שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: הערות לתכנון ראשוני.

הערות לתכנון ראשוני. 02 אפר 2014 07:52 #1

היי עמרי.
ראשית אפתח בתודה גדולה על מה שיצרת פה.
שאפו ויישר כוח.
אני מתחיל לתכנן מטבח לפני המעבר לבית החדש שרכשנו.
הכנתי סקיצה ראשונית ואשמח להערות מכל סוג שהן.
קולט האדים מתוכנן להיות בפינה מעל הכיריים.
האם יש בעיית התקנה בקולט רגיל? ראיתי שקולטים פינתיים הם מאוד יקרים.
תודה מראש
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הערות לתכנון ראשוני. 02 אפר 2014 18:13 #2

הי אד,

דבר ראשון... תודה על הפידבק :)

עברתי על השרטוט ששלחת והנה כמה מחשבות שלי:

1. ארון עם פינה קטומה תתן למטבח שלכם מראה ארכאי משהו. זה דבר שהיה מקובל לפני הרבה שנים והיום כבר "יצא מהאופנה". מה גם שארון עם פינה קטומה הוא לא נוח לגישה. הוא מאוד עמוק והחלקים האחוריים והאפלוליים שלו הם מעבר להרי החושך... הם למעשה אחסון לטווח ארוך ולא אחסון זמין ונוח.

אז לדעתי כדאי לרדת מארון פינתי.

וזה מתחבר גם ל...

2. קולט אדים רגיל בפינה לא יהיה דבר מוצלח לדעתי. הוא גם צריך התקנה מיוחדת (מעין פלטה מאחוריו שתהווה תחליף לקיר) וגם ישארו חללים לא יפים מאחורי הקולט.

3. אני מבין שהבית כבר קיים נכון? כי אם הוא עדיין על הנייר הייתי שוקל להעביר את החלון התחתון בשרטוט למקום אחר כדי לאפשר העברה של קיר ארונות הגבוהים לקיר התחתון בשרטוט.

קיר הארונות הגבוהים בכניסה למטבח קצת חוסם וסוגר את המטבח.

4. מה שחסר לי בשרטוט שלך הוא איך ממוקם הסלון ביחס למטבח. כי מה שאפשר אולי לעשות הוא להעביר את המזווה לקיר של הארונות הגבוהים, לקצר קצת את הקיר שליד המזווה (איפה שהוא עכשיו), ולהעביר לצד הזה את חצי האי.

כך כל מי שיושב על חצי האי יהיה עם הפנים למטבח (ולא אל המקרר כמו עכשיו) ובנוסף יהיה לכם ריכוז של קיר של ארונות גבוהים.

...אבל כל זה תלוי איפה נמצא הסלון שלכם.

5. המרחק המינימלי בין הכיור לכיריים צריך להיות 90סמ'. זהו משטח העבודה העיקרי במטבח וחשוב שהוא יהיה מספיק גדול ונוח. אני לא יודע איפה תמקמו בסוף את הכיריים, אבל הכיור עצמו לא חייב להיות ממורכז מתחת לחלון. גם אם הוא יהיה סמוך לאחד הצדדים של החלון, זה עדיין ישאר יפה וממש לא בעייתי.

אז בתכנית הנוכחית הייתי מזיז את הכיור קצת שמאלה.

בדרך כלל אני לא ממליץ לשים את הכיריים מתחת לחלון, אבל אם לא תעשו שינוי מהותי בתכנית אז ייתכן שזאת תהיה בכל זאת פשרה סבירה. כלומר להזיז את הכיריים לכיוון המזווה כדי לאפשר משטח עבודה גודל ונוח יותר בין הכיור לכיריים וכדי ללא יהיו כיריים פנתיים. אם החלון הוא עמוק אז זה עוד פחות בעייתי.

מקווה שזה עוזר ולא בלבלתי אותך יותר מדי... :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הערות לתכנון ראשוני. 02 אפר 2014 18:43 #3

היי עמרי.

