שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח למשפחה חרדית

מטבח למשפחה חרדית 15 ספט 2013 18:24 #1

עמרי תודה על הטיפ בדיוק רציתי לשאול אותך בענין ... מצורף תוכנית אפשרית של המטבח
כפי שסיפרתי לך אנחנו משפחה חרדית עם 5 ילדים ורוצים לנצל כמה שיותר את השטח אפילו שקלנו להגדיל קצת את האי על חשבון השולחן כדי לאפשר שטח עבודה ליד הכיריים... מה אתה אומר???

) בקשר לאי עם הכיריים מה דעתך ... ( המטבח כשר ולכן יש שני משטחי עבודה עם כיור ואני שוקלת להוסיף עוד כירה של 2 לחלבי
2) יש לי מקפיא חדש שכרגע בדירה הנוכחית במחסן תחילה חשבתי להוריד אותו גם בהמשך למחסן אבל מהתייעצות עם אחיות וחברות אמרו לי שאני חייבת להשאיר אותו בבית( המחסן יהיה לרדת 2 קומות)
האם זה נכון להכניס אותו למטבח( מקפיא בוש 7 מגרות) והאם לגנוב לו מקום מהארונות הגבוהים ששם צריך להכניס גם מקרר ושני תנורים... ???

אני מצרפת תמונות של המטבח הקיים כרגע והמבואה והמחמחסנים שמאחורה שיצורפו לדירה את הקירות הפנימיים אנחנו יכולים לתכנן... אני אציין שאנחנו מחליפים את הריצוף!!! וחלונות המטבח יהיו לתוך חדר המדרגות הפתוח רואים בתמונה של המבואה למחסנים שם יש עמוד...

קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח למשפחה חרדית 15 ספט 2013 18:39 #2

י שלומית,

האם עם הכיריים באמצע המטבח הוא קונספט מעניין. זה יוצר לך שני משולשי עבודה מופרדים לחלוטין של בשרי וחלבי.

עם זאת, מאחר ואני בעד קולט אדים, זה יצריך קולט אדים תלוי באמצע המטבח ואני לא יודע אם חשבתם על הנקודה הזו.

ועוד נקודה, כיריים צריכים משני הצדדים כ-40סמ' משטח הנחה. גם מבחינה בטיחותית וגם מבחנית נוחות העבודה סביב הכיריים. מהשרטוט לא נראה שיש לי הכיריים 40סמ' מכל צד, וגם אז המרחק בין האי לבין שאר משטחי העבודה צריך להיות 110-120סמ' ואצלכם זה פחות מכך.

לגבי שתי התכניות האחרות: כיריים פינתיים הם קצת בעייתים - זה גם יוצר למטבח מראה קצת מיושן וגם מבזבז המון מקום מתחת לכיריים. תחשבי איזה ארון גדול יש מתחת לכיריים שכנראה הולך להיות עם מדפים קבועים.

מכל האופציות שצרפת, אופציה מספר 2, זאת עם הארונות הגבוהים מצד ימין נראית לי כרגע בעלת הפוטנציאל הטוב ביותר. עדיין צריך לעבוד על אופציה זו, להזיז את הכיריים מהפינה, למדוד מרחקים מהאלמנטים השונים ולוודא שהם עומדים בתקן וכדומה.

מה שאת צריכה לשים לב אליו במיוחד הוא שהמרחק בין שולחן האוכל לבין השיש צריך להיות 110-120סמ' כדי שהשולחן לא יפריע. וגם קחי בחשבון שכאשר כן ישבו שם אנשים/ילדים זה יהיה פחות נוח לעבוד במטבח.

אני מקווה שזה עוזר :)

גמר חתימה טובה!
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח למשפחה חרדית 15 ספט 2013 20:44 #3

תודה רבה!!! אני לומדת המון!!!
1 אני מבינה מדבריך שבמקרה של המטבחים שצרפתי 1 2 בכל מקרה זה ח ואין לי אפשרות להכניס שולחן לאמצע כי יש רק 108 סמ מכל צד???
2 חשבתי אולי כדאי לקצר את השיש הימני ולהכניס בפינה הימנית שולחן פינתי של רבע עיגול מטר על מטר ולהצמיד ספסל פינתי לקיר .... וזה נותן לי גם אפשרות להוסיף כסאות היום יש לי במטבח ספסל צמוד מאחורי השולחן זה מאד נח עם ילדים ואפשר לצופף בו כשצריך... וזה גם נותן לי אפשרות לדחוף את השולחן לקיר כשהספסל לא בשימוש מה דעתכם???
3 הבעיה שלי שדווקא קסם לי השייש הגדול ... ואני לא בטוחה האם המשטח יספיק לי כי אני רוצה להוסיף עליו כירה חלבית של 2
4 ומה עם הקיר של הארונות הגבוהים האם לשיםאותו מול החזית כמו בתרשים 1 ושם חשבתי לסגור עם תריס על השיש שיהיו בו המקסר וכו או בקיר השמאלי כמו ב 2 ואז יש לי פינה ואולי חבל לבזבז אותה בתריס???
5 יש לי פחד גדול מפינה היום יש לי במטבח 2 ארונות פינה באחת כל הפסח... והשניה משמשת אותנו ומעצבנת אני קוראת לה ״הקבר השחור״!!!! הצילו לא רוצה כזה!!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח למשפחה חרדית 16 ספט 2013 17:52 #4

