שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: שני כיורים במטבח פינתי קטן...

שני כיורים במטבח פינתי קטן... 30 אוק 2014 19:49 #1

עמרי ערב טוב!

כבר זמן רב אני מקבלת את הטיפים שלך במייל והם אכן איכותיים...
אני מתכננת להחליף את המטבח שלנו,
ומנסה ללא הצלחה למקם את שני הכיורים (בשרי וחלבי, אנחנו דתיים).
כרגע יש לנו כיור כפול וזה מאד לא נוח, אין מקום להכניס סירים גדולים ומחבתות לכיור (40 ס"מ כל כיור) ותוך שניה נהיה בלאגן. (בית של הורים +4 קטנטנים).
המטבח פינתי, החלק הארוך כ-3.6 מ', הקצר 2.4 מ', והוא מכיל גם את המקרר.
הבאנו נגר שהציע למקם את שני הכיורים בשני הקצוות הקיצוניים של המטבח, כך שלכל כיור יש רק משטח הנחה אחד. על פניו לא נשמע לי פרקטי, אבל אולי אין ברירה? אנחנו רוצים גם להכניס מדיח למשוואה, ומתלבטים גם בין תנור דו תאי משולב עם כיריים, לבין כיריים על השיש + שני תנורים (נראה שאין מקום...).
מצרפת את התוכנית של הבית.
דבר נוסף שחשוב לנו להכניס וכרגע אין זה שולחן אוכל נחמד במטבח להורים+4 ילדים לארוחות ערב יומיומיות ששיהיה קל לניקוי (ללא צורך במפה).
נא עזרתך...

תודה!
מיטל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שני כיורים במטבח פינתי קטן... 31 אוק 2014 06:35 #2

היי מיטל,
תשמעי, אתחיל בכך שנגר הוא איש ביצוע! מאד חשוב להבין זאת, אין לנגר מומחיות בעיצוב ותכנון. ניסיון בעבודה לא מספיק לתכנון נכון ומדוייק שנעשה בכלי העבודה של מעצבת, שרטוטים והדמיות, במבט כללי על אזור האכילה. כדי למקם את הפריטים ולהתחשב בדרך החיים שלכם, צריך לעשות תכנית - ולצערי האינטרנט מוגבל בכך.
ושאלה לי אליך, האם מתכננים שיפוץ או שמתמקדים במטבח בלבד? לא יכולה להמנע מלראות שיש מקום לשיפור באזור האמבטיה וחדר הכביסה שנראה לא נוח לשימוש יומיומי, ללא חיבור לאמבטיה, ללא פרטיות בחדר מקלחת הורים, דברים שניתן להוסיף ולשפר בתכנון נכון.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שני כיורים במטבח פינתי קטן... 02 נוב 2014 11:11 #3

שלום סורנה יקרה
תודה על התשובה
כרגע התקציב קטן ואין תקציב לשיפוץ כללי
מה גם שהגירה יחסית קטנה ואנחנו מתכננים לעבור ממנה בעוד כחמש שנים אם לא פחות
כרגע מנסים לתכנן את המטבח עם שני כיורים נפרדים אך גם עם משטחי עבודה רחבים מספיק.
ביום ששי היינו בחברת מטבחים מסוימת. המעצב הציע לנו לבנות אי גדול בתוך המטבח כך שהכיריים על האי וכך יהיה מקום לשני כיורים על השיש.
האי יהיה ברוחב 120 ס"מ ובאורך 180 כך שבעצם ישאר מעבר של 90 ס"מ מהצדדים. מה דעתך?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שני כיורים במטבח פינתי קטן... 05 נוב 2014 16:51 #4

עמרי שלום!
לאחר מספר סקיצות ירדנו מהרעיון של שני הכיורים כי לא הצלחנו לתכנן כך שישארו משטחי עבודה בגודל נוח לצד החלבי ולצד הבשרי. כנראה שנלך על כיור כפול גדול..
היינו בחברה שממש המליצו לא לעשות חסיתות פורמייקה מאחר והקנטים מתקלפים. המליצו על צביעה בתנור. מה דעתך? )אנחנו כמובן מחפשים מטבח עמיד אך לא רוצים להשתגע במחיר זה לא בית שנגןר בו עוד הרבה שנים.
בנוסף,
האם אתה מכיר חברה/ נגר טוב באיזור שלנו? אנחנו גרים בשדרות.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שני כיורים במטבח פינתי קטן... 07 נוב 2014 07:29 #5

הי מיטל,

זה קשקוש שהקנטים מתקלפים.

