שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בבקשה

עזרה בבקשה 15 אפר 2013 17:28 #1

הי עמרי שמי חני,קודם כל יש לך אתר מדהים !!!פשוט תעגוג לקרוא....אני חופרת באתר יום יום כבר יותר מחודש אין נושא שמפוספס פה !!הכל כתוב בצורה ככ נעימה וברורה..
ורק עכשיו שניה לפני החתימה האחרונה נפל לי האסימון שאפשר להתיעץ איתך..
אנחנו באמצע שיפוץ כללי שהמטבח מבחינתי הוא החלק הכי חשוב גם כי הוא בכניסה לבית בשטח פתוחב בתוך חלל אחד וגם כי אני מבלה שם המון ..
התלבטנו הרבה אם לקחת נגר או חברה בסוף סגרנו בחברה בעל שם,מהסיבה שאמרו לי שכשיש מעצבת שיושבת וחושבת יחד מה כדאי ומה מומלץ המטבח יוצא לפי צרכים אישיים ושווה את ההפרש מה שהתברר כלא נכון..לפחות במקרה שלנו הקדישו לנו חצי שעה שבה שום שאלה על צרכים או רצונות.. עיצבה לפי מה שנראה לה בכמה דקות ואמרה תסמכו עליי..(רק בהמשך נדע.. )..אחרי כל הכסף שהוצאנו והעוגמת נפש בלרדוף אחריה כל הזמן כל שינוי הכי קטן או שאלה לוקח המממון זמן כי היא תמיד עסוקה..בקיצור אין עם מי להתייעץ ואנחנו מאוד מאוכזבים מהיחס "האישי"....
בקיצור אחרי כל ההקדמה אשמח מאוד אם תוכל בבקשה לתת חוות דעת אשלח את התמונות..
הזמנתי פרומיקה לבנה מבריקה עם קנט ליזר של דורופל בלי ידיות מתלבטת א.לגבי שיש 2030 אפור בהיר או לבן של חברת בלאנקו שהם לא ממש מוכרים(מושך אותי כי אין בעיה להניח סירים חמים על השיש שזה יהיה קשה ויש אחריות 5שנים וגם המחיר,בקיסר שיש לבן מאוד יקר..)מצד1 הרוב הולכים על קיסר כנראה בגלל איכות לא רק שם מצד שני ראיתי מטבחים עם השיש הזה ונראה טוב..
דרך אגב ריצפה מבריקה אפור לבן ..
התמונה הראשונה זו התוכנית הראשונית.. אחרכך רצינו במקום לבנות קיר שיסתיר את המקרר כי הכניסה לבית משם ,לבנות מזווה הבעיה שלא היה מקום וגם ייקר מאאוד.(קרוב ל5000
הגיוני?) אז צימצמה את הארון בקבוקים ל30 ויצא מזווה 30 עם 3 מגירות ו3 מדפים..שזה נראה לי מאוד קטן השאלה אם עדיף על כלום?או לקחת מהמגירת בקבוקים עוד 5 סמ ?ואז ארוויח מזווה קצת יותר גדול?
וחוץ מזה מה דעתך על התוכנית בכללי..
תודה מראש וישר כוח גדול!!
כיף לראות שיש אנשים כאלה..
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בבקשה 16 אפר 2013 13:01 #2

הי חן,

הוצאת אותי באמצע הסטייקים והבירות...

בכל אופן, תודה על הפרגון :)

אני לא מכיר את השיש של בלנקו כך שאני לא יכול לומר עליו דבר.

מאיזה חומר הוא? בדרך כלל, רק אם מדובר באבן טבעית כמו גרניט (או נירוסטה), אז אפשר להניח עליו סירים חמים ללא חשש.

כשמדובר במשטחי קוורץ (כמו אבן קיסר) או אקרילים (כמו קוריאן), אז יש בעיה להניח סירים חמים.

הגוון הלבן שאת מתארת של השיש כמובן שמתאים לשאר הגוונים של המטבח. בסה"כ מדובר בגוונים נטרלים כך שזה משתלב היטב.

דעתי האישית היא שאבן קיסר 2030 יוסיף קצת קונטרסט ועניין למטבח.

לגבי הקיר בכניסה - אני לא בטוח שהבנתי. את מתכוונת לבנות קיר מאונך למקרר מול דלת הכניסה לבית כך שאפשר יהיה לשים מאוחריו מקרר ומזווה? אם הבנתי נכון אז זה צריך להיות קיר ארוך ולדעתי זה יהיה פחות נעים להכנס לבית ולפגוש קיר ארוך כזה.

מזווה ברוחב של 30סמ' הוא קטן מידי. קחי בחשבון שהרוחב הנטו שנשאר בפנים הוא כ-6סמ' פחות כי מ-30סמ' צריך להוריד את עובי דופן הארונות ואת רוחב הפרזול.

לדעתי כדאי להגדיל את המזווה על חשבון המגירות שמשמאל למקרר.

אני לא בטוח שכדאי להקטין את מגירת הבקבוקים והתבלינים כי היא כבר 30סמ'. אתם יכולים להקטין את שתי היחידות של המגירות שמשמאל ליחידת התבלינים.

