שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חוות דעת לתכנון מטבח

חוות דעת לתכנון מטבח 08 נוב 2014 10:26 #1

שלום רב,
מצ"ב תוכנית למטבח - אשמח לשמוע חוות דעת, דגשים והמלצות.

1. האם לדעתכם ניתן לוותר על המגירות מצידו הימני של הבילד אין ולהחליפם בארון ? (חסכון בעלויות פרזול). כמו כן, מעל המקרר מתוכננת קלפה, יש מקום להחליפה בדלתות ?

2. קבלתי הצעות נגרות למטבח האמור בסך 27-30 א"ש, האם סביר ?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעת לתכנון מטבח 09 נוב 2014 20:30 #2

הי נועם!

בגדול התכנית של המטבח נראית לי די טובה.

למרות שהכניסה למטבח נראית מוגבלת, המידה שרשמת מראה שבעצם גודל הכניסה למטבח הוא תקין (המינימום צריך להיות 110סמ').

משטח העבודה בין הכיור לכיריים הוא בגודל נכון (פחות או יותר המינימום המומלץ), ויש משטחי הנחה טובים יחסית גם לכיור וגם לכיריים.

מבחינת משטחי הנחה, אני מזהה שחסר משטח הנחה למקרר. במיוחד למקרר דלת-לצד-דלת כמו שבהדמיה. משטח הנחה כזה חשוב כדי שיהיה נוח להוציא ולהכניס דברים למקרר. למשל כשחוזרים מקניות או כשמסדרים אוכל בתוך המקרר.

לגבי מיקום האי והעמוד - החיבור הפינתי בין העמוד לבין שתי משטחי העבודה נראה מדויק מדי ולדעתי לא יפה. אני הייתי לוקח את האי מעט אחורה (משהו כמו 5סמ') ודואג שהעמוד יבלוט גם ממשטח העבודה הצמוד לקיר עם החלון. זה ייצור מעין פינה שבורה ויראה יותר יפה לדעתי.

...אפשרות נוספת היא לקחת את האי מעט קדימה כדי ליצור מעין חיבור בין משטחי העבודה.

מאחר שעשית הדמיה כל-כך יפה בסק'צאפ (באמת יפה!), אני חושב שתוכל לבדוק בקלות אם אתם מתחברים לאחת משתי האפשרויות שהצעתי.

כמובן שהחסרון של האפשרות השניה היא שזה מקטין במעט את שטח המטבח (ממש במעט), וגם סוגר טיפה את הכניסה למטבח.

לגבי השאלה שלך על ויתור המגירות שמימין לארון הבילטאין - אני לא בטוח שהייתי עושה את הויתור הזה. זה בהחלט מעלה את מחיר המטבח, אבל נוחות השימוש של מגירות וניצול נפח האחסון עולה לעין שיעור על זו של מדפים קבועים.

זה לא שמגירות יוצרות יותר נפח אחסון (להיפך!) אבל עם מגירות הרבה יותר קל להגיע לחלקים "האחוריים" של האחסון לעומת מדפים קבועים, כך שלמעשה האחסון הופך אפקטיבי יותר.

בראיה לטווח ארוך אני חושב שנכון יותר לעשות מגירות.

לגבי הארון מעל המקרר - עדיף דלתות עם צירים ולא קלפה. קלפה נפתחת לגובה וקשה לסגור אותה. בחזיתות עם צירים אין בעיה כזו (וזה גם יותר זול :))

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעת לתכנון מטבח 10 נוב 2014 06:19 #3

תודה רבה עמרי, זה בהחלט מחזק את הקיים.
מספר שאלות/הבהרות נוספות ברשותך:

1. יש לי משחק עם העמוד הפינתי (שים לב שחלקו צבוע באפור וחלקו בלבן) כיוון שבמצב היום, חלקו הצבוע לבן ממשיך בחצי גובה באורך של האי, חלקו האפור של הקיר מייצג צינור ניקוז (היו אמורים להיות שם שירותי אורחים) באורך 16*16. כלומר, אני יכול לשבור את הקיר הלבן ולעבות את האפור כרצוני. בתכנון שלי שברתי את הקיר הלבן ועבתי את העמוד האפור לקו השיש 65 ס"מ - האם אתה ממליץ אחרת ? אולי לקו הארונות/דלתות 62/60 ס"מ ? ואז השיש של חצי האי יתחבר (במקצת) לשיש המטבח - לא יודע מה נכון יותר...

2. חשבתי למקם את המקרר במקום הבילד אין, במרכז, והבילד אין צמוד לקיר - אשתי לא מתה על הרעיון - מה גם שבליטת המקרר (אם יהיה 76-89) תהיה יותר נראית לעין מאשר שהוא צמוד לקיר (אבל אז אוכל לפתוח דלתות כמו שצריך) - גם בזה אבקש את עצתך.

3. המטבח במהותו - מודרני - פורמייקה שחורה מבריקה (האם אתה ממליץ על חומר אחר ?), חיפוי שיש/זכוכית בצבע לבן (לא סגורים עדיין), שיש המטבח כנראה יהיה 1600/4600 והקלפה מעל המדיח תהיה בחיפוי זכוכית עם הדפס כלשהו.
אשמח לקבל רעיונות לחומרים וצבעים לשיש/חיפוי וזכוכית הקלפה.

