שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התייעצות - צבעים ומשהו מקורי

התייעצות - צבעים ומשהו מקורי 17 דצמ 2012 20:39 #1

היי,

חוזרת אליך אחרי שגובשו כמה דברים במטבח :-)

מצ"ב המטבח שלנו:

1. צבע הריצוף סוג של בז' (אייבורי לפטו). בחרנו צבע מטבח לבן שמנת פורמייקה דופרל 1077 מבריק קנט דמוי זכוכית + בוצר צבע אגוז או אגוז אמריקאי גודל 80 על 160 בצורת ר' - רגל שלמה שיורדת עד למטה כהמשך ישיר של כל אורך השולחן.

2. בניגוד לתמונות - הנמכת הגבס תיהיה רק בכל הצד של מזווה + מקרר + בילד אין + קלפות ארוכות כפולות (ולא גם בצד השני).

3. בניגוד לתמונות - את הכיריים שממוקמות כרגע באמצע המגירה השמאלית ביותר של ה- 95 אני אצמיד לדופן הימנית של אותה מגירה - כדי להרוויח עוד כמה סנטימטרים מרחק מהקיר (יש בסוף המטבח בצד זה קיר של 1.5 מטר שתוחם את המטבח. כלומר, הכיריים (של 77 ס"מ) מצד ימין יתיישרו לימין המגירה ומצד שמאל יהיו באותו קו בדיוק בו מתחילה הקלפה הבודדת.

השאלות שלי הן:
1. עשינו הרחקה מהקיר של הקלפות הארוכות של כ- 8 ס"מ לצורך וילון ותנועה זורמת של הקלפות עם הוילון. מתכננים וילון עולה ויורד (עם החוט בצד...). יכול להפריע בפתיחה של הקלפות? יש איזה רעיון אחר למנוע בעיות פתיחה ועדיין שיהיה יפה בצד זה (אולי קיצור הקלפות והוספת ארון רגיל בהמשך)?
2.שולחן בוצר עם רגל ר' - מאד מיוחד ויפה אך האם פרקטי מבחינת מקומות ישיבה, נזקים לעץ ברצפה וכו'?
3. איזה שיש ניתן לבחור למטבח כזה?
4. הכי מתלבטת :-((( - מאד קשה לי.... ---> מה אפשר לעשות שיהיה מיוחד/מקורי/מעניין על הקיר של החלון עם הקלפה הבודדת מבחינת חיפוי קיר/צבע...? נראה די משעמם כרגע - הכל שמנת.... וזהו.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות - צבעים ומשהו מקורי 18 דצמ 2012 20:08 #2

הי קרן,

1. אני מקווה שאני מבין את השאלה שלך...

מה גובה דלתות הקלפות? 40סמ'??

ומה המרחק של הקלפות מהוילון? אם המרחק הזה הוא יותר מ-40סמ אז לא צריכה להיות בעיה עם הפתיחה.

...ואם המרחק הזה הוא קטן מ40סמ אז יש מנגונים של קלפה שפותחים את הדלת כלפי מעלה במקביל (ולא עם ציר) אני לא זוכר בכמה זה מרחיק את דלת הקלפה מגוף הארון אבל יכול להיות שזה יפתור חלק מהבעיה.

חוץ מזה - מה רוחב התריס? אם תורידו מהקלפות עוד 2סמ (כך שהמרחק מהקיר יהיה 10סמ'). זה כבר נראה לי מספיק כך שהקלפות לא יתנגשו בתריס?

2. מה הכוונה לרגל ר'? אם תוכלי לשלוח שרטוט של השולחן עם המידות שלו ואיך הוא ימוקם במטבח אוכל לומר לך עד כמה התכנון שלו והמיקום שלו במטבח הוא טוב.

דרך אגב, אגוז ואגוז אמריקאי זה אותו הדבר (מה ששונה זה אגוז אפריקאי אבל אני לא ממליץ עליו למטבח שלך).

