שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מיקום כיור וכיריים במטבח

מיקום כיור וכיריים במטבח 14 מרס 2018 11:06 #1

שלום לכולם,
יש לנו מטבח בצורת ריש שאנחנו רוצים לשפץ.
הקיר עליו מתוכננים המקרר והארונות הגבוהים באורך 2.9 מטר. הקיר השני עליו יהיה הכיור והכיריים באורך 3.1 מטר. יש לנו מדיח צר . אין לנו מקום וצורך במדיח גדול.
צירפתי שרטוט סכמתי של המטבח כי אין לי שרטוט מקצועי.
כפי שניתן לראות בגלל הקירות החיצוניים אין הרבה אפשרויות לשחק עם מבנה המטבח או קירות שאפשר לשנות . יוצא בעצם שהכיריים והכיור על אותו קיר ואז כדי שיהיה מספיק מקום עבודה בינהם יוצא שהכיור או הכיריים (העדפה שלנו לכיור) יהיו בעצם ליד הפינה שמתחברת לקיר המקרר והארונות הגבוהים (כלומר משמאל לכיור/כיריים בניצב יש ארון גבוה).
יש לי כמה שאלות בנוגע לכך:
1.האם ניתן או נכון למקם כיור ליד הפינה כך שבעצם משמאלי ניצבת יחידת הבילט אין או ארון המזווה? נראה לי שבעייתי קצת כי הידיים עלולות להתקע בארון כשעומדים מול הכיור.

2.אם כן, כמה מרווח מהפינה הזאת רצוי להזיז את הכיור כדי שניתן יהיה לעמוד נוח אבל גם שישאר לי משטח עבודה בין הכיור לכיריים.
3. בקיר של המקרר אנחנו מתכננים שיהיה לנו מלבד המקרר ויחידת בילט אין גם ארון מזווה ברוחב 60 ס"מ אבל נראה לי שנצטרך לקצר אותו לצמצם אותו נניח ל 40 ס"מ אול לבטל אותו (למרות שחשוב לי שיהיה מזווה אפילו קטן) ולעשות שם שיש באורך 20 ס"מ כך שיהיה יותר נוח לעמוד מול הכיור כלומר ליד הפינה.
4.אולי בכלל עדיף לוותר על המזווה או הבילט אין ולשים נניח את הכיריים על הקיר של המקרר (אולי תנור מתחת לכיריים)?
אשמח לעזרה-
תודה :)
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיור וכיריים במטבח 15 מרס 2018 08:43 #2

אשמח לחוות דעת מומחי הפרום :)
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיור וכיריים במטבח 15 מרס 2018 21:33 #3

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי נירית
המבנה הבסיסי של המטבח נכון
אכן זה קצת לא נוח להצמיד את הכיור לארונות הגבוהים
מה שהייתי מציעה לך לעשות במקרה זה כדי לא להפסיד משטח עבודה,
זה לפצל את ארון המזווה לשניים, כלומר, לאחסון במגירות מתחת לשיש ובארון עליון מעל השיש,
כך שיהיה לך 60 ס"מ של משטח עבודה בין הכיור לבילטאין. המשטח הזה ישמש גם כמשטח הנחה עבור התנור, וגם יתן לך את החופש הדרוש סביב הכיור.
כמובן שאפשרות נוספת זה לוותר על ארון הבילטאין ולמקם את התנור מתחת לגובה השיש.
לגבי הצלע של הכיור-כיריים
חשוב לא להצמיד את הכיריים לקיר
אתם יכולים לחלק את הצלע כך: פינה 65-67, כיור 60, מדיח 45, מגירה עבור בקבוקים ותבלינים 30, ויחידת מגירות לכלים ברוחב כ105, כאשר הכיריים ממורכזים בהנחה שמדובר בכיריים 60 ס"מ, משאיר כ25 ס"מ מימין לכיריים, ומשטח עבודה בין הכיור לכיריים של 100 שזה יפה לגודל כזה של מטבח.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיור וכיריים במטבח 16 מרס 2018 09:50 #4

