שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בקשה לחוות דעת והמלצות

בקשה לחוות דעת והמלצות 29 יונ 2014 19:25 #1

ערב טוב,
בשעה טובה ומוצלחת רכשנו דירת 5 חדרים (בת שלוש שנים), אך המטבח הנוכחי (ככל הנראה ברירת המחדל מקבלן) אינו מוצא חן בעיני, בלשון המעטה.
התחלתי לתכנן מטבח חדש - מצ"ב לשיפוטכם המצב כיום והתכנון.
אודה לחוות דעת, המלצות, איך לבצע חלוקה נכונה וכד'.

מודה מראש, נועם.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשה לחוות דעת והמלצות 30 יונ 2014 11:30 #2

צר לי אך הרבה בעיות... מיקום וצורת חצי האי, הפרדה בין 2 חלקים גבוהים במטבח יוצרת תחושת צפיפות ועומס, אזור משטח העבודה הפעיל במטבח הוא לרוב בין הכיור וכיריים וכאן צפוף ולא נוח.
לקינוח מיקום שולחן האוכל שרואים ישר מול הכניסה, המקרר הבולט ביותר כנ"ל מול הכניסה.
מתנצלת על השלילה הכללית אבל תכנון מטבח שהוא ראשית פונקציונלי ונוח, עם מחשבה על אווירה, מה רואים מכל זוית ראיה ואיך משפיע על עיצוב כלל החלל הציבורי - זה תכנון שדורש עבודה מקצועית וראיה כוללת של התוצאה הסופית לפני השקעה של עשרות אלפי שקלים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשה לחוות דעת והמלצות 03 יול 2014 08:52 #3

שלום לך
אם תירצי לשמוע דעה נוספת אומנם לא מקצועית אבל עם ניסיון (חלקו הרב בזכות עמרי רדאי) אין לך משטח עבודה כלל בין הכיור לכיריים. הייתי מזיזה את הכיור עוד קוביה ימינה במקום המדיח ומאפשרת יותר מרחב עבודה, את הגבוהים הייתי עושה ברצף ולא מחלקת לשני חלקים ולא ליד החלון להפך את השטח ליד החלון הייתי משאירה פתוח, אולי קלפה לרוחב בהמשך החלון. האם לא חשבת להשתמש בקיר מצד שמאל ולהעמיד את הארונות הגבוהים בקיר השמאלי. ולהשאיר יותר שיש פתוח למשטח עבודה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשה לחוות דעת והמלצות 03 יול 2014 09:22 #4

בהחלט חשבתי על כך ואף התחלתי לתכנן בצורה כזאת. החשש שלי הוא שחלל המטבח קטן מדי בשביל "ח". הסיבה בה בחרתי לפצל את הגבוהים היא שימוש בשקעים קיימים, נקודת הגז והמים וכן על מנת לא לחסום את כניסת האור מהחלון.
אעלה בערב סקיצה של מטבח "ח" עליה חשבתי מלכתחילה לעיונכם.

מודה על ההענות וההמלצות !

נ.ב. - זכר בכל רמ"ח איבריי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשה לחוות דעת והמלצות 12 יול 2014 14:49 #5

גם אני לא בעלת מקצוע, אבל מוסיפה את השני סנט שלי:

כל נושא האוכל (גם הדלפק המשונה שתכננת וגם השולחן שחוסם ת'כניסה) נראה לי בעייתי.
( אני נמצאת בעיצומה של התלבטות בעניין זה בדיוק, ואפילו כתבתי שאלה בעניין בפורום הזה לפני כשעה).

ומצטרפת גם לדעה שארונות גבוהים משני הצדדים מכבידים מאוד מאוד על המראה. הכח נראה דחוס.

מצטרפת להמלצה להעזר בבעלי מקצוע - גם המעצבים/ות בחברות המטבחים יכולות לעזור (ללא עלות).
בברכה,

דרורה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשה לחוות דעת והמלצות 15 יול 2014 19:27 #6

אז עשיתי חושבים... :huh: מצ"ב לחוות דעתכם.
בחצי האי מתוכננות מגירות לצד הפנימי וכן מקום לסלסלות לירקות יבשים. מהצד החיצוני לכיוון המסדרון מתוכנן ארון נסתר בחלק שמהקיר הגובל במטבח לבין קיר המסדרון. אני שוקל להוסיף 2 מדפים פתוחים בין הבילד אין לחלון. הכיור בשרטוט 60 אך אני מעוניין ב - 80, אשנה בהתאם - האם לדעתכם יהיה נוח לעמוד ולעבוד בכיור למרות קרבתו לבילד אין ?
אשמח לשמוע המלצות !

