שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: דילמות בתכנון מטבח

דילמות בתכנון מטבח 27 יונ 2014 17:07 #1

ערב טוב!!
אני מתכננת מטבח בדירה מקבלן. ויש לי המון דילמות וממש אשמח לעזרה:-)
אשתדל להיות מסודרת.
אז ככה,
צירפתי את התכנית הדירתית

אני כעט בשלב שיש באפשרותי לשנות ולהזיז קירות. יש לי 2 אפשרויות
1. את הקיר השמאלי להאריך ב כ 40 ס"מ- ואז יהיה לי מקום ל ארון מזוון 60 סמ, מקרר- 100 סמ, BI ויישאר מקום גדול לפינה סגורה- שיתחיל בקיר הארונות וימשיך לקיר הצמוד. שרטוט דוגמא:

2. לא להזיז- להשאיר באורך 3 מטר- היתרון אני פחות "סוגרת" את המטבח - בייחוד שיש שם מקום בעייתי לפינת אוכל (כבר אפרט על זה).
ואז יהיה לי ארון מזווה 70, מקרר 100, BI ופינה סגורה קטנה- שמתאימה ל תריס גלילה (אני כנראה אשים מדפים פתוחים). במצב כזה אני חוששת שלא יהיה מקום מספיק לכל מוצרי החשמל הקטנים (תמי בר, טוסטר, מיקסר, מצנם, ...)
ובנושא תחושת סגירה במטבח- האם כדאי שאני גם אצמצם את הקיר התוחם של קיר הארונות ל 65 ס"מ במקום 80 כמו בתכנית המקורית? שרטוט:

חלק 2
הקיר הימני באורך 4.9 מטר. שם אני רוצה להכניס אי (אני חייבת משטח עבודה), ועל הקיר הנ"ל גם נמצא המקום של פינת האוכל.
בחברת מטבחים אחת הציעו לי אי במרחק של 105 ס"מ מהארונות (טענו שבד"כ לא עושים יותר ממטר) והגודל - 85/170 ל 4 אנשים.
בחברה אחרת טענו שלא כדאי מרחק פחות מ 120 , ואז שיש אני נאלצת להגביל ל 75\170 בגלל הצמידות לשולחן אוכל.
המרחק משולחן האוכל יכול להיות בין 50 ל 90 ס"מ, תלוי איך אני ממקמת אותו ובגודל האי ומרחקו מהארונות.
אגב, אני לא צריכה שולחן אוכל גדול, חשבתי גם אולי למקם אותו בכניסה ליד הספה...אבל קשה לי לדמיין איך זה יישב שם מבחינת מקום.
ואולי בגלל המיקום הבעייתי של פינת האוכל להתפשר בכלל על מטבח ח כשכל צד ימין יהיה משטח עבודה?

חלק 3
השאלה הנשאלת תמיד- כיור מתחת לקלפה עם ייבוש כלים
או מתחת לחלון -- הבעיה אין לי ממש מקקום לשים מתקן לייבוש כלים על השיש (ואני לא מתכוונת לקנות מדיח כלים בינתיים כי אני רווקה ואין לי צורך)
אגב החלון פונה לשכנים אז גם אין לי איזה נוף מהמם להביט בו בזמן שטיפת כלים:-)
כיריים צמוד לפינה הסגורה לא יהיה מפריע? וגם אני לא מתכננת על קולט מחשש שיעמיס לי במראה של המטבח- וגם
נראה לי לא קריטי במיוחד.
ושאלה אחרונה- אמרו לי באיזה חברת מטבחים שקלפות הייבוש כיום סגורות מלמטה וצריך כל הזמן לנקות- ולא פתוחות ומטפטפות כמו פעם- הייתכן??
++++++++++
מתנצלת אם יצא עמוס בשאלות, מקווה שלפחות ברור.
אשמח לחוות דעתך.
תודה רבה!!!
אוקסנה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דילמות בתכנון מטבח 28 יונ 2014 11:57 #2

הי אוקסנה,

תודה על השאלות :)

חלק 1-

נקודה נוספת שאולי לא חשבת עליה לגבי הארכת הקיר השמאלי במטבח היא שזה יהפוך את מסדרון הכניסה לבית לארוך יותר. לדעתי זה פחות נעים שהכניסה לבית היא סגורה וארוכה יותר וזה משהו שצריך לקחת בחשבון באוסף השיקולים שלך. לא שזה חייב להכריע לכאן או לכאן, זה רק מצטרף למערכת השיקולים.