3. אם אתם הולכים על שולחן עם אגוז במטבח אז לדעתי השיש צריך להיות בהיר. האגוז הוא די דומיננטי ולא כדאי שיהיו יותר מידי אלמנטים דומיננטיים וגדולים במטבח.

לכן אני חושב שכיוון אחד יכול להיות שיש אבן קיסר 3141 (הוא דגם עם גוון קרוב). אפשרות נוספת היא כיוון של אבן קיסר 3200 (הוא גוון דומה).

בכל מקרה, אם תחפשי תמונות של מטבחים לבנים באינטנט (באנגלית), זה יוכל לתת לך רעיונות לבחירה של שיש.

את יודעת מה?

הנה, עשיתי את החיפוש בשבילך...

www.google.co.il/search?q=white+kitchen+...sAQ&biw=1280&bih=874

4. האמת היא שנראה לי שמה שיכול להראות מיליון דולר זה חיפוי קיר מעניין מאחורי הכיריים. אריחים מעניינים הוא משהו כזה.

שילוב של חיפוי קיר כזה עם שולחן אגוז יהיו בהמלט מספיקים כדי ליצור מטבח מעניין ובעל אופי מיוחד.

את שאר חיפוי הקיר הייתי עושה על-ידי עליה של 10-12סמ' עם השיש.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות - צבעים ומשהו מקורי 19 דצמ 2012 17:20 #3

היי עמרי,
תודה על התשובה המהירה. קיבלתי גם את הקישור על הקלפות.
עדיין קצת מבובלבת בחלק מהנושאים:
1. קלפות צד מקרר-
הקלפות שלי הן כל אחת 50 ס"מ והמרחק שלהן מה"ארגז תריס" הוא כ- 40 ס"מ.
אחרי הקלפות יש לי סגירת גבס עם עומק הקלפות (לא מעבר) של 20 ס"מ עד התקרה.
הפתרון עבור הקלפה התחתונה של פתיחה 180 מעלות מעלה מצוינת. אבל...מה אני יכולה לעשות עם העליונה ואיך אוכל לסגור אותה אחרי פתיחתה?
האם, לכן, כדאי בכלל לבקש קלפה עם דלת אחת (מטר גובה של דלת על 190 אורך) כמו בהדמיות? או פשוט לקצר את אורך הקלפה ובשלב מסוים ליד החלון לעשות ארון רגיל?
2. שולחן ר' אגוז -
ניתן לראות את ההדמייה של השולחן בתמונה הראשונה ששלחתי. צריכה דווקא כן משהו שדומה לאגוז אפריקאי כי יש לי פינת אוכל כזו ורואים אותה ביחד עם המטבח... אז ככה בחרתי את הצבע של העץ. אבל השאלה שלי, חוץ מהאפקטיביות של צורת שולחן כזו (יהיה יחסית גדול - 80 על 160) היא הפרקטיות של שולחן כזה - ניקיון, שריטות, ילדים וכו...
3. שיש וחיפוי קיר -
מקבלת את ההמלצה לעניין צבע השיש. בהחלט שלא יהיה דומיננטי. עם זאת, כמו שניתן לראות בהדמיות הגובה של הקלפות מהשיש ב-2 הצדדים אינו זהה - בצד המקרר 60 מעל השיש ומעל הכיריים 70 מעל השיש. איך מחפים קיר כאשר אין שיוויון בגבהים? חושבים לעלות כחיפוי או עם שיש או עם זכוכית.... פחות מ- עם קרמיקה.
4. צבע הפורמייקה והקנט -
חשבנו כמו שכבר כתבתי על פורמייקה לבן שמנת מבריק! (דורפל 1077). האם בעייתי? האם כבר עדיף לבחור לבן רגיל ולא שמנתי ואולי יהיה יותר קל להתאים לו צבעי שיש וזכוכית? חוששת שיהיה מראה "קר" מידי. עדיף מבריק או מט? לגבי ה"קנט" עדיף חיתוך לייזר בצבע הדלת או קנט אפקט זכוכית? מכיר?
5. כמו שכבר שמת לב, אני מאד מבולבלת... בהתחלה הכיריים היו ממוקמות בצד של ליד התנור. כעת ממוקמות צמוד לקיר השני מפאת המקום "המקודש" שצריך בין כיור וכיריים. אם אחזיר את הכיריים ליד התנור יפתרו לי הרבה בעיות: הכיריים לא יהיו ליד קיר, מעל אני אשים קולט והעביר את הקלפות הגדולות צד ואז לא יפריע ה"ארגז תריס". הדבר היחיד שיהיה בזה חיסרון זה שלא יהיה לי משטח הנחה צמוד למקרר ולתנור.

