שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח בדגש על המקרר

תכנון מטבח בדגש על המקרר 21 מאי 2021 21:30 #1

שלום חברים, איזה אתר ופורום נהדרים!
אנחנו בשלבי תכנון סקיצה לבית ומנסים להבין האם הנתונים הקיימים טובים למטבח- הכוונה היא לייצר קו שיש נמוך ובו הכיור, ממול קו ארונות גבוהים וביניהם אי כולל ישיבה והכיריים.
שני דהרים שמפריעים לי ולא פתורים-
1. משולש העבודה בין כיור כיריים ומקרר לא בא לידי ביטוי. הוא יבוא לידי ביטוי אם נעביר את המקרר לצד הכיור אבל זה מרגיש צפוף ופוגע במראה הנקי והאחיד של המטבח. מה נכון לעשות? האם עדיף להעביר את המקרר לכוון חלון היציאה הגדול (מסומן בורוד בשרטוט)?
2. בהנחה שמשאירים את המקרר כפי שהוא בקו הארונות הגבוהים- מקרר שאינו אינטגרלי יהיה בהפרש עומק גדול לארונות שעומקם 60 סמ (מקרר שעומקו בערך 80 סמ) וזה יכול להיות מוזר בקו האחיד הארונות. מה נכון לעשות? להשאיר את ההפרש הזה כי הוא לא נורא? לפתור אותו בעזרת מסגרת בולטת סביב המקרר? לתכנן נישה עמוקה (כמה) יותר רק למקרר? זה יכול להראות בסדר בתכנית הנוכחית שלנו (מאחורי המטבח יש מסדרון לחדרים)

תודה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בדגש על המקרר 22 מאי 2021 18:26 #2

נראה יופי של מטבח. הייתי ממקמת כיור וכיירים באיזור הנמוך ולא מפרידה ביניהם, לעבודה ותחזוקה נוחה יותר.
ובהחלט הייתי משקיעה את המקרר לאיזור המסדרון, מתכננת את הנישה הנוצרת שם בהתאם.
אפשר לשקול מיקום המקרר יותר פנימה במטבח, אין צורך לפגוש אותו מיידית בכניסה לבית.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בדגש על המקרר 23 מאי 2021 10:17 #3

תודה על התשובה סורנה!

1. כיריים על האי- הונחו שם מתוך מחשבה שיש משטח עבודה נוח וגדול בצמוד אליהם עד האי וגם יכולת לקשר עין לכוון הסלון למי שמבשל.

למה לדעתך בכל זאת כדאי להעביר לקו הכיור?
מה הכוונה ב"לא להפריד בין הכיור והכיריים לשם עבודה ותחזוקה נוחה יותר"? מדוע העבודה והתחזוקה נוחים יותר כאשר הם יחד?
במצב הזה בעצם הכיור לא יהיה ממורכז לחלון?

2. החיסרון של המקרר בקצוות הקיר (כפי שמשורטט כרגע או כפי שהצעתי למקם למטה) הוא הצמידות לקיר, כלומר נהיה חייבים פיזית להרחיק מעט את המקרר מהקיר על מנת לאפשר פתיחה נוחה של הדלת (אלא אם מקדמים את המקרר לעבר לקיר אבל זה מקטין את רוחב המטבח ולכן פחות מועדף).
מיקום המקרר יותר פנימה באזור אמצע הקיר- איפה מומלץ? במרכז? האם בשליש בתחתון? בשליש העלין? במצב הזה לא תהיה בעיה עם פתיחת הדלתות כלל אך השאלה היא איך זה משתלב מבחינת נוחות העבודה במטבח.
בנוסף- מיקום המקרר ויצירת נישה עבורו תשפיע על המסדרון שמאחורי המטבח.
(מצורף שרטוט סכמתי של אופציות)
לכן השאלה היא איפה המיקום המומלץ ביותר לפי כלל השיקולים?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בדגש על המקרר 23 מאי 2021 10:48 #4

בשמחה.
1. אם חושבים בפירוט על מהלך העבודה במטבח, לוקחים ירקות מהמקרר, שוטפים בכיור ומעבירים לבישול על הכיריים. המעבר הזה כרוך בטפטפת על הרצפה... אז מנגבים קצת יותר מאשר כשהם יחד עם משטח עבודה ביניהם.
עניין המרכוז לחלון הוא פחות שיקול מרכזי בעיני, צריך לבחון ביחס לשאר הנתונים ולהחליט, אפשר לסדר מטבח מוצלח מאד בקצב אחר בלי מרכוז, מצרפת תמונה לדוגמא.
2. כל פרט בתכנון סוחף את שאר הפרטים מסביבו, במקרה שלכם יש להתחשב גם בצרכים ובמראה באיזור הגובל במטבח, במסדרון. לא יכולה לומר מה עדיף בלי לשרטט את כל האופציות הרלוונטיות עם מידות מסודרות. העמדה ומרחקים לפתיחת דלת בהתאם למפרט הטכני של המקרר הספציפי.
קבצים מצורפים:
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בדגש על המקרר 23 מאי 2021 11:54 #5

שוב המון תודה!

ננסה לחשוב על כל אחת מהאופציות ולהבין מה הכי נכון לנו.

דבר קטן נוסף שאשמח לייעוץ לגביו- גודל המעבר בין המקרר לאי:
1. בהנחה שיושבים באי חשבנו על 105 ס"מ
2. בהנחה שזה האזור באי ללא כסא יוצא 115 ס"מ (בליטת דלתות המקרר הוא בערך 10 ס"מ)
(מצורף שרטוט)

האם 105 ס"מ נשמע סביר לאזור בין המקרר לכסא?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח בדגש על המקרר 24 מאי 2021 10:13 #6

בכיף, במידת האפשר ובהתחשב בשאר הפרטים כדאי להפריד בין הישיבה למקרר. הנגישות למקרר נוחה, הזזת כסא בכל פעם פחות.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.178 seconds