שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התייעצות לגבי עיצוב מטבח קטן

התייעצות לגבי עיצוב מטבח קטן 05 ינו 2015 20:38 #1

קודם כל תודה רבה על המענה, מאוד נהנית לקרוא כאן באתר ואני בטוחה שבאתם לעזרה של המון אנשים.

אני משפצת מטבח בדירה לא חדשה. שוברת קיר נמוך לפתוח את החלל לסלון, בחרתי בעיצוב כפרי קלאסי שיתאים לרצפה והחלונות מלפני 10 שנים, אשתמש בצבעים בהירים ובוהקים ואפקיד לא לעמיד על החלל עם ארונות.

מצ״ב תוכנית שקיבלתי שממחישה פחות או יותר את הרעיון הסופי שלי. כפי שניתן לראות, המטבח בצורה ״ר״, החלק הארוך של השיש באורך 3.75 מטר והחלק הקצר ששם יבנה ארון הקיר מסביב למקרר הינו באורך 2.30 מטר. בהמשך חלקו הארוך נמצא חלון גדול על כל הקיר, אשר הוספתי מתחתיו וטרינר גבוהה עם משטח עץ עבור אכסון כלי אירוח ובר.

צבעו של כל המטבח יהיה בגוון שמנת בהיר.

מתלבטת לגבי הדברים הבאים:
1. האם לשים עץ או שיש על אי העבודה? אני צריכה את משטח העבודה בעיקר כדי להתעסק עם בצק. ממה שהבנתי עבור עבודה עם בצק מומלץ משטח קר כמו שיש או נירוסטה ולא עץ. עם זאת, בדירתי הקודמת עבדתי הרבה עם בצק על שולחן עץ ולא הרגשתי חוסר נוחות כלשהי. מבחינה אסתטית אני מעדיפה עץ, שכן הוא משדר יותר חמימות. עד כמה קשה התחזוקה של העץ? אשמח לשמוע דיעות של אלה שיש להם משטח עבודה מעץ.

2. צבעו של השיש - איזה מומלץ והאם שיש בצבע בז׳ (שוב פעם צבע חמים יותר) מומלץ כצבע שמשתלב טוב עם משטחי עץ סמוכים.

3. שאלת המיליון דולר: ארונות המטבח מעל לחלון - כפי שניתן לראות בשרטוט, יש לי חלון קטן ומעצבן (תודה לאל שהוא קיים אבל) ואני מתלבטת אילו ארונות לתלות מעליו. אני חושבת שארונות נראים יותר טוב מקלאפות כאשר מדובר בסגנון הכפרי קלאסי ועם חוסר מקום האכסון שיש לי במטבח, אני חייבת לתלות משהו. חשבתי על לתלות 3 ארונות (כמו שבשרטוט), 2 אטומים בצדדים ודלתות הארון האמצעי יהיו מזכוכית חלבית (או שקופה לחלוטין). האם זה יראה ״קליל מספיק״? הסיבה לכך שהצדדים אטומים היא כי מצד שמאל יהיה קולט נסתר (ראה דילמה מספר 4) ומצד ימין סוג של פינת קפה ומתוקים (כל המצרכים להכנת קפה ותה, ריבות, דבש, עוגיות, קורנפלק וכו׳ שאני מעדיפה שלא יראו את כל התכולה הצבעונית הזו משתקפת החוצה). כרגע בתוכנית הארון האמצעי הוא פתוח אבל פתוח לא בא בחשבון כי מישהו יצטרף לנקות שם את כל האבק שיצטבר וזו אני :)

4. קולט אדים - ארובה או מתחת לארון? אני לא בטוחה בהאם הארובה מאווררת את הסידור של הארונות כי אין שורה רציפה כבדה של ארונות וכי היא בגודל וצורה ששוברים את כל המרובעים של המטבח או, האם זה גוש מתכת קר שלא קשור ואולי כדאי ליצור קו נקי של שלושה ארונות אחד אחרי השני (כפי שבתוכנית כעת). שאלה לא פחות חשובה היא לגבי השימושיות של שני הקולטים מסוגים אלה (מתחת לארון וארובה), מה יותר קל לנקות?? אשמח לשמוע דיעות של אנשים על הקולטים שיש להם.

