שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: בחירת צבעים למטבח.......

בחירת צבעים למטבח....... 15 ינו 2013 08:44 #1

הי עומרי....תודה רבה רבה על הפורום הנהדר שאתה מפעיל...וכן על הטיפים המצויינים שאתה נותן .....
כעת אנחנו בשלב בחירת הצבעים במטבח....
אתמול בחרתי ריצוף-לפטו בגוון שמקביל פחות או יותר למספר 4250-אבן קיסר....
ברצוני בארונות בגוון בז-אופייט/קרם....
1.האם שיש בצבע אפור בהיר גוון 2020 של אבן קיסר יתאין?או גוון 2220-שיותר נוטה לחום?אני יורת נוטה לגוון אפור בגלל שזה יכול להיות פחות משעמם...האם זה נכון?
2.האם את הקלאפות לעשות עם עיטור על הזכוכית בגוון של השיש ?או לקחת זכוכית חלקה בגוון של השיש ולעשת חיפוי קיר יפה-מעין פסיספס עדין שישלב את בצבעים?????כי נראה לי גם קלפאה מעוטרת בציור וגם חיפוי קיר פסיספס צבעוני יהיה יורת מידי?לא?
3.האם גרניט פורצלן על הקיר 60/120?יכול להתאים לחיפוי קיר?האם זה עמיד בפני כתמים וכו?איזה סוג עדיף|
המטבח הוא מודרני בשלוב ידיות אינטגרליות.
4.האם להשאיר את הידיות בצבע ניקל או לבקש לצבוע אותם בצבע אחר?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים למטבח....... 15 ינו 2013 12:06 #2

זה הריצוף...יכול להיות שיש הבדלי גוון בגלל התמונה ..האור ואיזור הצילום...
1.האם זה לדעתך ריצוף פרקטי למטבח?
2.האם צבע זה לא יקטין את החלל?
3.האם ארונות שמנת/קרם יתאימו?
4.האם כדאי לבחור ריצוף בהיר....?
5.ריצוף זה מיועד לסלון+מטבח -חללים לא גדולים מאוד....
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים למטבח....... 16 ינו 2013 20:08 #3

הי אפרת,

תודה על המחמאה :)

שני סוגי השיש שציינת יכולים להתאים. בסך הכל מדובר בגוונים נטרליים כך שכולם משתלבים. אני נוטה להסכים אתך שכדי להוסיף קצת עניין עדיף ללכת על האבן קיסר 2020.

מסכים אתך לגמרי שגם קלפה מעוטרת וגם פסיפס זה יותר מידי. אני בעד קלפה מעוטרת עם גוונים דומים למה שיש במטבח. פסיפס עדין כחיפוי קיר יראה עמוס מידי עם חיפוי הקיר גבוה, ויראה קטן מידי וללא פרופורציות עם חיפוי הקיר יהיה נמוך.

את כן יכולה לגוון קצת עם חיפוי הקיר מאחורי הכיריים. לא משהו דומינטטי מידי כדי שלא יצא עמוס מידי יחד עם הקלפה המעוטרת.

את החיפוי (אם לא יהיה פיספס) את יכולה לעשות כעליה קטנה של השיש (10-12סמ')

גרניט פורצלן יכול להתאים מבחינת הפונציונליות אבל בגלל שהקיר שצריך להיות מחופה הוא לא גדול אז אני לא חושב שאריחים גדולים יאימו כאן.

את יכולה להשאיר את הידיות כמו שהן. זה יראה טוב לדעתי.

תמונת הריצוף שצרפת...

לא נראה לי שיש בעיה עם פרקטיות. הריצוף הוא לא בהיר מידי ולא כהה מידי כך שלכלוך לא יבלוט.

לבן תמיד נראה גדול יותר אך לא נראה לי כאן שתיהיה תחושה משמעותית של הקטנת החלל.

ארונות שמנת/קרם בהחלט יתאימו. כמו שכתבתי קודם, אלה גוונים נטרליים שישתלבו היטב אחד ע השני.

הריצוף הזה נראה לי טוב. את צריכה לבחון אותו מגבוה. ממש לעמוד עליו ולא כמו שזה מוצג בתמונה כי זה יכול להטעות. יכול להיות שכשתעמדי עליו הוא יראה לך קצת אחרת בגלל המרחק ובגלל הזווית של התאורה.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

בחירת צבעים-המשך 17 ינו 2013 08:50 #4

שלום עומרי.
ראשית תודה רבה על התשובה המהירה והיעילה.
א. אציין שאריח בפועל אינו דומה כלל למה שמצוג בתמונה המצורפת בהודעה הקודמת הוא יותר נוטה לבז....
ב.רציתי להתייעץ איתך בקשר לצבעים במטבח:
ארונות בחרתי שמנת בהירה.
קלאפה-זכוכית מעוטרתפסים מעוגלים כסופים-ברונזה...
שיש-מספר 4220/4250.עם נטייה לשיש הבהיר יותר

אינני יודעת האם עשיתי בחירה נכונה:
אולי כדאי זכוכית מעוטרת :רקע לבן ועלים עדינים בגוון הריצפה(מצ"ב תמונה שדי דומה לזכוכית שנמצאת בחנות)
אני די מפחדת שהקלפאה שבחרתי תיהיה מנצנצת וזוהרת יותר מידי והעיטור של העלים נראה לי יותר עדין...לא?
אם אעשה את עיטור העלים האם כדי את גוון השיש הבז יותר או את הגוון הלבן?

