שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: סידור המטבח

סידור המטבח 28 מאי 2014 14:06 #1

שלום רב עמרי

אשמח לשמוע את דעתך על הסידור של המטבח, המידות 330X300. במרכז יהיה אי.
חשבתי לעשות תנור על האי, מה דעתך?
והאי יהיה בצבע תכלת, כל השאר בצבע וניל.

את הארונות מעל המקרר רציתי לעשות על התקרה, הנגר אמר שזה חוסם את החלל.

הכי חשוב לי שיהיה שטח אחסון ושטח עבודה.
חשוב לציין שממול לאי יש לנו נישה בעומק 35 ס"מ, אשר מאפשר לשים מזווה בתוכה.

בברכה
רחלי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סידור המטבח 31 מאי 2014 18:06 #2

הי רחלי,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה.

היה עוזר אם היית מצרפת גם את התכנית של הבית. הייתי יכול להבין טוב יותר איך המטבח מתחבר לשאר החלל ואולי הייתי יכול לעזור לך באופן טוב יותר.

בכל אופן, אעשה כמיטב יכולתי לעזור לך רק עם השרטוטים שצרפת.

1. תנור על אי זה רעיון מצוין! זה יפנה לך מגירות זמינות ונוחות יותר מתחת למשטח העבודה העיקרי. אל תשכחי שאת צריכה להעביר תשתית של חשמל מתחת לריצוף כדי לאפשר תנור באי.

2. לא סמנת את המרחקים של האי ממשטח העבודה. אבל המרחק האופטימלי צריך להיות 110-120סמ'. בנוסף, אם היית יכול לסובב את האי ב-90מעלות כך שהוא יהיה מקביל לצלע עם הכיור זה היה יכול להיות יותר נוח לדעתי. בתצורה הנוכחית האי כמשטח עבודה נוסף הוא פחות אפקטיבי בגלל הכיוון שלו.

3. הייתי מחליף את מיקום מגירת התבלינים והבקבוקים עם ארון הכיריים. המרחק האופטימלי בין הכיור לכיריים הוא 90סמ'. זהו משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שהוא יהיה מספיק גדול.

אפשרות נוספת היא להעביר את המדיח כך שיהיה מימין לכיור ומגירות גדולות יותר משמאלה. זה אומר שהמדיח היה בקצה המטבח. אני לא יודע איך נראה שאר הבית אך יכול להיות שמשהו כזה יהיה פחות יפה מבחינתך.

4. לדעתי אין בעיה לעשות את הארון שמעל המקרר עד התקרה. גם כך זה שטח לא מנוצל וזה לא באמת חוסם את החלל בגלל הגובה שלו.

5. בגלל התוספת של האי, יש לך אפשרות להשאיר את הפינה שמתחת לאי הפונה לכיוון המטבח עם אזור ללא ארונות בו תוכלי למקם פח אשפה חיצוני. כך גם הפח יהיה בחוץ והגישה אליו תהיה נוחה (אם כי דברים עשויים לטפטף אל הרצפה). וגם הוא יהיה מוסתר. בקיצור פח זמין ומוסתר זה מצוין!

מקווה שהדברים עוזרים :)

אם יש לך עוד שאלות את כמובן מוזמנת.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סידור המטבח 31 מאי 2014 21:20 #3

שלום רב עמרי

עזרת לי מאוד :) תודה!

- רשמתי לך כמה הערות לפי הסעיפים שכתבת מקווה שהבנתי אותך נכון:
מצ"ב השרטוט
1. לגבי החשמל בקשתי מראש מהקבלן שתהייה נקודת חשמל גם באי.
3. לגבי החלפת המיקום של עגלת התבלינים – נראה לי שהגז יהיה צמוד מידי לארונות מצד שמאל?
לגבי העברת מיקום המדיח -ברגע שאעביר את המדיח לצד ימין לכיור יהיו לי מגירות מצד שמאל בגודל של 60 – הצנרת של הכיור מוכנה כבר ולא ניתנת להזזה.
באופן זה אני מורידה את התנור מהבילד אין ועושה מיקרו תלוי?
כרגע הבית במצב שעשו שפכטל ויש נקודות חשמל לפי התכנון ששלחתי לך מקודם של הקולט אדים והגז.
אני חושבת שאין לי מקום למיקום של הירקות – כמו בצל/ תפוח אדמה ועוד...