בתודה רבה מראש לכל העונים,
קארינה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות לגבי עיצוב מטבח קטן 06 ינו 2015 16:42 #2

אוי קארינה, מאד קשה לי לענות לך לעניין והסיבה העיקרית היא שאני מאד מאד לא מתחברת לתכנון המטבח שלך. אנא אל תפגעי וקחי את תשובתי כדיעה אישית אחת, טעם אישי שלי - לא משהו שצריך להתייחס אליו כאל אמת מוחלטת...
אז ככה, המטבח מאד מאד עמוס מכמה סיבות:
הרבה גבהים, חוסר סדר וחוסר קצב יוצרים עומס ובלגן בעיניים וזה כמובן מטבח ריק, יחד עם מזון ושלל חפצים המצב עוד פחות טוב. ארונות גבוהים (קיר גבוה כזה עם בילט אין הוא גם בפירוש סגנון מודרני ולא מותאם לסטייל שלך), ארון ויטרינה בעוד גובה מיקרי, ועוד אי וגוף מטבח בגובה שונה, ארון תלוי בגובה רביעי.
בנוסף דלתות רחבות מאד בויטרינה, דלתות ריבועיות קטנות בארונות עליונים, דלתות מלבניות צרות בעוד חלק, מדפים פתוחים באי..
זה מטבח ב5 חלקים שאף אחד מהם לא מתייחס לאחר בתכנון מלבד הגוון. ודווקא הגוון האחיד בשמנת לכל הארונות, זה הרבה מאד שמנת!
אז לדעתי כדאי לתכנן מחדש, תכנון יותר הרמוני ומתחבר. לטעמי כדאי לשלב 2 פריטים לפחות בעץ, עדיף מגוון אחיד לכל המטבח, לטעמי כמובן.
משטח עץ פגיע יותר משיש. נשרט וסופג. עם זאת יש חן בהתיישנות הזו, עניין של טעם, ניתן גם ללטש מידי פעם.
עץ ושמנת יתחברו כמעט לכל גוון שיש ואין כל הכרח לבחור בבז'. זה תלוי גם בגוון הריצוף, החלון, שאר הפריטים באזור.
אם תרצי לבחור בזכוכית לארון העליון, אני גם בעד מראה אחיד. זכוכית סבתא תתאים לך יותר לסגנון מחלבית ואפשר לבחור לאחסן בארון הזה פריטים כמו ספלים וכוסות שהם יפים כשמציצים מעבר לזכוכית, צנצנות יפות אחידות וכו'.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות לגבי עיצוב מטבח קטן 07 ינו 2015 23:04 #3

כשאת צודקת, את צוות :)
הלכתי לחברת מטבחים ששם המעצבת השקיע בהדמיה מאוד טובה והכל נראה דחוס ועמוס - בדיוק ההפך ממה שרציתי.

תחילה לגבי עיצוב החלל:
ישבנו, שברנו את הראש והגענו לרעיון אחר. מצ״ב הניסיון שעשיתי תוכנה של איקאה רק כדי להדגים איך הכל יראה. כפי שניתן לראות עשיתי ח׳ במקום לעשות את האי במקביל למשטח העבודה הראשי. בנוסף,הפילת אוכל לאירוח עברה לחלל הסלון (בית ישן, היתה שם מרפסת סגורה ושברו קיר). בנוגע לאיזור האכילה במטבח - המחלוקת העיקרית ביני לבין בעלי, שכן הוא התנגד בכל תוקף לכיסאות בר ורצה ישיבה בגובה שולחן רגיל - חשבנו על להצמיד משטח בוצ׳ר לגב הח׳ של המטבח, בגובה שולחן רגיל.

