שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה האם תכנון המטבח נכון...

עזרה האם תכנון המטבח נכון... 23 אוג 2015 17:32 #1

שלום לכולם,
נשמח לעזרה שלכם!
זו פעם ראשונה שלנו בעיצוב וקניית מטבח לבית. כרגע זה השרטוט שנראה לנו הכי נכון אחרי שניסינו מלא אפשרויות בכמה חברות מטבחים (קובץ בשם- kitd).
אשמח לקבל חוות דעת ולשאול מה דעתכם על הפינה שנמצאת ישר אחרי הבילד אין. לצערי לא רואים אותה בתמונה אבל נוצר ארון שהעומק שלו 60 ס"מ אבל הדלת לפתיחה היא רק 30 ס"מ האם זה ריאלי?
הוספתי גדלים של המטבח בשרטוט השני

ממש אשמח אם מישהו יעזור תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה האם תכנון המטבח נכון... 23 אוג 2015 20:04 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי
לא הבנתי למה כוונתך ב'דלת לפתיחה היא רק 30 ס'מ".
בדרך כלל בפינה כזו עושים ארון גבוה שיושב על השיש ש'ממלא את החור' ליד הבילטאין כאשר משתמשים בתריס, דלת מתקפלת או מדפים פתוחים,
עדיף שהארון יהיה בעומק 60 כך שיישר קו עם הבילטאין ולא רק ברוחב של 65 מעל השיש.
בעומק של 30 הוא פחות נגיש וזה נראה פחות טוב.

אני לא כ'כ אוהבת את העובדה שאין משטח הנחה משמאל לכיריים, אין מידות מדויקות של היחידות, ונראה שיש מספיק משטח עבודה בין הכיור לכיריים - הייתי ממליצה לחלק מחדש כך שיהיה מקום להוסיף עגלת בקבוקים ברוחב 30-40 משמאל לכיריים, זה גם פרקטי לבישול וגם פותר את עניין משטח ההנחה.

מקווה שעזרתי,
מוזמנים להמשיך ולשאול!
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה האם תכנון המטבח נכון... 23 אוג 2015 20:54 #3

היי,
קודם כל תודה על התשובה המהירה!
אני מוסיפה עוד תמונה כדי להמחיש כי באמת לא הייתי ברורה.
הכוונה היא שכדי לנצל פינות מתות גם במשטח למטה וגם במשטח למעלה החלנו לעשות המשכיות לבילד אין ולעשות ארון שמתחיל מהקיר של הבילד אין ומתחבר לקיר השני שבו נמצאים שאר הארונות והמדיח והכיור.
כך שנוצר מצב שהארון יהיה עמוק משהו כמו 60-65 ס"מ אבל הפתיחה שלו בגלל שהיא בקיר של המקרר תהיה קטנה רק 30 ס"מ
לכן אני לא יודעת מה עלי לעשות...
להשאירק את הפינה ללא ארונות כלל?
אנחנו רוצים ללכת על כיוון של מטבח כפרי אז לא ממש חשבתי על עניין התריס בנוסף שזה גם יקח לי שטח שיש שעדיף לנצל לא?

תודה על העזרה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה האם תכנון המטבח נכון... 23 אוג 2015 21:03 #4

מידות מדוייקות
מגירות- 80 ס"מ
מגירות 80 ס"מ
כיור- 60 ס"מ
מדיח- 60 ס"מ
כל הקיר הזה- 3.58

