שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: שיפוץ

שיפוץ 09 מאי 2012 10:09 #1

קודם כל רציתי להחמיא לך על האתר- מאוד עוזר ומכוון.
אנחנו עומדים לקראת שיפוץ של אזור המטבח בבית (שוברים קירות ומרחיבים משמעותית).

חשבנו על 2 עיצובים אפשריים, בשניהם יש נקודות חולשה ונקודות שאנחנו מאוד אוהבים.
היינו רוצים לשמוע הארות והערות על כל אחד מהם כדי שנוכל לשפר...

מעבר לכך חשוב לנו מאוד להכניס למטבח שולחן או חצי אי בשביל שנוכל לשבת ולאכול ארוחות בימי חול ביחד בו וגם ש.ב וכד' ואנחנו מתלבטים מה יהיה גודלו והיכן להציב אותו.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שיפוץ 09 מאי 2012 10:29 #2

ועוד שאלות.
אנחנו מתכננים את המטבח בסגנון כפרי שמנת. מה עדיף: עץ מלא או MDF צבוע?

מעבר לזה יש לנו את המטבח הישן שלנו ובו יש ארונות לכל אורך הר' השמאלי (ציפוי פורמייקה דמוי עץ מעצבן ומתקלף)- האם כדאי רק להחליף את הדלתות והפירזול או להחליף לגמרי את הארונות?

אני נוטה לכיוון התכנון השני שעשינו אך הבנתי שיש בעיה עם כיריים פינתיות? מה בעצם הבעיה? מדוע כמעט ולא עושים זאת היום? זה נראה לי מאוד נוח מכיוון שאז יהיו לי 2 משטחי עבודה משני הצדדים והגדול ביניהם הוא השמאלי (אני שמאלית). אני צודקת?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שיפוץ 09 מאי 2012 19:42 #3

הי :) ,

אופציה מספר 1:

בעיקרון עדיף מגירות כמה שיותר רחבות. זה מנצל יותר טוב את נפח האחסון כי מכל יחידה של מגירות צריך להוריד כ-6סמ' של פרזול ועובי דופן הארון. אם למשל יש יחידה של 90סמ', נפח אחסון הנטו הוא 84סמ', ואם יש שתי יחידות של 45 סמ', נפח האחסון הנטו הוא 78סמ'!

יתרון נוסף של מגירות רחבות הוא שהן יותר אסתטיות ויותר מודרניות מבחינה עיצובית. יש פחות 'קווים' במטבח.

לכן באופציה 1 הייתי מוותר על הקרוסלה, מעביר את המדיח לצד השני ועושה משני צדי הפינה מגירות רחבות יותר.

נקודה חלשה נוספת באופציה אחת היא המרחק בין הכיריים למקרר. הוא יוצר קטן מידי. גם המקרר וגם הכיריים צריכים משטח הנחה. כדי שיהיה נוח לעבוד ולהניח לידם דברים. לכן כדאי להשאיר כ-40סמ' מכל צד. אם תחליפו את מיקום יחידת הבקבוקים עם הכיריים תוכלו לשפר את האופציה הזו.

דרך אגב, במיקום הנוכחי של המקרר עדיף שהוא יפתח לכיוון ימין (צירים בצד ימין). מקרר דלת לצד דלת יהיה קצת פחות נוח.

המיקום של האי הוא די בסדר. הוא אומנם חוצה את המטבח וצריך להקיף אותו כדי להגיע מהמקרר אל המזווה אך הוא לא חוצה את משולש העבודה וזה הכי חשוב.

אופציה מספר 2:

בגדול האופציה הזו פחות טובה. המרחק המינמלי בין הכיריים לכיור צריך להיות 90סמ'. זה משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שהוא יהיה נוח וגדול דיו. באופציה הזו יש פחות מכך.

ולשאלה לגבי כיריים פינתיים...

הם מבזבזים מקום (בגלל הפינה הקטומה) וגם הארון שמתחתם לא מנוצל היטב בגלל הצורה שלו.

ובשורה התחתונה, אני בניגוד אלייך חושב דווקא שלאופציה מספר אחד יש פוטנציאל להיות פונקצילית יותר. מה השיקולים שלך??

אני מזמין אותך להשתמש ב'מחליטון'. אפליקציית אקסל שכבתי המסייעת בקבלת החלטות הקשורות למטבח. אני חושב שזה יכול לעזור לך לעשות סדר בדברים ולהגדיר סדרי עדיפויות. הקישור הוא בדיון דביק בחלק העליון של הפורום.

ולגבי סוג הדלתות - זה עניין של טעם אישי. אני מתחבר יותר ל-MDF צבוע (עדיף שלייפלק). לדעתי זה יותר יפה ויותר מעודן מעץ מלא.

הארונות הישנים - אני חושב שצריך לבדוק היטב את עניין המחיר. יכול להיות שאפשר להחליף רק את הדלתות. קשה לי להאמין שמישהו יהיה מוכן להחליף את הפרזול (כי את הפרזול מתקינים לפני הרכבת הארונות).

אם התקציב מאפשר, לדעתי עדיף להחליף את כל הארונות כך שיהיה מטבח חדש, עמיד ויפה לעוד הרבה שנים...

בהצלחה :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שיפוץ 09 מאי 2012 19:43 #4

אה, עוד משהו...

אל תוותרי על הדמיה תלת ממדית! זה חשוב כדי לקבל החלטה נכונה!