המון תודה על התגובה הזריזה והמעניינת.
הבית אכן קיים.
גם אנחנו רוצים להימנע מהפינה הקטומה אך האופצייה של כיריים מתחת לחלון נראה לי קצת מוזר.
דרך אגב החלון מתחיל בגובה של 117.5ס'מ מהרצפה ורוחבו 58ס'מ.(לא הייתי רוצה לוותר על קולט אדים)
אשרטט עוד כמה אופציות בנוסף למיקום הסלון ואשמח שוב לשמוע את דעתך.
המשך ערב מקסים ושוב תודה.
:)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הערות לתכנון ראשוני. 03 אפר 2014 09:32 #4

היי עמרי.

שיניתי לגמרי את קו המחשבה שלי בעקבות הערותיך.
ותודה על כך.
היה לי חבל לסגור את החלון התחתון בגלל שהוא חלון חזיתי.מצרף תמונה שיהיה ברור.
לאחר הכנת הסקיצה החדשה והמרווח שנוצר במטבח(לדעתי) ממש התאהבתי ברעיון.
אשמח להערות/הארות חדשות.
1.האם באמת לא נורא כל כך לבטל את החלון?
2.האם משטח העבודה נראה מספק?
3.אשמח לקבל מידות של אי שאפשר למקם בחלל שנוצר.
4.האם לדעתך כדאי לוותר על העמודים המסומנים בקו מקווקו או שעכשיו אפשר להשאירם?
אעלה את הסקיצה לתלת מימד לאחר הערותיך.
תודה מראש על עזרתך ה ע נ ק יתתתתתתתת!!!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הערות לתכנון ראשוני. 03 אפר 2014 18:14 #5

מוסיף עוד אופצייה להגדלת משטח העבודה.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הערות לתכנון ראשוני. 05 אפר 2014 10:00 #6

הי אד,

מה גובהו של החלון לכיוון החזית (זה שאתה שוקל לוותר עליו)?

בתמונה שצרפת של החזית (תודה! זה עוזר להבין) החלון נראה נמוך יחסית אם כי אני לא בטוח. האם כשעומדים מול החלון אפשר להתסכל החוצה או שצריך להתכופף?

שמע, זה באמת חבל לוותר על חלון מצד אחד אבל מצד שני גם מטבח פחות נוח ופחות אסתטי הוא לא אופציה טובה...

השאלה מה יותר חשוב לכם. בסופו של דבר, אם כל החלטה שתקבלו תוותרו בעצם על משהו. השאלה מה יותר חשוב ומה יותר משמעותי ואיפה הוויתור הוא פחות כואב.

אני לא יכול לקבל את ההחלטה הזו בשבילכם, אבל לדעתי, אם החלון הוא נמוך ולא ניתן להסתכל דרכו באופן ישיר החוצה, אז זה פחות נורא לוותר עליו.

עכשיו לשאר הדברים:

האופציה האחרונה שהעלית היא יותר טובה לדעתי. זה גם, כמו שכתבת, מגדיל את משטח העבודה. וגם יוצר משטח הנחה נוסף מהצד השני של הכיריים ולא דוחק אותם לפינה.

משטחי הנחה משני הצדדים של הכיריים הם דבר חשוב מאוד. תמיד יש מה לשים בצד השני וגם אפשר להתשמש במחבות עם ידיות הפונות החוצה מהכיריים בשני הצדדים של הכיריים (מקווה שזה ברור).

חוצמזה... תמיד יש כל מני דברים שבהתחלה לא חושבים עליהם אבל בסוף מוצאים את עצמם באופן קבע על משטח העבודה. מתקן לייבוש כלים, מתקן לסינון מים, טוסטר, טוסטר אובן, מיקסר...

בקיצור, ככל שמשטח העבודה גדול יותר כך זה יותר טוב.

כדי לבדוק אם אתה יוכל למקם אי, אתה צריך לקחת את הרוחב נטו שנשאר ולהשאיר מעבר של לפחות 105סמ' מכל צד. זה ייתן לך את רוחב האי האפשרי. המרחק האופטימלי של אי ממשטחי עבודה הוא 105-120סמ'.

לדעתי אתה יכול להוריד את ההארכה הזו של העמודים. אני לא רואה כל טעם להשאיר את זה. זה רק יסגור קצת את המטבח.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הערות לתכנון ראשוני. 22 אפר 2014 07:38 #7

עמרי שלום.