אתחיל מהחלק הקל יותר - הקיר התוחם של קיר הארונות: לדעתי כדאי לצמצם אותו למינימום. כלומר שיהיה באורך של 65סמ' ולא 80סמ' כדי לפתוח את הכניסה למטבח. אם המקרר היה צמוד לקיר הזה אז הייתי חושב אחרת כי עדיף שדופן המקרר יהיה מוסתר כמו שצריך, אבל מאחר והמקרר אצלך לא נמצא במיקום הזה אז לדעתי כדי לצמצם את אורכו של הקיר.

ולגבי אורך הקיר - לא הבנתי למה את מתכוונת בפינה סגורה כאשר הקיר יהיה באורך 3.4מ'. האם כל הפינה כולל התוספת הקטנה תהיה עם תריס או שפשוט היה שם משטח עבודה?

אם אתעלם מעניין הכניסה לבית שהזכרתי קודם, אז לדעתי כדאי להאריך את הקיר ולעשות בפינה + התובפת שנשארה משטח עבודה המתאים למוצרי החשמל שהזכרת. משטח עבודה הוא "נדל"ן" יקר במטבח ואם יש לך אפשרות להשיג יותר אז אני בעד. כמעט תמיד משטח העבודה מתמלא בדיוק בגלל מכשירי החשמל הקטנים האלה. לכן אני חושב שטוב מאוד שאת מודעת לעניין הזה עכשיו ומתכוננת אליו (הרבה אנשים שוכחים מהעניין הזה ומתפלאים שהמטבח שנראה פתוח ומרווח על הנייר, נשאר בסוף צפוף ממה שחשבו).

חלק 2-

אני דווקא בעד להשאיר אי ולא להפוך את כל המטבח לצורה של ח'. באי יושבים גבוה (בניגוד לשולחן אוכל), וזה הרבה יותר תקשורתי, חברותי ונעים לשבת מול מי שבמטבח. זו מן ישיבה לא פורמלית כזו. בנוסף לכך אי צמוד לקיר נותן למטבח מראה יותר עכשוי, מעודכן ומעוצב.

לגבי מרחק האי ממשטח העבודה. שתי חברות המטבחים צודקות כי המרחק האופטימלי הוא 105-120סמ'.

אבל...

בגלל שהאי הוא ארוך, כדי לא ליצור "מסדרון" בתוך המטבח לדעתי כדאי שהמרחק בין האי לבין משטח העבודה יהיה 120סמ'.

ולגבי שולחן האוכל - לדעתי לא לעניין להעמיד אותו ליד הספה. זה יהיה לא קשור, מול הכניסה לבית ורחוק יחסית מהמטבח. לדעתי שולחן האוכל צריך להיות פחות או יותר איפה שמקמת אותו בתכנית שלך.

חלק 3 -

מתקן לייבוש כלים - נראה לי שענית על השאלה בעצמך... לפי מה שאת מתארת עדיף מבחינתך מתקן תלוי מעל הכיור במקום חלון.

כיריים - הם צריכים משטחי הנחה משני הצדדים. 40סמ' מכל צד. ואם הם יהיו קרובים לתריס אז אולי עדיף אפילו קצת יותר כי גם התריס (אם יהיה) צריך משטח הנחה שיהיה זמין להנחת מכשירי חשמל עליו.

דווקא קולט אדים אני חושב שכן צריך. לאן ילכו כל אדים המים ואדי השמן? הריחות? העשן של הטיגון? התשובה... ללא קולט אדים הם יסתובבו בבית, יעלו את הטמפ' והלחות, ויעלמו רק כמה שעות אחרי...

...אבל - קולט אדים עקרונית זה משהו שאת יכולה להתקין בשלב מאוחר יותר אם את לא חושבת שאת צריכה עכשיו. זה רק יצריך הכנה של תשתית חשמל לכך.

קלפות ייבוש - אפשר לעשות את זה פתוח או סגור. איך שרוצים. לי נראה יותר הגיוני לעשות את זה פתוח.

אוקסנה, כמו שכבר בטח הספקת להבין, מטבח זה מעין פאזל כזה שמנסים להרכיב. צריך לנסות הרבה אפשרויות עד שמגיעים לתוצאה הטובה ביותר. וגם אז... זה כנראה אחרי כמה פשרות וויתורים. נראה לי שאת בכיוון הנכון.

