שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח לבית חדש

תכנון מטבח לבית חדש 25 יונ 2012 09:58 #1

שלום עמרי. תודה רבה על האתר המקסים והעצות שאתה נותן תמיד בכיף. :)
בשעה טובה יש לנו תכנית לבית חדש פרטי. צירפתי את התכנית וההדמיה. הייתי רוצה לשתף אותך בתכנונים שחשבתי לעשות במטבח: גודל המטבח: 530 בצד צפון ו380 בצד מערב:
התכנון של הקיר הצפוני: מקרר עם ארונות משני הצדדים ומעליו, למיקרוגל, תנור ומזווה, סה"כ חישבתי 2.30 מ'. אח"כ שיש ומעליו חלון באורך מטר. (יש נוף משגע). ואז הכיור=60 ס"מ ומעליו ארון למייבש, ואז המשך השיש באורך 60 ס"מ, ואז הכיריים (חשמליות) בפינה באלכסון. מקווה שנשאר מספיק מקום :unsure:
בצד המערבי: מיד אחרי הכיריים יהיה שיש 60 ס"מ, ואז כיור ומעליו ארון, ואז המשך שיש וחלון.
כך שיוצא שהכיריים באמצע בפינה. יהיה גישה גם מהצד הבשרי וגם מהצד החלבי, ומיקמתי את הכיורים קרוב לכיריים. זה נראה לי נוח לעבודה.
אז מה אתה אומר? תיכננתי נכון?
תודה רבה רבה.(הציור של המטבח בהדמיה לא מדויק)
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח לבית חדש 25 יונ 2012 12:02 #2

הי חדוה,

תודה!

החישוב שלך של 2.30 הוא נכון. אפשר אפילו קצת פחות - 105סמ' למקרר (אלא אם כן את יודעת שהמקרר גדול יותר) + 120סמ' למזווה ולארון תנור-מיקרו. כלומר סה"כ 225סמ'.

עם זאת יש לי כמה הערות...

לדעתי כיריים בפינה הם משהו לא מוצלח במיוחד. מעבר למראה המיושן של תכנון כזה, כיריים בפינה תופסים גם חלק מהארונות בצדדים ולכן גוזלים מנפח אחסון של מגירות.

ועוד משהו...

המרחק המינימלי המומלץ בין הכיריים לכיור הוא 90סמ'. מרחק כזה מאפשר משטח עבודה גדול דיו בין הכיריים לכיור. זהו משטח העבודה המרכזי במטבח, כלומר רוב העבודה מתבצעת עליו.

האם את יכולה להעביר את הכיריים לקיר הצפוני ולהזיז את הכיור שמאלה כך שיהיה מתחת לחלון. אומנם לא תוכלי למקם מתקן ייבוש מעל הכיור אבל תוכלו להנות מהנוף :).

לגבי האי - לא התעמקתי אבל הוא נראה לי רחוק מדי אם את רוצה שהוא גם יהיה משטח עבודה. המרחק המומלץ בין משטח העבודה של האי למשטח העבודה הצמוד לקיר הוא 110-120סמ'.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח לבית חדש 25 יונ 2012 16:34 #3

עמרי תודה.
לגבי הכיור - אני חייבת מתקן לייבוש מעליו(!)
ולגבי השטח שבין הכיור לכיריים, נכון ש 60 ס"מ זה לא מספיק למשטח עבודה. זה מספיק רק להניח את הסירים למשל, בזמן בישול. המשטח העבודה יהיה מימין לכיור, יש 1 מטר שמעליו החלון...
האם זו ממש טעות להשאיר רק 60 ס"מ בין הכיור לכיריים? טעות גורלית?...

ואגב, מראה מיושן לא אכפת לי... המטבח יהיה בעיצוב אנגלי אבל קו נקי, שילוב של מודרני ועתיק.

ולגבי מה שכתבת שהכיריים בפינה תופסים מקום מהצדדים, באמת לא חשבתי על זה. אבל המטבח כל כך גדול, לא נראה שיהיה חסר מקום, לא?

תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח לבית חדש 25 יונ 2012 16:44 #4

אה, ועוד משהו לגבי מיקום הכיריים בפינה:
מעבר לזה שזה נוח - הכיריים מנוצלים לשני צידי השיש. (אני לא צריכה לרוץ עם מרק בצל מהשיש החלבי לכיריים שבשיש השני למשל :lol: או ההיפך...)

וגם בגלל שכנראה נלך על כיריים חשמליות, זה נראה לי מסוכן לילדים שלא שמים לב שזה חם. (גם למבוגרים, בטעות. כי לא רואים להבה דולקת.
וכשזה ממוקם בפינה, נראה לי שיותר קשה להגיע לשם. (אני גבוהה, אין לי בעיה...)
יש בזה משהו? זה נכון?
תודה רבה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח לבית חדש 25 יונ 2012 18:03 #5

הי חדוה,

טעות גורלית??

ממש לא!

לפי מה שאת כותבת נראה לי שיש לך ניסיון עם משטחי עבודה בגודל הזה כך שזה בסדר. מה גם שתמיד צריך למצוא פשרות בין כל מיני דברים.

לך למשל מאוד חשוב שהכיריים יהיו בין הכיור החלבי והבשרי ואת מוכנה שהמשטח בין הכיורים והכיריים יהיו 60סמ' (ולא 90סמ'). אם זה היה המטבח שלי לא הייתי מוותר על משטח של 90סמ' אבל לכל אחד יש סדר עדיפויות אחר. ובקיצור... זה בסדר.

כיריים בפינה יותר בטיחותיים? לא הצלחתי להבין למה. כך או כך הם אמורים להיות צמודים יחסית לחלק הקדמי של משטח העבודה והגישה אליהם אמורה להיות נוחה (וקלה מידי לילדים) בכל מקרה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.143 seconds