שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ארונות מטבח

ארונות מטבח 02 אוק 2018 23:45 #1

שלום,<br>
ראשית ממש כיף מעניין לקרוא את התשובות המקצועיות והפרקטיות. <br>
הכי חשוב לי במטבח- פונקציונאליות, קלות נקיון ומראה נקי. מצורפים שרטוטים רלוונטיים.<br>
כמה שאלות לגבי המטבח:<br>
א. גובה מגירות- גובה חיצוני של 25 מספיק לצלחות ומרקיות? לקופסאות פלסטיק?<br>
גובה חיצוני 15 מספיק למתקן שחותך נייר כסף וניילון לשולחן? ולכלי אפיה? (רינג, מערוך, מזלף וכו).<br>
בעניין זה- אנחנו מתכננים מטבח גדול בצורת מ' ובארונות מתחת לשיש (שהוא ר'), יש 4 יחידות של מגירות, 2 בשרי ו 2 חלבי. אני מאוד רוצה מטבח מסודר שלכל דבר יש את המקום שלו ולכן רוצה בכל יחידה 4 מגירות ולא 3. חשבתי על 25, 20, 15, 15 (מלמטה למעלה). מבחינת האסתטיקה נראה יותר טוב שהמגירות הגבוהות יותר יהיו למטה אך התכולה של חלק מהן שבירה- צלחות וכוסות. האם שייך למקם מגירות אלה  (של 25) יותר גבוה?<br>
ב. הכיורים אצלי הם סימטריים ביחס לקיר ולכן הם יוצרים הגבלה על הארונות התחתיים. הגיוני שלמשל בצד החלבי יהיה משמאל לימין- דלת 45 עם פרזול למאנס לסירים, מגירות 60, ארון כיור 65, יחידת מגירות 73?<br>
ג. מצורף שרטוט של קיר הגבוהים- מזווה תנורים ומקררים. אני מתחילה את ארונות פסח מגובה 2.05 כך שיש בין המקררים לשם מדפים בגובה 25. כיוון שהם נמוכים ורחבים- האם מומלץ פדוט לפצל ל 4 דלתות או לעשות שם הזזה?<br>
ד. מעל התנורים נוצר מדף 30 סמ- אפשרי לעשות קלאפה בגודל כזה?<br>
ה. עד איזה גובה מומלץ לעשות מגירות? ומעליהם יחידת נשלפים או מדפים שמחוברים לדלת הארון?<br>
ו. מתחת לכיריים אני עושה ארון מדפים ללא פרזול, כפי המצורף בשרטוט. דלת ברוחב 45 מספיקה?<br>
ז. האם מערכת הלמאנס נשלפת החוצה לחלוטין ?לצורך נקיון? יש הבדל בגדלים לפי הדלת או שהגודל אחיד?<br>
ח. יש כזה דבר ציפוי פורמייקה לארונות דמוי זכוכית?<br>
ט. בקיר הגבוהים אני מתלבטת האם לישר את המגירות לגובה אחיד לפי התנורים או לפי השיש הצמוד, והאם הפרופורציות בשרטוט הגיוניות.<br>
י. אני רוצה לעשות ארון למטאטא ויאה בקיר הגבוהים. נשארו 10 סמ לשם כך. השאלה היא אם מבחינת החזית זה אסתטי או לא.<br>
יא. כיום יש לנו מקרר אחד סטנדרטי אך אנו רוצים להשאיר מקום למקרר נוסף. האם 160 שהשארנו לשם כך זה טוב או יותר מידי? <br>
יב. כאשר 'מזיזים' את קיר הגבוהים פנימה כדי שהחזית תהיה אחידה עם המקרר, מה עושים כדי שהמקום לא יצבור לכלוך, סוגרים בגבס?<br>
יג. ארון המכשירים הפינתי על השיש, אני רוצה לשים תריס זכוכית גלילה, ורוצה לעשות שם הגבהה קטנה (5 סמ) כדי שלא יכנסו לשם מים ולכלוכים, מה כדאי לעשות כדי שיהיה קל להוריד משם את המכשירים? אולי מדרגה משופעת ולא ממש מדרגה? איזה גובה נדרש לשם המכשירים עצמם? (פודפרוססור, מכונת מיצים, מכונת לחם), <br>
יד. לגבי האי- הוא חלול ומתפקד כשולחן ומשטח עבודה, אני רוצה לעשות מדף משיש בעומק 20 קצת גבוה מהאי (האי 75) בשביל מה שצריך לסעודה- שמן מלח פלפל, ברכונים, נייר סופג, ומתלבטת אם את 45 הנותרים של קו השיש לעשות המשך השולחן (כי לא נגיש) ובאיזה גובה לעשות את המדף שיהיה יפה ונח. בצד ימין של האי השיש ממשיך ברוחב הרגיל והמקום מיועד למיניבר ואולי למכונת לחם. הארון שם יפתח לכיוון הסלון ולכן רציתי שגם המיניבר יופנה לשם,  איך כדאי לעשות את כל החיבורים מבחינת גבהים וחומרים ואם להוסיף גב קטן למיניבר לכיוון המטבח.<br>
<br>
ממש סליחה על המגילה הארוכה. תודה!!<br>