בקיר השני-
מזווה 45 ס"מ
מקרר- 90 ס"מ
בילד אין 60 ס"מ
כל הקיר הזה- 2.60
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה האם תכנון המטבח נכון... 24 אוג 2015 10:49 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי אורית,
עכשיו זה ברור, אך נראה שבתמונה החדשה ששלחת אין מזווה?
האם כשאת כותבת מידות מדויקות אלו מידות בשטח לאחר טיח?
נתחיל בכך שאם מחברים מקרר 90+מזווה 45+בילטאין 60+פינה 65 מקבלים 260 שזה אורך הקיר, כך שלא ברור לי מהיכן הגיעו 30 ס"מ נוספים.
נמשיך בכך שאם המקרר שלכם ברוחב 90 יש להשאיר לו מקום רחב יותר מ90, בדרך כלל ההמלצה היא 100.
(אם הוא בין המזווה לבילטאין ולא מיישרים איתו קו, ניתן להסתפק במעט פחות, יש לוודא שהדלתות יכולות להיפתח.)
בנוסף יש לקחת בחשבון הרחקת דלת המזווה מהקיר בכ2 ס"מ.
ובסופו של דבר בשלב הייצור, להוריד עוד כ 2 ס"מ מרווח תמרון לנגר.
מכיוון שהבילטאין חייב להיות 60 והפינה 65 כל משחק במידות יהיה על חשבון המזווה.
במקרה זה הפינה נשארת מתה, אפשר ליצור ארון פינתי בארונות העליונים אך הגישה אליו לא נוחה (לחלק שבמרווח בין הבילטאין לקיר), או ארון תריס/דומיו בעומק 60 שמיישר קו עם הבילטאין, ומוסיף שטח אחסון.

אם יש טעות במידה הכללית ואכן יש מקום ל30 ס"מ נוספים:
אני בדרך כלל לא ממהרת לנצל פינות מתות כי הגישה אליהן לא נוחה והמתקנים ה"משוכללים" גוזלים ומבזבזים חלל וכסף.
במקרה שלכם אתם צריכים להחליט אם אתם מעדיפים מגירות צרות או דלת של 30, על פני ניצול של כל נפח הארון (30+65, או 30+30 במקרה של הארון העליון). דלת של 30 היא קטנה אך לא קטנה מדי,
מצד שני חסרים לכם כ5 ס"מ על מנת להכניס מג'יק קורנר, כך שאתם נשארים עם מדפים בלבד (ניצול נפח מקסימלי, אך לא מאוד נוח)
אם ויתרתם על מזווה לטובת הפינה ויש לכם שם דלת 45-40 לפחות, ניתן להכניס מתקני פינה יקרים... ;)

לגבי הקיר השני, לפי המידות שמסרת אם תורידי כ10 ס"מ מהארונות ברוחב 80, תוכלי לקבל עגלת בקבוקים ברוחב של כ30 לצד הכיריים. זה לא נוח לבשל על כיריים שצמודים לקיר... ומשטח העבודה בין הכיור לכיריים יהיה כ120 שזה יפה מאוד.

נקודות נוספות שאולי עברו לך בראש:
לא ממליצה להזיז את הבילטאין לצד השני של המקרר כי כך את מרחיקה את התנור ממשטח ההנחה.
אם את מחליטה לוותר על המזווה לטובת משטח עבודה עדיף שהמקרר יהיה ליד הקיר, והבילטאין בהמשכו, במקרה זה את חייבת להשאיר למקרר ברוחב 90 מרווח של 100 ס"מ (או לפי הוראות יצרן) כדי שהדלתות יוכלו להיפתח למלוא הטווח.

שימעת
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה האם תכנון המטבח נכון... 27 אוג 2015 12:02 #6

היי שימעת,
תודה רבה רבה על התשובות שלך.
הוספתי פה צילום של הדירה כיום. הדיירת אומרת שהיא לא יכולה לפתוח עד המקרר עד הסוף ושהארון בפינה לא נוח להוצאת דברים.