נ.ב. - הריצוף בצבע שמנת וצבע המטבח הרצוי הוא... שחור :woohoo: לא סופי, מבולבל בצבעים ולא מעוניין בשילוב המנצח של לבן, שיש אפור וכד' :whistle:
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשה לחוות דעת והמלצות 18 יול 2014 10:28 #7

הי נועם,

לא עקבתי עד הסוף אחרי כל ההתכתבות הקודמת אך כן עיינית בשרטוטים.

אני יכול לומר לך שיש שיפור מאוד משמעותי בתכנון המטבח!

נראה הרבה יותר טוב עכשיו אם כי עדיין יש בעיות.

הבעיה המרכזית היא הכיור הצמוד לפינה וסמיכותו של תנור האפיה.

כיור כמו עכשיו סמוך לארון גבוה יהיה פחות נוח לעבודה. חשוב שתזכור שהכיור הוא מרכז הטבח וצריך מספיק מקום ושמטחי הנחה סביבו.

במיקום הנוכחי של הכיור כמעט ואין אפשרות תמרון סביבו ומשטח ההנחה שמשמאלו לא אפקטיבי ולא נוח.

בנוסף לכך, כאשר התנור עובד יהיה בלתי אפשרי לעבוד ליד הכיור (ותנורים עובדים הרבה זמן). תנורי בילט אין פולטים את החום השיורי שלהם (החום שמופנה מדפנות התנור כדי לא לחמם את הארון) אל החלק הקדמי. ומי שעומד ליד הכיור יקבל את החום הזה בכינון ישיר...

בנוסף, במיקום כזה, כל ארון שיהיה ליד הכיור הגישה אליו תהיה קשה. כי שוב, ליד הכיור עומדים הרבה זמן...

אני הייתי פותח אופציה נוספת עיצובית ושוקל להעביר את הכיריים או את הכיור לאי. כך משטח העבודה יהפוך למרווח יותר והכל יהיה רבה יותר הגיוני מבחינה זו.

אם מעבירים את הכיריים אז אפשר למקם אותם בחלק השמאלי יחסית של האי כך שזה לא יפריע כמה שפחות למקומות הישיבה. קולט אדים תלוי יכולה להיות תוספת עיצובית מעניינת אך אופציה זו היא גם יקרה יותר.

מקווה שזה עוזר ושלא בלבלתי אותך :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשה לחוות דעת והמלצות 18 יול 2014 10:39 #8

הי עמרי,
תודה על חוות הדעת המפורטת.
ברגע זה ממש אני מזיז את הכיור 15 ס"מ ימינה כך שקו הארון והכיור (כיור 80) יהיו בקו החלון. האם לדעתך זה מספק ?
אני מתלבט בין כיור 60 ל - 80, עד כמה מהותי/שימושי ? אם הכיור 60 אזי אוכל להזיז אותו 35 ס"מ ימינה ולהתרחק אף יותר מהבילד אין...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשה לחוות דעת והמלצות 18 יול 2014 10:47 #9

בבקשה :)!

גם בארון 60סמ' אפשר להתקין כיור גדול למדי ודי נוח.

אבל אתה צריך לבדוק זאת סופית בעצמך במקום בו מוכרים כיורים.

אני חשוב שזה מהותי להרחיק את הכיור מהפינה לנוחות השימוש של המטבח.

דרך אגב, אם ארון כיור 60סמ' לא מספיק שלך (ולדעתי זה כן אמור להספיק), אז אפשר ללכת גם על ארון כיור של 65סמ'. זה לא חייב להיות 60סמ' או 80סמ' זה יכול להיות משהו באמצע. אם זאת כדאי בכל זאת ללכת על ארון הכיור הקטן ביותר המתאים לכם כדי שתוכלו לנצל את נפח האחסון שנוצר משמאל לכיור.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.171 seconds