הכיריים לא חייבים לשבת מעל יחידה של ארונות תחתונים. הם יכולים לצוף באמצע בין שתי יחידות.

תשאירו רווח של 30-40סמ' בין דופן הארון הגבוה לבין הכיריים.

מעבר לכך, הייתי מנסה להעביר את הכיור כ-20סמ' שמאלה כדי שיהיה מרווח גדול יותר בין הכיור לכיריים. משטח העבודה בין הכיור לכיריים הוא משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שהוא יהיה לפחות 90סמ'. ואם הכיריים יזוזו קצת שמאלה אז גם הכיור צריך. מה יש לכם מימין לכיור? זה מגי'ק קורנר??

התכנית של האי נראית לי בסדר מלבד העובדה שמרחק מתחת לרגליים הוא 30סמ'. נסו להגדיל זאת ל-35סמ'. זה יהיה יותר נוח. ותבדקו שהמרחק בין האי לבין משטחי העבודה הצמודים לקיר הוא 110-120סמ'.

זהו.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בבקשה 16 אפר 2013 17:02 #3

תודה רבה רבה על התגובה המהירה..זה ממממש עוזר!!אם ככה אתה עונה באמצע מנגל באמת אין מילים.. ;) !!
אהיה הרבה יותר רגועה לסגור אחרי ההצצה שלך..
הבעיה העיקרית שלי היא המזווה כל העניין שעשיתי אותו כדי להנות ממנו ולא מהצפיפות(לגבי הקיר הוא היה מתוכנן בהתחלה כדי להסתיר את דופן המקרר ואז נדלקנו על מזווה ושמנו אותו במקום הקיר כך שבכניסה לבית יהיה הדופן של המזווה ולא קיר גבס)ובאמת קשה להחליט הכל לבד כי המעצבת רק עושה מה שאומרים לה בלי לתת חוות דעת..אז באמת אגדיל אותו על חשבון המגירות..אתה חושב מגירת בקבוקים 25 זה מידי צר?הייתי מגדילה תמזווה ל30 הבעיה שארון הבילדין יגיע 0 עד החלון..
ואקח את הההצעה להזיז את הכירה והכיור למרות שבעין יותר יפה הכירה באמצע החלון והכיור במרכז,יותר חשוב משטח ההנחה בין הבילדין לכירה ומשטח עבודה עד הכיור..לא ידעתי עד כמה זה חשוב עד שקראתי פה באתר!!תבורך!!
תודה ענקית!!!!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בבקשה 16 אפר 2013 18:54 #4

הי חן,

בצד השני של המטבח גם יש קיר נכון?

אם כן אז כדאי לחשוב על לעשות מזווה בגודל נורמלי בצד השני של המטבח. אם גם כך יש שם קיר אז כבר אפשר להצמיד אליו ארון גבוה.

25 למגירות בקבוקים. אמממ... די קטן אבל עוד אפשר להסתדר עם זה.

מה את אומרת?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בבקשה 16 אפר 2013 19:28 #5

אוהו איזה מהירות..אתה לא מבין איזו עזרה!!באמת תודה!!!
בצד השני תיהיה בעיה כי זה יתפוס פינה על חשבון ארון ומגירה נראה לי עדיף על חשבון קיר שצריכים לבנות..
יכולה לקחת 3סמ מהמקרר כי לקחנו 7 סמ ספייר ונראה מיותר ועוד 3 ממגירת הבקבוקים או המגירות השאלה איך יראה שכל הארונות הגבוהים צמודים 0 לחלון?
האם מזווה בגודל כזה זה לא "יצא שכרו בהפסדו"??או שאני מרגישה נכון שזה משהו חשוב במטבח לשימורים וכו ועדיף קטן מכלום??
תודהההההה ....
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בבקשה 16 אפר 2013 19:54 #6

אין בעד מה :)

לא התכוונתי שזה יהיה בצד השני של הקיר עם החלון אלא משמאל לכיור. מתוכנן שם קיר לפי מה שאני מצליח להבין מהשרטוטים.

אם זה העניין תוכלו להעביר את הכיריים מעט ימינה וגם את הכיור מעט ימינה כדי שיהיה מרווח מספיק בינו לבין הארון הגבוה.

זה נכון שתפסידו משטח עבודה אבל תרוויחו הרבה מקום אחסון. ויש לכם גם את האי כמשטח עבודה...

אני לא אומר שזאת האופציה העדיפה, אני רק מנסה להציג אותה בצורה ברורה כדי שתוכלו לקבל החלטה נכונה אחרי שאתם יודעים מהם כל האפשרויות.

זה לא יראה הכי טוב אם הגבוהים יהיו ממש צמודים לחלון. עדיף להשאיר כמה סנטימטרים.

את צריכה לזכור שצריכה להיות גם הרחקה של 1-2סמ של המזווה מהקיר כדי לאפשר לדלת עם הידית להיפתח.

נראה לי שזה מעט מידי בשביל מזווה. אולי זה מספיק לארון מטאטא..ץ

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.154 seconds