שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתכנון המטבח

עזרה בתכנון המטבח 30 מרס 2013 05:17 #1

עמרי שלום!
אני כבר שבוע נמצאת כל יום באתר שלך וכל פעם מוצאת משהו חדש וחשוב,אז קודם כל תודה רבה על האתר המדהים!
אנחנו נמצאים עכשיו בשלב בניית הדירה חדשה, ז.א. יש אפשרות לבטל,להוסיף או להזיז קירות. אני חושבת שזהו השלב הנכון לתכנון המטבח (בגדול).מצרפת את תוכנית הדירה,יש לציין כי הקיר הקטן בכניסה החלטנו להזיז פנימה ל-30 ס"מ על מנת לעשות שם מתלה למעילים(מבחוץ כמובן).אשמח אם תוכל לעזור לי לגבי דברים שאני מתלבטת:
1)לדעתי אין מספיק ארונות במטבח והמטבח שלי פעיל,אז אני חושבת לעשות חצי קיר הפרדה בין סלון למטבח ולהוסיף שם ארונות ושיש.
2)מיקום של הכיריים (לפי התוכנית) דורש קולט אדים,שזה בא על חשבון מקום אחסון,הייתי משנה את מיקום הכיריים,אולי מתחת לחלון? ואז מה לעשות עם כיריים ומדיח?
3)אני רוצה לעשות שולחן קטן במטבח?איפה לדעתך? אולי לשנות מיקום המקרר להאריך קצת את הקיר הקטן ואז לעשות שולחן עגול בפינה (רבע אבטיח)?אבל איפה נשים מקרר?
4) יש לנו מיני בר, איפה למקם אותו?
בקיצור,עמרי אני מבולבלת לגמרי... מאוד חשוב לי לשמוע את דעתך.
תודה מראש!
אינגה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון המטבח 30 מרס 2013 19:21 #2

הי אינגה,

אני שמח שהאתר עוזר לך :)

את צודקת לגמרי שהשלב הנכון לתכנון מטבח הוא בשלב בו עוד ניתן להזיז קירות, חלונות ותשתיות. אנשים לא מתכננים בזמן ואז נתקעים ונאלצים להתפשר או להשקיע כסף נוסף בהזזת קירות ותשתיות (חלונות בדרך כלל כבר אי אפשר להזיז בשלב הזה...)

ועכשיו לתשובות...

1. חצי קיר זו בהחלט אופציה טובה. תוכל למקם למשל על חצי הקיר הזה את הכיור וחצי הקיר יסתיר את "הבלאגן" שליד הכיור.

האמת היא שיש לזה עוד יתרון אם הכיור יהיה שם. הרבה מעבודת המטבח מתבצעת ליד הכיור כך שאם הכיור יפנה לכיוון הסלון זה יהיה הרבה יותר תקשורתי אם שאר המרחבים והאנשים בבית.

אם את רוצה מטבח פתוח יותר את יכולה לעשות שם דלפק (ללא חצי קיר) עם שיש ברוחב 90סמ'. מתחת לדלפק יהיו ארונות והשיש למעלה יהיה משטח העבודה. רוחב של 90-100סמ' יאפשר לך גם מקומות ישיבה מהצד השני.

...אבל צריך לבדוק את העניין הזה באופן מדויק יותר כדי לראות שהכסאות לא יוצאים צפופים מידי עם פינת האוכל.

2. כיריים מתחת לחלון זה לרוב לא רעיון מוצלח. יש לכך כמה סיבות - הזכוכית מתלכלת במהירות מהשפרצות בזמן הטיגון והבישול (וזה מאוד בולט). ורוח יכולה (ולרוב זה מה שהיא עושה) לדחוף את אדי הטיגון והבישול אל תוך הבית במקום למשוך אותם החוצה. ומה תעשי בחורף הקר או בשיא החום בקיץ? תבשלי עם חלון פתוח??...

3. לא נראה שיש מקום לשולחן במטבח. אני הייתי יורד מזה. זה יצופף וישאר תקוע. תצטרכי כל הזמן להקיף את השולחן בזמן העבודה במטבח.

4. המיני בר יכול להיות בפינה או על השיש סמוך למקרר או לארון גבוה אחר שיהיה (ארון מזווה או ארון בילטאין גבוה).

מקווה שזה עוזר :)

חג שמח!
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון המטבח 31 מרס 2013 09:12 #3

היי עמרי!
קודם כל תודה רבה על תשובתך המפורטת ועל תגובתך המהירה!בוודאי שהמלצות שלך עוזרות מאוד!

אני גם כבר התחלתי לחשוב על כיור בעזור ה"חצי קיר" ואתה חיזקת לי את זה.

מה אתה אומר לגבי העברת הכיריים לצלע של החלום,רק יותר שמאלה?

כמו כן חשבתי אולי לעשות כל הקיר ליד המקרר ובילד אין רק עם ארונות גבוהים... מה דעתך?

ושאלה אחרונה: בתכנון המקורי ביו המטבח לפינת אוכל יש חתיכת קיר "שלם" עד התקרה ואז זה עובר לחצי קיר?האם להשאיר את זה כמו במקור או לעשות הכל חצי קיר?
מה אתה ממליץ?

תודה מראש!
חג שמח!
אינגה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון המטבח 01 אפר 2013 18:36 #4

הי אינגה,

עקרונית זה רעיון טוב להעביר את הכיריים לקיר עם החלון.

העניין הוא שכדאי להשאיר מרחק של 90-120סמ לכל הפחות בין הכיור לכיריים. זה משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שהוא יהיה גדול מספיק ונוח.

אם תעבירי את הכיריים לא מתחת לחלון אלא משמאל לחלון נראה לי שהמרחק הזה יהיה קטן מידי.

האפשרות של כיריים מתחת לחלון היא גם לא מוצלחת במיוחד כי הזכוכית מאוד מתלכלת מהשפרצות של הכיריים וגם פתיחת חלון לעיתים קרובות דוחפת את האדים והריחות פנימה במקום למשוך אותם החוצה. שלא נדבר על פתיחת חלון בחורף הקר או בקיץ הלוהט...

אבל, למרות כל החסרונות האלה, יכול להיות שזאת עדיין אופציה שעשויה להיות טובה כי תרוויחי את כל הקיר הנגדי בארונות גבוהים ונפח אחסון גדול במיוחד.

בקיצור... אני לא יכול לקבל את ההחלטה כאן בשבילך אבל ניסיתי לפחות לפרוס את היתרונות והחסרות של כל אופציה.

לדעתי כדאי לעשות הכל חצי קיר ולא להשאיר את חלק הקיר עד לתקרה. חצי קיר מספיק כדי להסתיר את "הבלגן" של המטבח וזה ייתן למטבח מראה פתוח ומרווח יותר.

כבר אכלת מופטלות?? ;)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון המטבח 02 אפר 2013 17:38 #5

תודה רבה!
עשית לי סדר בראש!
דרך אגב,לא אכלתי אפילו מופלטה אחת...
אינגה
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.251 seconds