הי רותם,
ראשית, תודה על הפידבק
שנית, אשמח לעזור... אני לגמרי מבין את הבלבול וההתלבטויות מאחר ומדובר בהוצאה לא קטנה שיש לה השלכות על ההתנהלות היומיומית בבית.
לגבי הכיורים: מה שחשוב להבין הוא שכל ארון כיור תופס שטח נכבד של משטח עבודה וגם נפח האחסון מתחתיו בעצם לא יכול להיות מנוצל בצורה טובה. מתחת לכיור יש תשתיות של מים וחשמל ולא ניתן למקם שם גם מגירות.
ארון כיור בודד מינימלי הוא בדרך כלל ברוחב של 60סמ'. ארון כיור כפול הוא בדרך כלל ברוחב כולל של כ-90סמ'. כך ששני ארונות כיור בודדים "מבזבזים" לכם כ-30סמ' של משטח עבודה ונפח אחסון.
לכן, משיקולי נפח אחסון ופונקציונליות, אני חושב שיהיה נכון יותר לבחור בכיור כפול. את יכולה לחלוק על בנוגע לאסתטיקה של כיור כפול אבל את ההכרעה מה עדיף, אסתטיקה או פונקציונליות לא אוכל לעשות במקומך.
...עם זאת, אם זה היה המטבח שלי הייתי מכריע לטובת הפונקציונליות.
משטח עבודה רציף וגדול הוא חשוב מאוד לעבודה נוחה במטבח. אז מעבר "לבזבוז" של נפח אחסון ומשטח עבודה, שני כיורים נפרדים גם קוטעים את רצף משטח העבודה החיוני לעבודה נוחה במטבח.
לגבי גודל המטבח, לא אמרת מה התקציב אז אני לא יכול להתייחס לכך, אבל אפשר לעשות מטבח כזה ב-20,000שח נגרות (לא כולל כיור וכדומה) עם איכות נמוכה יחסית או את אותו המטבח בכ-30,000שח או יותר באיכות חומרים ופרזול גבוהים יותר.
...במילים אחרות, מלבד גודל המטבח, המחיר מושפע גם מאיכות החומרים, איכות הפרזול, משטח העבודה, הכיורים, מכשירי החשמל וכדומה.
לגבי הקלפה - מסכים אתך לגמרי! יותר יפה קלפה אחת באורך 160סמ' מאשר לחלק אותה לארון+קלפה. דרך אגב, גובה הקלפה צריך להיות לכל הפחות 50-55סמ' כדי לאפשר מדף באמצע הקלפה.
יש לי הערה לגבי הדלפק - אם תעשי דלפק בגבוה משטח עבודה תוכלי להרוויח עוד משטח עבודה. בהתאם להשתלבות המטבח עם הסלון (אם זה כך אצלכם, לא צרפת את תכנית הדירה כך שאין לי דרך לדעת), תוכלו אפילו להוסיף נפח אחסון מתחת לדלפק.
כל הילדים ישבו בו זמנית ליד הדלפק? או שיש איזשהו דרוג?? אם לא יהיה נפח אחסון מתחת לדלפק אז לא בטוח שכדאי להאריך אותו כי הפרופוציות שלו לא יראו טוב. כך או כך, לדלפק מוגבה לוקחים בחשבון כ-50סמ' רוחב לאדם. ומה שעוד צריך לזכור שגודל הכניסה המינימלי למטבח צריך להיות 110סמ' כדי שיהיה מספיק נוח.
אני כן הייתי בוחן לעומק אפשרות להוספת נפח אחסון נוסף מתחת לדלפק.
לגבי החיפוי - פורמקס זה חברה שמייצרת פורמייקה (לא זוכר מי היבואן). הפורמייקה שלהם טובה אך יש עוד פורמייקות טובות.
לגבי האסטתיקה - את הקלפה הייתי עושה שונה ממשטח העבודה ומהארונות. היא מנותקת מהן וזו הזדמנות מצויינת להוסיף חיות למטבח.
משהו שלדעתי צריך להזהר ממנו מבחינת האתטתיקה במטבחים לבנים אפורים... לפעמים הם יוצאים אנמיים מדי. ללא שום חיות, ללא שום צבע וויטליות. זה קורה בעיקר כאשר הארונת הם בגימור מט והידיות הן ידיות נירוסטה ארוכות.
כדי לא ללכת לאיבוד בין כל ההחלטות, אני הייתי מתמקד כרגע בחלק הפונקציונלי ומשאיר את החלק האסתטי לשלב השני.
יש לי הערה נוספת וחשובה לגבי החלק של המקרר והבילט אין. כמו שזה עכשיו זה גם נראה רע (סליחה על הישירות), וגם לא מנצל היטב את נפח האחסון. אני הייתי עושה קיר שלם של ארונות שחלק ממנו הוא המקרר והארונות מגיעים עד לתקרה. זה גם יראה יותר טוב וגם תרוויחי נפח אחסון.
ועוד משהו... כיריים על פינה קטומה זה לא לעניין. גם נותן למטבח מראה מיושן וגם מבזבז נפח אחסון (החלקים האחוריים של הארון שמתחת לכיריים כמעט ולא נגישים בצורה נוחה).
ועכשיו אני מרגיש צורך להתנצל, היו לי לא מעט הערות לא טובות, אך אני חושב שעם תכנון נכון אפשר להוציא מהמטבח הזה הרבה יותר ולא בהכרח במחיר גבוה יותר
ביי בינתיים
עמרי