שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: איכות הפורמייקה במטבח חדש

איכות הפורמייקה במטבח חדש 15 דצמ 2013 13:09 #1

אני פונה אליך מתוך התלבטות רבה

היה לי מטבח מלפני כ 10 שנים בהזמנה אישית אצל נגר מעץ סנדביץ ודלתות פורמייקה שבזמנו היו בשיטת הדבקה של POST FORMING נראה לי - את המטבח הזה העברתי לפינה במקום אחר כי היה עדיין במצב טוב והזמנתי מטבח חדש בתכנון שונה



קיבלתי מטבח גם מעץ סנדביץ עם מגירות טריקה קלה GRASS חדיש בציפוי פורמייקה לפי השיטה החדשה נראה לי PRESS משהו - אלא שכעת הבחנתי שלמרות שהפורמיקה מבריקה אין היא כמו מראה אלא שיש גבשושים כאלו (למרות שההדבקה ישרה וטובה) אבל זה פשוט פוגם - כי הפורמייקה במטבח היישן היתה מבריקה חלקה כמו מראה.



אינני יודע כיצד להעלות את הבעיה בפני החברה שסיפקה את המטבח - כאשר בא הנגר שלהם לתיקון קטן והעלתי זאת בדרך אגב אמר לי שכל הפורמייקות לא משנה חברה יוקרתי או לא זה אותה פורמייקה ואותה שיטת הדבקה.

אבל העובדות הן שאני רואה פורמייקה שלא שיערתי שתיראה כך.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: איכות הפורמייקה במטבח חדש 15 דצמ 2013 19:18 #2

שלום אברהם,

קיבלתי גם את שאלתך במייל אך אני עונה לך כאן.

אני מכיר את התופעה שאתה מתאר. פורמייקה שאמורה להיות מבריקה וחלקה איננה כזו.

אני מכיר את התופעה כמעין "גליות" על הפורמייקה ואתה מתאר מעין גבשושיות. אני מניח שמדובר באותו הדבר.

בדרך כלל בעיה כזו נגרמת לא בגלל איכות הפורמייקה (אם כי זו גם יכולה להיות הסיבה). בעיה כזו נגרמת בדרך כלל בגלל שהפורמייקה מודבקת על עץ סנדביץ' זול יחסית.

עץ הסנדביץ' הזול מתאים לפורמייקות בגימור מט. וגם לא הרבה אנשים שמים לב לתופעה שאתה מתאר. כלומר הם כן רואים שמשהו לא בסדר עם המטבח ועם הפורמייקה כי זה לא נראה כמו בתצוגה, אבל הם לא יודעים לשים בדיוק את האצבע על הבעיה כמוך.

הפתרון העקרוני לבעיה הוא הדבקה של הפורמייקה על עץ סנדביץ' איכותי יותר וכמובן יקר יותר.

הסיבה שמשתמים בסנדביץ' זול יחסית הוא כדי להוזיל את המחיר הכללי של המטבח וכדי להיות תחרותי מול יצרני מטבח אחרים.

אני לא בטוח שזה עוזר לך כי אני בספק עם חברת המטבחים תהיה מוכנה לעשות משהו בעניין.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: איכות הפורמייקה במטבח חדש 15 דצמ 2013 21:10 #3

שלום עמרי,
נכון ,תשובתך לא עזרה לי למרות שהוסבר בה שאכן לא טעיתי באבחנתי , אלא שפשוט לא ידעתי שיש סנדביץ עץ זול הגורם בהדבקת פורמייקה מבריקה להראות גלית ולא כמו מראה.
כעת למעשה אין לי מה לבוא בטענות לחברה או בתלונה על עבודה לא איכותית , מאחר שלא הגדתי איזה סוג עץ סנדוויץ-מנכ"ל החברה טען שמדובר בסוג פורמייקה CORRAL מארה"ב איכותית וכיוון שהתעקשתי על מבריק בצבע בורדו זו התוצאה - אף שקיימת אחריות 5 שנים על הפורמייקה,הוא הציע לי לצפות בשכבת בספריי שהוא יספק לי ואמור לטשטש התופעה.
המוזר ביותר שלא מצאתי אף כתבה הנוגעת לבעיה זו בפורמייקה-מדברים על כך שהיא נפתחת בהדבקה לא טובה ותו לא.
הוא הסביר לי שאם מדביקים שתי שכבות פורמייקה זה יעלם אבל יש סיכון שההדבקה תפתח ,מעבר לזה שזה ייקר יותר.
בקיצור הפתרון שהצעת אינו ריאלי...להחליף לעץ סנדביץ איכותי ....כאילו אמרת זרוק המטבח-ציפיתי לפתרון יעיל יותר
האם אני יכול לדרוש מהחברה להחליף את כל הדלתות ? זה קביל?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: איכות הפורמייקה במטבח חדש 16 דצמ 2013 18:57 #4