אם הדבקת הקנטים מתבצעת כמו שצריך אז הם לא אמורים להתקלף ובדרך כלל הם באמת לא מתקלפים.

לדעתי הם דוחפים אותך לכיוון צביעה בתנור מאחר שזה מטבח יקר יותר והם יכולים להרוויח אליו יותר.

ממה שתיארת קודם, דירה זמנית, תקציב מוגבל, וילדים קטנים, אני לא רואה סיבה ללכת על חזיתות בצביעה בתנור (הנקראת גם לפעמים צביעה אטומה, שלייפלק, אפוקסי) ועדיף לכם לדעתי כן ללכת על מטבח פורמייקה העמידה והזולה יותר.

יש נגר בברור חיל שעושה עבודה טובה למדי אם כי הוא מעט יקר. בכל מקרה אני חושב ששווה לבדוק איתו.

יש נגר שאני עובד איתו באזור נתיבות והוא גם מצוין ומאוד אפכתי. לדעתי הוא עשוי להיות יותר זול מהנגר בברור חיל. אם את מעוניינת אני יכול להעביר אלייך את הפרטים שלו.

בכל מקרה, אל תסתפקי בהצעת מחיר אחת. שרטטי לעצמך את התכנית האופטימלית עבורך וקבלי הצעת מחיר לאותו המטבח מ2-3 נגרים לפני שאת מחליטה.

השוואה נכונה בין מחירים נעשית על אותה תכנית מטבח, ואין צורך (וזה גם לא נכון לדעתי) שכל נגר יכין לך תכנית קצת שונה.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שני כיורים במטבח פינתי קטן... 12 נוב 2014 10:39 #6

עמרי תודה רבה על התשובה הארוכה והמעמיקה
אשמח א תשלח לי למייל את המספרים של הנגרים שהזכרת (המייל שמור במערכת?)
אם תוכל בבקשה להתייחס להצבת אי / חצי אי במטבח.
הדברים הכי חשובים לי באי :
א. האי/ חצי אי ישמש שולחן לארוחות ערב משפחתיות (6 מקומות)
ב. האי ישמש "משרד" לניהול ענייני הבית בערב אחרי שהילדים ישנים וניתן יהיה לאחסן בו גם מחשב נייד באיזה מגירה (כלומר כנראה שרצוי שיהיה צמוד לקיר על מנת לקבל חשמל למחשב).
ג. רצוי שחלק מהאי יהיה קצת יותר גבוה על מנת לשים קערת פירות/ לשים שם את המחשב אם אני רוצה שהילדים יצפו בסרט תוך כדי האוכל (יש גם תרחיש כזה)
ד. אסור שהאי יחסום את המטבח. הדירה קטנה והמטבח והסלון הם השטחים היחידים המרווחים יחסית כרגע. שלא נרגיש תחושת מחנק (צירפתי את התוכנית של הבית בהודעה הראשונה)

תודה!
מיטל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שני כיורים במטבח פינתי קטן... 14 נוב 2014 07:44 #7

הי מיטל,

כנראה שיש לי את המייל שלך איפשהו (שמור במערכת ;)). אבל אפשר גם כאן...

גיל ללוז (אזור נתיבות) - 052-3654110
פיל היוז (ברור חיל) - 052-3916774

לגבי האי...

קראתי מה שכתבת קודם על האי. 90סמ' כניסה למטבח זה מעט מדי לדעתי. המינימום צריך להיות 110סמ' כדי שהכניסה למטבח תהיה מספיק נוחה וגדולה.

השרטוט שצרפת הוא ללא מידות כך שקשה לבדוק עד הסוף, אבל לדעתי אופציה של חצי אי עשויה לעבוד טוב יותר מאשר אי באמצע המטבח. כך גודל הכניסה למטבח יהיה גדול יותר.

יש שתי אפשרויות לחצי אי -

האחת היא להצמיד אותו לקיר הסמוך למרפסת השירות. זה לא מאוד מוצלח כי זה יגביל את הכניסה למטבח בגלל הקיר שלי דלת הכניסה.

השניה היא חצי הצמוד לקיר של דלת הכניסה. חלק מחצי האי יוסתר על-ידי הקיר וחלקו יהיה חשוף לכיוון הסלון.

הכסאות יוכלו להיות מסודרים בשורה ואחד אולי בניצב.

צריך לשרטט את האופציה הזו בקנה מידה ובצורה מדויקת כדי לראות אם זה עובד.

אני מציע שלא תסתמכי על נגר או על חברת מטבחים אלא פשוט תשרטטי בעצמך את המטבח שלך על נייר משבצות במבט על. זה מאוד פשוט!

