שלום לפורום הנכבד,
אנחנו רכשנו דירה "על הנייר" ומנסים להתאימה לצרכים שלנו.
מצורפת תוכנית בסיסית, אך יש לנו מספר התלבטויות ונשמח לשמוע דעות.
1. כדי להגדיל את שטח עבודה ונפח אכסון אנחנו מעדיפים מטבח בצורת U, אך זקוקים גם ל-2 מקומות ישיבה (לא אחד על יד השני), רצוי 4 מקומות.
האם לדעת הפורום האי שמופיע בתוכנית הוא אופטימאלי? האם הוא לא "יחנוק" את המטבח? והאם הישיבה לא קרובה מדי לשיש ולכיריים?
2. האם משיקולי עיצוב כדאי לעשות "הצרחה" בין כיור למדיח למרות שאנחנו "ימניים" ויותר נוח לנו שמדיח נמצא מימין לכיור?
3. מעל יחידה פינתית בצד ימין רצינו לעשות "תריס" למכשירים חשמליים כמו מיקסר, מעבד מזון וכדומה, אך לא ברור לנו מה הוא העומק המומלץ (בהתחשב בכך שעומק של ארונות גבוהים שלפניו הוא לפחות 60 סמ'), האם הרוחב המומלץ הוא 60 סמי', ומה להתקין במרווח הנוצר של 30 סמ'.
4. למדנו שחייבים קולט אדים במטבח שפתוח לסלון. אנחנו חושבים למקם את הכיריים על יד החלון 80x125 שלא מאפשר להתקין קולט אדים רגיל. הפתרון שחשבנו עליו זה קולט אדים "מתחת לשיש" (Downdraft) המוציא אויר החוצה. דגם שחשבנו עליו הוא "Bach Downdraft" של AirUno עם מנוע שאמור להוציא 1000 מק'/שעה (יש גם דגם של 1300 מק'/שעה, אך הוא רועש יותר). האם לדעת הפורום פתרון זה יפתור את בעיית הריחות? האם יש המלצה על דגמים נוספים? או פתרון אחר
בברכה ובתודה
פולה
בתכנית שצרפת יש שתי תכניות מטבח. לפי מה שאת מתארת אני מבין שמה שכרגע נמצא בתוך השרטוט הוא השינוי שעשיתם ומה שמחוץ לשרטוט הוא התכנית המקורית? ...אם כך אני אתייחס למה שנמצא בתוך השרטוט של הבית עצמו.
1. האי שאני רואה בשרטוט נראה כמו שולחן אוכל (גובה 75סמ') ולא כמו אי בגובה משטח עבודה (גובה 90-91סמ'). אם זהו המצב לדעתי ויזואלית זה יראה פחות טוב.
אם האי הוא בגובה של משטח עבודה (90-91סמ') אז בסה"כ זה נראה די בסדר.
לדעתי זה לא סגור וחונק את המטבח.
הערה לגבי הכסאות - בשרטוט זה נראה שכל הכסאות נכנסים מתחת לאי, אבל בפועל, בפינה לא תצליחו להכניס את שני הכסאות הפינתיים מאחר והם יפריעו אחד לשני.
אם מתחת לאי הזה יש נפח אחסון אז צריך לזכור שיהיו שם דברים שהם לאחסון לטווח ארוך יחסית מאחר והגישה לארון הזה תהיה לא נוחה.
הקרבה של האי לכיריים לא נראית לי בעייתית כלל. זה לא מספיק קרוב כדי שיהווה בעיה כלשהי.
לדעתי כדאי לכם לראות הדמיה תלת ממדית של המטבח כדי להבין יותר טוב איך הדברים יראו ואיך יהיו הפרופורציות.
2. כן. כדאי לעשות הצרחה. גם כדי שהכיור לא יצא באמצע המשקוף של החלון, וגם כדי לאפשר יותר משטח עבודה בין הכיור לכיריים. משטח העבודה בין הכיור לכיריים הוא משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שהוא יהיה מספיק גדול ונוח. המינימום הוא 90סמ' אך אם אפשר להגיע ל-120סמ' זה יהיה הרבה יותר טוב.