שלום אברהם,

לא ניסיתי להציע פתרון כי ברור לי שזה לא ריאלי להחליף עכשיו את כל החזיתות. ניסיתי להסביר מה היה צריך לעשות מראש.

לגבי הספריי שמציעים לך. אני בספק שזה יעזור, אבל אם הם מוכנים לתת לך את זה אז כדאי לבדוק לפני על דלת פורמייקה לא במטבח שלך אלא דוגמא מהנגריה.

אני לא מאמין שיחליפו לך את כל החזיתות ללא תוספת תשלום.

דרך אגב, הדבקה של הפורמייקה על MDF היא גם טובה. MDF הוא חומר שטוח מאוד (יותר שטוח מסנדביץ' איכותי), והתוצאה אמורה להיות אף טובה יותר מהדבקה על סנדביץ' איכותי.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: איכות הפורמייקה במטבח חדש 16 דצמ 2013 20:21 #5

לעומרי שלום רב
אני מודה לך על תשובתך והמלצותיך.
כאמור לפני הזמנת המטבח לא הייתי מודע לתופעה אשר הצגתי , גם לא מצאתי באף כתבת ייעוץ לגביה.
מכל מקום לאחר שבמקביל לשיחתי הטלפונית עם מנכ"ל החברה פניתי בכתב, נעניתי שקיימת אחריות והחזיתות אינן מעץ סנדוויץ אלא מ-MDF והדבקת הפורמייקה נעשתה ע"י חברת משנה אשר תשלח נציג אלי לבדוק .

עומרי , האם אין לי זכות כלקוח לדרוש לקבל תמורה הולמת למוצר שהזמנתי ושילמתי במיטב כספי ? מדוע ברור לך שעלי להשלים עם זה שכל החזיתות ישארו מול עיני עם גליות ולקבל הנחתך שאין זה ריאלי להחליפם? איזה הצדקה יש לכך ?האם כך היית נוהג בלקוחותיך ?
- בשלב זה קיימת הבנה וגיבוי טלפוני לתלונתי(אף שניסה להבין מדוע רק כעת התלוננתי ואולי זו השפעה של הקרה)אמתין לנציג חברת המשנה אשר ביצעה את הדבקת הפורמייקה על החזיתות ,אצפה שייקח אותם ויספק במקומם עבודה איכותית (ללא גליות אף שעין לא חדה לא תבחין בכך-אך דיי לי בחוות דעתך על קיום מצב כזה)
אגב במפרט ההזמנה מצוין שגוף הארון עשוי מסנדוויץ-לא מצוין שהחזיתות מ-MDF (זה רק כעת נמסר לי טלפונית)וללא קשר המנכ"ל הבטיח לי שעץ הסנדויץ בארון הוא איכותי.
16.12.13
אברהם דקל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: איכות הפורמייקה במטבח חדש 20 דצמ 2013 11:29 #6

הי אברהם,

אשמח אם תעדכן אותי איך הדברים מתקדמים.

אם באמת יחליפו לך את חזיתות המטבח בלי יותר מידי בעיות אני מוריד את הכובע על השירות המצויין שלהם והדאגה ללקוחות.

