת התורפה העיקרית של התכנון הזה הוא גודל משטח העבודה.

זה נכון שיש את האי כמשטח עבודה נוסף. אבל הוא לא חלק מרצף של משטח העבודה העיקרי ולכן השימושיות שלו קיימת אך היא נמוכה יותר.

תמיד יש כל מיני דברים שמוצאים את עצמם על משטח העבודה. מיקסר, טוסטר, קפה וואטאבר...

ולכן, למרות מה שכתבתי לך בפוסט הקודם, אני חושב שכדאי לך לבדוק אופציה אחת בה אין את ארון המזווה הגבוה.

את ארון התנור והמיקרו כן תשאירי (כי יש בעיה אמתית עם מיקום המיקרו).

מוצרי המזווה יהיו צריכים להיות במגירות מתחת לאי או במגירות אחרות.

תכנון של מטבח הוא המון ניסוי ותהיה עד שמגיעים לתכנית האופטימלית. תמיד קורה שאחרי "שמתבשלים" (מטבח כן...) יש שינויים בתכניות.

אני מציע שתעשו רשימה של איפה תאחסנו כל דבר כדי שתוודאו שיהיה לכם מקום לכל הדברים שאתם רוצים במטבח.

הרשימה יכולה להיות ממש על תכנית המטבח. במגירה הזו הדברים האלה והאלה וכך הלאה...

אני מצרף קובץ עם רשימה של דברים שבדרך כלל יש במטבח. זה יוכל לעזור לכם להתחיל עם סימון כזה.

נקודה בעייתית נוספת במטבח הוא המרווח בין הכיריים לקיר. המינימום המומלץ למשטח ההנחה הזה הוא 30סמ. בשרטוט שלך אין מידות אבל זה נראה פחות מכך. בכל אופן... על משהו צריך להתפשר והעניין הזה נראה פחות חשוב ממשטח עבודה גדול יותר בין הכיור לכיריים.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
קבצים מצורפים:

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 13 פבר 2014 09:36 #8

עמרי ,
תודה רבה על הייעוץ הנרחב והמקצועי לא פגשתי באף פורום נכונות למתן מענה(וניסיתי גם לפנות ....)
החלטתי בכל זאת להשאר עם השינוי ולא לקבל את המלצתך למרות שהיא מאוד נכונה
לעניין אחר הוצע לי לבצע את המטבח בצבע בתנור או אפוקסי
מה ההבדל בינהם ?
מה עמיד יותר לשריטות ,פגיעות?
ושוב תודה .... רוני
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 14 פבר 2014 07:25 #9

הי רוני,

צבע בתנור ואפוקסי הם מילים נרדפות לצביעה אטומה.

מדובר למעשה באותו תהליך צביעה שנקרא גם שלייפלק. כל אחד קורא לכך בשם אחר.

הגימור של צביעה בתנור נשאר יפה מאוד אך יש לו רגישות מסוימת לשריטות ומכות. הוא פחות עמיד מפורמייקה או מפולימר אבל לא כל נגיעה קטנה תקלקל אותו.

וצריך גם שמי שעושה את הצביעה ידע מה הוא עושה כי עם למשל שכבת הצבע היא עבה מדי אז מתחילים סדקים ופיצוצים בצביעה (ללא קשר לנזק חיצוני). בקיצור... צריך איש מקצוע אמתי.

אחד החסרונות של צביעה אטומה הוא המחיר הגבוה יחסית שלה.

יש חזיתות פולימר שנראות בדיוק כמו צביעה אטומה (עד כדי כך שרק אנשי מקצוע יוכלו להבדיל) על חזיתות של מסגרת ומילואה. אם אתם קצרים בתקציב אז האופציה הזו היא זולה יותר.

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.173 seconds