שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח ראשוני חסית...

תכנון מטבח ראשוני חסית... 12 פבר 2014 19:58 #1

קודם כל תודה על האתר המקסים שלך!!! נעזרנו בו כבר המון! תודה!!!
ועכשיו לבלגן:
משטחי שייש:
א. מצד ימין של הכיור יש 100 ס"מ שיש.
מצד שמאל יש 110 ס"מ שייש.
במקביל יש פס שייש באורך 190 ס"מ.
מכייון שאני עובדת הרבה עם הילדים במטבח, חשוב לי שיהיה משטח עבודה גדול.
האם זה נחשב משטח גדול/בנוני/ קטן? מה דעתך?
ב. השייש הוא בצורת כף סופית (ך) (ומולו עוד פס שייש). בראש של הכף סופית יהיה גז כאשר מצד ימין יש 25 ס"מ עד פינת השיש ומצד שמאל יש 25 ס"מ עד לארון של תנור בילת אין גבוה. האם נראה לך שיש מספיק מקום בשביל 2 מבשלים בגז?
ג. בין השייש של ה- ך לפס המקביל יש מרחק של 270 ס"מ עקב אלוצים... האם זה מרחק מוגזם?
ד. אני מקווה שאצליח לשלוח לך תמונה של סקיצה ראשונה של המטבח. האם תוכל להאיר את עיננו בהערות, הצעות ושאר מיניי סלטים שעולים בדעתך?

תודה ענקית!!! ונשתדל להציק לך גם בהמשך (:
ונראה לי שהצלחתי להביא תמונה:
(אגב אם עשיתי פדיחה עם התמונה והעלתי משהו אחר, תוכל למחוק לי?? :blush: תודה!

File Attachment:

שם קובץ: limon.docx
גודל קובץ:239 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ראשוני חסית... 14 פבר 2014 07:18 #2

הי אביטל,

תודה :)

א. באופן יחסי משטח העבודה שאת מתכננת נראה לי גדול מרוב משטחי העבודה שאני רואה. שזה מצוין!

אבל...

למעשה יש לך שני משטחי עבודה:
-משטח עבודה "ראשי"
-משטח עבודה "משני" הנמצא קצת בצד.

משטח העבודה הראשי הוא די גדול, ולדעתי עבודות המטבח המשמעותיות יעשו בין בין הכיור לכיריים.

משטח העבודה המשני, כמו שאני מכיר את זה, ישמש יותר כמשטח עזר מאשר כמשטח עבודה ראשי, וחשוב להבין זאת ולקחת זאת בחשבון.

השאלה היא האם שני משטחי העבודה האלה הם מספיק גדולים עבורכם (ולא עבור מישהו אחר)?

כדי לענות על השאלה הזו חשוב לזכור שעל משטח העבודה יש כל מיני דברים קבועים. אצל כל אחד יכולים להיות דברים אחרים: מיקרוגל, מיקסר, טוסטר, מתקן לטיהור מים וכדומה.

אני חותר לכך שכדאי לסמן על התכנית אלה דברים נוספים יהיו על משטח העבודה. וכדאי לעשות זאת בפרופורציות הנכונות (כלומר לקחת למשל את הגודל האמיתי של מיקרוגל יחסית לתכנית). כך בסופו של דבר תדעו משהו המשטח הפנוי האמיתי שישאר לכם.

ב. לדעתי זה לא מספיק מקום ועדיף להזיז את הכיריים עוד ימינה לכיוון הפינה כך שמשמאל לכיריים ישארו 40סמ'. כך גם יהיה לכם משטח הנחה נוח גם מימין וגם משמאל לכיריים. וגם אחד יוכל לעמוד מול הכיריים ואחד משמאל מבלי שארון הבילטאין הגבוה יפריע (או יפריע פחות).

ג. 270סמ' בין משטחי עבודה זה מרחק גדול מכדי שיהיה נוח לעבודה רציפה. לכן כתבתי לך קודם שיש לך שני סוגים של משטח עבודה: ראשי ומשני.

כדי שמשטח עבודה יהיה אפקטיבי לעבודות המטבח רציפות וקלות של אדם אחד המרחק צריך להיות מרחק של אי. כלומר 110-120סמ'.

