שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בהחלטת תוכנית מטבח

עזרה בהחלטת תוכנית מטבח 23 פבר 2015 10:58 #1

אנחנו משפחת דתית עם 3 ילדים קטנים. צרכים 2 כיורים אם אחסון לכלי פסח וכן כלים חלבי ובשרי בנפרד. יש המון כלים. מעוניינת במטבח בסגנון כפרי לייט.
מצ"ב שרטוט הבית וכן 3 אופציות עם כל הלבטים רשומים בו.

אני נהנית לקרוא את כל הטיפים שלכם וחשבתי שזה המקום היחידי בו אמצא מענה.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטת תוכנית מטבח 24 פבר 2015 10:15 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי קרן!
עד כמה שאפשר להבין מהתכניות, ללא היכרות עמכם
אנסה להצביע בעיקר על הנקודות הבעייתיות יותר בתכנית, תוכלי ללמוד מכך על המקומות שדורשים תשומת לב:
באופציה 3 יש הרבה בעיות ולכן היא לא טובה:
איזור הישיבה נמצא ממש בכניסה לבית - מספיק שמישהו יושב קצת רחוק מהשולחן והוא בקו התנועה והמבט של מי שנכנס.
הגישה למקרר לא ברורה ובעייתית.
אין משטחי הנחה בצמוד למקרר, למיקרוגלים ולכיור החלבי ומשטח העבודה העיקרי רחוק מהכיורים.
מבחינה זו אופצייות 1-2 טובות יותר.
על הנייר נראה שאופציה 2 עדיפה:
משטח העבודה העיקרי הוא בין הכיור לכיריים.
יש משטחי הנחה מספקים למקרר, מיקרוגלים, לכיורים ולכיריים.
יחידת מגירות אחת רחבה עדיפה (גם מבחינת שטח אחסון וגם מבחינת עלויות פרזול) על שתי יחידות צרות. מבחינת ארונות פינתיים הם בדרך כלל "מבזבזים" יותר מקום ממה שהם חוסכים, אבל במקרה הזה מומלץ ל
על מנת להקל על סידור הכלים ייתכן שכדאי להחליף בין המגירות הכלליות למגירות הבשריות.
לגבי משטח האכילה - הכסאות הפנימיים עלולים להפריע לפתיחת המגירות והגישה הבעייתית לארון הפנימי לא מצדיקה קיום של ארון ברוחב 30. וגם הכסא החמישי שיושב מול ארון ירגיש קצת "בצד".
יש מספיק שטח "למשוך" את השולחן החוצה כך שכל בני המשפחה ישבו בנוח ולא יפריעו לפתיחת המגירות, ואז גם אפשר לייצר ארון שהגישה אליו מהצד החיצוני (לאחסון דברים שלא בשימוש יומיומי במטבח).
קחו בחשבון שאכילה על משטח "שיש" (אבן קיסר וכו') אינה נעימה במיוחד - זה חומר קר למגע. מכיוון שממילא יש שם שינוי מפלס - בדקו אפשרות של שימוש בחומר אחר כמו עץ.
לגבי המקרר והתריס - מניחה שהכוונה היא להאריך את קיר הכניסה כך שתיווצר נישה למקרר.
הגישה לתריס לפי התכנית קצת לא נוחה - ממליצה לבדוק את האפשרות להזיז את קומפלקס המקרר עוד ימינה ב30-40 ס"מ, כך שיווצר משטח צר משמאל למיקרוגלים. מתחתיו אפשר לייצר מגירות צרות/עגלה כתוספת למזווה, או אם יש צורך להחזיר את הפינה לחיים עם ארון פינתי. בנוסף, המזווה בתכנית לא מאוד גדול - ההזזה תאפשר לייצר ארון עמוק יותר למזווה - ובמקום מגירות בעומק 50-55 ס"מ תוכלו לקבל מגירות בעומק מקסימלי של 65 ס"מ, מה שמוסיף למעלה מ10% לנפח האחסון.

