שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התלבטות לגבי חיפוי מטבח

התלבטות לגבי חיפוי מטבח 18 פבר 2013 09:23 #1

אנחנו בונים בית, בחרנו מטבח מהקבלן בצבע לבן, צורת ר , השיש - קיסר 3200 שזה צבע חול ים, חום בהיר קצת צהבהב אולי.

ארונות מטבח יש גם למטה וגם למעלה - בכל שני הצדדים של ה- ר, (אני צריכה הרבה הרבה מקומות אחסון במטבח)

עכשיו ההתלבטות לגבי החיפוי. :dry:

בהתחלה נדלקתי על פסיפס בגווני חום בהיר לכל מלוא המטבח, וחשבתי לחפות את הקיר שמול הארונות - הקיר של פינת אוכל קטנה - בחיפוי בצבע פחות או יותר חלק ולשלב בו דוגמא מהפסיפס שיהיה בין השיש לארונות מטבח עליונים.

בגלל שהארונות לבנים והשיש חום בהיר ואחיד, חשבתי שהפסיפס יוסיף עניין וצבע

אבל פתאום אני חוששת שפסיפס על שטח גדול כל כך יצור מראה מבולגן בעינים, ואני אוהבת בדר"כ עיצוב בקווים נקיים.

עדיף ללכת על חיפוי בצבע אחיד ורגוע בגווני חום בהיר שיתאים לשיש?

ועוד רעיון שחשבתי עליו - כן להשתמש בפסיפס, ואת צבע הארונות לשנות, במקום לבן ללכת על חום בהיר ממש בצבע של השיש.

יש לי עדיין אפשרות לשנות. אני אצטרך להחליף את החזיתות רק של מספר קטן של ארונות שכבר הכינו לי (2.8 מ'), יש לך מושג כמה זה צריך לעלות?

תודה מראש :-)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי חיפוי מטבח 18 פבר 2013 18:00 #2

היי יפית,
קשה לכוון אותך בהחלטה מבלי לראות בפועל את החומרים והחיבור שלהם יחד אז רק כמה תובנות:

- לא נראה לי שיש סיבה להחליף את דלתות הארון. דווקא ארונות לבנים יצרו מראה נקי ויפה יותר לטעמי מאשר דלתות בדיוק בסקלה של החומים הבהירים הקיימים. בכל מקרה מדובר בחומר אחר והאור נופל עליו אחרת אז לא יהיה אותו הדבר בדיוק וגם אין צורך בזהות.
- אם נדלקת על הפסיפס אז יש סיבה, אני מאד מאמינה בהתאהבויות בחומרים... רק קחי בחשבון שפסיפס בחיפוי מטבח פחות פרקטי לניקוי (יש הרבה יותר רובה שתופסת לכלוך ועובש בקלות יחסית).
בכל מקרה פסיפס לא יוצר מראה עמוס, האחידות הכללית שלו נותנת מרקם ועניין.
אם השטח גדול מאד אולי תשקלי פסיפס על קיר אחד ועל השני אריחים רחבים יותר או המשך משטח הקיסר על הקיר.
- לא מבינה למה בכלל צריך לחפות קיר ממול היכן שפינת האוכל, אין כל כך ממה להגן. אם הצורך הוא עניין ודקורציה לקיר אז יש אפשרויות אחרות.
- דווקא המון ארונות גם תחתונים וגם עליונים יוצר עומס. אם חשוב לך הרבה אחסון אז אולי כדאי לתכנן מבנה שונה עם חלק של ארונות מזווה למלוא הגובה ובמקביל להקליל בשאר האזורים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי חיפוי מטבח 19 פבר 2013 12:18 #3

תודה על התגובה :-)

אז בינתיים הדבקנו את הפסיפס ויצא מהמם!! כנראה שאת צודקת לגבי התאהבות בחומרים...

חיפוי לקיר ממול רציתי בגלל שיש לי ילדים קטנים ואני רוצה קיר קל לניקוי. אבל ראיתי דירה אחרת שעשו את זה וזה באמת עושה מראה נורא דחוס, מאד מקטין, צביעה של הקיר בצבע שמן תהיה מתאימה לדעתך? או שזה עבר מן העולם...

ובנוגע לארונות עליונים - גם כשהכל לבן זה יוצר מראה עמוס?
רציתי לנצל ממש את כל הגובה, להגיע כמעט עד התקרה, (יש לי המון כלים ואנחנו עושים קניות חודשיות בכמויות גדולות) נראה לי שדלתות שלמות לכל האורך של הארון העליון זה לא יפה, ארוך מדי. כדאי לחתוך את הדלתות נגיד בשליש העליון? ואולי לעשות איזה משחק עם הגבהים?

אני צריכה גם לשים את המקפיא במטבח, חשבתי להטמין אותו בתוך ארון, אז לא נשאר לי מקום לארון מזווה.

שוב תודה על כל העזרה :-)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי חיפוי מטבח 19 פבר 2013 18:55 #4

יפית את זריזה! שמחה שיצא יפה. צבע שמן זה רעיון מעולה - רק כדי שיצא יפה (ולא כמו פעם שהיו צובעים באזורים ציבוריים ושירותים) אז הצבע דורש עבודת שפכטל מתחת, זה יכול לצאת מהמם! ובנוסף ניתן לניגוב קל.
דלתות מזווה לכל הגובה ניתן לתכנן כך שניראות חלק מהקיר ובמקרים מסויימים אפילו פחות מעמיסות מארונות תחתונים בשילוב עליונים. כמובן שהכל תאורטי, לא יכולה להמליץ לך משחקי גבהים מבלי לראות במה מדובר. בהצלחה שיהיה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי חיפוי מטבח 20 פבר 2013 08:24 #5

סורנה, ממש תודה על התגובה!

שאלה - הבית חדש, אנחנו מקבלים אותו צבוע סתם בצבע לבן (לא זוכרת איזה סוג) ואז חשבתי שנצבע בצבע שמן, גם במקרה כזה צריך לעשות שפכטל לפני או ששפכטל זה לקירות ישנים שכבר יש בהם כל מני פגמים?

שוב תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי חיפוי מטבח 20 פבר 2013 21:11 #6

כן, צריך. צבע שמן מאד מבליט פגמים שקיימים בטיח רגיל גם אם נראה יחסית חדש וחלק.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי חיפוי מטבח 21 פבר 2013 10:11 #7

תודה ענקית!!
:) :) :)
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.155 seconds