לגבי המטבח עצמו:
מצ״ב כל מיני תמונות שהיוו את ההשראה. הסגנון הוא סגנון כפרי מודרני, הדלתות לא חלקות אבל השיש מודרני ויש גם קיר בילט אין (אין לי כל כך ברירה עם הקיר הזה, אחרת לא יהיה מקום). חשבתי על שיש אפור בהיר אבל מאוד מתלבטת כי הרצפה שלי בז׳ (מצ״ב תמונה שלה) ואני רוצה לשמר את החמימות.
הדלתות התחתונות יהיו 60 באותו עובי וגובה (מגירות פנימיות ולא חיצוניות אם צריך).
עכשיו יותר טוב? אני עדיין לא יודעת מה לתלות למעלה :( חייבת מקום אבל אם תסתכלי על השרטוט הקודם, החלון הקטן הזה לא לפה ולא לשם. לא מספיק גדול כדי לא לתלות כלום או לשים בצידו, אבל עדיין קיים באופן לא סימטרי, שדי הורס לי כרגע את הרעיונות.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות לגבי עיצוב מטבח קטן 07 ינו 2015 23:09 #4

שכחתי את התמונה של הרצפה :)

בתודה מראש על המענה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות לגבי עיצוב מטבח קטן 08 ינו 2015 06:14 #5

כן, תשמעי, יש כמה חסרונות בתכנון של חברת מטבחים. אחד מהם זה שזו החברה שמוכרת לך! כלומר יש להם אינטרס. לכן אני בעד הפרדת רשויות - תכנון מקצועי שכולל את כל החלל הציבורי והעמדת הריהוט בו ואז רכישה בהתאם לתקציב, תוך ראיה כוללת של החלל גם מבחינת צבעים וחומרים וגם העמדת המטבח שלא עומד בפני עצמו.
הרעיון להתאים לרצון של בעלך ישיבה בגובה שולחן הוא בסדר גמור. לא לעניין הרחקת פינת האוכל מעבר לסלון.
בתכנון נכון חושבים על כל הפרטים, כולל קוי ההפרדה של הארונות בכל קירות המטבח, כולל החיפוי ואיך ניראים כל החיבורים בין הפריטים.
גם עם החלון אפשר לעבוד, אי הסימטריה לא מפריעה לי כלל, אפשר להמשיך בפס החלון את חיפוי הקיר וזה יאחד לך במבט ולא יראה לא מאוזן.
בשרטוט החדש ויתרת על הויטרינה? חבל אם את זקוקה לאחסון. התכנון החדש מאוורר יותר אבל לא מספיק מנצל היטב את השטח, שטחים מבוזבזים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות לגבי עיצוב מטבח קטן 08 ינו 2015 09:06 #6

הוטרינה עברה לסוף המרפסת, ליד שולחן האירוח בצד השני של החלל (שכן מטרתה לשמש בר וכלי אירוח).

לגבי החלל שנותר ליד המטבח, רוחבו 2 מטר, אחרי פלטת הישיבה המונמכת שרוחבה יהיה כ-50 ס״מ, ישאר שטח של מטר וחצי. ממול משטח הישיבה המונמך, אני רוצה לשים שידה וספסל אולי או מקום ישיבה כלשהו, שישמשו מן כניסה לבית - שיהיה אפשר לשים מפתחות, נעליים ושיהיה אפשר לשבת לנעול נעליים. רוחב השידה ומקום הישיבה לידה עבור נעילת נעליים יהיה כ-40 ס״מ, ממש ישאר מרווח של מטר ועשרה בין פלטת הישיבה המונמכת לשידה (ממה שהבנתי זה מעבר נוח ומרווח.

איך זה נשמע לך? לא מבוזבז? היתה חשובה לי הכניסה לדירה (כדי שחפצים לא יתפזרו בכל הבית), אז זה הרעיון שעלה בדעתי.
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.160 seconds