שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מיקום כיריים כיור ומקרר

מיקום כיריים כיור ומקרר 12 יול 2013 18:52 #1

[attachment:1]C:\fakepath\מטבח.doc[/attachment]
שלום עמרי וסורנה
תודה רבה על המידע המדהים שאתם מספקים. מבקשת את עזרתכם המיקצועית. אנחנו בבניה של בית, המטבח הינו מרווח ומתוכנן בצורת ח, בצד אחד למקרר (רחב 120 ס"מ) תיכננו מקום בתוך נישה ומסביב תהייה נגרות גבוהה עם הנמכת תיקרה מלמעלה מה שייצור אשליה שכול היחידה בתוך נישה.את החלק הזה של המטבח תחמנו בקיר של 20 ס"מ. שאר המטבח כולל רק ארונות נמוכים ומשטחי עבודה, על משטח של כ-4 מטרים מיקמנו כיור רחב, משטח עבודה של 150 ס"מ ולאחריו כיריים ותנור עומדים של 90 ס"מ.ובחלק האחרון שהוא שינוי של הרגע האחרון "גנבנו" מחדר הכביסה 50 ס"מ וייצרנו את מבנה ה - ח עם עוד שטח עבודה של כ- 2 מטרים. שאלותיי הן:
1. האם המרחק שנוצר בין המקרר לכיור לכיריים הוא בעייתי? (שכחתי לציין שיש גם אי אבל מידותיו קטנות מהשרטוט).
2. האם יש בעייה עם כיריים מתחת לחלון? (גובה החלון 110 ס"מ שקוע החוצה עם סף חלון וקבוע של כ- 20 ס"מ).
3. האם המטבח מבחינה עיצובית יפה יותר לו נשאר בצורה "ר" או שפתיחתו לצורת "ח" עדיפה? אני חוששת שהמטבח יאבד מהאלגנטיות שלו ויהיה גדול מידי.

המון תודה
אבישג
[attachment:1]C:\fakepath\מטבח.doc[/attachment]
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים כיור ומקרר 13 יול 2013 12:42 #2

הי אבישג,

השרטוט לא עלה. את צריכה לשמור אותו כתמונה או כמה תמונות (jpg) עם שם קובץ באנגלית ואז נסי להעלות שוב.

אנסה בכל זאת לענות על שאלותייך:

1. גודל צלע במשולש העבודה צריך להיות מקסימום 270סמ' (כאשר מודדים ממרכז המקרר למרכז הכיור). נסי למדוד מה המרחק אצלך.

מעבר לכך, מה שיכול להוות נקודת תורפה הוא האי. אם האי חוצה את אחת הצלעות של משולש העבודה זה עשוי להיות בעייתי מאחר וזה אומר שתצטרכי להקיף את הפינה של האי כל פעם שתלכי מהמקרר לכיור למשל. יכול להיות שזה נראה לך זניח. מה זה כבר לעקוף את הפינה... אבל לארוך זמן ובעבודה ממושכת במטבח זה עשוי להיות לא נוח.

2. אני מעדיף כיריים עם קולט אדים ולא מתחת לחלון. כך זכוכית החלון לא מתלכלכת (אם כי בחלון שקוע זה פחות קורה), אבל בעיקר לא צריך לפתוח את החלון כדי שאדי בישול וטיגון יצאו החוצה. הרבה פעמים הם נכנסים פנימה במקום להשאב החוצה. וגם פתיחת חלון ביום קיץ לוהט או בחורף קר יכולה להיות לא נעימה...

3. כאן אני חייב להראות את השרטוט כדי להבין איך המטבח מתחבר לשאר הבית. מטבח גדול לא אומר מטבח לא אלגנטי. וגם מטבח בצורת ח' הוא לא פחות יפה ממטבח בצורת ר'. השאלה היא איך זה מתחבר עם אזור הסלון. אני לא יודע איך זה אצלך אבל יש כאלה שאוהבים דווקא שצורת ה-ח' יוצרת מעין חציצה ויזואלית בין המטבח לבין הסלון.

וגם, לרוב אין מספיק נפח אחסון כך שעוד צלע עם נפח אחסון במטבח יכולה להוות נפח אחסון משמעותי. אם ללא צלע זאת אין לך מספיק נפח אחסון במטבח אני לא הייתי מוותר עליה והייתי מוצא את הדרך להפוך את המטבח מבחינת המראה שלו למטבח שימצא חן בעינייך.

...ואני בטוח שזה אפשרי :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים כיור ומקרר 13 יול 2013 14:31 #3

הי עומרי
תודה רבה על התייחסותך, צירפתי שוב את השרטוט, מקווה שהפעם הוא יעלה.
אנחנו ממש לקראת סוף בניית השלד ועוד יכולים לבצע שינויים בחלוקה הפנימית של קירות המטבח.
אני מצליחה לדמיין את הקושי בעבודה במטבח עם המיקום של הכיריים והאי במרכז המטבח. לכן, אשמח לכול עזרה בנושא. אולי יהיה עדיף לתחום את המקרר ובעצם לוותר על ארון מזווה? להעביר את הכיריים בין המקרר לכיור? מאוד רציתי שהקיר של המקרר יתמזג עם הנגרות ושתהיה המשכיות אבל אולי יש אלטרנטיבות והמטבח עדיין יהיה יפה.
האפשרויות מרובות ואני כול כך מבולבלת...