אז, אחרי כל סיפורי האלף לילה ולילה שלי :-) מה את מציע לי לעשות? כבר מתחיל להיות לי קשה סיםפור תכנון המטבח...

תודה תודה תודה תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות - צבעים ומשהו מקורי 22 דצמ 2012 20:05 #4

הי קרן,

1. לא הייתי ממליץ לעשות קלפה אחת עם דלת בגובה 1מ'. זה נראה לי יותר מידי במיוחד עם האורך יהיה 1.9מ'.

כפי שכתבתי קודם, יש מנגון הפותח את שתי הדלתות יחד כך שיש גישה לתוכן של שני הארונות מצד אחד, ומצד שני הדלת לא מתרוממת עד הסוף כך שקל להגיע אליה ולסגור אותה.

המנגון הזה נקרא aventos-HF של בלום (אבל יש גם לחברות אחרות כמו גראס וכדומה). יכול להיות שהנמכת הגבס עם התאורה (זאת שמעל החלון) תפריע קצת אבל אפשר לקצר אותה וזה עדיין יראה מצויין.

בקשי ממי שעושה לך את ההדמיה שיפתח בהדמיה את דלתות הקלפות כדי שתראי איך זה ישאר (אני עושה את זה עבור הלקוחות שלי כדי שיראו ששום דבר לא מתנגש).

2. בהדמיה זה לא נראה כמו אגוז אפריקאי. זה נראה לי יותר כמו מייפל או אלון. רק כדי שנוודא שאנחנו מדברים על אותו הדבר אני מצרף דוגמא של אגוז אפריקאי...

מבחינת הפרקטיות של השולחן - אם עושים לו גימור המגן על השולחן כמו שצריך (2-3 שכבות של פוליאורטן אחרי שכבת יסוד), אז השולחן נשאר די פרקטי ומתנהג כמעט כמו פורמייקה. כלומר הוא לא יהיה מאוד רגיש לשריטות, יהיה קל לנקות אותו והוא לא יהיה צריך טיפול תקופתי.

אם תשאירו את השולחן עם גימור 'חלש' יותר (כמו למשל שמן). אז הוא יהיה רגיש לשריטוח (שאפשר לתקן) והוא עשוי לספוג כתמים. בנוסף הוא יצטרך מידי פעם שתשמנו אותו כדי לשמור עליו.

3. את בטוחה שאת רוצה קלפה מעל הכיריים?? האם בדקתם ונפח האחסון שלכם אינו מספיק ללא הקלפה הזו?

קלפה כזו היא בעייתית מכמה סיבות - גם יוצרת גובה שונה מהקלפה השניה (לא שמתי לב לכך קודם), גם מונעת מכם שימוש בקולט אדים (כמה זמן ריח השניצלים המטוגנים מסתובב בבית ;)), וגם תתלכלך בקלות יחסית בגלל אדים שיעלו מהכיריים לכיוונה.

ואם את בכל זאת מתעקשת...

למה שלא תעלו עם השיש כחיפוי קיר ברוב המטבח ורק מאחורי הכיריים תעשו חיפוי קיר גבוה? זה יפתור את בעיית הגובה השונה של הקלפות!

4. מבחינת חמימות מראה המטבח עדיף לדעתי פורמייקה בגוון שמנת. גם לגוון שמנת אין שום בעיה להתאים שיש וחיפוי קיר כך שזה לא אמור להוות שיקול.