ד. לא עשית שום פאדיחה עם התמונה. יצא מצוין! פעם הבאה את יכולה לעשות את אותו הדבר באקסל. זה יהיה לך יותר קל. שני את רוחב וגובה התאים כך שיצרו רשת ריבועים ואז שרטטי על הטבלה בעזרת הכלים של אקסל.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ראשוני יחסית... 15 פבר 2014 22:47 #3

תודה ממש!
א. ראיתי באחת התגובות שלך שהיית בבית חולם אם הבת שלך.
לא שמתי לב לתאריך אבל אני מקווה שהכל כבר בסדר והיא מרגישה מצויין.
ב. ראיתי בכמה תשובות שלך שאתה כותב שכיריים צמודים לפינה זה לא נוח. אז זה לא בעייתי להזיז את זה 40 ס"מ מהארון?
אולי עדיף לי להקטין את עומק השייש של הכיור ל60 ס"מ ולהרוויח עוד 10 ס"מ?
או בכלל להזיז את הכיריים למקום אחר?

ד.א-
לגבי המקרוגל- מה אתה אומר על הצבתו בפינה? או אולי ממש נמוך ז"א לפנות לו מקום מתחת לשייש במקום מגירה? תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ראשוני יחסית... 15 פבר 2014 22:52 #4

טוב כמובן התכוונתי "בית חולים עם...."
צר לי :oops:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ראשוני יחסית... 15 פבר 2014 23:02 #5

טוב כמובן התכוונתי "בית חולים עם...."
צר לי :oops:
דבר נוסף:
ראיתי שתי אפשרויות נוחות לארונות מתחת לשייש:
הכל במגירות או דלתות נשלפות (כמו מגירה אבל לכל גובה הארון)
מה היתרונות של כל דבר?
תודה!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ראשוני יחסית... 16 פבר 2014 20:04 #6

הי אביטל,

תודה על ההתעניינות. האמת שלא הכל "בסדר" אבל היא במעקב ואני מקווה שבסוף הדברים יסתדרו.

ב. ההצעה שלי הייתה להזיז את הכיריים קצת ימינה כך שישארו בינם לבין הארון הגבוה 40סמ'. זה ייתן משטח הנחה משני צדי הכיריים. מימין ומשאל. זה לא מפריע שהכיריים מתקרבים לפינה מצד ימין שלהם.

לא הבנתי את ההמשך... עומק השיש של הכיור צריך להיות 62-63סמ' אז אין יותר מדי מה להקטין אותו. או שלא הבנתי אותך נכון?

מיקרוגל מתחת לשיש זה רעיון מצוין. הצעתי את זה פעם למישהי אבל זה כל-כך לא מקובל שהיא פסלה את זה על הסף. אם תנור יכול להיות מתחת לשיש אז בטח שגם מיקרו יכול להיות מתחת לשיש.

...העניין היחידי הוא שמיקרו הוא פחות "אסתטי" מתנור אפיה וישאר סביבו מעין חור כזה.

את משטח העבודה בין הכיור לכיריים כדאי להשאיר עם מינימום חסימות. לכן לא נראה לי רעיון טוב למקם את המיקרוגל בפינה.

למה לא למקם את המיקרו בארון הבילטאין? יהיו שם שני תנורים? אם כן אז אולי כדאי להתחיל את הכל מגבוה נמוך יותר אחרת ממש תשארו "תקועים" עם מיקום המיקרוגל.

לגבי השאלה האחרונה שלך - לדעתי מגירות היא האפשרות העדיפה. הדברים נשארים מסודרים יותר ויותר קל להגיע לכל התוכן. האפשרות של חזית אחידה היא פחות נוחה כי הדברים נמצאים אחד מעל השני.

החסרון של מגירות היא שזה עשוי להיות יקר יותר. אבל לדעתי זה מצדיק את ההפרש במחיר.

עמרי

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ראשוני חסית... 17 פבר 2014 20:02 #7

עמרי שלום
קודם כל – רפואה שלימה.
אנחנו מתפללים לרפואתה (ואם זה מתאים לך נשמח אם תשלח לנו במייל את שמה ושם אימה-תודה) ומקווים שהכל יסתדר בקרוב.
לא יודעת איך יש לך זמן אלינו אבל מנצלת את זה בשמחה:
מיקום הגז- רק שאני אבין- ראיתי בתשובות אחרות שלך, שלא נח שהכיריים ליד הפינה.
מה שונה במטבח שלי, שזה בסדר? פשוט זה יבאס אותי שאחד המקומות השימושיים במטבח יהיה לא נח.
מה אתה אומר? לנסות להעביר אותם למקום אחר (אם נצליח) או שזה יהיה בסדר? כמה זה יציק כשכמה מבשלים?
ב. לגבי השיש. לא ידעתי שהמנימום לעומק שייש של כיור הוא 62.
האם יש גם מקסימום לעומק שייש?
האם יש עומק שיש אולטימטיבי?
ולגבי שייש של כיריים?
ולגבי הפס שייש ממול (שנועד לעבודה עם ילדים, מקסר , וכד')?
ג. לגבי המקרוגל- העניין האסטטי פחות לחוץ לי פה כי יהיה לי מאוד נח למקם אותו שם. הבעיה במקרוגל מתחת לשייש, שפשוט נראה לי שייהיה קשה לראות את הצג. מה אתה אומר?
האם יש כזה דבר קלפה הפוכה? ז"א שנפתחת כלפי מטה ואז פתרנו את העניין של האסטטיקה?
אם זה לא יסתדר- לגבי מיקומו בארון בילטאין- אכן נקנה תנור דו תאי (גובה 90) ואז איך ממקמים את זה נח? מאיזה גובה להתחיל את התנור ומאיזה את המקרוגל?
ד.איפה אפשר למצוא את הקישור לרשימת דברים שיש במטבח בדרך כלל?
ה. פח אשפה- אין לנו אי... איזה פתרונות יש לדבר הכל כך שימושי וכל כך תקוע תמיד???????
תודה!!!!!
אביטל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ראשוני חסית... 17 פבר 2014 20:59 #8