בכל מקרה, צרו לכם רשימה ברורה של כל הכלים והפריטים שברשותכם: שבו עם התכנית וודאו שלכל כלי יש מקום, ולכל מכשיר חשמלי יש מקום (על השיש או במגירות) ועדיין נשאר משטח עבודה "נקי" מספק.
כמו כן דמיינו את עצמכם במטבח, את רצף התנועה וההתנהלות שלכם, ממש סדר יום במטבח בהתאם להרגלים שיש לכם היום - וודאו שאתם לא מתרוצצים מצד לצד ושרצף התנועה נוח וזורם.

אם משהו לא ברור או יש לכם שאלות נוספות אשמח לענות.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטת תוכנית מטבח 24 פבר 2015 19:54 #3

שימעת קודם כל תודה על המענה המהיר.
אנסה שוב לשרטט מחדש עם השינויים שהמלצת עם אופציה 2. האם התוספת של 30-40 ס״מ שהמלצת אולי יגנוב מהסלון ויצור יחידת מטבח נפרדת כולל הארכת עמדת הישיבה במטבח. עניין של מזווה גדול הוא צורך שלא הצלחתי לממש בשרטוט. האם נראה לך שניתן לשנות לגמרי את התוכנית אולי ניתן בצורה שונה לחלוטין ממה שחשבתי.
דלפק מעץ הוא מה שרציתי מההתחלה, אך חששתי.

המחיר למטבח כזה בצביעה יכול להיות יקר מאוד. האם כדאי פולימר (איזו חברה עדיפה) או האם ניתן גם ע״י שימוש בשני צבעי פורמייקה (חלק ודמוי עץ) להגיע למטבח כפרי עדין.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטת תוכנית מטבח 24 פבר 2015 22:43 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
מבחינת התכנית - על פניו נראה שהגעתם לפריסה טובה. דרך האתר קשה לתת תשובה אחרת ללא בחינה מעמיקה מול הצרכים שלכם והכנת תכנית מתאימה.
לגבי גימור המטבח:
אע'פ שאתם מעוניינים במטבח כפרי אני לא בטוחה שהייתי ממליצה לכם לבחור בצבע - בהנחה שהמטבח פעיל ומכיוון שיש ילדים קטנים זהו הציפוי הכי פחות עמיד לשריטות וכתמים ודורש אחזקה.
פורמייקה הכי תתאים מבחינת העמידות והעלות - לגבי הסגנון ממליצה לך להציץ במטבח הזה מתחרות המטבחים 2013
זהו מטבח פורמייקה שהמראה הכפרי הושג בו באמצעות שימוש בידיות נכונות ובאבזור משלים. ע'י בחירה נכונה של משטח שיש (בעובי 4-5 ס'מ), ידיות ואולי כמה מדפי עץ פתוחים, תוכלו לקבל מראה כפרי לייט בלי להתפשר על עמידות המטבח.

www.kitchen-guide.co.il/%D7%AA%D7%97%D7%...A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטת תוכנית מטבח 08 מרס 2015 20:46 #5

החלטתי ללכת על מטבח פורמיקה.
1. האם ללכת על שמנת מט או מעט מבריק?
2. איזה חברת פורמיקה עדיפה? יש המון חברות וזה מאוד מבלבל.
3. האם זה יראה יפה אם הקלפה תהיה עם צביעה בצבע תכלת או ירוק עדין בשילוב עם הפורמייקה בצבע שמנת וידיות כפריות זהות לכל המטבח.
4. איזה בוצ׳ר יתאים לדלפק.
5. רוצה להוסיף קיר קרמיקה עם דוגמה מעל הכיריים לשבור את השמנת
6. האם לא יהיה עמוס מידי? קשה לי לדמיין איך הכל יראה ביחד ואיזה שילוב יתאים כדי לקבל סגנון כפרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטת תוכנית מטבח 11 מרס 2015 20:11 #6

הי קרן,

תודה על התזכורת במייל.

לא קראתי את כל מה שכתבה שימעת וייתכן שחלק מהדברים שאכתוב לא יסתדרו לך אם מה שהיא כתבה. אני סומך על שימעת וזה בסדר - לכל אחד יש דעות מעט שונות ותפקידך הוא לראות למה את יותר מתחברת ומה יותר מתאים לך.

אענה על שאלותייך לפי הסדר:

1. אם את רוצה ללכת על סגנון של מטבח כפרי, אז פורמייקה מבריקה פחות תתאים לדעתי ועדיף ללכת על פורמייקה מט.

