שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח - השתגעתי כבר

תכנון מטבח - השתגעתי כבר 21 מרס 2018 13:09 #1

הי לכם,
קודם כל תודה ממש עם האתר הנהדר הזה.
אני פונה אליכם ממש ברגע האחרון, (כיאה לישראלית טיפוסית..) עד מחר חייבת להגיש שינויים בחשמל / אינסטלציה.
קנינו דירה מקבלן, החלטנו לשדרג מטבח והחלטנו על תכנון. מצורפת ההדמיה. סך הכל נראה שם טוב לדעתי, יצא סימטרי ובגדול הייתי מרוצה.. חוצמזה שלא הצלחתי לשחרר את העניין שממש רציתי שהכיור יהיה מתחת לחלון ולא הכיריים...

בנוסף בהתחלה תכננו להציב שולחן אוכל עגול במרכז, ולאחרונה לאחר ביקורים באתר בנייה הבנו שבעצם אין שם כל כך הרבה מקום לשולחן אוכל, אז חשבנו להוסיף דלפק קטן במקום ואת שולחן האוכל לשים במקום המתוכנן אליו בלכתחילה וזה קיר אחר במרחב הסלון.
הדלפק יתחבר לשיש מימין למדיח איכשהו (נשאר שם 40 ומשהו סנטימטר) וימשיך את הקיר הנמוך שתקוע לי שם שאין אפשרות כרגע להוריד / להאריך / לשנות אותו.

אז... ישבתי ושרטטתי תכנון חדש, שאני לא יודעת אם מסתדר לי, הייתי רוצה לשמור על סימטריות יחסית, להוסיף את הדלפק, שהכיור יהיה מתחת לחלון, וכמובן כמה שיותר נוח ופונקציונאלי שאפשר.. שטח עבודה יחסית רחב בין הכיור לכיריים... (אבל אם נוסיף דלפק אז כבר פחות קריטי כמו בתכנון הראשון כי נוכל לעבוד גם על הדלפק..)
בנוסף - האם הגיוני לעשות עגלת בקבוקים ברוחב 60? בתכנון הזה גם יורדות שתי מגירות כלומר יש פחות מקום אחסון אבל כנראה שגם זה יספיק לנו... (נוסיף מדפים למעלה על הקיר)..

אז מה דעתכם? האם התכנית החדשה הגיונית וחכמה? השתגעתי כבר ממש, אנחנו כבר אחרי הפגישת שינויים ונתתי להם את התוכנית חשמל של התכנון הראשון, אבל עכשיו ממש ברגע האחרון אמרתי להם שאני רוצה לשנות שוב... (הם עדיין לא התחילו לעבוד בדירה שלנו).

מצורפת הדמית המטבח הראשונה, תמונה של הדירה כרגע עם הקיר הפרדה הקטן בין המטבח לסלון, תכנית של הדירה השרטוט מטבח שם ישן ולא רלוונטי), והרעיון החדש למטבח בשרטוט ידני..

אנחנו משפחה צעירה עם שני ילדים קטנטנים.
תודה רבה רבה ממש, מקווה שתצליחו לענות לי בהקדם...
יעל
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח - השתגעתי כבר 22 מרס 2018 07:28 #2

היי יעל, הכל בסדר, את בחברה טובה... אכן פרטי מטבח חשובים למראה של כלל הדירה ואם שדרגת אז גם יש כאן השקעה לא מבוטלת. במצב כזה אני אוהבת לבצע הדמיה של כלל החלל הציבורי, כך שיהיה ברור מה רואים מכל זוית, החלטה יותר רגועה.
לדעתי החיסרון של כל האופציות שלך היא אי התייחסות מספקת לתחושה בכניסה לבית.
אין שום בעיה למקם את הכיור מתחת לחלון (אם נושא ייבוש הכלים לא מציק לך) אבל אז
תכנסו עם זוית לתוך מטבח מאד חשוף, את הכיור (והכלים?) תראי דבר ראשון.
הייתי מתכננת מבנה עם הגדרה יותר ברורה, משהו אוורירי מול הכניסה, אולי דלפק הגובל בה עם פונקציה דו צדדית. זאת עם העמדת ריהוט (פינת אוכל וגם סלון) בקנה מידה נכון כדי להגיע למסקנות סופיות ונכונות לנתוני הדירה ולצרכים שלכם.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח - השתגעתי כבר 22 מרס 2018 10:21 #3

הי, תודה רבה על התגובה המהירה..
הבעיה היא שאין לי עכשיו איך לעשות הדמיה מהירה של כל הבית.. אני צריכה להחליט על איזה תכנון ללכת .. הבוקר קמתי עם תחושה של להשאיר את התכנון הראשון - כי למרות שהכיור שם לא מתחת לחלון מרגיש שהתכנון יותר פונקציונאלי.
או ש... תוהה אם לשנות את השרטוט השני (הידני) לכך שהצלע הקטנה בין המטבח לסלון לא תהיה רק דלפק אלא שגם יהיו בה עוד מגירות לאכסון ושתשמש גם כדלפק. הבעיה היא שלא מצליחה לחשוב איך זה יסתדר עם הקיר הקטנציק שם...
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח - השתגעתי כבר 22 מרס 2018 10:32 #4

וכן, זה נכון שאם הכיור יהיה מתחת לחלון אז ישר יראו את המייבש כלים ואת כל הבלאגן שליד הכיור... :(
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח - השתגעתי כבר 22 מרס 2018 19:41 #5

יעל, את לא אמורה למצוא פתרונות, עם קיר קטן או ללא הקיר, זו עבודה מקצועית, תמורת זה את משקיעה סכום נאה ומקבלת מטבח איתו תחיי בממוצע 10 שנים. מציעה לך לחזור לחברת המטבחים עם כל המחשבות האלה וגם הטיפים שקיבלת כאן, לעבד את התכנית עד לשביעות רצונך. ואם את לא מקבלת מענה נכון ומספיק סבלני, לפנות למעצבת שתתייחס בתכנון לכל החלל, לא כדאי להתפשר והקבלן יחכה מעט.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.188 seconds