לגבי מיקום מדיח הכלים - לא משמעותי לדעתי. זה עניין של הרגל. אם תחשבי על זה שוב... אנשים ימניים בדרך כלל מחזיקים ביד שמאל צלחת למשל, ואת הסקוץ' ביד ימין. כך שלפני שהמכניסים למדיח הצלחת נמצאת בעצם ביד שמאל. ואז אם המדיח משמאל לכיור אז כל שנותר הוא להוריד אותה למדיח ולא להעביר אותה ליד השניה ואז להוריד למדיח...
3. רצוי שעומק התריס יהיה כמו הארונות העליונים אחרת זה בזבוז של נפח אחסון. כדי ששליפה של מוצרי חשמל מעומק ארון התריס תהיה נוחה, אפשר לעשות מדף נשלף על מסילות בתחתית התריס עליו ישבו מכשירים החשמל. ואז אפשר לנצל ובנוחות את מלוא העומק של ארון התריס.
מעל ארון התריס עושים בדרך כלל ארון רגיל לאחסון לטווח ארוך יחסית.
ב-30סמ' שנותרו לכם אתם יכולים לעשות ארון מטאטא. המטבח הוא מקום שמתלכלך במהירות. במקום לגשת למחסן מרוחק, תוכלו להחזיק בארון הזה, מטאטא מגב ואולי אפילו דלי מלבני. זה מאוד נוח ונחוץ!
הערה לגבי הקיר של הגבוהים - כדי שהוא יהיה אסתטי הוא צריך להיות בגובה אחיד, ואם רוצים אז אפשר גם לעשות הנמכת גבס כדי לסגור את הפער שנותר בינו לבין התקרה.
4. פעם ראשונה שאני רואה קולט אדים כזה! (אני לומד ממך דברים חדשים! איזה כיף )
ראית קולט כזה בארץ?
כדי להבין טוב יותר איך קולט אדים כזה עובד הסתכלתי על הוידאו שלו. נראה שקולט כזה יעבוד טוב יותר כאשר הוא יהיה קרוב לסירים/מחבתות.
כלומר, אם אתם מתכננים שקולט כזה יהיה בחלק האחורי של הכיריים אז אני לא בטוח שהוא יעבוד כמו שצריך עבור הלהבות בחלק הקדמי של הכיריים.
חסרון נוסף עשוי להיות שקולט כזה לא ימנע השפרצות על זכוכית. זכוכית מתלכלת מאוד מהר מההשפרצות המגיעות מכיוון הכיריים וזאת אחת הסיבות שאני לא ממליץ על כיריים מתחת לחלון.
יש קולטי אדים היושבים בתוך השיש ועולים מתוך השיש כלפי מעלה כאשר מפעילים אותם. קולט כזה עשוי למנוע את ההשפרצות האלה.
עניין הרעש של הקולט הוא חשוב מאוד. אם הרעש חזק מדי ומפריע, אז בסופו של דבר נמנעים מלהפעיל את קולט האדים ואז כל העניין הזה לא שווה דבר. לכן אני חושב שהדגם השקט יותר, גם אם הספיקה שלו נמוכה יותר, הוא עדיף.
לטובת מי שלא מכיר את קולט האדים הנמצא בתוך השיש, אני מצרף סרטון וידאו בו ניתן לראות את עקרון הפעולה של הקולט הזה.
והנה קולט האדים הנשלך מתוך השיש (נקרא לפעמים גם קולט אדים טלסקופי):
אחד החסרונות של שני הקולטים האלה הוא שהם למעשה תופסים נפח אחסון מתחת למשטח העבודה מאחר שכל המנגנון שלהם נמצא מתחת למשטח.
פולה, אני מקווה שהדברים עוזרים
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים
"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
שלום עמרי,
תודה על התגובה, זה פשוט עונג לקרוא את התשובות המעמיקות שלך.
התייחסת נכון לצורת U כצורה המועדפת.
1. הידיעה המשמחת היא שאי לא חונק את המטבח.
לגבי גובה,
חשבנו שחלק מעץ שבצורת "ר" יהיה בגובה של 75 סמ' והבסיס של האי יהיה (מצופה אבן קיסר?) יהיה בגובה 90 סמ'. זה פחות עקרוני, נסתדר גם עם "שולחן" בגובה 90 סמ'
לגבי כסאות אתה כמובן צודק, ביום-יום אין לנו צורך ביותר מ-3 כסאות, כך שהיתר נוסיף בזמן הצורך.
