שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתכנון מטבח

עזרה בתכנון מטבח 11 ספט 2017 10:41 #1

שלום עומרי ולכל הצוות הנפלא,
אשמח לקבל חוו"ד והמלצות לגבי מטבח שמתוכנן לדירתנו החדשה, דירת קבלן. מצורף שרטוט של המטבח עם השינויים הנוכחיים שביצענו – כל נקודות החשמל והאינטסליציה כבר בוצעו בפועל בהתאם לשרטוט. קצת עלינו: זוג + תינוק, מתכננים עוד 1-2 ילדים בשנים הקרובות. אנחנו לא אוהבים ישיבה על אי, ולכן מתוכנן שולחן אוכל נפרד ובאי רק 2 מקומות ישיבה לאכילה חפוזה/ קפה ומאפה.
כמה שאלות:
1. האי – גודל האי כרגע הוא 2.30 מטר (לא כמו בשרטוט). כיוון שהאי אינו חלק ממשולש העבודה, כנראה ישמש אותנו בעיקר להנחת דברים ולישיבה חפוזה, ופחות כמשטח עבודה. במקרה כזה האם עדיף: א. לקצר את האי ולאפשר מעברים יותר מרווחים סביבו. ב. לקצר את האי ולהמשיך את השיש לצורת "ר" כך שיהיה גם משטח עבודה מתחת לחלון. ג. להצמיד את האי לקיר היכן שהחלון, ובכך לאפשר כניסה רחבה יותר למטבח ויותר שטח לשולחן האוכל.
2. הקיר שנמצא מעל השיש – מה עדיף לעשות: ארונות, קלפות או להשאיר ריק? ארונות הכי פונקציונלי ונח מבחינתנו, אבל האם יעמיס מדי על החלל? קלפות פתרון נחמד (למרות שפחות נח מארונות לטעמנו) אבל אז יכול להיות שגם יהיה עמוס ויזואלית וגם לא נקבל ניצול של שטח אחסון כמו שנוכל לקבל עם ארונות... מה אומרים? האם מכירים איזשהו פתרון של ארונות אבל שלא ייראה עמוס מדי?
3. מקרר – אנחנו רוצים מקרר שלא יבלוט מדי מקו הארונות שהוא 60 ס"מ (לא רוצים להאריך את קו הארונות כדי לא להקטין משטח המטבח). מכירים מקרר מומלץ שעומקו כולל הדלתות לא יעלה על 70 ס"מ ורוחבו לא יעלה על 95 ס"מ? מצאנו דגם של פישר אנד פייקל שאהבנו, אבל משיטוט באינטרנט נראה שהשירות שלהם בארץ על הפנים.. נשמח לתובנות בנושא. בנוסף, מהו הנפח המינימלי של מקרר שאמור להספיק לנו?
4. פח – איפה כדאי למקם אותו?

אנחנו פתוחים לתובנות והמלצות,
המון תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 11 ספט 2017 17:36 #2

היי שני, המטבח בשילוב האי והשולחן נראה צפוף, אבל כדי לשפוט במדוייק יש להעמיד ריהוט בשרטוט על פי מידות בקנה מידה מדוייק, גם לא ברור לי המרחק בין גוף המטבח והאי אבל עושה רושם צר ועשוי להיות לא נוח למשפחה. על פי השרטוט נראה שרצוי להצמיד את האי, להפכו לחצי אי ולרווח.
יש שלל פתרונות לארונות עליונים, כמו למשל ארונות בגוון הקיר (ולא חובה לבן על לבן!)
אוורור הקומפוזיציה על הקיר בשילוב מדפים פתוחים.
לא יכולה להמליץ על מקרר ספציפי, מציעה שתנסו לנתח את גודל המקרר העכשוי שלכם ומה חסר לכם מבחינת הנפח. כדאי לבדוק אפשרות תקציבים למקרר בילט אין או לחילופין לבדוק אם מתאים מבחינת התכנית להשקיע אותו וכך להגיע למישור הארונות.
והכי חשוב - העמדת ריהוט בכלל החלל, בטרם החלטה סופית על מבנה המטבח - ספה, טלויזיה אם יש? שלא תגיעו למצב קיים לא סביר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 11 ספט 2017 23:18 #3