4. נשאיר את המגירות - השאלה היא האם להיצמד לחלוקה של 15/30/30 ? (יש עוד 2 סטים של מגירות ברוחב 90 גם מתחת לכיריים וגם בחצי האי)

5. אז מעל המקרר עדיף 2 דלתות ברוחב 47.5 כ"א ? קצת שובר את הקו של המטבח (יותר סגנון כפרי מאשר מודרני) לא ?

5. האם הקלפה של המיקרו צריכה להיות בגובה 53 ס"מ ? עשיתי אותה כזו בשביל לשמור על הקו של הארונות אך נראה לי בזבוז - כמה גובה מיקרו כבר צריך (כולל מקום להתאוורר) ? ניתן לעשות אחרת ? אולי להגדיל מגירות מתחת לתנור ע"ח גובה המיקרו ? האם מומלץ ובכמה ?

6. מהבטן - אשמח לקבל התייחסות למחיר שקיבלתי - 27 א"ש :)

נ.ב.
אני מוכרח לציין לשבח את הפורום הזה ! עזרתם לי המון !
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעת לתכנון מטבח 14 נוב 2014 08:38 #4

הי נועם,

מתנצל על העיכוב בתשובה...

1. זה עניין של איך תופסים את הדברים וזה מאוד אישי, אבל אני חושב העיבוי המדויק עד קו השיש לא ישאר יפה. העמוד הוא חומר שונה ממשטח העבודה ומחזיתות המטבח, וזה יראה כנסיון לחבר חומרים שונים בצורה מאוד מדויקת. אני לא חושב שזה ישאר יפה (אבל שוב זה עניין של טעם אישי).

הסגת העמוד מעט אחורה לקו חזיתות הארונות היה עשוי להיות יותר טוב אבל אז תשאר לך מעין פינה קטנה של שיש בחיבור. מבחינת חיתוכי השיש זה אפשרי רק אם האי יהיה בעצם קדימה יותר ומשטח העבודה שלו ישיק למשטח העבודה הצמוד לקיר באזור קטן. זה לא יהיה משטח עבודה אחד.

אני חושב ששווה לבדוק עיבוי נוסף של העמוד כך שיבלוט פנימה לתוך המטבח משני משטחי העבודה (שווה שרטוט והדמיה!). זה יצור הפרדה טובה יחסית בין העמוד לבין שאר המטבח ולא יראה כניסיון לחבר ביניהם בצורה מדויקת.

כדי שהעמוד לא יראה כמשהו תקוע יכול להיות ששוה אפילו להדגיש אותו ולהפוך אותו לאלמנט עיצובי על ידי זה שצובעים אותו בצבע אחר משאר הקירות במטבח. זה יכול להוסיף עניין ואופי במקום שיהיה אילוץ.

אפשר גם לחבר את העמוד להנמכת גבס בתקרה שממנה תיהיה תאורה לאי (גם כך צריך תאורה). ואפשר גם לצבוע את הנמכת הגבס בצבע של העמוד כדי ליצור מעין רציפות וכמו מסגרת של תמונה בכניסה למטבח.

2. את עניין הבליטה של המקרר אפשר לפתור בעזרת שני דברים.

האחד - לקדם בכ-10סמ' את כל קיר הארונות הגבוהים.

השני - בנוסף אפשר לחצוב נישה קטנה מאחורי המקרר (10סמ' עומק) ובכך לקחת את המקרר מעט יותר אחורה.

שילוב של שני הדברים הנ"ל יסייע להביא את קו המקרר לקו הארונות הגבוהים כך שהוא לא יבלוט.

אם המקרר צמוד לקיר כמו עכשיו, כדי שדלתו השמאלית תפתח עד הסוף (מינימום 90מעלות אבל עדיף מעט יותר), צריכה להיות הרחקה מסוימת מהקיר.

ראיתי שהוספת הרחקה כזו אך צריך לבדוק שהיא מספיקה.

בכל מקרה, בכל מטבח יש פשרות ולא הכל אופטימלי. אני חושב שאם הדלת השמאלית של המקרר תפתח מספיק בנוחות אז המיקום הנוכחי של המקרר הוא בסדר.

3. שמע, לדעתי צריך קצת להיזהר עם פורמייקה שחורה מבריקה. עם החזיתות לא ישרות לחלוטין, אז על פורמייקה שחורה מבריקה רואים מעין גליות כזו המודגשת על-ידי החזרים של האור במטבח

אני הייתי מציע לך לבדוק משטח גדול יחסית המודבק פורמייקה כזו ולא להתספק בדוגמא קטנה.

כדי לצמצם את הסיכוי לגליות כזו, הפורמייקה צריכה להיות מודבקת על MDF ולא על סנדביץ'.

לגבי רעיונות לחומרים נוספים... הכי טוב שתעשה סיבוב ותראה בעיניים. זה יהיה יותר טוב מכל דבר שאני יכול לכתוב כאן.

4. כן. להשאיר 30-30-15סמ' כדי שהמטבח יהיה במראה אחיד. במיוחד אם המגירות צמודות למגירות התחתונות של ארון הבילטאין שם גובהן זהה.

5. לדעתי זה לא שובר את המראה המודרני אם החזיתות מאותו החומר. גם חזית קלפת המיקרו וגם חזית ארון הכיור הם דלתות ולא מגירות. זה לא הופך את המטבח לכפרי.

...אבל את ההחלטה הסופית אתם צריכים לקבל.

6. מהבטן??... נשמע לי מחיר סביר מאוד אם הפרזול הוא של חברה טובה (בלום, גראס, הטיש וכדומה).

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.148 seconds