שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מה דעתכם על המטבח?

מה דעתכם על המטבח? 27 אוק 2014 18:12 #1

שלום.

ראשית תודה על האתר הנפלא.

שנית- הצילו.
היום היינו אצל הנגר והכל היה נשמע סינית!
אנחנו רק קנינו בית מקבלן.
את המטבח אנחנו מקבלים ממנו.
אין לנו כסף בכלל.
רק לנסות לתכנן את המיטב ממה שיש.
אני אוהבת סגנון מודרני/הייטקי
יש לנו 5 ילדים והשישי בדרך..
אנחנו דתיים אז האופציה זה 2 כיורים נפרדים/אחד מחולק/2 צמודים.
מחולק- נראה לי קטן.
2 צמודים- לא בטוח שיפה.
ואם נפרד, כמו שאתם רואים בתוכנית המצורפת- אז אין לי מייבש כלים מעל.

כרגע במטבחון הקטנציק הנוכחי שלי יש 3 דלתות ארון+2 מגרות גדולות לסירים+4 מגירות רגילות (ושני ארונות כיור)
אני מסתדרת עם זה בדוחק.
האם הגודל של המטבח החדש נראה לך סביר בהתחשב בתקציב?

לגבי הקלפה- הנגר חשב שהיא ארוכה מדי, ושאולי כדאי לחלק אותה לארון+קלפה. אני חשבתי שיותר יפה אחת .

הדלפק- ממה כדאי לעשות אותו? האם להאריך אותו יותר ממטר וחצי? (לשישה ילדים...)

הוא מציע חיפוי של פורמקס. מה דעתך על זה?

אני רוצה שילוב של שני צבעים במטבח. השיש שהקבלן נותן הוא רק לבן/אפור. אני רוצה מטבח עם תחושת בהירות ומרחב. צבע אחד יהיה שמנת צבע אחר בגוון יותר כהה כמו תרזה אפרפרה/משהו כמו אלמון? לא יודעת. רק לא שחור. אז מה עדיף, קלפה ושולחן בהירים או שמנת למטה והכהה למעלה?

המון שאלות...סליחה אם הרבה מדי

תודה רבה!

File Attachment:

שם קובץ: _hd5456d9.pdf
גודל קובץ:296 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתכם על המטבח? 27 אוק 2014 20:08 #2

הי רותם,

ראשית, תודה על הפידבק ;)

שנית, אשמח לעזור... אני לגמרי מבין את הבלבול וההתלבטויות מאחר ומדובר בהוצאה לא קטנה שיש לה השלכות על ההתנהלות היומיומית בבית.

לגבי הכיורים: מה שחשוב להבין הוא שכל ארון כיור תופס שטח נכבד של משטח עבודה וגם נפח האחסון מתחתיו בעצם לא יכול להיות מנוצל בצורה טובה. מתחת לכיור יש תשתיות של מים וחשמל ולא ניתן למקם שם גם מגירות.

ארון כיור בודד מינימלי הוא בדרך כלל ברוחב של 60סמ'. ארון כיור כפול הוא בדרך כלל ברוחב כולל של כ-90סמ'. כך ששני ארונות כיור בודדים "מבזבזים" לכם כ-30סמ' של משטח עבודה ונפח אחסון.

לכן, משיקולי נפח אחסון ופונקציונליות, אני חושב שיהיה נכון יותר לבחור בכיור כפול. את יכולה לחלוק על בנוגע לאסתטיקה של כיור כפול אבל את ההכרעה מה עדיף, אסתטיקה או פונקציונליות לא אוכל לעשות במקומך.

...עם זאת, אם זה היה המטבח שלי הייתי מכריע לטובת הפונקציונליות.

משטח עבודה רציף וגדול הוא חשוב מאוד לעבודה נוחה במטבח. אז מעבר "לבזבוז" של נפח אחסון ומשטח עבודה, שני כיורים נפרדים גם קוטעים את רצף משטח העבודה החיוני לעבודה נוחה במטבח.

לגבי גודל המטבח, לא אמרת מה התקציב אז אני לא יכול להתייחס לכך, אבל אפשר לעשות מטבח כזה ב-20,000שח נגרות (לא כולל כיור וכדומה) עם איכות נמוכה יחסית או את אותו המטבח בכ-30,000שח או יותר באיכות חומרים ופרזול גבוהים יותר.