בכלל אולי לנסות לבחור גוון שיש אפרפר ותמונה מעוטרת בזכוכית עם גווני האפור?

או שכדאי ללכת בכ"א עך גווני הבז'-לבן?

מה אלגנטי יורת שיש כמו צבע הארונות או שיש כמו צבע הריצןף?

מה כדאי מבחינה פרקטית שיש בהיר יותר או שיש כהה?

תודה רבה רבה לך על שהקדשת מזמנך.....
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים-המשך 17 ינו 2013 11:54 #5

סליחה זה לא התמונה הנכונה.....
מצורפות 3 תמונות לבחירה לקלאפה.
1. התמונה הראשונה זה צבע עור פנינה של בלום מקט 609 זה מה שבחרנו.
השאלה שלי:עכשיו אני מבינה שזה לא יהיה מנצנץ מידי אבל השאלה אם לעשות שיש בגוון הארונות או בגוון הריצפה ואז חיםוי קיר בגוון הארונות?

2.התמונה השלישית זה שקוף אבל אפשר לעשות את הדוגמא עם רקע אחר לבחירה ....אז אולי אפשר לעשות את הקלאפה בצבע טיפה יותר כהה מהארונות .ואז את השיש?ואת החיפוי?
3.הכי חשוב לי איזה זכוכית לטעמך הכי יפה?
ד.א הזכוכיות של החברה הם מבלורן....יש עוד דגמים יפיפ שאתה מכיר שיכולים להשתלב???
4. מצורפת תמונה אחורנה של ארונות בצבע פנינה-בז' אני בחרתי ארונות בצבע שמנת..הוא די דומה ללבן אך לא לבן..השאלה האם צבע ארונות כזה הוא יותר מיוחד ויותר יכול לתת תחושת חמימות ובכלל להתאים לצבע הארחים שהם יורת בזים או שזה יהיה יותר מידי????
תודה
תודה
תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים-המשך 17 ינו 2013 11:56 #6

סליחה התמונה השניה זה מה שבחרנו.....לא העלים.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים-המשך 19 ינו 2013 11:30 #7

הי אפרת,

אני מתנצל. לא הצלחתי לעקוב עד הסוף אחרי כל מהלך המחשבה וההתלבטויות שרשמת.

נראה אם אצליח לענות על חלק מהדברים. אם לא, נסי לנסח את השאלות בצורה קצת יותר מסודרת עם קישור ספציפי לתמונות.

אוקיי...

לדעתי, שיש אפרפר ותמונה מעוטרת בזכוכית עם גווני האפור ייתן לך מראה של מטבח קצת יותר קריר מאשר גוונים של בז' ולבן.

אני מבין מהסבטקסט שלך שאת מעדיפה משהו קצת יותר חמים. לכן נראה לי שגוונים של בז' ולבן יותר מתאימים למעשה למה שאת רוצה בסופו של דבר לקבל

אני חושב שבסופו של דבר מה שישאר יותר יפה הוא אם השיש יהיה יותר קרוב לגוון של הרצפה מאשר לגוון של הארונות. אם השיש יהיה בגוון של הארונות, התחושה במטבח תיהיה יותר 'שטוחה'. כלומר אם גם ארונות המטבח וגם השיש יהיו באותו הצבע יהיה מעט מידי גיוון ועניין במטבח.

מבחינה פרקטית עדיף שיש קצת יותר כהה, או במילים אחרות עדיף שיש בז' על-פני שיש לבן.

את חיפוי הקיר את יכולה לעשות כעליה קטנה עם השיש. משהו כמו 10-12סמ'. רק מאחורי הכיריים כדאי לעשות חיפוי קיר גבוה יותר - 50-60סמ'. ואז את יכולה לעשות למשל עם אריחים ולגוון ולרענן את מראה המטבח. את יכולה לבחור באריחים בגוון של השיש או בגוון של הארונות או בכלל להוסיף עוד גוון שלישי שמשתלב עם שאר הגוונים במטבח.

מבין תמונות הקלפות שהעלית, האמת שאני לא מתחבר יותר מידי לאף אחת מהן.

לדעתי הקלפה עם עיטור המעגלים מתאימה יותר למטבח בסגנון מאוד מודרני. אני לא בטוח שזה מתאים לך (את מוזמנת לא להסכים איתי...)