חוזר אליך עם דעה דיי מגובשת בתכנון המטבח.
רגע לפני שמתחילים בסבב הצעות המחיר מיקום הכיריים עדיין לא הוחלט סופית.
לשאלתי.
בשרטוט המצורף תוכל להבין את הדילמה.
מיקום הכיריים בצד ימין מעל המגירות מקשה על פתיחת הקלפה(בגלל הקולט כמובן).
מיקומן מעל המגירות בצד שמאל קרוב מדי לדלפק.
כמו שניתן לראות,מיקמתי את הכיריים בחיבור בין המגירות.
האם יש השלכות תכנוניות על המגירות העליונות?
האם לא ניתן יהיה לפתוח אותן עקב כך?
אשמח לקבל כל הערה/הארה נוספת לגבי התכנון.
תודה שוב על עזרתך הענקית.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הערות לתכנון ראשוני. 22 אפר 2014 13:12 #8

מוסיף רינדור פשוט להבנה יותר טובה.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הערות לתכנון ראשוני. 22 אפר 2014 18:14 #9

הי אד,

התכנית הזו היא שיפור משמעותי מהתכנית הראשונה ששלחת אליי. כל הכבוד! עשית עבודה רצינית וחשובה!!

לא הבנתי את הבעיה עם מיקום הכיריים. איפה שהם ממוקמים עכשיו זה מצוין. למה שזה יפריע לקלפה? דלת הקלפה לא צריכה להיות כל-כך גבוה כך שפתיחתה תתנגש עם קולט האדים. ואם כן, אז אפשר לבחור בקלפה הנפתחת קלפי מעלה במקביל ולא עולה סביב ציר.

המיקום הנוכחי של הכיריים רחוק מספיק מהדלפק בו יושבים אנשים וגם יש מרווח מצוין בין הכיריים לכיור. מרווח המאפשר משטח עבודה גדול ונוח.

וגם זה שהכיריים יושבים מעל שתי מגירות לא יוצר בעיה. זה עושה לנגר עוד קצת עבודה אבל כמעט ולא מקטין את נפח האחסון של המגירות העליונות שמתחת הכיריים.

האם תכננתם מקום לירקות המצריכים אוורור כמו בצל, תפו"א וכדומה? ומה לגבי מגירת תבלינים ובקבוקים ליד הכיריים?

אני שואל כי 2 מגירות של 60סמ' מתחת לכיריים זו מערכת פרזול כפולה עם מחיר כפול. ובנוסף, קח בחשבון שבפועל רוחב האחסון הוא כ-6סמ' פחות מהרוחב בשרטוט בגלל עובי הדפנות של הארונות ובגלל הרוחב שתופס הפרזול.

יכול להיות ששוה לשקול לצמצם לסט אחד של מגירות ברוחב 90סמ' ולמקם לידו יחידה נוספת ברוחב 30סמ'.

ןאם אתם לא צריכים יחידה נוספת ברוחב 30סמ' אז אתם יכולים להעביר את היחידה שברוחב 42סמ' (בצד השני של הפינה) לצד שמתחת לכיריים ולהגדיל את המגירות שבצד השני לרוחב של כ-90סמ'.

דרך אגב, באיזה תכונה עשית את השרטוט וההדמיה?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הערות לתכנון ראשוני. 23 אפר 2014 16:24 #10

היי עמרי.

שוב תודה על התשובה הזריזה והמעניינת.
השיפור מהתוכנית הראשונה נזקף כמובן לזכותך ולאתר שלך.
ותודה לך על כך.
התוכנה נקראת RHINO.תוכנה לעיצוב בתלת מימד.(נפוצה בענף התכשיטנות).ההדמייה שביצעתי ממש פשוטה ביחס למה שאפשר לייצר שם.(זה יותר בשביל שאשתי תבין טוב יותר).אם יהיה לי זמן בהמשך אנסה לרנדר לה משהו יותר מקצועי.
נסחפתי קצת :cheer:
מקווה שהבנתי אותך נכון בהזזת המגירות והגדלתן.
מוסיף הדמיה.
ואם לא, אשמח אם תוכל לסמן על הPDF מה כדאי לשנות.
מה גם שאני מעוניין לשמור עד כמה שאפשר על רצף קו שלושת המגירות.
שוב תודה
ומקווה שלא שיגעתי אותך :oops:
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.190 seconds