כך תהיה לך שליטה מלאה על התכנית ולא תהי תלויה באף אחד אחר.

את השרטוט שעשית תעלי לכאן ונוכל לבדוק ביחד אם התכנית טובה ולשנות אם צריך.

בהצלחה!
עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שני כיורים במטבח פינתי קטן... 15 נוב 2014 20:52 #8

עמרי שבוע טוב,
תודה על ההתייחסות המעמיקה והמחכימה
מצרפת את תוכנית המטבח הכי עדכנית שמתבשלת לי בראש כבר זמן מה.
א. חסר לי עדיין מקום למיקרוגל (לא גבוה מידי כדי שהילדים גם יוכלו לחמם לבד)
ב. כמו כן אני מנסה לתכנן את חצי האי/ שולחן כך שיענה על כל המשימות :
1.ארון אחסון מתחת
2. מקום מכובד לרגליים
3.מגירות/מקום לניירת ולמחשב הנייד, לראוטר וכו'
4. גם חלק קצת יותר גבוה כדי להניח ניירת, דואר וכו
וכל מה שצריך להעיף מהשולחן במיידי כיושבים לאכול.
לא הצלחתי למצוא דוגמא באינטרנט לחצי אי כזה...

אשמח להתייחסותכם באופן כללי לתוכנית
וכן לנושאים ה"בוערים" שלעיל...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שני כיורים במטבח פינתי קטן... 16 נוב 2014 10:18 #9

היי,
לא משתגעת על האי שלך, עשוי לסרבל את הגישה במטבח בגלל הכסאות וגם הקיר (בהעדר פינת אוכל שם) וכל השטח מולו אינו מנוצל כראוי.
תנסי למקם אי לרוחב. וגם האחסון לדרישות המחשב וכו' כדאי למקם גבוה, כלומר לנצל את גובה הקיר מעל חצי האי - ניצול לגובה מומלץ למניעת תחושת צפיפות והתארגנות בין הכסאות.
בנוסף, העמדת הריהוט בסלון לא מוצלחת. אין לי מושג אם אתם כך חיים עכשיו או זה התכנון (וזה חשוב לתכנון התאורה והחשמל). לא רואה כך ישיבה חברתית\משפחתית נעימה וגם לא שימוש נכון בשולחן האוכל. יש להפריד בין פונקציות הישיבה לספות ולקרב אותן כדי ליצר חיבור חברתי.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שני כיורים במטבח פינתי קטן... 16 נוב 2014 20:08 #10

מיטל,

בתכנון הנוכחי שלך לאי למעשה לא נותר מקום לאחסון מתחת לאי וזה בעצם לא אי אלא שולחן אוכל.

הרווח לרגליים צריך להיות 35-35סמ' וזה כל רוחב האי שלך כך שלא יהיה ניתן להושיב משני הצדדים כולל נפח אחסון מתחת.

לדעתי אין לך מקום לאי המתאים ל-6 מקומות ישיבה. לארוחות של כל המשפחה עדיף להשתמש בפינת אוכל לדעתי (שגם את מיקומה צריך לבדוק).

על-פני נראה לי שסמוך לאי אפשר להושיב מקסימום 3-4 אנשים.

ואם זה לא מספיק אולי כדאי לוותר לגמרי על האי לטובת פינת האוכל.

בקיצור, כמו שסורנה תמיד אומרת (והיא מבינה יותר ממני...), ההתייחסות צריכה להיות לכל החלל יחדיו. לא ניתן להפריד את המטבח ממהחלל הסמוך (הסלון). במיוחד אצלכם, כשהדברים משתלבים בהדיקות, התכנון צריך להיות של החלל המשותף ביחד.

הערה לגבי המזווה - מזווה ברוחב 40סמ' לא ישאיר לך הרבה נפח אחסון מאחר שעובי דפנות הארון + הפרזול מפחית מהרוחב של המזווה כ-6סמ' כך שברוטו נשאר לך כ-34סמ' רוחב לפנוי לאחסון במזווה.

הנה רעיון ששווה לדעתי לשקול לתכנון אחר של החלל המשותף (מצריך בדיקה קפדנית):

לעשות במטבח חצי-אי אמתי עם 2-3 מקומות ישיבה ונפח אחסון. את פינת האוכל להעביר מימין לדלת הכניסה, ואת הספות לקרב באזור הפנוי שנשאר כדי ליצור ישיבה יותר קרובה ומשפחתית.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.187 seconds