אם אתה שואל אותי, מה הייתי עושה עם לקוחות שלי הייתי אומר לך שהייתי מידע לקוחות שלי מראש שמצב כזה עשוי לקרות. והייתי ממליץ להם ללכת למשל חיפוי הייגלוס שבו לא רואים את הגליות שאתה מציין.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: איכות הפורמייקה במטבח חדש 20 דצמ 2013 14:03 #7

שלום עומרי ,
אעדכן אותך בכייף תוצאות הביקור של קבלן המשנה שביצעו את ההדבקה, למרות שהיית חפץ לשמוע ממך אתה , אילו לא היית מיידע הלקוח , היית משלים עם זה להבליג ?
כבעלי מקצוע אינני מאמין שיתעלמו שלמרות שההדבקה שהייתה על MDF יש גליות (דבר שאין לי במטבח הישן מלפני 10 שנים אשר העברתי לפינה מקורה בחצר)
- - לא נראה לי שמיידעים מראש לקוחות על מצב של גליות - מה שכן ממליצים כולם על פורמייקה מט ולא מבריק כי זה עמיד יותר ,בוודאי לא בגלל גליות .
באשר לחיפוי הייגלוס ( במקום הפורמייקה ) - לאחר שאשמע את החלטתם , אבדוק אם נדרשת תוספת משמעותית - אם יהיה כדאי כלכלית להשתתפות בהפרש ,אלך על זה כהמלצתך .
20.12.13
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: איכות הפורמייקה במטבח חדש 29 ינו 2014 09:52 #8

לעומרי רדאי שלום ,
הבטחתי לעדכן אותך , הסטטוס נכון להיום הוא שמנכ"ל החברה הגיע אישית לראות איכות הפורמייקה, ניסה להסביר שהגליות משתקפת מכיוון שבחרתי בצבע בורדו שהוא כהה ובאור הפורמייקה לא כמו מראה , אך העבודה נעשה ע"י חברה אמריקאית עם אחריות והוא ישלח את נציג החברה אלי .
התעקשתי שבכל מקרה אינני חפץ בהחלפה מפורמייקה,יש לי תחושה שהדגם שנמסר בחתימת העסקה מתוצרת אמריקה והעובי שלו , אינו אותה פורמייקה שקיבלתי שלהשערתי תוצרת סין,או שמשהו לקוי בעבודה-לכן לא אסתכן ואמיר להייגלוס (אין לי בעיה להוסיף בגין ההפרש בעלות)
סוכם שישלח אלי נציג החברה ובמקביל ישלח מודד להחלפה- טרם העביר המשמעות כספית.
- האם פעלתי נכון ? יש לך המלצות?הערות?
29.1.14
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: איכות הפורמייקה במטבח חדש 30 ינו 2014 16:03 #9

הי אברהם,

תודה על העדכון.

כל הכבוד למנכ"ל החברה שהגיע בעצמו כדי לבחון את העניין.

בגלל אי שביעות רצונך מהפורמייקה, על-פניו נראה לי שאתה פועל נכון בכך שאתה רוצה להחליף אותה בהייגלוס.

אני מקווה שהעלות הכספית לא תהיה גדולה מדי.

תודה על העדכון.
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: איכות הפורמייקה במטבח חדש 30 ינו 2014 16:29 #10

שלום לך עומרי ,
זה נחמד מצידך שהנך מחמיא למנכ"ל החברה ומציין שעדיף להחליף מפורמייקה להייגלוס ,אני ממתין לתגובת נציג החברה לשיפוי ,מאחר שהם למעשה אמורים לתת התשובה ביחס לעלות - בכמה יזכו ואז אוסיף ההפרש להייגלוס.
עמרי, אני חש מתשובתך שאני מגזים , או שאינני כ"כ צודך - לכן חשוב לשמוע הצד שלך בנושא-
30.1.14
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.237 seconds
Powered by פורום Kunena
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מעצבת פנים מומלצת?

סורנה כפיר היא מעצבת פנים מומלצת מטעם לימון מטבחים העוסקת בתכנון ועיצוב פנים לדירות ובתים בשיפוץ ודירות קבלן בתהליך בניה.

"כל פרויקט שיפוץ ובניה הוא אתגר מרגש עבורי. יחד אתכם נוכל למצוא פתרונות ולהפוך אילוצים ונתונים קבועים של השטח לבית פרקטי, אישי וייחודי בהתאם לחלומות ולרצונות שלכם."

סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
www.soranakfir.com
054-7202280