שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח

תכנון מטבח 21 אוק 2011 10:24 #1

עמרי שלום!

האתר הזה מדהים והידע שלך עוד יותר!

צריכה עזרה דחוף!!!!!

אנחנו עוברים דירה ממש בקרוב ומעוניינים להחליף את
המטבח.(4 נפשות במשפחה )

התלבטות ראשונה :

האם להוריד את הקיר בין המטבח לסלון?

ידוע לנו שהורדתו תתן תחושת מרחב. דרך אגב זה קיר עם חלון באמצע.אך גם הורדתו תאלץ אותנו להחליף גם את הריצוף מכיוון ששבירת הקיר תיצור סוג של טלאי ברצפה (אריחי שיש ) עוד הוצאה.
האם יש פתרון לטלאי חוץ מאשר לעשות שם אי?

יתרונות שמירת הקיר:

תאפשר בניית עוד משטח עבודה ומקומות אחסון, נכון שיש שם בפינה המטבח מזווה (המשולש) אך אני מייעדת אותו למזון יבש ואחסון של כלים של "פעם ב..."

חסרונות שמירת הקיר:

מונע את חלום שולחן פינת האוכל העגול שבו כולם רואים אחד השני שלנו(פינת האוכל בשרטוט היא 1.6 מ' מה שיפריע למעבר)

הטרנד של "כל הגבוהים בצד אחד " לא מתאים לי כי הוא מבזבז לי משטח עבודה.0זה מה שהציעו לי בחברות)

אנחנו כבר מתברברים עם כל מיני אפשרויות ולא מתקדמים, הזמן דוחק וצריך להזמין את המטבח ..
מה עושים?

הצרכים שלנו :
1. משטח עבודה אחד לפחות גדול (90 ס"מ)
2. שטחי אחסון למטה לסירים ,עגלה, ומגירות.
3.מקום למדיח

מצורף קובץ עם שרטוט הבית.

נשמח לתובנות שלך...

אתי
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

הקובץ הנכון של שרטוט המטבח... 21 אוק 2011 10:37 #2

סליחה .. מקודם שלחתי קובץ מוטעה...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הקובץ הנכון של שרטוט המטבח... 21 אוק 2011 12:46 #3

הי אתי,

אני שמח שאת נהנית מהאתר ושהוא עוזר לך. זאת בדיוק המטרה שלשמה העליתי אותו :).

לפי דעתי מאוד כדאי לכם להוריד את הקיר. יש לכך שתי סיבות...

הראשונה - היתרון שכתבת, עוד משטח עבודה ועוד נפח אחסון (אם לא מורידים את הקיר) הוא לא נכון. הסיבה לכך היא (בהנחה שהצלחתי לקרוא נכון את מידות השרטוט שהעלית) שאם יהיו לך ארונות על שני הקירות הנגדיים יישארו לכם בין שני משטחי העבודה הנגדיים כ-110סמ. זה בסדר בשביל אי אבל מעט מדי בשביל מטבח בחדר סגור. לכן כלל לא הייתי ממליץ לעשות את זה.

השניה - תחושת המרחב במטבח ובסלון בהחלט תגדל. מטבח בחדר סגור יצא מהאופנה מזמן ולא נראה שהוא הולך לחזור. מטבח כזה (סגור) די לא מתאים לאופי החיים של משפחה בימינו... הטענה השחוקה עד דק, שהמטבח הוא מרכז הבית, היא נכונה. איך הוא יהיה כזה אם הוא לא יהיה פתוח לכיוון הסלון??

אז מה עושים?

לפי דעתי אין ברירה אלא לעשות אי. ואולי בעצם חצי-אי. כזה המתחבר לאחד הקירות. תרוויחו עוד משטח עבודה ופתיחת המטבח לחלל הסלון.

העניין הוא שלדעתי כדאי להרחיק קצת את חצי האי ממשטח העבודה הנגדי. כך שהמרחק בין שני משטחי העבודה יהיה לפחות 120-130סמ. נראה לי שלשם כך תצטרכו לשבור את הקיר עד לרצפה ולהסיר אותו לגמרי.

אי, כמו שהבנתי שאת כבר יודעת, יפתור גם את בעיית הטלאי באריחים. לצערי אני לא מכיר פתרון אחר, אלא אם את מורידה חצי מגובה הקיר ולכן לא צריכה להחליף את האריחים ברצפה. מה שכן, יכול להיות שתהיה בעיה של טלאי בצד של האי הקרוב לפתח של המטבח אם תרצו להגדיל אותו (את הפתח).

דרך אגב, 90סמ למשטח עבודה זה ממש לא מספיק. 90סמ' צריך להיות המרחק המינימלי בין הכיריים לבין השיש. ומעבר לכך צריך עוד משטחי הנחה ליד המקרר, התנור והכיריים.

לגבי המדיח, נסו למקם אותו משמאל לכיור אם אתם ימניים. כך יהיה לכם קל יותר להחזיק צלחת ביד שמאל, למשל, לשטוף אותה קלות אם יד ימין, ואז מבלי להעביר אותה יד להכניס אותה למדיח.

בשורה התחתונה, הייתי מציע לך לשבת עם מישהו ולעשות הדמיה תלת ממדית כמו שצריך כדי להבין מה אתם מקבלים. מה שעושים בחברת המטבחים הוא טוב במידה ואת יודעת בוודאות מה את רוצה. אבל אם מתחילות התלבטויות ורוצים לבחון כל מיני אופציות הם מתחילים לאבד סבלנות...

מקווה שהצלחתי בכל זאת לעזור איכשהו.

אם את עדיין לא בטוחה את מוזמנת להמשיך להעלות את ההתלבטויות שלך.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 22 אוק 2011 11:41 #4

היי אתי,
מחזקת את מה שציין עומרי בעניין ההדמיה.
הייתי מרחיבה זאת לכל החלל, מטבח פינת האוכל והסלון
כדי לבחון את המטבח מתקבל מכל הכיוונים וגם כדי לסייע בהמשך לבחירת החומרים והצבעים - ארונות, משטח, חיפויים ומוצרי החשמל.
זה חשוב בעיקר בחלוקת הדירה שלכם מכיוון שאם אני לא טועה בהבנת השרטוט, הכניסה לבית היא ישר לאיזור המטבח. מבנה המטבח צריך להיות ייחודי כדי שיתייחס לכניסה באופן מוצלח. אפשר לחשוב על אי שמצידו הפונה לכניסה יש איזו קבלת פנים יותר נעימה, אחסון של פריטים קטנים, תאורה מזמינה, ומצידו השני משמש את המטבח. זה לא נעים להכנס ישר למראה כיריים, כיור או מקרר.
בהדמיה ניתן יהיה לבדוק אם חלום השולחן העגול אכן ריאלי לנתונים ועל חשבון מה יבוא.
וגם, אכן יש להוריד את הקיר. ממליצה לחשוב, טרם השקעה של עשרות אלפי שקלים במטבח חדש גם אולי על שיפוצון העושה שימוש בחדר השירות לטובת המטבח או האמבטיה. עושה רושם שהדירה צפופה למדי לפונקציות הנחוצות וחדר שירות מלא מבזבז שטח משמעותי.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.158 seconds