שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח בתקציב נמוך

מטבח בתקציב נמוך 29 דצמ 2011 13:56 #1

File Attachment:

שם קובץ: m.pdf
גודל קובץ:439 KB

שלום לעמרי
קודם כל תודה רבה עבור שיתוף הידע והמקצועיות בהרחבה ובאהבה.
זה לא מובן מאליו :)
כפי שאתה רואה בשרטוט המצורף גודל המטבח קטן 2.40 /
וזוהי תוכנית מס' 5 ולדעתי האופטימלית בתנאים הקיימים .

אני מבקשת להתייעץ איתך בבקשה על מס' דברים:
ארון פינתי
1) לאחר המיגרות (מצד ימין) מיקמתי ארון פינתי וגודל הדלתות של כל צד 30 ס"מ . האם לדעתך המפתח קטן ?
2)אני מתעקשת עם הנגר על דלת ציר (דלת אחת שתפתח את 2 הפינות בדיוק כמו בשרטוט) נראה לי הכי נכון והכי נח.האם זה נכון או שאתה מציע אופציה חלופית נוחה יותר
כיור
1) אני מבינה שאם אני רוצה כיור בהתקנה שטוחה / התקנה אינטגרלית , אין הבדל בין גודל הכיור לגודל הארון (ז"א שאין צורך כמו פעם להגדיל את ארון הכיור לשם התקנת הכיור)???
2) החלון שנמצא מעל הכיור נמצא בעצם גם כ- 5 ס"מ נמוך יותר מהכיור ויש אדן חלון בולט ב3 ס"מ לכיוון פנים הבית .הפתרון שהציעו לי הוא חיפוי בכדי שהמים לא יזלו החוצה . האם יש לך פתרון טוב יותר? מה דעתך?

ובנוסף אשמח לשמוע את דעתך הכללית.
המון תודה עבור ההתייחסות
ענת
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בתקציב נמוך 30 דצמ 2011 09:19 #2

הי ענת,

ברוכה הבאה לפורום :)

לגבי הארון הפינתי - אני מבין שהוא מתוכנן להיות ארון עם מדפים קבועים. נכון? או שהתכוונת לקרוסלה??

הסיבה שאני שואל היא שאני לא בעד ארון פינתי עם מדפים קבועים. יהיה מאוד קשה להגיע לחלקים האחוריים של הארון, גם עם מפתח דלתות של 30סמ' לכל דלת.

ארון פינתי עם קרוסלה ומפתח של 30סמ' לכל דלת אמור להספיק.

אם התכוונת שיהיו בו מדפים קבועים לדעתי כדאי מפתח קצת יותר גדול. משהו כמו 40סמ' לכל דלת.

לגבי דלת הציר. נכון שזה ייתן לך את הגישה הכי נוחה, אבל לא יהיה נוח לפתוח אותה ולסגור אותה כי תצטרכי לסדר את ה'ציר הצף' במקום בכל פעם. לדעתי עדיף דלתות מטבח רגילות עם צירים שנפתחים ליותר מ-120מעלות. כך הדלת תפתח הרבה והגישה תהיה קלה יחסית.

החסרון עם צירים כאלה (הנפתחים ל-180מעלות) הוא שבתוך הארון הם יכולים לתפוס קצת יותר מקום. תבדקי עם הנגר איך נראים הצירים האלה.

לגבי הכיור - התקנה שטוחה או אינטגרלית אינה קשורה לגודל ארון הכיור. בכל סוג של התקנת כיור ארון הכיור צריך להיות גדול מהכיור עצמו. הסיבה לכך היא שלכיור יש עומק הנכנס אל תוך הארון, ולכן ארון הכיור לא יכול להיות צר יותר מהכיור עצמו.

לגבי אדן החלון - איך יצא שהחלון נמוך יותר מהכיור? זה היה פעם חלון בסלון או בחדר שינה??

אני מבין אין לך אופציה לבצע סגירה של החלק התחתון של החלון ולהחליף את האלומיניום. אם זהו המצב, אני לא רואה ברירה אחרת אלא לעשות חיפוי שיש כך שמים לא יזלגו לאדן החלון. זה לא אידאלי אבל אני לא רואה פתרון אחר למטבח בתקציב נמוך.

מעבר לכך, עוד כמה הערות...

- לדעתי לא כדאי לפצל את המגירה העליונה שמשמאל לכיור. כל מסילה תופסת נפח אחסון. ולכן נפח אחסון של שתי מגירות יהיה קטן יותר מנפח אחרון של מגירה אחת באורך כפול. אם בכל זאת את רוצה לפצל, תעשי חלוקה פנימית של המגירות. אני חושב גם ששתי מגירות כאלה פחות יפות ממגירה אחת ארוכה כמו המגירות התחתונות.

- אני לא יודע איך המקרר שלכם נראה, אבל עדיף שיהיה עם צירים בצד ימין (כלומר שדלת המקרר תפתח ימינה). כך המקרר יפתח אל המטבח והגישה אליו תהיה הרבה יותר נוחה.

- מה לגבי ארון קטן משמאל לכיריים? חשוב שלכיריים יהיה משטח הנחה מימינם ומשמאלם. כ- 30-40סמ מכל צד. כך העבודה על הכיריים תהיה יותר נוחה.