שוב תודה על העזרה
אבישג

[attachment:3]C:\fakepath\avishag photo.jpg[/attachment]
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים כיור ומקרר 13 יול 2013 16:29 #4

תשלחי אליי למייל. אני אעלה את זה.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים כיור ומקרר 13 יול 2013 19:19 #5

הי אבישג,

אני מעלה את השרטוט ששלחת אלי..

המרחק בין המקרר לכיריים באמת נראה גדול מידי. אני הייתי מנסה לקרב את הכיריים בכ-30סמ' כך שהמרחק בינם לבין הכיור יהיה 120סמ'. כך גם האי פחות יפריע לגישה בין המקרר לבין הכיריים.

בנוסף, כן הייתי עושה את המטבח בצורה של ח' ואת אחת הצלעות של ה-ח' אני חושב שכדאי לעשות כקיר של ארונות גבוהים עם מזווה, כי כרגע נראה שאין לך מזווה גבוה במטבח (או שזה לא מסומן בשרטוט).

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים כיור ומקרר 15 יול 2013 15:18 #6

תודה רבה עמרי!!!! עזרת לי מאוד
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים כיור ומקרר 16 יול 2013 05:24 #7

הי אבישג,
מה שיש לי להוסיף לתשובה המקיפה של עומרי הוא יותר מבט כללי על כל החלל, פחות פרטי המטבח עצמו.
משהו בפרופורציות בין המטבח והסלון לא תקין בעיני.
גוש המטבח בגודל הסלון, ואם מכלילים גם את פינת האוכל באזור ה"מזון" אז מקטין את הסלון ביחס.
נראה שכדאי לעדן ולצמצם מעט את המטבח, תלוי בך כמובן ובכמות האחסון הרצויה.
ראשית יש להקטין את האי ולהכניס אותו יותר פנימה כך שיהיה פחות דומיננטי. הוא ענק וגדול משמעותית משולחן האוכל, פרופורציה לא מוצלחת.
אני לא בטוחה שכדאי להוסיף צלע בקיר חדר השרות. זה מוסיף פינה שהיא פחות שימושית, צריך לחשוב על זה.
רעיון אפשרי הוא להוסיף שם במקום המשך טבעי של המטבח רק סוג של ארון ויטרינה פתוח או סגור בסגנון שונה, העומד בנפרד.
כלומר, אם המטבח הוא בסגנון מודרני הייתי חושבת על ארון נפרד בסגנון שידת הסלון או אפילו משהו עתיק, שייצר חיבור קצת פחות "מטבחי" ויוסיף חן וייחוד לטעמי למטבח.
בנוסף, אני לא הייתי פוגעת בסימטריה למרות המרחק בין הכיריים לכיור, צריך לחשוב איך לצמצם או להתרגל..מאפשר עבודה נוחה של שני אנשים, מסכימה שלא שגרתי אבל יש יתרונות.
וגם - העמדת הריהוט בסלון לא סגורה. יוצרת מעברים לא נוחים (בין השולחן לספה, מעבר למרפסת וכו'). חשוב מאד לסגור זאת במדוייק בטרם סגירת תכנית חשמל המתייחסת להעמדה הזו.
זהו בינתיים, בהצלחה שיהיה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים כיור ומקרר 16 יול 2013 14:03 #8

שלום סורנה
אני מקבלת את כול הערותיך, וניראה לי שרוב הדברים שהמלצת לשים לב אליהם כבר נלקחו בחשבון, עכשיו אני יותר מבטוחה כי ההחלטות אותן לקחתי היו נכונות. האי קטן למידה של 165*130 ואכן מיקומו יהיה בחלק הפנימי של המטבח. החלטנו שצד ימין של המטבח יהיה ברובו נגרות מזווה שהמקרר ברוחב 120 ס"מ יהיה במרכז הנגרות. הגז והכיור ישארו במקומם והחלק השמאלי של המטבח ישאר בצורת ארונות נמוכים בלבד וישמש לעוד משטח עבודה הכולל בעיקרו עבודה עם מכשירים (כמו מיקסר). לצערי, אינני יכולה לשנות דבר מחדר השרות שגם ככה קטן. פינת האוכל שלנו בכניסה למטבח ורוחבה 3 מטרים, גודל הסלון שחלקו לא מופיע בשרטוט ששלחתי הוא חמישה על שישה מטרים (אני מסכימה שבתוכנית העמדת הריהוט ממש לא מוצלחת , במציאות זה לא יראה ככה וישאר מעבר של כמטר וחצי בין הקיר לבין הריהוט). אשמח להערות נוספות במידה ויש לך
ושוב תודה על תשומת ליבך לכול הפרטים הקטנים
אבישג
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.164 seconds