הי שלומית,

אענה על השאלות שלך לפי הסדר:

1. 108סמ מכל צד זה דווקא די בסדר. הבעיה היא יותר בתכנית מספר 1, שם תוספת האי עם הכיריים עליהם משאירים מרחק שקטן מ-108סמ' (נראה כמו 95-100סמ'). מה עוד שבמחשבה שנייה, כיריים כך באמצע המטבח עשויים להוות בעיה בטיחותית אם כל הזמן עובדים סביבם ומקיפים אותם (וזה מה שיקרה בפועל). במיוחד אם יש ילדים בבית...

עם זאת, כמו שכתבתי לך קודם, הקונספט נראה לי מעניין ועשוי לעבוד. הייתי מבקש מהאדריכל לעשות עבורך הדמיה תלת ממדית כדי שתוכלי לחוש יותר טוב את האופציה הזו. עדיין לא הייתי פוסל את האופציה הזו. הייתי בוחן אותה יותר לעומק.

2. אני צריך לראות שרטוט כדי להבין עד הסוף למה את מתכוונת, אבל על פניו זה נראה לי כמו פתרון קצת מסורבל וכזה שיגרום להפסיד הרבה נפח אחסון (כי הוא יבוא במקום משטח שיש או ארונות גבוהים). לא נראה לי שהשולחן עצמו יוכל ממש להיצמד לקיר בגלל שהספסל יתקע ברגליים של השולחן.

3. במטבח כמו שלך את באמת צריכה שיש מאוד גדול והרבה נפח אחסון. ולכן הרעיון של להוסיף שולחן בפינה נראה לי פחות מתאים למטבח שלך.

4. אני דווקא חושב שתריס שמונח על שיש ומנצל פינה הוא אפשרות טובה למיקום נסתר של המיקסר. כזה שאפשר "להסתיר" אותו בקלות וגם להוציאו מבלי להרימו (די כבד...).

5. לדעתי אפשר לוותר על ארונות פינתיים. זה בסדר לאחסון לטווח ארוך (כמו כלי פסח למשל), אבל לשימוש יומיומי זה מאוד בעייתי. אם תעשי את החישוב של נפח אחסון, תגלי שבארון פינתי את מרוויחה לכל היותר 20% יותר נפח אחסון לעומת שימוש במגירות עד הקצה. ההשוואה צריכה להיות בין גודל דלת הארון הפינתי (50סמ') לבין תוספת של מגירות באורך 50סמ' במקום דלת הארון הפינתי. את צריכה לזכור גם שבארון פינתי יש בדרך כלל רק שני מדפים (גם בקרוסלה וגם במג'יק קורנר), בעוד שמגירות יש בדרך כלל 3 (עליונה רדודה ושתיים תחתונות עמוקות).

דרך אגב, כלי פסח לא חייבים להיות מאוחסנים במטבח. הם יכולים להיות במחסן כי השימוש בהם הוא פעם בשנה. כלל האצבע הוא שככל שהדבר הוא בשימוש יותר יומיומי ותדיר כך הוא צריך להיות קרוב יותר ובגובה נוח יותר. לכן למשל, כוסות קפה צריכות להיות ממוקמות במגירות עליונות יחסית.

מקווה של בלבלתי אותך :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח למשפחה חרדית 17 ספט 2013 07:56 #5

תודה על ההתייחסות והתשובות המפורטות!!!

וואי באמת קצת התבלבלתי...
אני מבינה שעוד יש לי הרבה שעורי בית...

1 כתבת לי קודם שצריך שהמרחקים משולחן האוכל והשיש יהיו 110-120
אז חשבתי שאבוד על השולחן באמצע המטבח ואהיה חייבת לדחוף אותו לאיזה פינה....עכשיו אני מבינה מדבריך ש108 זה בסדר??? האם כדאי להקטין עוד את רוחב השולחן???
2 האולי אפשר להקטין גם את רוחב האי??למקם את הכיריים שהגישה תהיה משני הצדדים עם הגב לכיור ולהוסיף לו משטח הנחה מהצד זאת אומרת שוב על חשבון אורך השולחן???
מה האורך המינימלי של שולחן מטבח ?? כשביום יום אנחנו בבית 6 כי הגדול בפנימיה...

3 אין לי כרגע אפשרות לעשות הדמיה ובאמת אני גם חוששת מה יקרה במטבח הזה שכל הזמן נצטרך ללכת מצד לצד ב״ח״ או לצאת ולהכנס מהפתח השני...??? יש לכם נסיון עם זה??? אשמח גם לשמוע חוות דעת ממשהו שיש לו משהו כזה...