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שיפוץ 09 מאי 2012 19:59 #5

כלומר, באופציה הראשונה היית מעביר את הכיריים מתחת לחלון?
לגבי השולחן/אי יש אפשרות גם להציב לרוחב. מה עדיף?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שיפוץ 09 מאי 2012 20:16 #6

חשבנו על אופציה נוספת אם הולכים על השרטוט השני והיא להזיז את הכיריים לקיר השמאלי (להקטין את המגירות שם ל60 ואז לעשות מגירת בצל ליד הכיריים, אבל אז אנחנו מאבדים שטח אחסון של הקרוסלה שמאוד היינו רוצים לנצל וגם מאבדים מגודל המגירות(לא אוהבת את המושג פינה מתה- זה נראה לי נסיון של מעצבים וחברות מטבחים לחיים קלים יותר ופחות מאמץ מחשבתי)
לגבי המרחק בין הכיריים לכיור- כרגע במטבח הקיים יש לי 74 ס"מ וזה מספיק לי ונוח לי. ודווקא אופציה של 2 שטחים משני כיווני הכיריים קורץ לי יותר משטח גדול בין הכיור לכיריים.

למקרר שלנו יש צירים שמאליים ולא ניתן להחליף את הידיות (זה שקעים בתוך הדלת) וזו גם אחת מהבעיות של שרטוט מס' 1 ובנוסף לא הייתי רוצה להזיז את הכיריים מתחת לחלון- ואז החלון כל הזמן יהיה מטונף
כך שזה משאיר את המקרר צמוד לכיריים והמשטח עבודה ליד הכיריים הוא גדול יחסית אך ממש לא קרוב לכיריים (לא בא לי לטפטף כל הזמן כשאני שוטפת עגבניות ומעבירה לכיריים) -כך שכרגע לאחר שאנחנו בוחנים שוב ושוב את שתי האפשרויות נטיית ליבנו נשארת עם אופציה ב' השאלה היא כיצד ניתן למקסם את אופציה זו?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שיפוץ 09 מאי 2012 20:21 #7

כשאני חושבת על זה, בעצם בשני השרטוטים המקרר נמצא באותו מקום ובשניהם זו בעיה.......
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שיפוץ 10 מאי 2012 15:39 #8

ההערות שלי מתייחסות יותר למראה הכללי של המטבח, לחיבור שלו עם שאר החלל (סלון, פינת אוכל?).
ראשית, כאשר משקיעים במטבח חדש, כדאי לבחון באופן מקצועי איך הוא מתחבר לשאר הבית - הפתחים, מה רואים מהם, המעברים. בלתי אפשרי לבחון התכנות של מבנה מטבח מבלי לבדוק את התכנית הכללית.
מה שאני הצלחתי לראות, מלבד הבעיות שציין עמרי, זו חלוקה לא מוצלחת לארונות - רוחב שונה של ארונות, ארונות גבוהים מנותקים מהמקרר, כך יוצר מראה של מדרגות שונות של גובה, לא אסתטי. מלבד הקטע הפונקציונלי המאד מאד חשוב, צריך לראות גם את היער ולא רק את העצים...
הדמיה של כל החלל (ולא רק המטבח) תאפשר תכנית מוצלחת, בחינה של כל האופציות, מיקום דלפק\שולחן בצורה טובה ולא חוסמת. בהמשך ניתן יהיה לבחון גם צבעים, חומרים, משטח וחיפוי קיר ואיך משתלבים ביחד וגם ביחס למה שקורה בסלון ופינת האוכל. מומלץ ביותר. בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שיפוץ 10 מאי 2012 17:17 #9

המטבח נמצא משמאל לכניסת הבית.
בין המטבח לבין הפינת אוכל יש חצי קיר עד גובה 1.20 מ' שצמוד אליו יש את פינת האוכל. ולאחריה את הסלון.
הסלון ובעצם כל הבית הוא בסגנון כפרי עם ריהוט עץ ותמונות ופסלים עבודת ידיי (אני לא רואה בעיה בשילוב של מטבח כזה בבית הקיים ולא רואה צורך לשנות משהוא אחר בבית בעקבות המטבח (למעט שבירת הקיר שקיים כרגע בין המטבח למרפסת שירות וע"י כך הגדלת המטבח ויצירת דלת בין המטבח למרפסת שירות שנפתח)

לגבי גבהים ורוחב מגירות/ ארונות:
למה? המקרר והבילד-אין צמודים(לפי האופציה השניה). את המזווה אני יכולה להגדיל ל60 סמ' ואת המגירות לידו לרוחב 60 גם כן. בצל ותפו"א אני לא צריכה יותר מ30 סמ' רוחב מדיח אני לא צריכה את הגדול של ה60 אלא רק 45
2 סטי המגירות מתחת לחלון יהיו זהות ברוחבן. גבהי המגירות יהיו מתוכננים אני מאמינה עפ"י הסטנדרט.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שיפוץ 10 מאי 2012 18:11 #10

אני גם חושב שזה לא רעיון טוב להעביר את הכירים מתחת לחלון. אבל בשרטוט הראשון לא נראה שיש חלון מעל עגלת הבקבוקים והתבלינים, אז אם תחליפי בין העגלה לכיריים גם הכיריים לא יהיו מתחת לחלון.

החלפה כזו תתן לך גם שני משטחי הנחה משני צידי הכיריים כמו שאת רוצה.

לגבי המקרר...

לדעתי זה נושא קריטי ויכול להשפיע ממש על נוחות העבודה במטבח. אז איך שאני רואה את זה כרגע יש שתי אפשרויות.

- לקנות מקרר חדש המאפשר כיוון פתיחה עם צירים בצד ימין.

- להעביר את המקרר לקיר השני, אבל אז צריך לתכנן את כל המטבח מההתחלה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.189 seconds