שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: הזזת כיור

הזזת כיור 10 אפר 2014 05:27 #1

בוקר טוב!
אנחנו שוקלים להעביר את הכיור שמאלה כדי לאפשר משטח עבודה יותר גדול מימין.
במה כרוך הזזת נקודות מים וביקורת? מבחינה כספית ומקצועית?
מצרפת את ההדמיה של הקבלן ותוכנית חדשה שבה חשבנו להזיז את הכיור
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הזזת כיור 10 אפר 2014 16:15 #2

הי ויק!

עברתי על התכנית של הקבלן ועל השינוי שאתם חושבים לעשות.

גם הכיור וגם הכיריים (וגם ארון התריס אם אתם מתכננים) צריכים משטחי הנחה.

משטחי הנחה הם למעשה משטחי עבודה פנויים ליד הכיור והכיריים המאפשרים עבודה נוחה ויעילה במטבח.

מצד אחד של הכיריים צריך משטח הנחה של 30-40סמ'. בין הכיור לכיריים צריך משטח מינימלי של 90סמ' (זה משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שהוא יהיה מספיק גדול). ומהצד השני של הכיור צריך משטח הנחה נוסף בגודל של כ-40סמ'.

אם אתם משלבים את משטח ההנחה של הכיור עם משטח הנחה של ארון תריס אז לדעתי צריך להגדיל את משטח ההנחה של הכיור מכ-40סמ' לכ-60סמ' כדי לאפשר גם הוצאה של מכשרי חשמל מהתריס.

אז לפני שאנחנו ממשיכים לעניין של הזזת התשתיות אני חושב שכדאי לכם לבדוק להכניס בתכנית שלכם שינויים כפי שכתבתי למעלה.

לדעתי גם הדלפק בו אנשים יושבים עם הפנים לקיר הוא קצת ניצול לא אופטימלי של שטח המטבח. אני הייתי בודק אופציה לעשות שם משהו קצת אחר.

לנסות לעשות שילוב של הדלפק עם משטח עבודה כך שתרוויחו עוד נפח אחסון ולראות אם אפשר להפוך את מקומות הישיבה. אני מבין שזה ליד הכניסה אבל בכל זאת הייתי מנסה לחשוב על אופציות נוספות כדי להוציא מזה את המקסימום.

אופציה של הנמכת הקיר או חלקו כמו שכתבת בשרטוט שלך בהחלט יכולה להיות רעיון טוב אבל צריך לבדוק יותר לעומק את העניין הזה.

זהו. מקווה שזה עוזר ואם יש לך עוד שאלות אז את מוזמנת לשאול :)

חג שמח ובהצלחה!

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הזזת כיור 10 אפר 2014 19:14 #3

הי
תודה על התשובה הזריזה!
למה צריך מצד אחד של הכיריים משטח הנחה של 30-40סמ'? לא הבנתי

אנחנו לא רוצים ארון תריס. לדעתי זה יהיה פינה מתה עם אולי מג'יק קורנר מתחת.

עדיף להזיז את הכיור שמאלה כמו שהצעתי? או להשאיר אותו באמצע מתחת לחלון?
אם מזיזים שמאלה במה מדובר מבחינת הזזת תשתיות?

הדלפק אכילה - האמת התכוונתי להכניס שולחן אוכל רגיל עם כסאות כמו שרואים בהדמיה של הקבלן.... יש לנו ילדים קטנים, עדיף בוצ'ר דלפק אכילה או שולחן רגיל?

בכל מקרה, לא ישבו מול הקיר כי אנחנו מתכוונים להנמיך את היקר ל110

מה זה שילוב של דלפק עם משטח עבודה? הכוונה לבוצ'ר? ואיך הופכים את זה לעוד נפח אחסון?
מעדיפה לא להפוך את מקומות הישיבה. נראה לי צפוף בכניסה לבית כסאות... מה גם שלא אושיב את הקטנים על כסאות בר לבד בזמן שאני מביאה/מכינה אוכל.