ד.נ.
איך קובעים את גובה השייש?
וכאשר אני מתכננת מגירה עם מידה חיצונית- מה תהייה המידה הפנימית שלה (רוחב, עומק, גובה)
תודה!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ראשוני חסית... 19 פבר 2014 19:58 #9

הי אביטל,

תודה. אשלח לך במייל את הפרטים.

א. לא התכוונתי שתעבירו את הכיריים לפינה קטומה. אלא שפשוט תזיזו אותם עוד קצת ימינה שיתקרבו לפינה. אין בעיה אם כיריים הקרובים לפינה ולפעמים כשאין ברירה הם אפילו יכולים לזלוג קצת לכיוון הפינה.

יכול שראית משהו שכתבתי על כיריים בפינה קטומה.

ב. יש עומק סטנדטי לשיש והוא כ-62סמ'. אם תקחי שיש רחב יותר אז המחיר שלו יוכפל כי ספקי השיש לוקחים את הרוחב הזה לפי מטר רץ.

וגם כדי לנצל שיש רחב יותר צריך גם ארונות עמוקים יותר ומגירות עמוקות יותר. זה אפשרי אבל זה גם יקר יותר כי רוחב לוחות הסנדביץ' הוא 122סמ' וזה מספיק לשתי "פרוסות" של 60סמ' שמהם בונים ארונות מטבח רגילים.

בקיצור... כל השיש במטבח הצמוד לקירות (כלומר לא אי) צריך להיות בעומק הזה.

ג. מיקרוגל נמוך הוא באמת פחות נוח ממיקרוגל המונח על משטח העבודה. אבל צריך להתפשר איפשהו... בכל מקרה (ולמרות מה שכתבתי קודם), אני הייתי הולך על זה רק אם זו האופציה האחרונה האפשרית (זה גם גוזל נפח מגירות שהיו יכולות להיות שם).

אין קלפה הפוכה וגם זה לא רעיון טוב כי הקלפה תשאר פתוחה ותפריע כל זמן שהמיקרו עובד.

יש אפשרות למקם מיקרוגל בארון עליון התלוי מעל משטח העבודה. הגובה המקסימלי של תחתית המיקרו צריך להיות 135סמ' (אחרת הוא נשאר גבוה מדי). החסרון של זה הוא שהארון הזה צריך להיות בעמוק של כ-40סמ' (30סמ' זה העומק הרגיל), וזה הופך את משטח העבודה שמתחתיו לפחות נוח.

אבל אולי אפשר לחשוב על ארון עליון כזה צמוד למקרר. מה את אומרת?

אני מצרף שתי תמונות של ארון כזה. אחת כשהקלפה סגורה ואחת כשהיא פתוחה.

ד. אני מצרף גם את רשימת הדברים שיש בדרך כלל במטבח. זו רשימה בסיסית ואת יכולה להוסיף אליה דברים שלך...

ה. פח אשפה - שאלה מצוינת! כתבתי על זה גם בספר האלקטרוני שלי... אבל אין לי פתרונות קסם. פח האשפה צריך להיות קרוב יחסית לכיור. ואם את לא רוצה שהוא יהיה בחוץ אז אפשר להקדיש לו חלק מהארון (ואז צריך לפתוח מעין מגירה ענקית כדי להגיע אליו). או הפתרון הרגיל והלא מאוד מוצלח של פח מתחת לכיור.

דבר אחרון... לדעתי כדאי לך לעשות שרטוט מדויק של המטבח בקנה מידה ולראות הדמיה תלת ממדית. סקאצ'אפ או משהו כזה. זה יעזור לך להבין יותר טוב איך הדברים יהיו בפועל.

עמרי
קבצים מצורפים:

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.190 seconds