"אם האוכל בא גם התיאבון", האם לדעתך ניתן להגדיל את חצי-אי, שכרגע הוא 100x100 סמ', לכיוון המקרר מבלי "לחנוק" את המטבח? תוספת של עוד 20 סמ' תאפשר להושיב את הנכדה בכיסה עם הפנים לכיוון הסלון, תוספת של עוד 40 -50 סמ' מבוגר עם הפנים לכיוון הסלון ועוד אחד עם גב לכיוון הסלון. כמובן, שבמקרה זה, ביום-יום לא נחזיק כסא בצד הפונה לכיוון המקרר
עשינו סימולציה של מרחב במטבח בעזרת "משחק הכיסאות", העמדנו אותם במקום משטחי עבודה, חצי-אי וקיר של גבהים. נשתדל להכין גם הדמיה תלת-ממדית.
2. זה באמת נראה הרבה יותר טוב כאשר הכיור ממוקם מול החלון.
3. לגבי קטע של תריס הכול ברור, אך לא לגבי מקטע של מרווח של 30 סמ', כנראה לא הסברתי את עצמי.
בחלק התחתון של הפינה נצטרך למקם יחידה פינתית (כנראה עם "קרוסלה 3/4" או שילוב של קרוסלה עם ארונית מגירות שבקישור).
השאלה היא, איך מנצלים את מרווח 30 סמ' הנוצר מעל יחידה פינתית?
4. חברת SAMGAL Electric משווקת את המוצר בארץ. www.samgalelectric.co.il/product.asp?aff...t2Cat1ID=13&Cat2ID=0
מרוב "צניעות", מחיר של המוצר אינו מופיע באתר, אך לדברי נציגי החברה, מחירו 15.900 ₪ (עבור קולט ומנוע בלבד, ונדרשים עוד מספר פריטי אינסטלציה, "משטיק קול" ויחידת סינון, אם דרוש להתקין מערכת ללא הוצאת אוויר החוצה).
במסגרת "מחאת המילקי", מצורף קישור למחירון של יבואן בריטי של המוצר inex-online.com/directory2/AirUno_PL_Jan14_email.pdf
בהתחשב בתוספת מע"מ של 20% הנהג שם, מחיר של שני הפריטים הללו יהיה 1160.4 £, או כ-7000 ₪
סליחה עם עברתי על תקנה כלשהי של הפורום.
כפי שניתן לראות מהמחירון, דגם זה הוא הזול בין כל הדגמים של "מתחת לשיש".
עוד פעם תודה
בברכה
פולה
לגבי הגדלת האי לכיוון המקרר - האמת היא שתהיתי בעצמי אם להציע לך את ההגדלה הזו כדי להגדיל את נפח האחסון אך היה נראה לי שהגדלה כזו כן תסגור את המטבח מעט יותר ממה שהיית רוצה.
אבל... הכלל המנחה הוא שגודל הכניסה המינימלי למטבח צריך להיות 110סמ' בין משטח האי לבין חזית המקרר (כשהיא סגורה).
החסרון של כל האופציות שהעלית לגבי האי עד כה הוא שנפח האחסון שמתחת לאי לא מנוצל בצורה טובה.
בכל האופציות עד כה, לכל היותר תוכלי לעשות ארון מתחת לאי שחזיתו פונה לכיוון הסלון. מה שהופך את הארון לאחסון לטווח ארוך כי הגישה אליו לא נוחה.
המחשבה הראשונית שלי הייתי להגדיל את האי ללא כסא הפונה לכיוון הסלון ולאפשר שם מגירות נוחות הנפתחות אל המטבח. זו יכולה להיות תוספת אחסון משמעותית למטבח שלך, והנכדה תוכל לשבת בניצב לאי ולא מול הסלון.
3. נראה לי ששוב לא הבנתי אותך - מימין לפינה יכול להיות ארון המטאטא. משמאל לפינה אפשר למקם יחידה רגילה של מגירות אם מזיזים את הכיור מעט שמאלה (הוא לא חייב להיות ממורכז מתחת לחלון). זה גם יאפשר משטח עבודה נוח יותר לשליפת מכשירי החשמל שיהיו בתריס.
