שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חיפוי מטבח וקיר גבס מקשר

חיפוי מטבח וקיר גבס מקשר 12 יונ 2014 00:12 #1

שלום,
אני ובעלי עומדים לקראת שיפוץ במטבח בדירת יד שניה שעוברת לבעלותנו הכולל החלפת חזיתות ארונות המטבח לגוון לבן או פורמייקה או אולי זכוכית ובמקום הידיות הקיימות נשים ידיות ארוכות מודרניות (המטבח יהיה בסגנון הזה), בנוסף אנחנו רוצים להוריד את החיפוי הקיים כרגע במטבח ולעשות חדש וגם בגובה שונה ממה שיש עכשיו.

איזה חיפוי הייתם ממליצים לשים למטבח זה לאחר החלפת חזיתות ארונות המטבח?

ומה עושים לגבי גובה החיפוי אם יש לנו קולט אדים שדי גבוה יותר מתחתית גובה ארונות המטבח העליונים (הארונית העליונה שמשמאל לקולט אדים תוסר כנראה), עד איזה גובה לשים את החיפוי? כיום הוא מאוד גבוה.

כמו כן, אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי הקיר הנמוך שמפריד בין המטבח לפינת האוכל -
האם כדאי להשאיר אותו או להוריד את כולו או את חלקו?

ואם להשאיר אז מה לשים על קיר הגבס הזה בחלק העליון לאחר שנחליף את חזיתות ארונות המטבח? למצוא סוג שיש מדויק כמו שקיבלנו פה בדירה אני מאמינה שלא נמצא בדיוק את הדגם הזה כי הבניין הוא מלפני 8-10 שנים.
או לשים את החומר שממנו יהיה עשוי ארון המטבח?

מצ"ב תמונות של המטבח כיום לפני השיפוץ. אשמח לחוות דעתכם. תודה רבה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חיפוי מטבח וקיר גבס מקשר 14 יונ 2014 17:44 #2

הי שרון,

אם אתם מחליפים לחזיתות לבנות (פורמייקה או זכוכית, לא משנה...), אז כל גוון שתבחרו לחיפוי הקיר יכול להתאים.

לדעתי מה שנשאר בסוף מאוד יפה ואלגנטי הוא דווקא חיפוי קיר נמוך עם אותו החומר כמו משטח העבודה. במיוחד אם יש חלון החותך את חיפוי הקיר כמו אצלכם (שלא משאיר הרבה מקום לחיפוי קיר גובה ורציף).

לפי התמונות שצרפתם זה נראה לי כמו אבן קיסר. אני הייתי ממשיך אם אותו הדגם (צריך לוודא היטב שהגוון הוא זהה לחלוטין) ועולה 10-15סמ'.

היתרון באבן קיסר (שהוא משטח סינטטי) לעומת גרניט הוא שגרניט היה עשוי להיות בלתי אפשרי למצוא משהו זהה. בעוד שאבן קיסר, בגלל שהוא חומר מלאכותי, יש מספר דגם מדויק שצריך להיות זהה.

מאחורי הכיריים צריך חיפוי קיר בגובה של 50-60סמ' ומעט רחב יותר מהכיריים. 5-10סמ' מכל צד.

חיפוי הקיר מאחורי הכיריים יכול להיות שוב מאותו אבן קיסר, אבל הוא גם יכול להיות משהו אחר. משהו שיהפוך את האזור הזה למיוחד והיה מרכז תשומת הלב והעניין של המטבח. זו יכולה להיות זכוכית, אריחים מסוימים או כל דבר אחר המתאים לכם.

הקיר המפריד בין פינת האוכל למטבח מצד אחד יוצר הגדרה מאוד ברורה של אזור המטבח אך מצד שני סוגר ומקטין את פינת האוכל. אני הייתי מוריד אותו לגמרי כדי לפתוח ויזואלית גם את המטבח וגם את פינת האוכל.

אם אתם בסוף לא מורידים את הקיר אז באמת אותו שיש/אבן קיסר יכול להיות תחליף יותר טוב למשטח העץ. אני הייתי מוריד קצת את גובה הקיר כדי שהיה פחות אגרסיבי בנוכחות שלו. אבל שוב, לדעתי שווה לחשוב כן להוריד את הקיר.