הקלפה עם העלים העדינים קצת יותר מתאימה לדעתי. זה קצת יותר מתוחכם ומעניין לדעתי.

בקישור הבא את יכולה למצוא משטחים מעוצבים נוספים...

www.elkeslasi.co.il

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

עוד שאלה אחת ברשותך..... 21 ינו 2013 09:04 #8

הי עומרי
ממש ממש ממש תודה רבה על המענה המהיר והיעל....
וכרגיל אני משתמשת בעצותייך...ורק מרוויחה
אם אפשר עוד לשאול:
בסוף בחרתי את הדוגמא של העלים(מצ"ב) ואבן קיסר בגוון של 2200 (אם אני לא טועה)
להזכירך גוון הריצוף הוא קצת בזי'.

בנוסף יהיו ידיות אינטגרליות בצבע כסוף+סוקל כסף....
התנור יהיה גם כסוף....
האשלה שלי:כיורים של בלנקו באיזה צבע:לבן/בז?
2.ברזים באיזה צבע:ניקל או לבן?
3.כירים לקחתי דלונגי ויש להם דגם אחד של צבע חול ים מועצב מאוד יפה ....יותר בהיר מהשיש...האם לקחת את הצבע הנ"ל?או גם מנירוסטה?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עוד שאלה אחת ברשותך..... 21 ינו 2013 21:29 #9

הי אפרת,

אני חושב שהכי שמה שישאר הכי יפה בסופו של דבר הוא אם הכיור יהיה קרוב בגוון שלו לגוון של השיש. לכן נראה לי שכיור בז' מתאים יותר מכיור לבן.

צבע הברז - בתחושה שלי, ברז לבן נראה יותר מתוחכם מאשר ברז ניקל. אבל אני לא בטוח איך זה ישאר במטבח שלך כי השיש והכיור יהיו בז' (אם תסכימי עם מה שכתבתי קודם). ולכן אני חושב שעדיף ברז ניקל... חומר שונה לחלוטין שישתלב היטב עם הצבעים במטבח שלך.

לא נראה לי שיש בעיה להוסיף גוון של חול לסכמת הצבעים של המטבח שלך. לפי מה שאת מתארת זה נשמע לי עדין תוספת סולידית וטובה לקלפות המעוצבות, כך שזה לא ימשוך יותר מידי תשומת לב ולא ייצור עומס בעיניים. אז אם את אוהבת את העיצוב והצבע. לכי על זה :)

עמרי

נ.ב. את לא חייבת להתחיל דיון חדש אם מדובר באותו הנושא...

עריכה אחרונה: 21 ינו 2013 21:30 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת צבעים למטבח....... 24 ינו 2013 11:40 #10

הי עומרי תודה רבה רבה רבה על המענה..שכרגיל כ"כ מוסיף.....
המטבח הוא בגוונים-
הארונות בציםוי פורמייקה -לבן מלוכלך ז"א לא לבן שלג אבל גם לא בגוון מאוד בזי.מבריק.
קלפאה זכוכית עם רקע לבן+עיטורים של עלים עדינים בגוון בז' כמו הריצוף.....
שיש מספר 2200 גם כמו הריצוף.
מעל הכיריים יש חלון.
ריצוף-בז' לאפטו

חיפוי קיר-כמובן שאני אוהבת את הזכוכית....אבל,המחיר מידי יקר.....
מה האפשרות הכי טובה:
1.חיפוי קיר קרמיקה באיזה צבע .מט/ מבריק?
והאם להוסיף פס ניקל באמצע לקישוט?(המטבח הוא אינטגרלי ככה שהניקל/כסוף כבר נמצא בו.)
נראה לי שמשהו מקושקש מידי לא יתאים או שאני טועה?
2.עלייה של השיש-האם ניתן לעלות עם השיש משהו כמו 20 ס"מ.....ולצבוע אולי בגוון מיוחד את השאר?כי זה הגובה מהשיש עד החלון שמעל הכירים ?
3.גרניט פורצלן בגוון כולשהוא שמתאים ...ואז השאלה האם להכניס אריחים גדולים של 60/120 שזה הגובה המדויק בין השיש לקלאפה ואז אין צורך בחיתוך....
ואז השאלה היא :האם זה לא עמוס מידי?וכן חשבנו שהגרניט זו מרצפת מאוד עבה ויראו את הבליטה האם זה יפה????כי שאלנו את הקבלן שיפוץ אם אפשר לשקע את הקיר כדאי שהמרצפת תכנס בפנים והוא טען שאי אפשר.
באיזה גוון קרוב לשיש או קרוב לארונות?מט/מבריק?

3.האם לעלות עם אריחי הקרמיקה עד חצי גובה הקלאפה או להעצר בקלאפה?
תודה רבה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.165 seconds