תודה וחג שמח!
ויקי
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הזזת כיור 10 אפר 2014 19:16 #4

מצרפת את המידות
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הזזת כיור 15 אפר 2014 17:29 #5

הי ויקי,

יש שתי סיבות עיקריות בגללן הכיריים צריכים משטח הנחה נוסף גם מהצד הרחוק המכיור.

משטח הנחה נוסף כזה יאפשר הנחה של סירים גדולים ומחבתות אשר הידית שלהן פונה לכיוון משטח ההנחה.

ללא משטח הנחה כזה לא תוכלו להתשמש במחבת למשל בצד ימין של הכיריים בעוד יש סיר בצד השמאלי של הכיריים. אומנם הידית של המחבת יכולה לבלוט החוצה מהכיריים אך זה ממש לא בטיחותי ולא מומלץ (במיוחד שיש שם מעבר לכיוון מרפסת שירות ומשם יציאה לחצר).

סיבה נוספת היא שמשטח הנחה כזה הוא גם משטח עזר לבישול ולטיגון. אפשר להניח על משטח כזה כלי בישול, צלחות, קערות וכלים נוספים המשמשים לעזר בבישול.

מגי'ק קורנר בארון התחתון הפינתי אני מבין. אבל מה יהיה מעל השיש? מעל המג'יק קורנר? האם יהיה שם פשוט גומחה? ארון רגיל? מדפים??

לגבי הזזת התשתיות - הזזת צינורות המים היא בדרך כלל פחות בעייתית. הבעיה העיקרית יכולה להיות עם הזזת הניקוז. ייתכן שאפשר למשוך צינור ניקוז לביוב מבלי להזיז את התשתיות שבקיר. אבל זה זה משהו שאני לא יכול לענות עליו דרך הפורום. הדרך היחידה לקבל על כך תשובה טובה היא להביא שרברב שיחווה דעתו.

לגבי הזזת הכיור שמאלה - אם בסוף לא תזיזו את הכיריים מהקיר ומשטח העבודה בין הכיריים לכיור יהיה לכל הפחות 90סמ' אז לדעתי אין צורך להזיז את הכיור שמאלה.

שילוב של דלפק עם משטח עבודה הוא בעצם יצירה של אי. חלק מהאי (או בעצם חצי אי אם הוא יהיה צמוד לקיר) הופך לנפח אחסון וחלק ממנו הוא עם דלפק (בצד השני שלו).

על-פניו, נפח האחסון במטבח שלכם נראה לי קטן מדי ואתם צריכים למצוא דרך להגדיל אותו. תרשמי לעצמך איפה יהיה מאוחסן כל דבר וכך תוכלי לודא אם באמת יהיה לכם מספיק נפח אחסון.

חצי האי לא חייב להיות ממש על הכניסה לבית. הוא יכול להתחיל משהו כמו 1-1.5מ' אחרי הכניסה עם מקום ישיבה אחד, ואז עוד מקום ישיבה בניצב, ואז עוד מקום אחד בתוך המטבח. צריך לשרטט את זה כדי לראות איך זה יוצא.

חוצמזה, הקטנים בסוף גדלים (יותר מהר ממה שנדמה...). זאת דעתי ואת כמובן לא חייבת להסכים איתי.

דרך אגב, אני מתנצל על העיכוב בתשובה. הכנות לחג...

מקווה שזה עוזר :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הזזת כיור 15 אפר 2014 17:30 #6

בהמשך לבדיקה של נפח האחסון...

אני מצרף רשימה של דברים שיש בדרך כלל בתוך מטבח. רשמי לעצמך איפה כל דבר יהיה מאחוסן ואם יש דברים נוספים שלא ברשימה אז הוסיפי גם אותם.

זאת הדרך לוודא אם כן יהיה (או שלא) מספיק נפח אחסון.

ראי קובץ מצורף.

עמרי
קבצים מצורפים:

יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: ויק

לגבי: הזזת כיור 22 אפר 2014 20:28 #7

הי ותודה על כל התשובות

החלטנו לשים את הכיור באמצע מתחת לחלון ולוותר לגמרי על אי/פינת אוכל בגלל ארון חשמל בקירבת המקום.