היי שוב, צירפתי הדמייה של כל החלל הציבורי. כמובן שניתן לשנות את מבנה הסלון אם תהיה אופציה טובה יותר. המרחקים: בין הקיר לאי 90 סמ, בין האי לשולחן העגול 100 סמ, בין האי לספה 1.20 ובין המטבח לאי 1.30. האי עצמו 2.30. נשמח לתובנות נוספות
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 12 ספט 2017 06:54 #4

צירפתי עוד הדמייה של האי שצמוד לקיר, האי בגודל 2.10.
מבחינה פרקטית אנחנו לא צריכים אותו מרכזי כל כך באמצע המטבח.. השאלה כמה זה נכון או לא נכון עיצובית.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 12 ספט 2017 08:26 #5

היי שני, ראשית נראה לי נכון להצמיד את האי, המרווח מהקיר מיותר בשטח שלכם.
אבל, כל הפריטים מסודרים בחלל עם מעברים ביניהם של כ1 מ', כך שהמסלולים וההתנהלות בו ניראית לי צפופה ומסורבלת למדי. יש לך שני פריטים עצומים בגודלם (ביחס לחלל כמו שהבנתי אותו) שהם האי והספה, ממורכזים ותופסים נפח ומעמיסים בתחושה.
הייתי שוקלת להפוך את הסלון, להצמיד את הספה לקיר ולשלב את האי עם מסך טלויזיה,
לתכנן העמדת ריהוט בשילוב מבנה מטבח קצת יותר מאוורר, שלא כל מעבר למרפסת או למטבח יהיה בפיתול בין ריהוט גדול. מציעה לך להעזר במעצבת כדי לדייק זאת וגם להחליט החלטות נבונות בנוגע לצורת וגודל ריהוט מתאים לנתונים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 12 ספט 2017 09:04 #6

היי סורנה, אנחנו בהחלט עובדים עם מעצבת, אבל פתוחים לעוד דעות ותובנות מבעלי ניסיון.
תודה רבה על העזרה.
אם למישהו נוסף בפורום יש אינפוטים נוספים נשמח לדעת (לגבי שאר הסוגיות שהעלתי בהתחלה גם)
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 12 ספט 2017 09:10 #7

יופי, מקווה שאת מתכוונת למעצבת מטעמכם שמתייחסת לכל החלל והנתונים, לא מעצבת מטבח מספקי הקבלן. אם כך, תבקשו עוד אופציות העמדה כי זו לא מספיק טובה, בהצלחה רבה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 03 אוק 2017 12:53 #8

היי שוב, אחרי חשיבה מחודשת שינינו את המטבח לקונסטלציה שבתמונה. המטבח ממשיך ל-ר ובאמצעו יש אי ושולחן ישיבה מחוברים.
המטבח די גדול, 6 מטר אורך.
התכנון הוא לשבת לאכול בשולחן אוכל שיהיה במטבח ובאי להשתמש להנחה של דברים וגם לשים שם 2 כסאות לארוחות חפוזות או עבודה על מחשב.
מה דעתכם?
נשמח לתובנות
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 16 אוק 2017 10:41 #9

שלום שוב,
בהמשך להתכתבות עם סורנה, ניסינו אופציה של הצמדת האי לקיר.
מצורף שרטוט עם כל המידות.

נשמח לשמוע את חווד דעת הצוות המקצועי.

המון תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 17 אוק 2017 13:20 #10

המטבח נראה טוב יותר, עדיין החלל שלכם לא מאורגן והעמדת הריהוט בו לא מוצלחת.
חשוב מאד לבצע העמדת ריהוט נכונה ומדוייקת לפני הפקת תכנית חשמל ותאורה -
המרפסת חסומה בפריטים, המעברים בין הספות, בין הספות למטבח לא הגיוניים,
לא נוחים וגם לא ניראים טוב בחלל.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.181 seconds