היי שימעת,
תודה רבה על התשובה. היום אין לנו ארון מזווה רק מגירות וארון מעל ופחות נוח לי ולכן רציתי אם כמובן ניתן להכניס מזווה כך שיהיו מגירות בגובה נוח כלומר מעל גובה השיש.
האם לדעתך אפשרי בכל זאת להכניס ארון מזווה צר נניח ברוחב 40 ס"מ, מקרר ויחידה לתנור כך שאחרי הפינה בעצם ליחידת בילט אין יש שיש של בערך 27 ס"מ כלומר שאני עומדת מול הכיור משמאלי יש את הפינה הפתוחה ואחריה עוד 27 ס"מ שיש. האם זה יהיה נוח ?
עוד שאלה, מה דעתך על חצי אי רק לאחסון ומשטח במקביל לכיור וכיריים ? כלומר הוא יהיה לפני הדלת (הדלת ברוחב 70 ס"מ נפתחת החוצה לגינה ) אם מסתכלים מהכניסה למטבח וכך יהי לי עוד ננניח מטר אורך של משטח עבודה ואחסון ואז אולי אפשר קצת פחות מרווח בין הכיור לכיריים?
תודה רבה ושבת שלום :)
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיור וכיריים במטבח 17 מרס 2018 20:36 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
מבחינת נפח אחסון, מזווה ברוחב 40 של לדוגמה 5 מגירות, כמעט זהה ליחידה של 3 מגירות ברוחב 60.
(החישוב הוא רוחב היחידה פחות 8 ס'מ כפול מספר המגירות)
תלוי בצרכי האחסון שלכם, ייתכן שתוכלו גם למקם 4 מגירות ביחידה הנמוכה ולהרוויח עוד נפח.

מבחינת מרחב תנועה, 27 ס'מ זה לא משמעותי מספיק, זה יותר טוב מכלום אבל לא מה שאני הייתי בוחרת לעשות.

לגבי האי
האם תוכלי לצרף תכנית של הדירה כולה
כולל מידת הקיר המדובר
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיור וכיריים במטבח 17 מרס 2018 21:37 #6

תודה רבה שימעת, נצטרך לשקול את עניין האחסון וניקח בחשבון את ההערות וההמלצות שכתבת. ממש חשוב לי מהנסיון שלי היום הלא נוח זה שיהיה אחסון יומיומי גבוה יחסית בגובה העיניים במקום להתכופף .נצטרך להתפשק על משהו ולהחליט מה עדיף מזווה כזה ופחות מרחב עבודה משמאל לכיור או להיפך.
לצערי לא מוצאת תוכנית של הדירה. הקיר עם הדלת באורך 2.6 מטר . הדלת ממוקמת 20 סמ לפני השיש ורוחב הדלת 70 סמ והיא נפתחת החוצה ולא תופסת מקום על הקיר .
זאת גינה קטנה מאחור. יש לנו גינה גדולה ועיקרית עם יציאה מהסלון שנמצא מול המטבח .הגינה האחורית לא מאד שימושית יש שם בעיקר מחסן ולא אזור ממש גדול ולא משתמשים בו לישיבה .החצי אי לא יתן לי פתרון במקום מזווה מבחינת הגובה אבל כן משטח עבודה ואולי נשים שם כיריים או שאולי נרחיק קצת את הכיור מהפינה ואז למרות שהמשטח בין הכיור לכיריים יהיה יותר קטן אוכל לעבוד רב הזמן על האי וגם מה שאהבתי בזה זה לא להיות עם הגב לסלון אלא עם הפנים ולראות מה קורה שם.
אשמח לשמוע את חוות דעתך.
תודה רבה ושבוע טוב
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיור וכיריים במטבח 25 מרס 2018 17:52 #7

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי נירית
לצערי אין לי דרך לבחון את המצב בצורה מקצועית בלי לראות את התכנית, התיאור המילולי לא מספיק
אני יכולה לתת לך קווים מנחים שתבדקי אם זה אפשרי
בשביל למקם כיריים באי רוחב (עומק) המשטח צריך להיות 80 לפחות כדי שמאחורי הכיריים יהיה 20 ס'מ פנוי, מסיבות בטיחותיות ופרקטיות - ניקיון
אורך המשטח אם הכיריים ברוחב 60 צריך לפחות 150 ומעלה, כך שהכיריים מרוחקים מהקיר לפחות 30 ס'מ ומצדם השני לפחות 60 ס'מ פנוי לעבודה והנחה
בין האי למשטח המטבח לפחות 105, ועדיף יותר עד 120
מקווה שזה עוזר לך
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.187 seconds