- המרחק בין הכיור לכיריים הוא 90סמ'. זה מצוין! אם את עושה שינויים, תקפידי שהמרחק המינימלי בין הכיור לכיריים ישאר לפחות 90סמ'.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בתקציב נמוך 01 ינו 2012 12:29 #3

שלום לעמרי ותודה עבור התייחסות :)

האמת שאני לא כל כך אוהבת את שיטת הקרוסלה מכיוון שאני חושבת שמדפים מכילים יותר ולצערי מסתבר שהנגר הזמין כבר את החומר ואני לא יכולה לשנות את גודל הדלת :( לא נורא אצטרך להתמודד עם מפתח של 30 ס"מ .
בנושא גודל הכיור הכוונה שלי היא : הבנתי שבעבר הגדילו את ארון הכיור לפחות ב- 5 ועד 10 ס"מ מכיוון שההתקנה היתה מתחת לשיש וכיום כשהכיור מולבש מלמעלה אין צורך להגדיל את הארון אלא למדוד את הגודל החיצוני של הכיור.
לגבי אדן החלון , אנחנו גרים בקיבוץ והמטבח הקודם היה קטן , כרגע מגדילים מעט ועם ההגדלה מגיעים לחלון.
המגירה משמאל לכיור מפוצלת רק בשרטוט מכיוון שבאתר של איקאה לא מצאתי שלוש מגירות גדולת זהות :)
המקרר עם צירים מצד ימין.
אין מקום להוסיף ארון משמאל לכיריים(גולשים לסלון).
המון תודה עבור ההמלצות
ענת
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בתקציב נמוך 21 אוק 2012 21:49 #4

שלום לעומרי
המטבח שלנו כבר בשימוש מס' חודשים , בתחילה חשבנו לוותר על ארונות חלק עליון (תקציב) וכיום אני מבינה שאין מנוס ואני חייבת להוסיף חלק עליון.אשמח מאוד להמלצת עיצוב לחלק עליון.
הצרכים :
1) מקום איחסון
2)עיצוב קרוב לעיצוב כפרי (למרות שהמטבח מצופה פורמייקה)
2) מדף למיקרו
3) מדף לספרים
4) מדף לצנצנות גבוהות

* מצ"ב תמונה של המטבח כיום
קיר עלון סה"כ 2.40 מטר

תודה וערב נפלא
ענת

אשמח לייעוץ
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בתקציב נמוך 22 אוק 2012 22:39 #5

הי ענת,

מה שנראה לי נכון שתעשו הוא הדבר הבא (מימין לשמאל)...

-ארון עליון מעל המקרר

-ארון מיקרו תלוי מעל משטח העבודה. הגובה המקסימלי של החלק התחתון של המיקרו מעל הרצפה צריך להיות 134סמ'. ראי תמונות מצורפות המדגימות את ארון המיקרו הזה.

-שני מדפים צמודים לארון עם המיקרו. התחתון לצנצנות גבוהות והעליון לספרי בישול.

איך זה נשמע לך??

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בתקציב נמוך 22 אוק 2012 22:41 #6

והנה עוד תמונה של ארון המיקרו של המטבח המוגמר (קצת מרחוק אומנם אך אפשר לראות B) ).

אין הכוונה שתעתיקי את כל הארונות אלא רק את הרעיון של ארון המיקרו התלוי.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בתקציב נמוך 22 אוק 2012 23:40 #7

היי עמרי
תודה עבור ההתייחסות
אני בדיוק יושבת לשרטט את הרעיון שלנו לחלק עליון :Sאני חשבתי להוסיף עוד ארונות אחסון מעבר לצנצנות, ספרים ומיקרו.
אני מקווה לסיים את השרטוט הידני היום ולשלוח לחוות דעתך אבל בעקרון הרעיון הוא כזה: התחלנו דווקא מהפינה של קיר החלון לכיוון קיר המקרר , ארון פינתי אחריו 2 ארונות אחסון ואחריו ארון נוסף שחצי ממנו (העליון)ישמש כארון (או מדף אחסון לספרים והחצי התחתון שלו ישמש למיקרו.
המידות הן : (מימין לשמאל )ארון מיקרו 50 ס"ח רוחב ארון ליד 55 ס"מ ולידו עוד ארון שהוא בעצם פינתי 55 ס"מ והפינה בקיר החלון 30 או 40 ס"מ.
מה דעתך על מידות הרוחב של הארונות (גדול?קטן?) ובמיוחד על מידות הארון הפינתי?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בתקציב נמוך 23 אוק 2012 21:28 #8

תמונה אחת שווה אלף מילים...

תשלחי לי את השרטוט. יהיה לי הרבה יותר קל להתייחס.

בכל מקרה, מה לגבי ארון מעל המקרר?

המידות שציינת נראות לי בסדר. העניין הוא שאם כל הקיר יהיה מלא בארונות זה יצור מראה עמוס קצת למטבח.

אם אין ברירה מבחינת נפח האחסון אז באמת כדאי למלא את כל הקיר בארונות, אבל אם יש קצת ספייר אז עדיף לרווח כדי שהמטבח יהיה מאוורר יותר.

עמרי

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בתקציב נמוך 23 אוק 2012 21:30 #9

הסתכלתי עוד פעם על התמונה של המטבח שלך ויש לי רעיון טיפה שונה...

מה את אומרת לעשות את המדפים הפתוחים לספרים בארון הפינתי לכיוון החלון?

יווצר מעין מעבר הדרגתי בין ארונות המטבח לחלון על-ידי המדפים הפתוחים עם הספרים.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.160 seconds