אם אתם רוצים מראה 'יוקרתי' ומרשים יותר אז עדיף מטבח מבריק. אבל מטבח כזה הוא פחות פרקטי - תביעות אצבעות של ילדים לכלוכים וכדומה.

מטבח מט הוא פחות מרשים אבל הרבה יותר פרקטי.

לגבי הקנט - אני יודע איך חותכים קנטים באופן רגיל אבל לא נתקלתי בחיתוך לייזר. זה יוצר אפקט מיוחד כלשהו? ולגבי קנט אפקט זכוכית - אני לא מכיר אז אשמח אם תפרטי.

5. קשה לי לומר לך כך דרך הפורום איזה אופציה היא באמת יותר עדיפה. יש הרבה שיקולים לכאן ולכאן. נסי להגדיר לעצך סדר עדיפויות. 5 דברים שהכי חשוב לך במטבח. ועכשיו, לכל וריאציה של תכנון מטבח נסי לבדוק איך היא עונה לדברים שחשובים לך.

אני מצרף 'אפליקציית אקסל' שכתבתי לקבלת החלטות מורכבות הקשורות למטבח. האפליקציה נקראת 'מחליטון!'. נחשי למה... B)

אז יש שני קבצים - קובץ אחד דוגמא וקובץ אחד ריק. ההסברים בפנים. אני מקווה שזה יעזור לך.

ודבר אחרון... אני מתנצל שלקח לי זמן לענות. אני די עמוס בעבודה לאחרונה.

עדכני אותי איך את מתקדמת!

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות - צבעים ומשהו מקורי 23 דצמ 2012 21:53 #5

היי עמרי,
1. זו הפתיחה שהתכוונתי - 2 דלתות שנפתחות בפעם אחת ב- 90% בערך ואז גם יותר נוח לסגור אותה כאשר המדף העליון הוא בכל זאת גבוה :-)
2. תודה. אני אציין זאת בפניהם. התמונה ששמת זה צבע שולחן פינת האוכל שלי. השולחן במטבח צריך להזכיר צבע זה אבל לא להיות זהה לו. כנראה שנבחר צבע אגוז - יחסית עדין אבל נגיעות כהות.
3. תמיד חסר מקום איחסון :-) הגענו למסקנה שנזיז את הכיריים ליד התנור (לצלע השנייה של הר'). כך גם יפתור את הבעיה של פתיחת הקלפות הגדולות שהיו ממוקמות ממש על הארגז תריס.
את הקלפות הגדולות נעביר לצד השני -איפה שהיו הכיריים בתמונה.
אז גם הכל יסתדר עם חיפוי הקיר.
יהיו לנו במטבח כזה -
צד אחד משמאל לימין -
סט מגירות 80 ס"מ + סט מגירות 80 ס"מ +_ מגירת תבלינים 30 ס"ח + כיור + מדיח. מעל לכיור ולמדיח יש חלון. מהקצה של הקיר עד החלון קלפות גדולות (כ- 160 ס"מ * 50 ס"מ כל אחת * 2 קלפות).
הגענו לפינה של הר'.
לצלע השנייה מימין לשמאל - מהקיר לכיוון אותה פינה - מזווה 60 ס"מ + מקרר מטר + בילד אין תנור 60 ס"מ + סט מגירות 80 ס"מ + מגירות נשלפות 45 ס"מ לאיחסון מיקסר ומגימיקס (לא רוצה מיקום קבוע על השיש)והגענו שוב לפינה.
באמצע ה- 125 ס"מ (80 + 45) יהיו הכיריים חשמליות (77 ס"מ) ומעליהן קולט ואח"כבהמשך על הקיר מדפים פתוחים (כ- 70 ס"מ) לסיפרי בישול פריטי נוי וכדומה...עד לפינה של הר'.
נכון, הכיריים לא ימורכזו על אחת המגירות אלא על שתיהן 1/3 (45) ו- 2/3 (80). זה ממש נורא?
ובכלל, מה דעתך על התכנון? יש מספיק מקום איחסון למשפחה מתרחבת?
4. בחרנו בגוון לבן שמנת (דורפל 1077) מבריק.
סמל מתפארים בחיתוך לייזר שלהם. טוענים שזה נראה ממש כמו מטבח צבע. הכוונה לחיתוך מדויק ממש כנראה של הפורמייקה בחיבורים.
קנט זכוכית זה סוג של פלסטיק שהם שמים על הקנט וזה "כאילו" נותן אפקט זכוכית.
כנראה נלך על הקנט הרגיל שיתן מראה נקי יותר.
מה ההבדל בין הסוגים השונים של הפורמייקות? מכיר את "דורפל - DUROPEL"?
כמו כן, פתאום גיליתי שיש מרקמים שונים של שיש - למשל אבן קיסר "ויינטו" "מראה קליפת ביצה" מאד אהבתי את ה- 2141 במראה זה, שנותן לאבן מראה של אבן יותר מאשר שיש. מכיר? מה דעתך? חושב שישתלב יפה שיש כזה עם פורמייקה לבן שמנת?השיש מאד בהיר, יכול להגביל מבחינת ניקיו ובייחוד במרקם כזה?
הכוונה היא שהשולחן, ומנורות ווילון ומה שיהיה על השיש יתנו את הגוון....
5. תודה על האפליקציה. אבל זה טיפה קשה .... ברור שאני רוצה הכל :-) גם מרווח על מלא מקומות איחסון וגם אסתטי וגם פרקטי וגם וגם וגם עוד חצי מטר בכל צלע :-)והרי אני כבר די גדולה כדי להבין שזה לאאאאא אפשרי :-((
ו... עמרי, אין לך על מה להתנצל! אני אסירת תודה על היחס שלך והתשובות הכנות והרציניות וכל זה בהתנדבות! זה נדיר ועל כך אני מאד מודה לך :-)
בברכת לילה טוב ושקט,
קרן שמאד מקווה להוריד כבר את המטבח לייצור :-)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות - צבעים ומשהו מקורי 27 דצמ 2012 21:06 #6

