שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מיקום של בר תמי 4

מיקום של בר תמי 4 30 אוק 2014 09:15 #1

היי,

רציתי להבין היכן הכי כדאי למקם את הבר תמי 4.
חשבנו בפינה הכי שמאלית, ליד הגז, אך נראה כי זה קצת קרוב. המטבח עדיין בשלבי תכנון וניתן לעשות שינויים..מה דעתכם?

תודה!
מיכל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום של בר תמי 4 31 אוק 2014 08:04 #2

הי מיכל,

אין יותר מדי אפשרויות למיקום של התמי4.

או באמת משאל לכיריים ואז זה עושי להיות קרוב מדי מבחינת השפרצות על המכשיר.

או איפשהו באמצע משטח העבודה עם נטיה לכיוון הכיריים.

הנטיה שלי היא לאמצע משטח העבודה ולא סמוך לכיריים מהסיבה שזה עשוי גם להיות מסוכן.

אם יש סירים חמים/מחבתות על הכיריים וילדים באים לשתות אז הם מתעסקים קרוב מדי לכיריים.

וגם לכם זה יהיה לא נוח, במיוחד אם אתם ימניים. בדרך כלל מחזיקים את הכוס או הכלי ביד ימין וביד שמאל לוחצים על כפתור למלא. ואז יד ימין צריכה להיות מושטת במעין זווית כדי להגיע לתמי4.

את יכולה לבדוק זאת עכשיו. שימי מתקן תמי4, או משהו שייצג את המתקן, סמוך לקיר כמו שאת מתכננת ובדומה למה שיהיה במטבח שלך ותראי אם הגישה אליו נוחה. לדעתי תגלי שהיא לא נוחה.

באופן כללי תכנית המטבח נראית בסדר אך ייתכן שחסרים משטחי הנחה למקרר ושהמרחק בין המקרר לכיריים גדול מדי. המקסימום "המותר" הוא 270סמ'.

מעבר לכך קשה לומר מאחר שלא צרפת מבט על של המטבח ולא צרפת תכנית של הבית כדי שאוכל לראות איך המטבח מתחבר לשאר הבית.

מקווה שזה עוזר :)

שבת שלום,
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום של בר תמי 4 01 נוב 2014 06:43 #3

היי עמרי,

אכן חשבנו להזיז את הכריים קצת, לאמצע המגרות השמאליות. (משהוא כמו 45 סמ). זה יזיז לנו גם את הקולט, והקלאפות יהיו קטנות יותר ובאמת יקטין את המרחק בין הכריים למקרר. מה דעתך? פונקציונאילית ועיצובית? (אבדוק היום את עניין הנוחות, כי אנחנו אכן ימניים).
צרפתי את תוכנית הבית + תמונה שמצאתי שמאוד דומה למטבח שלנו.אנחנו מתלבטים עוד על איזה קיר של 70 סמ שיאריך לנו את קיר הטלוזיה אך לא ברור לי מזה יעשה למטבח (יסתיר את חצי האי, שחלקו גבוה וחלקו נמוך). מה דעתך? יכול להיות שאפשר להעמיד את הבר על האי בכלל?...

תודה!
מיכל

קבצים מצורפים:
עריכה אחרונה: 01 נוב 2014 20:15 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום של בר תמי 4 02 נוב 2014 14:11 #4

שלום,
אינני בעלת מקצוע, אבל אני מכירה מטבח דומה לשלך.
שם (משפחה עם ילדים ופעילויות שתיה וקפה מוגברות) שמו את התמי-4 וגם מכונת קפה על האי, צמוד לקיר.
זה מונע צורך מהילדים ומחבריהם להיכנס לתוך המטבח, הם ניגשים מבחוץ.

(אגב, יש שם כוסות ח"פ מונחות על הדלפק, וקלאפה פתוחה על הקיר שמעל עם כוסות ומאגים. גם הקפה/תה/סוכר מונחים על הדלפק, כך שכל העסק הוא מעין פינת שתיה)

אומנם זה קצת מעמיס, מצד שני זה "מטבח חי", שהרי התמונות (כמו זו שאת שלחת) הן ממטבחים שטרם התחילו לחיות והם יפים וסטריליים...

דרורה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום של בר תמי 4 02 נוב 2014 19:56 #5

הי מיכל,

התכוונת להזיז את הכיריים לאמצע המגירות הימניות? (כי אין מגירות משמאל לכיריים כרגע).

הכיריים יכולים להיות גם ממוקמים על תפר בין שתי יחידות של מגירות, הן לא חייבות להיות ממוקמות באמצע אחת היחידות.

הפרופורציות העכשיות של המטבח נראות די נכונות אך אני חושש שפונציונלית המרחק בין המקרר לכיריים יכול להיות מעט מתיש למטבח שעובדים בו הרבה.

אני כן הייתי בודק אופציה של להזיז את הכיריים מעט ימינה.

הרעיון של דרורה למקם את מתקן ה-תמי4 על האי נשמע לי נכון. בתכנון הראשוני ששלחת אליי לא ציינת שקיים גם אי אז לא הייתי יכול להתייחס לנקודה זו.

בכל אופן, אם את לא מעונינת למקם את מתקן סינון המים על האי ואת כן מזיזה את הכיריים מעט ימינה, אז כן יהיה מקום לתמי4 משמאל לכיריים.

בפועל, לדעתי החלק הגבוה של חצי-האי, הצמוד לקיר, לא ישמש כמשטח עבודה פעיל מאחר והוא רחוק מדי מהמקרר והכיור.

לגבי הארכת הקיר - לא יודע איך להסביר זאת אך לא נראה לי שזה ישאר יפה בסופו של דבר. אם אתם יכולים להסתדר בלי להאריך את הקיר הזה אז לדעתי זה עדיף.

בחלק של האי הפונה לכיוון הסלון את יכולים לחשוב למקם מדי ספרים. אלה יכולים להיות ספרי בישול למשל. זה יכול ליצור חיבור בין המטבח לבין הסלון.

ראיתם הדמיה תלת ממדית של המטבח?

לדעתי זה חשוב כדי להבין יותר טוב איך בסופו של דבר יראה המטבח.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.156 seconds