לדעתי ארד מרעיון המזווה.
אשים את המקרר בקיר של ה-2.60 אבל רחוק מהקיר כמו שאמרת 10 ס"מ יותר. (אנחנו רוצים מקרר סטנדרט את חושבת שעדיף שניקח 100 ס"מ? ככה שנוכל להצמיד את המקרר לbi ואז לא תהיה בעיה של פתיחה)
מקרר, bi, שיש שמתחבר לקיר השני
בקיר השני- 3.50
משמאל לגז מגירת תבלינים 35 ס"מ, (גז) מגירות 60 ס"מ, מגירות 60 ס"מ, כיור 60 ס"מ, מדיח 60 ס"מ
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה האם תכנון המטבח נכון... 28 אוג 2015 20:56 #7

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי,
רק הערה לגבי מיקום הכיור והמדיח: אני מבינה שהחלטתם להחליף ביניהם,
1. מומלץ שמשטח העבודה בין הכיור לכיריים יהיה 90 לפחות, ואם אתם מחליפים בין המדיח לכיור זה משאיר רק 60 ס'מ, ולמעשה אין לכם משטח עבודה נורמלי אחר, אלא 3 חלקי משטח קטנים ולא רציפים. אם נוסיף לזה את כל הדברים שבד'כ נשארים על השיש כמעט ולא ישאר לכם מרחב עבודה.
2. אני לא אוהבת למקם מדיח בפינה אם יש ברירה אחרת, כיוון שכאשר המדיח פתוח הוא מונע גישה למגירות הניצבות אליו, במקרה שלכם זה ה35 ס'מ בין הבילטאין לשיש והבילטאין עצמו.

זה נכון שכיור צמוד לפינה זה לא אידיאלי, אבל מכיוון שזו לא פינה סגורה לחלוטין ויש שם פינת שיש, אפשר לעבוד שם בסה'כ בסדר, לדעתי זה מחיר ששווה לשלם תמורת משטח עבודה רחב יותר ומדיח שלא חוסם גישה.

לגבי המקרר:
אם אתם קונים עכשיו מקרר חדש, וחושבים שלעולם לא תרצו להחליף אותו במקרר רוחב 90,אז אין בעיה. מה שהיה פעם סטנדרטי - רוחב 80, הופך פחות ופחות סטנדרטי עם הכניסה של כל מקררי הside by side.
בכל מקרה, חשוב! רכשו את המקרר לפני הזמנת המטבח, והתאימו את המרווח שאתם משאירים להוראות היצרן. יש מקררים רוחב 90 שדורשים 6 ס'מ מכל צד לצורך אוורור.
כמו כן על מנת לאפשר את פתיחת הדלתות למלוא הטווח (שלא יקרה מה שקרה לדיירים הנוכחיים) גם צריך רווח מספיק, בד'כ במפרט המקרר מצוינות כל המידות הדרושות.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה האם תכנון המטבח נכון... 02 ספט 2015 09:44 #8

היי שימעת,
ניסיתי עם ההערות שלך לעשות שינויים אך כשישבתי עם מעצבת המטבחים של החברה לא הצלחנו להוסיף עגלת בקבוקים משמאל לכיריים כי כבר לא היה מקום.
זה המטבח שיצרנו תגידי לי מה דעתך.
לא הצלחנו לשים מגיק קורנר כי נשאר לי רווח רק של 30-35 ס"מ בלבד.
פשוט עשינו ארון פינתי כי העדפנו שפשוט יהיו שם מדפים מאשר פינה מתה.
אל תשימי לב למרווח שיש בין הארונות למטה זה לא אמור להיות ככה.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה האם תכנון המטבח נכון... 02 ספט 2015 20:54 #9

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי שוב
אני לא יודעת מה מידות היחידות, בכל מקרה
ההערות שלי לא השתנו -
הייתי מחליפה בין הכיור למדיח מהסיבות שפורטו מעלה,
ואם יש לכם צורך בעגלת בקבוקים הייתי מקריבה מינימום 20-25 ס'מ מהמגירות (בסה'כ, משתי היחידות ביחד).
עם זאת, אם אתם מרוצים מהתכנית כפי שהיא, ויכולים לדמיין את ההתנהלות במטבח, ולהיכן כל דבר הולך, תישארו איתה, הכי חשוב שאתם תהיו שלמים איתה.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.150 seconds