בהצלחה!
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דילמות בתכנון מטבח 28 יונ 2014 12:46 #3

קודם כל , המון תודה על התשובה המהירה:-)

הארכת המסדרון אכן שיקול שלקחתי בחשבון, וזו אחת הסיבות שאני שוקלת אם בכלל להאריך את המטבח.
הסיבה השנייה-- זה מיקום שולחן האוכל.
האם לא יהיה צפוף יותר מידי למקם שולחן אוכל ליד האי? ואם אני מאריכה את הקיר , בעצם הקיר התוחם שבולט יהיה כמעט מול שולחן האוכל ואני חוששת שזה יוסיף לצפיפות, לחוסר נוחות ותחושת סגירה של המטבח.
מה דעתך?
חשבתי גם להאריך רק ב 20 ס"מ-- המסדרון יהיה 120 ס"מ (לא מעט..:-( ) ויתן לי משטח עבודה של 100 ס"מ בקצה הקיר השמאלי.
אגב - בין אם אני אאריך או לא את הקירף אני לא אשים תריס , רק מדפים ומשטח עבודה.

אגב 2- אם אחליט לשים מקרר קרוב לדופן, מומלץ להשאיר 70 ס"מ?

תודה:-)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דילמות בתכנון מטבח 28 יונ 2014 14:46 #4

מצרפת שרטוט מדו

יק יותר.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דילמות בתכנון מטבח 28 יונ 2014 14:46 #5

מצרפת שרטוט מדויק יותר

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דילמות בתכנון מטבח 28 יונ 2014 18:58 #6

אוקסנה,

רק עכשיו שמתי לב שעומק האי שאת מתכננת הוא 85סמ'. עומק משטח העבודה התלוי צריך להיות מינימום 30סמ' (ועדיף אפילו 35-40סמ').

השיש התלוי מאפשר גם להכניס כסאות בר מתחת לאי מבלי שהמשענת שלהם תבלוט החוצה.

כך שלכל היותר ישאר עומק אחסון של 55סמ'. מסילות של מגירות הן בדרך כלל 5סמ' פחות מעומק הארונות, כך שאם את עושה מגירות מתחת לאי העומק שלהן יהיה כנראה 50סמ'.

אני חושב שכדאי להגדיל את עומק האי ל-90-95סמ'.

בסקיצות את צריכה לשרטט את הכסאות במצב בו הם מתחת למשטח העבודה כי כך הם יהיו רוב הזמן.

אני לא רואה בעיה עם גודל הכניסה למטבח לדעתי הוא מספיק גדול גם אם מדובר בקיר מוארך.

בגלל שהכסאות מוכנסים ובדרך כלל לא יושבים בו זמנית על שולחן האוכל ועל האי, אני חושב שאין בעיה עם הסמיכות שלהם

אני לא יכול לקבל את ההחלטה בשבילך אבל בעיניי משטח עבודה פנוי הוא דבר חשוב ולכן אני חושב שכן כדאי להאריך קצת את קיר הכניסה ולאפשר משטח עבודה נוסף בפינה של המטבח.

אם את ממקמת מקרר בפינה אז כן הייתי עושה את הקיר בעומק 70סמ' כמו שכתבת.

(לקח לי הרבה זמן לכתוב את התשובה בגלל המשחק של ברזיל במונדיאל... ;))

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דילמות בתכנון מטבח 28 יונ 2014 20:03 #7

אני בינתיים עשיתי כמה מדידות בבית ו הארכת המסדרון מעט לא מפריעה לי. (רק נותר לי להחליט 120 או 140 :S, אעזר בהדמיות של חברות המטבחים )
אכן שכחתי לציין שמתחת לאי יהיו מגירות אחסון.לא חשבתי על נושא העומק שלהן...הבעיה ש להוסיף עוד 5 -10 סמ - מצמצם לי עוד יותר את המרחק לשולחן האוכל. אז ייתכן שאאלץ להתפשר על מגירות בעומק 50 ;)
ממדידות שעשיתי בבית ראיתי שדרושה תוספת 20 סמ כאשר הכיסא בפנים(אלה אם כן כיסא בלי משענת) ו 50 בזמן ישיבה. בגלל זה היה לי חשוב להכניס את זה השרטוט:-)

תודה רבה על העזרה, נהיה לי קצת סדר.
שאלות נוספות בקרוב:-)
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.193 seconds