יש להתחבר כדי להגיב.

ארונות מטבח 04 אוק 2018 09:00 #2

היי רבקה, אכן מגילה... ולא ניתן להתמקד בפרטי הפרטים בפורמט הזה. מציעה שתתמקדי ב3 שאלות מרכזיות שמטרידות אותך בקבלת ההחלטות, יחד עם שרטוט ברור של המטבח במבט על ושרטוט של הדירה כולה, אנסה לעזור. גם, אנא עירכי את הטקסט שיהיה ברור וממוקד.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

ארונות מטבח 04 אוק 2018 10:04 #3

kitchen-guide

עמרי רדאי

פרזול למטבח
חזיתות מטבח

חיפוש
כל-הדיונים
שלום, אורח
אימייל :
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
סיסמה:
•••••••••
זכור אותי
שכחת את הסיסמא? שכחת שם משתמש? יצירת חשבון חדש
נושא: ארונות מטבח
ארונות מטבח #1
רבקה
רבקה's Avatar
שלום,<br>
ראשית ממש כיף מעניין לקרוא את התשובות המקצועיות והפרקטיות.
הכי חשוב לי במטבח- פונקציונאליות, קלות נקיון ומראה נקי. מצורפים שרטוטים רלוונטיים.
כמה שאלות לגבי המטבח, הכנסתי את העיקריות וניסיתי לתמצת.

א. גובה מגירות- גובה חיצוני של 25 מספיק לצלחות ומרקיות? לקופסאות פלסטיק?
גובה חיצוני 15 מספיק למתקן שחותך נייר כסף וניילון לשולחן? ולכלי אפיה? (רינג, מערוך, מזלף וכו).

בעניין זה- אנחנו מתכננים מטבח גדול בצורת מ' ובארונות מתחת לשיש (שהוא ר'), יש 4 יחידות של מגירות, 2 בשרי ו 2 חלבי. חשבתי על 25, 20, 15, 15 (מלמטה למעלה). מבחינת האסתטיקה נראה יותר טוב שהמגירות הגבוהות יותר יהיו למטה אך התכולה של חלק מהן שבירה- צלחות וכוסות. האם שייך למקם מגירות אלה (של 25) יותר גבוה?

ב. מצורף שרטוט של קיר הגבוהים- מזווה תנורים ומקררים. אני מתחילה את ארונות פסח מגובה 2.05 כך שיש בין המקררים לשם מדפים בגובה 25. כיוון שהם נמוכים ורחבים- האם מומלץ פשוט לפצל ל 4 דלתות או לעשות שם הזזה?

ג. כיום יש לנו מקרר אחד סטנדרטי אך אנו רוצים להשאיר מקום למקרר נוסף. האם 160 שהשארנו לשם כך זה טוב או יותר מידי רחב?

ד. ארון המכשירים הפינתי על השיש, אני רוצה לשים תריס זכוכית גלילה, ורוצה לעשות שם הגבהה קטנה (5 סמ) כדי שלא יכנסו לשם מים ולכלוכים, מה כדאי לעשות כדי שיהיה קל להוריד משם את המכשירים? אולי מדרגה משופעת ולא ממש מדרגה?