אם זה אכן אבן קיסר אז בהחלט ייתכן שתמצאו את אותו הדגם כי יש להם דגמים שרצים כבר המון שנים.

אם אתם לא מוצאים את אותו הדגם אז כדאי ללכת על דגם אחר שהוא שונה באופן מובחן ולא משהו קרוב. הסיבה לכך היא "שהקרוב" נראה כמו איזה פספוס ומשהו שונה לחלוטין נראה כמכוון.

אותו הדבר לגבי חיפוי הקיר, אם אתם לא מוצאים אבן קיסר זהה לחלוטין אז כדאי ללכת על משהו אחר לגמרי. למשל אריחים לבנים מבריקים עד לגובה של 10-15סמ'.

בהצלחה! :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חיפוי מטבח וקיר גבס מקשר 15 יונ 2014 07:16 #3

היי עמרי,

קודם כל תודה רבה על תשובתך.

אנחנו משדרגים מטבח קיים שקיבלנו אותו ככה בקניית הדירה ואני מאמינה שלא נמצא שיש כזה.ואם נמצא או אם לא נמצא ונצטרך קרמיקות השאלה אם החיפוי צריך להיות בגובה החלון או בגובה תחתית הארונות כי הם גבוהים יותר מגובה תחתית החלון וגם מה עם קולט האדים הוא בכלל גבוה קצת יותר מגובה הארונות.
זה לא נורא שיראו חלק של קיר בין החיפוי לקולט?

היית מוריד את הקיר לגמרי כולל המדרגה שלה בגובה או רק את הקיר הנמוך יותר הרוחבי?

איזה עוד אופציה יש לשים במקום משטח העץ על הקיר המפריד אם לא נשיג את השיש הקיים?

תודה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חיפוי מטבח וקיר גבס מקשר 19 יונ 2014 18:48 #4

הי שרון,

לדעתי החיפוי צריך להיות בגובה החלק התחתון של החלון ולא בגובה החלק התחתון של הארונות.

כך בסופו של דבר זה ישאר יותר יפה, אלנגנטי ומעודכן.

לגבי קולט האדים - חיפוי הקיר מעל הכיריים צריך להיות בגובה של 50-60סמ' לכל הפחות, אבל הוא גם יכול להגיע ממש עד לגובה הקולט כך שלא ישאר מרווח.

יש מינימום נדרש לגובה חיפוי הקיר מאחורי הכיריים אבל אין מקסימום כך שאתם יכולים ממש להגיע איתו לקולט האדים.

כפי שכתבתי לכם קודם, חיפוי הקיר מתחת לקולט האדים יכול משהו שיהפוך את האזור הזה למיוחד והיה מרכז תשומת הלב והעניין של המטבח. זו יכולה להיות זכוכית, אריחים מסוימים או כל דבר אחר המתאים לכם.

לגבי הורדת הקיר, זה עניין מאוד אישי עד כמה אתם רוצים לפתוח את המטבח.

אם אתם רוצים לפתוח אותו עד הסוף אז תורידו את כל הקיר. רק צריך לזכור שהצד של ארונות המטבח ישאר חשוף ותצטרכו חיפוי בגוון של הארונות לצד הזה (כלומר יש כאן גם עבודה של נגר).

אם זה היה מטבח שלי הייתי משאיר את הקיר המחפה על הארון. המדרגה שבחלק העליון של הקיר גורמת לקיר הזה לא להראות מאסיבי והוא דווקא מגדיר ותוחם את המטבח יפה לדעתי. וזה גם פותר את הבעיה שצריך לחפות את הצד של הארון אם תורידו את כל הקיר.

אם מורידים את הקיר אבל כן משאירים את החלק עם המדרגה, אני לא הייתי שם שום משטח על החלק העליון שלו. הייתי משאיר אותו פשוט ונקי. זה נראה לי הכי אלגנטי ויפה (אבל את לא חייבת להסכים איתי כמובן).

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.146 seconds