הארון עצמו שמתחת לפינה יכול להשאר כפינה "מתה" ולא מנוצלת. זה אולי נשמע לי אבסורד כי לכאורה בזבוז של נפח אחסון, אבל אם תבדקי כמה נפח אחסון יש בקרוסלה לעומת מגירות באותה הרוחב תגלי שבעצם את לא מפסידה הרבה נפח אחסון אך כן מרוויחה נוחות.
4. תודה על העדכון לגבי היבואן ומחירים!
עמרי
יש להתחבר כדי להגיב.
לגבי: האם המטבח "חנוק" ומספר שאלות נוספות
31 אוק 2014 07:54 #5
אם את בכל זאת רוצה לנצל את נפח האחסון על חשבון נוחות, את יכולה לעשות גם ארון עם מדפים קובעים הממשיכים לכיוון הפינה.
במקרה כזה חשוב לשים לב שפתח הארון יהיה מספיק גדול ושהדלת שלו תפתח לכיוון ימין (פתיחה לצד שמאל עם מגבלת ציר של 90-120מעלות תגביל את הגישה לתוכן העמוק של ארון כזה)
יש להתחבר כדי להגיב.
לגבי: האם המטבח "חנוק" ומספר שאלות נוספות
02 נוב 2014 07:03 #6
שלום עומרי
בעזרת התשובות המלאות שלך והמלצות המועילות ,תכנית המטבח הולכת ומשתפרת כל הזמן .
1. לגבי גודל של חצי-אי, 80 135 x סמ' נראה כאופטימאלי ויאפשר הושבה של 5 איש במקרה הצורך.
מיקום המקרר הוחלף עם מיקום של ארון תנורים, כך שפתח כניסה הוא 135 סמ'.
מקווה שזה מספיק כדי לא "לחנוק" את המטבח.
לגבי ניצול של חלק התחתון של חצי-אי, חשבנו להזמין עגלה, שגב שלה המופנה כלפי הסלון ויכסה את בסיס האי בצורת "ח" (ראה סקיצה מצורפת). בעגלה נאכסן מיני כלים, סכום וכו', הדרושים לאירוח בשולחן בפינת אוכל. עגלה יכולה לשמש גם כעגלת הגשה.
2. סוף-סןף הבנתי את כוונתך לגבי ארון פינתי. נוותר על כל מיני פטנטים ונלך על "פינה מתה" בצד ימין ועל ארון מדפים בצד שמאל, שם נמקם מנוע של קולט אדים.
בברכה ובתודה
פולה
מקרר צריך משטח הנחה סמוך אליו כך שאפשר יהיה בקלות להוציא ולהכניס דברים ממנו ואליו (למשל כאשר חוזרים מקניות או כאשר רוצים לסדר ערמה של קופסאות בתוך המקרר)
למקררים בעלי דלת אחת משטח ההנחה יכול להיות משטח עבודה לצד המקרר (לצד בו נפתחת הדלת) או מאחורי המקרר על אי.
מקרר דלת-לצד-דלת (כמו אצלכם בשרטוט ובמציאות?) צריך משטח הנחה מאחורי המקרר מכיוון שהדלתות נפתחות לשני הצדדים ולכן לא יכולה להיות גישה נוחה למשטח הנחה לצד המקרר.
כאשר הזזת את המקרר הגדלת את הכניסה למטבח אך הרחקת את משטח ההנחה של המקרר.
עקרונית, מבחנית משטח ההנחה, המיקום האידאלי של המקרר שלכם צריך להיות מול האי.
אז כמעט כמו תמיד בתכנון מטבחים יש דילמה, מרוויחים משהו אחד אך מפסידים משהו אחר.
ההחלטה היא כמובן שלכם...
דרך אגב, מה זה הארון הימני ביותר הגבוה במטבח? זה מזווה??
ומהי יחידת המגירות שמשמאל למקרר? זה ארון גבוה? לא ברור מהשרטוט...
עמרי
עמרי
שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.
אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.
שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.
אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.
שימעת יהב היא מעצבת מטבחים מומלצת מטעם לימון מטבחים.
"עם כל-כך הרבה פרטים שצריך לאזן - פרקטיקה, אסתטיקה, התאמה אישית ותקציב, תכנון מטבח חדש יכולה להיות חוויה מרגשת ומפחידה כאחד. תנו לי לדאוג לכאבי הראש, כך שאתם תוכלו להירגע, ובאמת ליהנות מרכישת מטבח שתפור בדיוק עבורכם."