אשמח לשמוע את דעתך המקצועית
תודה מראש
רחלי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סידור המטבח 02 יונ 2014 17:23 #4

הי רחלי,

1. מצוין!
3. צודקת. לא שמתי לב שמשמאל לכיריים נמצא ארון גבוה. צריך להחליף בחזרה את עגלת התבלינים עם הכיריים כדי שיהיה משטח הנחה גם משמאל לכיריים. ללא משטח הנחה זה גם לא נוח וגם פחות בטיחותי.

אם את לא יכולה להגדיל את הארון שמשמאל לכיור אז באמת להחלפת המדיח תועלת.

סיבוב האי הוא מצוין. מה שכן, את התנור הייתי מצמיד לאחד הצדדי םכדי לאפשר מגירות ברוחב 60סמ' ועוד נפח אחסון. כמו כן, את עומק האי כדאי לדעתי לעשות 100סמ' (ולא 90סמ'), כך גם יהיה יותר מקום לרגליים וגם יותר מקום לכסאות שיכנסו מתחת למשטח העבודה (והמושב שלהם לא יתקע בארון התחתון).

עוד משהו שהייתי שוקל הוא החלפת מיקום המקרר וארון המיקרו. למקרר ניגשים יותר מאשר למיקרו ולתנור ולכן חשוב שהוא יהיה קרוב יותר. כך גם אם יהיה לכם מקרר שתי דלתות (זה התכנון?) האי שממול המקרר ישמש כמשטח הנחה למקרר.

עוד משהו שאפשר לחשוב עליו הוא אי יותר ריבועי בו אפשר למקם עוד מקומות ישיבה כך שיהיו גם מקומות ישיבה בניצב. זה מאוד נעים ונוח כאשר יושבים אחד בניצב לשני ולא אחד ליד השני. כך תוכלי גם להוסיף נפח אחסון לאי. למשל את מגירת הירקות היבשים שחסרה לך.

אם יש לך שני תנורים (אחד באי ואחד מתחת למיקרו) אז אין טעם לעשות מיקרו תלוי. אם בארון הגבוה שליד המקרר יש רק מיקרו אז אפשר להפוך אותו לתלוי. בכל אופן הגובה המקסימלישל המיקרו צריך להיות 135סמ' מעל הרצפה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סידור המטבח 06 יונ 2014 18:18 #5

היי עמרי

תודה רבה על הצעתך, ישנם מס' דברים אשר ניסיתי קצת אחרת ואשמח לשמוע את דעתך בנדון.

קודם כל מצ"ב סקיצה 7 לפי הצעתך- חשוב לי באי שישמש בעיקר לאחסון / כמזווה.
כבחורה דיי גבוהה אני תמיד מתלבטת אם זה יהיה נכון לעשות את התנור נמוך- לא שאני תמיד משתמשת בתנור.
לגבי המקרר אני לא מעוניינת במקרר עם שתי דלתות אלא דלת אחת בלבד). עוד משהו חשוב- המיקומים של החשמל כבר נעשו כך שלהזיז מיקומים בקיר אפשריים אך כמובן שבתשלום.

מצ"ב סקיצה נוספת עליה חשבתי- בה ניתן לראות שבאי ישנה אפשרות למקם את התנור וליצור מגירות של 110 והמיקרו יהיה תלוי שהגובה מתחתיו הוא 140, התנור יהיה באי ויהיו מגירות של 60 . מה דעתך?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סידור המטבח 08 יונ 2014 18:15 #6

הי רחלי,

אופציה 7 ששלחת נראית לי הכי טובה עד כה. הישיבה בניצב אחד לשני על האי היא תענוג! זה הרבה יותר נוח ונעים (לדעתי).