4 ובנוגע לקיר הארונות הגבוהים האם לדעתך עדיף למקם אותו מול הפתח ואז הבלגן של השיש מוסתר ויש הפרדה בין משטחי העבודה? או עדיף למקם אותו בצד ולעשות את המשטח ב״ר״ ואז אני צריכה לדאוג שהגישה למקרר והתנורים תהיה פנויה .... זה מגביל אותי שוב עם השולחן באמצע???

תודה עמרי !!!
אני לומדת המון מהאתר שלך !!!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח למשפחה חרדית 17 ספט 2013 17:49 #6

הי שלומית,

1. יכול להיות שבלבלתי אותך. אנסה לנסח זו בצורה אחרת - הכוונה שלי הייתה שבתוך המטבח רוחב המעברים האידיאלים במטבח יהיו 110-120סמ'. לא משנה מאיפה לאיפה מודדים, אם יש הרבה פחות מכך העבודה במטבח תיהיה קצת פחות נוחה.

עם זאת (!), זה לא מדע מדויק, כתבתי 110סמ' כי זה מספר שקל לזכור. אם המעבר יהיה 108סמ' או 105סמ' זה גם בסדר.

באופציה מספר 1, מרחק שולחן האוכל הוא 108סמ' וזה בסדר. המרחק של האי ממשטחי העבודה הוא פחות מכך באופן משמעותי וזה משהו שכדאי להתייחס אליו כפשרה בתכנון הזה של המטבח.

קשה מהשרטוט לראות את מרחק האי עם הכיריים ממשטחי העבודה, אבל אם המרחק הזה הוא 90-100סמ' אז זה נסבל. אם זה פחות מכך הייתי יורד לחלוטין מהתכנית הזו.

רוחב שולחן של 70סמ' הוא המינימום (אחרת יפריעו אחד לשני מלמטה עם הרגליים), אז אין מה לרדת פחות מזה. מגם שהמחרק של השולחן מהשיש הוא 108סמ' וכמו שכתבתי זה בסדר.

2. כיריים על האורך לא ריאלים כי הם צריכים גם משטח מסוים בחלק האחורי שלהם. בעיקר מסיבות בטיחותיות.

כך או כך, לשולחן אוכל כדאי להקצות 60סמ' אורך לכל סועד. כך ששולחן שלאורכו יושבים שלושה אנשים צריך להיות אורך של 180סמ' לפחות.

3. הדמיה את יכולה לעשות בחינם בחברות מטבחים. גשי אליהן עם הסקיצה שמעניינת אותך ובקשי מהם הצעת מחיר למטבח כזה. הם יעשו את ההדמיה ויתנו לך הצעת מחיר (גם אם זה לא מעניין אותך כרגע). מה שכן, אם את רוצה לראות סקיצות שונות הייתי אולי עושה זאת בחברות מטבחים שונות. כאשר את יושבת מולם זה עשוי לקחת שעה עד שעתיים להדמיה כזו ולדיון בדברים.

לגבי ההפרדה של המטבח לשני אזורים. אם במהלך העבודה במטבח ניגשים הרבה לאזור החלבי והבשרי במקביל אז זה באמת יכול להיות בעיה. אם יש דברים שמשתמשים בהם לעיתים קרובות בשני האזורים במקביל, אפשר לנסות למקם אותם קרוב לקיר של הגבוהים כך שהגישה אליהם לא תיהיה קשה.

אין לי ניסיון עם מטבח כזה בדיוק, ואני בטוח שבזמן העבודה תיהיה תנועה מהאזור החלבי לאזור הבשרי, אבל כל עוד צלעות משולשי העבודה לא נחתכות על-ידי האי העבודה תיהיה נוחה יחסית.

אני מבין את החשש שלך אך לצערי אני לא יכול לומר לך ב-100% עד כמה מטבח כזה יהיה נוח עבורך.

4. את צודקת בעניין הפרדת משטחי העבודה. במקרה שלך, מדובר למעשה כמעט בשני מטבחים נפרדים. מטבח חלבי ומטבח בשרי. כך שבעצם התשובה שלי לשאלה שלך היא תלוי מה רמת החפיפה בעבודה בין שני האזורים. אם את חושבת שתלכו הרבה עם קערות ומזון למשל בין שני משטחי העבודה אז זה באמת רחוק מידי.

אם אין חפיפה בין הבשרי לבין החלבי בזמן העבודה במטבח אז היתרון של הסתרת הבלגן שעל השיש גובר ועדיף קיר של ארונות גבוהים.

אני יוצא לחופש כך שלא בטוח שאוכל לענות על שאלות נוספות שלך עד אחרי סוכות.

חג סוכות שמח!

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח למשפחה חרדית 17 ספט 2013 20:31 #7

אני אעשה כעצתך ואלך לקבל הצעות מחיר ... כמובן אחרי החג
עזרת לי

תודה וחג שמח!!!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.160 seconds