כמה שאלות:
1. אפשר לשים מגירה ישר מתחת לכיריים? או שצריך איזה מרווח הפרדה (אזור מת) בין הכיריים למגירה הראשונה?

2. איפה ניתן למצוא קרמיקה/חיפוי קיר כמו בתמונה (צירפתי)?

3. חורה לבעלי שאין לנו עץ בכלל במטבח. שוקלים את האופציה של עץ במקום שייש.
במה כרוך התחזוקה של משטח עבודה במקום שייש? בכל המטבח הכוונה
אמרו לנו לא פרקטי, אבל אני אשמח להבין לעומק באמת למה

שוב תודה!

ויקי
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הזזת כיור 22 אפר 2014 20:30 #8

*משטח עבודה = משטח עבודה מעץ
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הזזת כיור 27 אפר 2014 18:16 #9

הי ויק,

אני מתנצל על האיחור בתשובה.

1. אין בעיה לשים מגירה מתחת לכיריים ובדרך כלל אין שום "אזור מת" בין המגירה העליונה לבין הכיריים.

תלוי בעובי הכיריים, ייתכן שנפח האחסון של המגירה העליונה יוגבל על-ידי החלק התחתון של הכירים. זה מקטין מעט ולא באופן משמעותי.

2. אם את לא מוצאת קרמיקה כזו ברשתות ובחנויות הגדולות (אין לי המלצה ספיצפית), אני חושב שהכי טוב לפנות לאמן קרמיקה כדי שייצר לך אותם באופן אישי.

אני מכיר מישהי כזו שגרה בסמוך אליי (בברור חיל). אם זה מעניין אותך אני יכול למסור לך את הפרטים. קחי בחשבון שזה יהיה יקר יותר מקרמיקה "רגילה".

הבעיה העיקרית של משטח עבודה מעץ היא שהוא נשרט, הוא לא עמיד לחום, ורטיבות גדולה עשויה להיות בעייתית.

התחזוקה של עץ מלא באה לידי ביטוי בכך שצריך לשמן אותו פעם בכמה חודשים.

אם המטבח שלכם עובד הרבה ויש הרבה בישולים ופעילות אז לדעתי זה לא יתאים. אם המטבח הוא פחות "עסוק" אז זה עשוי להיות בסדר.

אבל...

לדעתי (ואת לא חייבת להסכים אתי), עץ מלא על כל משטח העבודה בסופו של דבר לא ישאר יפה. עץ מתאים יותר כתוספת לאי או על חלק ממשטח העבודה ולא על כולו.

מה לגבי ארונות עליונים שהחזית שלהם היא פורניר (זה נראה כמו עץ מלא)? כך תוכלו להשאר עם משטח עבודה יותר פרקטי ובכך זאת לשלב עץ במטבח.

בהצלחה!
עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הזזת כיור 28 אפר 2014 05:48 #10

הי
תודה על התשובה!

1. אשמח לפרטים של האמנית קרמיקה

2. משטח עבודה מעץ - מה הפתרונות לבעיות?
לא עמיד לחום - להניח תחתית לסיר חם על המשטח?
רטיבות - לנגב מיד כשמשהו נשפך?
איך מנקים? עם סמרטוט רטוב רגיל? או שיש חומר מיוחד?
המטבח שלנו פחות "עסוק" (מכינים בעיקר ארוחה חמה רק פעמיים בשבוע ובערב חביתה...

"עץ מתאים יותר כתוספת לאי או על חלק ממשטח העבודה ולא על כולו" - אין לנו אי ומדוגמאות שראיתי של חלק שייש חלק עץ החיבור לא יוצא יפה :-(

"מה לגבי ארונות עליונים שהחזית שלהם היא פורניר (זה נראה כמו עץ מלא)?" - הנגר שלנו עושה הכל מעץ סנדביץ. זה מתאים?
למה פורניר?

מצרפת לך כיור עם התקנה מלמעלה שמצאנו באיקאה - זה יכול לעזור בבעיית הרטיבות של המשטח עץ?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.188 seconds