זה נכון שתנור מתחת למשטח העבודה הוא לא נוח. אבל בסופו של דבר צריך לעשות פשרות איפשהו. אם תרצי למקם את התנור גבוה יותר אז תצטרכי לוותר על משהו אחר.

מאחר שכתבת שגם כך את לא משתמש הרבה בתנור אז תנור מתחת למשטח העבודה נראה לי כמו פשרה שכדאי לעשות.

בשרטוט שעשית, האופציה של המיקרו התלוי נראית לי עכשיו פחות טובה. צריך לזכור שעומק של ארונות עליונים רגילים הוא 30סמ'. ועומק של ארון מיקרו תלוי הוא 40סמ'. זה אומר שמשטח העבודה שמתחת למיקרו יהיה פחות נוח לעבודה "אמתית". המשטח הזה כן יכול להיות טוב אם יש לך משהו קבוע שאת רוצה על משטח העבודה. משהו כמו אובן-טוסטר או מתקן לסינון מים וכדומה.

אם לא תעשי מיקרו תלוי, תוכלי להחזיר את התנור לארון הבילטאין, להגדיל את המגירות מתחת לאי ולהוסיף להן סלסילות לאחסון ירקות יבשים שאמרת לי שחסר לך. וכך גם התנור לא יהיה נמוך.

ובעצם כשאני חושב על זה שוב, זאת באמת נראית לי האופציה העדיפה. כלומר לא לעשות מיקרו תלוי אלא למקם את התנור מתחתיו ובאי להגדיל את המגירות ולהוסיף סלסילות.

מה את אומרת?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סידור המטבח 26 יונ 2014 08:16 #7

שלום רב עמרי

לגבי המטבח- אם הבנתי נכון אז אני מחזירה את המצב לקדמותו שהמיקרו והתנור במקום אחד בילד אין ואי המקביל לכיור עם מקום לסלסלאות בתוכו.
באיזה אורך מומלץ לעשות את האי? אנחנו רק 2 אנשים ולא הייתי רוצה לעשות אי ליותר מ 2 ע"מ שיאפשר יותר שטח אחסון, רוב הישיבה תהייה בפינת האוכל. כפי שרואים בשרטוט התכנית של הבית האזור הזה קטן מאוד גם ככה 260 רוחב.

כמו כן עכשיו אנחנו סוגרים כיור למטבח- האם שמעת על חברת סמרט שוני שעלות כיור הפורצלן הינו 500 ש"ח ? ואיזה ברז היית ממליץ לי לקחת ?עדיפות שיהיה נשלף
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סידור המטבח 28 יונ 2014 11:19 #8

הי רחלי,

כן. הייתי מחזיר את המצב לקדמותו.

אי לשני אנשים צריך להיות ברוחב מינימלי של 100סמ'. החישוב המינימלי הוא 50סמ' לאדם.

אם את רוצה קצת יותר מכך אז אפשר גם 60סמ' לאדם (כמו בשולחן אוכל), ואז מקומות הישיבה ישארו קצת יותר מרווחים.

לא שמעתי על סמרט שוני כך שאני לא יכול לחוות דעה עליהם. בכל אופן הכיור שתמונה שצרפת הוא לא פורצלן. והאמת היא שהוא לא נראה גם כמו כיור גרניט. זה נראה כמו חומר סינטטי שלפעמים נקרא "סילי-גרניט". אני מציע לך לבדוק את העניין הזה עם החנות ממנה אתם קונים את הכיור.

לצערי גם לא אוכל להציע ברז ספציפי. מה שאני כן יכול לומר לך שברז נשלף טוב עולה בסביבות 1000שח. יש גם בפחות מכך אך הם כנראה פחות טובים.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סידור המטבח 29 יונ 2014 14:30 #9

תודה רבה עמר :)
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.163 seconds