שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית

תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 02 נוב 2013 19:40 #1

שלום רב לכם,
לאחר שוטטות רבה באתר והתרשמות גדולה אשמח מאוד לקבל חוות דעת לגבי 2 תוכניות למטבח.
מדובר במטבח באמת קטן. 3.20X2.50 - הכולל כניסה למטבח + דלת ממ"ד + חלון גדול על קיר זה.
לאחר הרבה התלבטויות הגעתי להסכמה עם עצמי - רק שלגבי מיקום הכיור והכיריים אני עדיין לא סגורה.
אשמח לקבל הערות/הארות וטיפים. אני מצרפת 2 שרטוטים שלי ותמונות הדמיה שהכנתי.
המון תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 02 נוב 2013 20:29 #2

הי רונית,

תודה על הפידבק :)

אם את לא מתכננת ארון לייבוש כלים תלוי מעל הכיור, אני חושב שזה הרבה יותר נחמד ונעים אם הכיור נמצא מתחת לחלון.

הכיור הוא מרכז המטבח ואנחנו "מבלים" לא מעט זמן מולו, לכן אם יש לך נוף נעים מהחלון לדעתי הכיור צריך להיות שם.

הכיריים, איפה שהם לא יהיו, צריכים להיות עם קולט אדים. במיוחד אם מדובר במטבח קטן בחלל סגור (אם הבנתי נכון את התכנית).

בכל מקרה, המרחק המינימלי בין הכיור לכיריים צריך להיות 90סמ'. זהו משטח העבודה העיקרי במטבח והוא צריך להיות מספיק גדול ונוח. זה אומר שמבין שתי האופציות שלך, יש רק אחת בה הכיור מספיק רחוק מהכיריים (אבל באופציה זו הכיור לא נמצא מתחת לחלון).

לכן, לדעתי כדאי לשקול עוד אופציה. אופציה בה הכיור נמצא מתחת לחלון והכיריים במרחק של לפחות 90סמ' בהמשך השיש (יכול להיות גם יותר מכך).

בתכנית שלך הכניסה למטבח היא עם דלת. האם זה נכון?

אם כן, אני מזהה כאן בעיה של התנגשות בינה לבין דלת המקרר. המקרר הוא אלמנט מרכזי במטבח שכל הזמן נגשים אליו. ואם דלת המטבח פתוחה, זה לא מאפשר גישה אל המקרר מה שעשוי להיות מאוד בעייתי (כמובן אם הדברים במציאות יהיו כמו בהדמיה).

מקוווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 02 נוב 2013 21:05 #3

המון תודה על המענה המהיר.
בהדמיה נאלצתי לשים דלת. גם אם תהיה דלת זו תהיה דלת הזזה שתוסתר מאחורי המקרר.
במידה ובכל זאת ארצה ארון עם מייבש כלים (כיום יש לי והוא מאוד שימושי-למרות המדיח) איפה היית מציע לי למקם את הכיור והכיריים?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 04 נוב 2013 18:42 #4

הי רונית

כדי שיהיו משטחי הנחה לכיור משני הצדדים ומרחק מינימלי הכיור לכיריים, המקום המתאים ביותר לכיור הוא על הצלע המרכזית של ה-ח' בחלק הימני שלה.

הכיריים משמאל לכיור במרחק מינימלי של 90סמ'. גם אם זה יוצא מתחת לחלון...

לדעתי האפשרות של למקם את הכיור על הצלע הימנית של הח' היא פחות טובה מאחר ולא יכנסו שני משטחי הנחה גדולים דיים משני צדי הכיור.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 04 נוב 2013 20:27 #5

הי עמרי,
במידה וכך יהיה מיקום הכיור והכיריים - האם כדאי שהמדיח יהיה על הצלע הימנית והקטנה של ה-ח?
האם יש לך רעיון לגבי מייבש כלים?
בתודה
רונית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 07 נוב 2013 15:42 #6

הי רונית,

המיקום של הכיריים בהדמיה שהעלאת הוא קרוב מידי לכיור. כמו שכתבתי, המרחק המינימלי צריך להיות90סמ'.

משמעות מיקום כזה של כיריים וכיור הוא שכדי לעבוד משמאל לכיריים תצטרכי לעבור מעל הרצפה עם כל מיני דברים מהכיור.

...מה שאומר טפטופים ואי נוחות.

יש לך תכנית במבט על עם מידות?

הסיבה שאני שואל היא שמהדמיה קשה להבין מה הגדלים והמרחקים. במיוחד עם ההדמיה היא בפרספקטיבה - זה מעוות את הפרופורציות.

ואם יש לך תכנית עדיף שתיהיה יחד עם החללים הסמוכים אם המטבח הוא לא חדר סגור. כך אפשר יהיה גם לבחון איך המטבח מתייחס לשאר הבית.

לגבי המדיח - את צריכה שיהיה אפשרי לעבוד ליד הכיור בזמן שדלת המדיח פתוחה. מדיח מימין לכיור, לפי מה שנראה מההדמיה, לא יאפשר עבודה כזו. עדיף שהמדיח והכיור יהיו על צלע אחת.

עמרי

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 07 נוב 2013 20:16 #7

הי,
אני מצרפת תוכנית עם המידות. המטבח הוא חדר סגור. ביו הכיור לכיריים אמורים להיות 70 ס"מ ותתאפשר עבודה גם מצד ימין לכיריים.
יש לך רעיון לגבי מייבש כלים?
רונית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 09 נוב 2013 18:39 #8

הי רונית,

לדעתי כדאי להגדיל את המרחק בין הכיריים לכיור ל-90סמ' לפחות.

מה גם שכיריים כך על חצי פינה לא יהיו באמת נוחים. הגישה לכירה הימנית הרחוקה לא תיהיה נוחה...

עדיף להזיז את הכיריים לחלק השמאלי של החלון כך לפחות יצאו מעבר לפינה. זה גם יראה יותר טוב.

בכל מקרה, כמו שכתבתי (נדמה לי ;)) צריך שמשמאל לכיריים יהיו לפחות 30סמ' של משטח עבודה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 11 נוב 2013 04:30 #9

הי,
והבעיה האחרונה שעדין לא נפתרה,
מה לגבי מייבש כלים/אלמגוב - אני לא מעונינת
לשים על השיש, כדי לא לבזבז משטח עבודה יקר.
רונית
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח קטן ... בצורה הכי פונקציונלית 14 נוב 2013 15:44 #10

הי רונית,

הפעם לקח לי יותר זמן מהמתוכנן לענות...

אם את לא מעוניינת לשים מייבש כלים על השיש אז כמובן שהאפשרות שנותרת היא לתלות אותו מעל הכיור.

אני לא רואה בעיה עקרונית לעשות את זה בתכנית המטבח האחרונה שהעלית לפורום (זאת שבמבט על).

אפשרות נוספת היא לא לעשות מייבש כלים כלל וכל פעם לנגב את הכלים ולהחזירם למקום. זה לא אידיאלי וצריך להתחייב לדבר הזה אבל מדיח הכלים יכול לספוג חלק מהייבושים האלה.

אני יודע שאצלי הפתרון הנ"ל לא היה עובד אבל יכול להיות שההתנהלות אצלכם היא אחרת וזה כן אפשרי.

את יכולה לנסות לדבר עם הנגר כך שיבנה את הארון שמעל הכיור באופן כזה שאפשר יהיה להחליף את המדפים במייבש כלים (אלמגוב) או להיפך.

כך תוכלי לבדוק את אחד הכיוונים ובמקרה וזה לא נוח תוכלי להתחרט וללכת על האופציה השניה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.164 seconds