הי קרן,

הרבה יותר קל לי לראות שרטוט מאשר לנסות לדמיין את התכנון ולהחזיק בראש את כל המידות והמרחקים.

זה ממש לא נורא שהכיריים לא ימורכזו מעל הארונות התחתונים. השיש יוצר מעין חציצה כך שזה לא בולט לעין.

האם בדקתם את האפשרות להחליף את יחידת הבקבוקים והתבלינים עם היחידה של המיקסר. זה נוח יותר כאשר התבלינים נמצאים קרוב לכיריים.

האם יש מספיק מקום? לא יודע... סמנו על התכנית איפה כל דבר יאוחסן. מרמת הסירים והמחבתות, דרך הכוסות והצלחות, ועד הקורנפלקס... זה קצת עבודה אבל רק כך תדעו אם יש לכם מספיק מקום.

אני מצרף קובץ אם דברים שבדרך כלל מאוחסנים במטבח. אתם יכולים להעזר בו כדי שלא תשכחו לסמן דברים על התכנית.

4. האם את מתכוונת להבדל בין יצרנים שונים של פורמייקה או להבדל ביןפורמייקות של אותו היצרן? כך או כך אין לי אינפוט שייתן לך תועלת כלשהי.

בקטלוגים שלי מופיע אבן קיסר 2141V. אני מניח שלזה התכוונת. נראה לי ששיש כזה יכול להראות מצויין. הוא מעביר משהו 'פחות זול' בתחושה מאשר ה-2141 הרגיל. והוא בהחלט ישתלב עם ארונות בגוון לבן-שמנת. אני לא חושב שיש בעיה מבחינת הניקוי.

עדכני אותי בהתפתחויות B)

עמרי
קבצים מצורפים:

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.159 seconds