עם זאת, חשוב לזכור שמטבח פורמייקה מט בגוונים בהירים יכול להישאר מאוד אנמי. ולכן, במיוחד אם את מכוונת למטבח כפרי, צריך לראות מעבר לפורמייקה איך מקנים (ככה כותבים?) למטבח מראה כפרי. זה יכול להיות בידיות, בחיפוי הקיר, במדף מיוחד, בטקסטיל על החלון (רק אם הוא לא קרוב לכיריים!).

2. אין לי המלצה מיוחדת כרגע. בגדול אני לא מכיר בעיות עם פורמייקה עם אף אחת מהחברות. הבחירה צריכה להיות לפי אם יש להם בקטלוג את הגוון והטקסטורה שאת רוצה.

3. קלפה בתכלת או ירוק עדין (או אולי טורקיז?... מה את אומרת?), יכולה להיות שילוב מעניין ומוסיף למטבח. כדי שהקלפה הזו לא תהיה נטע זר, אני חושב שצריך להיות עוד אלמנט במטבח באותו הגוון. זה יכול להיות אותו מדף מיוחד בסגנון כפרי או למשל משהו בחיפוי הקיר באזור מסוים (למשל מאחורי הכיריים) שיש לו אותו גוון. מהלך כזה ייצור מראה של משהו מתוכנן ומכוון ומעניין.

4. אני מתחבר לבוצ'ר אלון. פחות אוהב את המייפל. הקורות של המייפל צריכות להיבחר בקפידה כדי שהטקסטורה של המייפל תבוא לידי ביטוי ואילו באלון זה יותר קל ופחות משנה איך בוחרים את הקורות. מאחר שכאשר קונים בוצ'ר מוכן אין שום אפשרות לבחירת הקורות, אני מעדיף את האלון. דרך אגב, לדעתי יותר אלגנטי לבחור בקורות של עץ מלא ולא במראה המדורג של בוצ'ר אמתי.

5. רעיון מצוין! תראי איך את משלבת את הירוק או התכלת העדין.

6. לא בהכרח יהיה עמוס מדי. חוצמזה, מטבח בסגנון כפרי צריך להיות עם אלמנטים ונוכחות. הוא לא יכול להיות מנימליסטי כי אז הוא לא בסגנון כפרי.

תכיני לעצמך לוח עם דוגמאות של הגוונים והטקסטורות שאת מתלבטת לגביהן (עדיף את דוגמאות אמתיות ולא צילומים), ותראי איך כל הדברים משתלבים אחד עם השני.

משהו שחשוב לזכור - ככל שהמשטח בפועל גדול יותר, כך הוא יראה (בתפיסה שלנו) כהה יותר.

לכן, אם את רואה דוגמא קטנה של ירוק עדין והיא נראית לך טובה, ובפועל את הולכת ליישם את הירוק על שטח גדול יחסית של קלפה, לדעתי כדי לבחור בדרגה אחת בהירה יותר מאותו ירוק שאת רוצה.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטת תוכנית מטבח 12 מרס 2015 11:11 #7

תודה לך עמרי על התשובות המפורטות. האתר מאוד יעיל ועוזר.
1. האם אכן פרקטי יותר מטבח פורמייקה מאשר עם צביעה למשפחה עם ילדים קטנים? כמעט רוב המטבחים הכפריים שמעוצבים הם עם צביעה ולא פורמייקה ולכן קשה לי לדמיין את התוצאה הסופית.
2. אתחיל באיסוף צבעים למטבח וכמובן שאתייעץ שוב לאחר מכן.
3. האם יש לך המצלה על נגר באזור השפלה (רמלה-לוד-רחובות) שיכול לעזור?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטת תוכנית מטבח 29 מרס 2015 19:01 #8

הי קרן,

שוב תודה על התזכורת... פספסתי את השאלה הנוספת שלך.

1. כן. פורמייקה פרקטי יותר מצביעה אטומה. פחות רגיש למכות ושריטות ובאופן כללי יותר עמיד. אבל נראה פחות כפרי מאשר צביעה אטומה...

2. :-)

3. נגר שאני עובד איתו ומאוד מעריך את המקצועיות שלו, יושרו והאכפתיות שלו.

גיל ללוז - 052-3654110

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.158 seconds