ה. לגבי האי- הוא חלול ומתפקד כשולחן ומשטח עבודה, אני רוצה לעשות מדף משיש בעומק 20 קצת גבוה מהאי (האי 75) בשביל מה שצריך לסעודה- שמן מלח פלפל, ברכונים, נייר סופג, ומתלבטת אם את 45 הנותרים של קו השיש לעשות המשך השולחן (כי לא נגיש) ובאיזה גובה לעשות את המדף שיהיה יפה ונח. בצד ימין של האי השיש ממשיך ברוחב הרגיל והמקום מיועד למיניבר ואולי למכונת לחם. הארון שם יפתח לכיוון הסלון ולכן רציתי שגם המיניבר יופנה לשם, איך כדאי לעשות את כל החיבורים מבחינת גבהים וחומרים ואם להוסיף גב קטן למיניבר לכיוון המטבח.

תודה רבה!

File Attachment:

שם קובץ: קומהא(1).pdf
גודל קובץ:39 KB

יש להתחבר כדי להגיב.

ארונות מטבח 05 אוק 2018 08:30 #4

א. חלוקה ל3 מגירות ולא 4 תיתן לך יותר אופציות אחסון נוחות.
ב. אפשר לאחד עם הדלתות העליונות ולחרץ להמשך פס דמה.
ג. התאימי את המרווח למקררים שירכשו בפועל, התרשמתי שהדיוק חשוב מאד עבורך.
ד. לא ממליצה על הגבהה
ה. לא יכולה לענות על כך בפורמט הזה.
ולסיכום, כדי לדייק את כל הפרטים החשובים לך, וגם לייצור מטבח פונקציונלי שיהיה גם נאה ונעים, ממליצה לפנות למעצבת מטעמך לשרטוטים מדוייקים של האופציות, גבהים, חיבורים, חומרים. את בוודאי מבינה שלא ניתן לענות באופן מילולי על כל השאלות ותשובה מקצועית ומקיפה ההולמת את ההשקעה הכלכלית הגבוהה במטבח תבוא רק מתכנון מקצועי. בהצלחה רבה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

ארונות מטבח 05 אוק 2018 09:12 #5

תודה רבה על התשובה!
א. אשמח לפירוט אם אפשר לגבי הכדאיות שב3 מגירות מול 4, אם רוצים שלכל דבר יהיה מקום משלו.
ב. אי אפשר לאחד עם הדלתות למעלה כי שם זה פסח. עדיף לעשות הזזה מאשר פתיחה?
ג. מה הגודל המינימלי לקלאפה? גובה 30 זה מספיק?
ד. בעניין גודל המקרר, נקנה לא במעבר לדירה אלא בערך שנתיים אחכ, מה בדכ משאירים למקרר אחד רגיל? (לא כפול) אם רוצים דיוק?
ה. יש כזה דבר ציפוי פורמייקה דמוי זכוכית?

תודה רבה !!!
יש להתחבר כדי להגיב.

ארונות מטבח 06 אוק 2018 15:55 #6

א. גובה חיצוני של מגירה אינו זהה לחלל הפנימי, יש להוריד 3,4 ס"מ, והחלל שנותר יספיק רק לסכו"ם וכלים צרים. ע"פ התיאור שלך עדיפה לך חלוקה של 35-25-15.
ב. עדיפה פתיחה.
ג. ניתן לתכנן קלפה בכל גובה.
ד. אם רוצים דיוק, יש להתייחס למפרט טכני של מקרר ספציפי, אין "רגיל", המגוון גדול.
ה. לא מוכר לי, יש פורמייקה מבריקה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

ארונות מטבח 06 אוק 2018 20:14 #7

תודה רבה!
אם מדובר למשל ב 2 מקררים שרוחבם 75 כמה צריך להשאיר מכל צד שזה יהיה רווח מינימלי ןעדיין יהחה אפשר להוציא את המקרר?
יש להתחבר כדי להגיב.

ארונות מטבח 07 אוק 2018 07:55 #8

5 ס"מ מכל צד
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.190 seconds