...במילים אחרות, מלבד גודל המטבח, המחיר מושפע גם מאיכות החומרים, איכות הפרזול, משטח העבודה, הכיורים, מכשירי החשמל וכדומה.

לגבי הקלפה - מסכים אתך לגמרי! יותר יפה קלפה אחת באורך 160סמ' מאשר לחלק אותה לארון+קלפה. דרך אגב, גובה הקלפה צריך להיות לכל הפחות 50-55סמ' כדי לאפשר מדף באמצע הקלפה.

יש לי הערה לגבי הדלפק - אם תעשי דלפק בגבוה משטח עבודה תוכלי להרוויח עוד משטח עבודה. בהתאם להשתלבות המטבח עם הסלון (אם זה כך אצלכם, לא צרפת את תכנית הדירה כך שאין לי דרך לדעת), תוכלו אפילו להוסיף נפח אחסון מתחת לדלפק.

כל הילדים ישבו בו זמנית ליד הדלפק? או שיש איזשהו דרוג?? אם לא יהיה נפח אחסון מתחת לדלפק אז לא בטוח שכדאי להאריך אותו כי הפרופוציות שלו לא יראו טוב. כך או כך, לדלפק מוגבה לוקחים בחשבון כ-50סמ' רוחב לאדם. ומה שעוד צריך לזכור שגודל הכניסה המינימלי למטבח צריך להיות 110סמ' כדי שיהיה מספיק נוח.

אני כן הייתי בוחן לעומק אפשרות להוספת נפח אחסון נוסף מתחת לדלפק.

לגבי החיפוי - פורמקס זה חברה שמייצרת פורמייקה (לא זוכר מי היבואן). הפורמייקה שלהם טובה אך יש עוד פורמייקות טובות.

לגבי האסטתיקה - את הקלפה הייתי עושה שונה ממשטח העבודה ומהארונות. היא מנותקת מהן וזו הזדמנות מצויינת להוסיף חיות למטבח.

משהו שלדעתי צריך להזהר ממנו מבחינת האתטתיקה במטבחים לבנים אפורים... לפעמים הם יוצאים אנמיים מדי. ללא שום חיות, ללא שום צבע וויטליות. זה קורה בעיקר כאשר הארונת הם בגימור מט והידיות הן ידיות נירוסטה ארוכות.

כדי לא ללכת לאיבוד בין כל ההחלטות, אני הייתי מתמקד כרגע בחלק הפונקציונלי ומשאיר את החלק האסתטי לשלב השני.

יש לי הערה נוספת וחשובה לגבי החלק של המקרר והבילט אין. כמו שזה עכשיו זה גם נראה רע (סליחה על הישירות), וגם לא מנצל היטב את נפח האחסון. אני הייתי עושה קיר שלם של ארונות שחלק ממנו הוא המקרר והארונות מגיעים עד לתקרה. זה גם יראה יותר טוב וגם תרוויחי נפח אחסון.

ועוד משהו... כיריים על פינה קטומה זה לא לעניין. גם נותן למטבח מראה מיושן וגם מבזבז נפח אחסון (החלקים האחוריים של הארון שמתחת לכיריים כמעט ולא נגישים בצורה נוחה).

ועכשיו אני מרגיש צורך להתנצל, היו לי לא מעט הערות לא טובות, אך אני חושב שעם תכנון נכון אפשר להוציא מהמטבח הזה הרבה יותר ולא בהכרח במחיר גבוה יותר

ביי בינתיים :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתכם על המטבח? 27 אוק 2014 20:31 #3

עמרי

ראשית - אני חייבת שוב להודות לך,
דבר ראשון על התגובה המהירה

ודבר שני על ההשקעה וההתייחסות לכל הנקודות.

אני קצת עייפה (מאוד עייפה עכשיו :) אז אני רק רוצה להבהיר שוב משהו, ומחר אתעמק יותר בתשובות שלך-

את המטבח הזה אנחנו מקבלים מהקבלן. כמו שהוא בלי להוסיף כסף. כרגע אין.
אז נצטרך להסתפק בתיכנון הנ"ל - ולנסות להפיק את המירב. כמו להוסיף אולי מדפים פתוחים בעצמנו.
2 הצבעים שאבחר (שמנת/לבן+?) יהיו כמובן בתוספת נגיעות של צבעים עם אביזרים שונים- כמו מיקסר בורדו ומנורה באותו צבע שיש לי,

זה לא מספיק שובר?

