שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אשמח לעצתך בבחירת צבעים

אשמח לעצתך בבחירת צבעים 06 אפר 2014 08:05 #1

אחרי לבטים רבים, החלטנו ללכת על שיש בורדו.אמנם עדיין לא סופית איזה- יש דגם שנוטה יותר לאדום 7450 (קיסר)ויש דגם שנוטה יותר לחום (7410)ההתלבטות שלי היא:
1. לגבי צבע החרונות חשבתי על שנת נוטה לבז'- מה דעתך? האם עדיף אפור בהיר או שזה קר מדי?
2. האם מתאים בדלפק שנמוך מגובה השיש לעשות בוצ'ר או שכדאי לעשות גם מהשיש (וכן מבחינה פרקטית)
3.צבע חיפוי קיר- האם כדאי לבן? שמנת?
4. יש לנו קלאפה אחת- האם זה יהיה יותר מדי אם הזכוכית תהיה עם איור לבן וגם אדום?

אשמח לשמוע דעתך,
תודה רבה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אשמח לעצתך בבחירת צבעים 08 אפר 2014 18:18 #2

הי בתרון,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה.

בואי נראה אם אוכל לעזור לך:

דבר ראשון, לא מצאתי את הדגם אבן קיסר 7450 (זה דגם חדש?), את 7410 כן מצאתי והוא מאוד יפה לדעתי. כל התשובות שלי מתייחסות בעצם לשיש הזה.

1. זה עניין של טעם אישי. למרות שאפור כן משתלב עם גוון הבורדו של השיש, אני כן חושב שזה עשוי להראות מעט קר מדי כמו שאת חוששת.

בנוסף לכך, בגלל לשיש יש גוון כהה עם נוכחות משמעותית, אז לדעתי ארונות אפורים בהירים יהפכו את המטבח למעט "חשוך" ו-"סגור" בעוד שארונות ממשפחת הגוונים הבהירים "יפתחו" יותר את מראה המטבח.

2. הדלפק הנמוך הוא לאכילה נכון? (ולא לעבודות המטבח...). אם כן אז לדעתי עדיף שיהיה בוצ'ר. הרבה יותר נעים לאכול על משטח עץ מאשר על משטח שיש. השיש (ולא משנה באיזה גוון) הוא חומר קשה וקר. בעוד שבוצ'ר הוא למעשה עץ מלא - חומר טבעי שיהיה יותר נעים לאכול עליו.

אם הבוצ'ר סגור עם שמן או עם לכה אז אין בעיה לאכול עליו או להתשמש בו כמשטח עבודה לעבודות המטבח. הוא לא מתאים לרידוד בצק ולהנכת סירים חמים (גם אבן קיסר לא), אבל בהחלט אפשר לעבוד עליו בלי יותר מדי חשש.

3. צבע קיר - אם שמנת אז משהו מאוד בהיר או לא שמנת כלל. כלומר צבע לבן. בגלל הנוכחות המשעותית של השיש והגוון של הארונות (אפור או בז'), לדעתי לא כדאי לגוון גם את צבע הקיר יותר מדי. וזאת כדי שהקיר יהיה רקע ועליו יבלטו ארונות המטבח והשיש.

4. אם הקלפה תהיה עם עיטור בגוון אדום (ולבן) זה דווקא יכול לדעתי להשלים את מראה המטבח. זה יעזור לחבר ויזואלית את החלקים השונים של המטבח וייצור המשכיות רצויה במראה שלו.

עם זאת, כדאי שהאיור הזה לא יהיה דומיננטי אלא משהו מינורי יחסית.

בסה"כ נשמע לי שהולך להיות מטבח יפיפה!

בהצלחה!
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אשמח לעצתך בבחירת צבעים 09 אפר 2014 06:27 #3

קודם כל- תודה רבה רבה על תשובתך!!!
יצא לי לאחרונה לשוטט הרבה באמתר שלך, והוא גם מאד עוזר, וגם כיף לקרוא את התשובות שלך, הם מאד נעימות, ונותנות תחושת שותפות ואכפתיות :)

שנית- השיש שבחרנו הוא 7450(צרפתי תמונה)- דגם מקולקציה קודמת של קיסר- הגוון שלו יותר אדום מאשר חום... באמת התלבטנו גם על 7410, אבל בסוף היה נראה לנו קצת חסר חיות... האם לאור זאת שהשיש הוא בעצם יותר מואר, ויותר צבעוני אתה חושב שאפור בהיר כן יכול להתאים? חשבתי על ארונות במרקם מחוספס (דמוי פשתן) צבע אפור בהיר, וקיר אחד של ארונות גבוהים (2 בילט אין ומזווה) באותו מרקם רק צבע אופוויט- שיפתח קצת את המרחב.
אשמח לשמוע דעתך.
חג שמח...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אשמח לעצתך בבחירת צבעים 10 אפר 2014 16:02 #4

הי בתרון,

אם קיר הארונות הגבוהים מופרד מהארונות הנמוכים והוא לא המשך שלהם אז אפשר לעשות אותו בגוון אחר.

עם זאת, אני באופן אישי פחות מתחבר לכך וחושב שעדיף ללכת על חזיתות ארונות אחידים במטבח (ההסתייגות היחידה שלי היא קלפות).

אבל... זה עניין של טעם אישי ואם את חושבת שאת מתחברת לשילוב כזה אז אני לא רואה סיבה לא ללכת על זה.

האדום של השיש שצרפת כאן הוא באמת קצת יותר חיוניות. כמו שכתבתי קודם, הגוונים משתלבים וזה יכול להשאר מאוד יפה אך מצד שני אני עדיין חושב שזה עשוי להראות מעט "קר". גם כאן זה עניין של טעם אישי ואת לא חייבת להסכים איתי.

אם תוסיפי תאורה יפה מעל משטחי העבודה זה יכול לחמם מעט את מראה המטבח.

מה שאני כן יכול לומר לך הוא שעל משטחים גדולים הגוונים נראים לרוב כהים יותר מאשר על משטחים קטנים. אז אם את מוצאת אפור בקטלוג על דוגמא קטנה, אני הייתי הולך על גוון אחד יותר בהיר מהאפור שאת אוהבת כדי להבטיח שהמטבח לא ייצא כהה מדי.

נסי לקבל/לקנות את הדוגמאות של החומרים והגוונים שאת מתלבטת לגבי השילוב שלהם ושימי אותם אחד ליד השני. בני לעצמך מעין פלטת גוונים וחומרים. זה ייתן לך מושג לגבי השילוב של הגוונים השונים.

לדעתי אפילו שווה להשקיע מעט ואם לא מסכימים לתת לך אז לקנות דוגמאות קטנות. כך תוכלי לקבל החלטה שקולה יותר ובטוחה יותר.

המון בהצלחה וחג שמח!

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.186 seconds