אני חושבת שאתה ממש צודק לגבי הכיור הכפול,
כך נראה לי שאלך על זה.

ממש תודה!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתכם על המטבח? 28 אוק 2014 12:40 #4

שאלה קטנה נוספת-

קיבלתי את עצתך לגבי הכיור, אתה צודק מאוד
השאלה מה דעתך - כיור כפול עם ברז אחד או שני כיורים צמודים עם ברז לכל אחד?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתכם על המטבח? 28 אוק 2014 19:23 #5

הי רותם,

איך אפשר שלא להיות עייפה ;). מובן לגמרי... אני עם שלושה ילדים וזה מתיש!

לדעתי בכל מקרה כיור לכל ברז יהיה יותר נוח.

אם שני הכיורים לא יתפסו יותר מדי אורך ממשטח העבודה כמו שהסברתי למעלה, אז כמובן שעדיף שני כיורים. הם יהיו קצת יותר גדולים מכיור כפול, וכיור גדול הוא דבר חשוב לנוחות.

את צריכה לשים לב שנשאר לך מספיק משטח עבודה משני צדי הכיור (מינימום 30סמ') . את לא יכולה למשל שהכיור יגיע עד קצה משטח העבודה.

בנוסף, המרחק המינימלי בין הכיור לכיריים צריך להיות לכל הפחות 90ס' כדי שהמטבח יהיה נוח. את מזיזה בסוף את הכיריים מהפינה הקטומה? זה משהו שהקבלן מאפשר לך??

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתכם על המטבח? 28 אוק 2014 20:35 #6

עמרי

תאמין לי שיש כבר שלושה,
זה כמו חמישה...
זה ההריון :blink:

א. תודה רבה על התשובה.
אני כבר שולחת מייל לנגר על שני כיורים צמודים...

ב. מה הכוונה בנושא הכיריים,
האם לא הגיוני להשאיר אותם בפינה
ואז מצד שמאל (מתחת לחלון) יש לי משטח עבודה גדול?

תודה!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתכם על המטבח? 31 אוק 2014 07:28 #7

הי רותם,

בדרך כלל, משטח העבודה המרכזי במטבח הוא בין הכיור לכיריים, ולכן, אחד הכללים הוא שהמרחק המינימלי ביניהם יהיה 90סמ'.

כמובן שאפשר גם לעבוד על משטח העבודה שמשמאל לכיריים אך זה פחות נוח.

בנוסף, כמו שכתבתי קודם, כיריים פינתיים יוצרים שתי בעיות.

האחת - נוצר מתחתם נפח אחסון לא אופטימלי מאחר והוא מאוד עמוק (מה שמאוחסן בחלק האחורי של ארון קטום כזה לא נגיש בצורה נוחה). הארון הזה גם גוזל רוחב מהארונות שלידו (תחשבי מה היה קורה אם הייתה שם פינה רגילה - אפשר היה להגדיל את רוחב הארונות שליד הפינה.

הבעיה השניה היא אסתטית. זה מאוד אישי וסובייקטיבי, אבל לדעתי ארון כזה נותן למטבח מראה מעט ישן וארכאי.

כיריים מתחת לחלון הם לא דבר מומלץ מאחר שלא ניתן לשים קולט אדים, אך גם מעל פינה קטומה לא ניתן לשים קולט אדים במחיר סביר.

אפשרות אחת היא לעשות הצרחה בין הכיורים לכיריים (אם הקבלן מאפשר זאת), אבל אז תאבדי אפשרות לקלפה עם מייבש כלים.

האפשרות השניה היא כיריים מתחת לחלון. למרות החסרונות של אופציה זו, אני חושב שזה עדיף על פני כיריים בפינה קטומה.

שבת שלום וסופשבוע מצוין :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתכם על המטבח? 31 אוק 2014 14:06 #8

האתר שלך פשוט נפלא.
רעיונות חשובים שאפילו לא הייתי חושבת עליהם...

ממש תודה!!

שבת שלום
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.168 seconds