הי אוקסנה,
אני מתנצל על העיכוב בתשובה. בגלל המצב הבטחוני אני לא בבית (גר בעוטף עזה...) וכל השגרה שלי השתבשה.
בכל אופן, עכשיו מצאתי זמן לענות על כמה שאלות בפורום...
בסה"כ התכנון של המטבח נראה טוב!
מרחקים נכונים בין הכיור לכיריים למקרר. משטחי בגדלים הנכונים...
יש לי כמה הערות אך חשוב שתזכרי שאי אפשר לעמוד בכל כללי תכנון המטבח תמיד. בסופו של דבר צריך להחליט על סדר עדיפויות.
אז ככה -
1. כיריים מתחת לחלון הם לא דבר מומלץ. חלון יכול לדחוף את אדי הבישול והטיגון פנימה במקום למשוך אותם החוצה והזכוכית של החלון מתלכלכת מהר מהשפרצות וזה מאוד בולט. כמו כן בחורף החלון מתמלא אדים מאוד מהר.
כיריים צריכים להיות עם חיפוי קיר ואם קולט אדים מעליהם.
את יכולה לחשוב (ואני בטוח שכבר חשבת) להחליף את מיקום הכיריים והכיור אך אז תאבדי את האלמגוב.
2. אם כבר יש קלפה מעל הכיור אז לדעתי היא יכולה להיות קצת יותר ארוכה. גם תרוויחי נפח אחסון וגם המטבח יראה יותר מאוזן ויפה אסתטית.
3. מדיח צמוד לפינה יכול להיות בעייתי אם מאחסנים בארון השני שליד הפינה דברים שיוצאים מהמדיח. הסיבה לכך היא שלא תוכלי לפתוח גם את המדיח וגם את הארון הניצב במקביל. הצרחה בין הכיור לכיריים עשויה לפתור את הבעיה הזו.
4. לגבי הפינה... זאת תמיד בעיה וזה תמיד כואב לוותר על הפינה ולא לנצל אותה לאחסון. אך לוותר על מגירות בארון זה גם דבר "כואב". מגירות הן הרבה (הרבה!) יותר נוחות מארון עם מדפים קבועים. אם מתחת לפינה יהיו דברים שהם בשימוש ממש לא תדיר (למשל כלי פסח אם יש), אז הם יכולים להיות מאוחסנים במקום אחר (מחסן אם יש) ולא במטבח.
...גם כך כדי להגיע אל משהו שנמצא מתחת לפינה תצטרכי להוציא חלק מתוכן הארון.
5. לגבי השאלה שלך: אני לא סגור מהם בדיוק המשולשים אך זה נראה כמו דופן עם אותו גימור של המטבח. החלק הפתוח למשל ליד משטח העבודה שליד הפינה צריך להיות עם אותו הגימור של הדלתות. לכן זה מסומן.
המשמעות של דפנות כאלה קשורה במחיר המטבח. אם למשל המטבח הוא בגימור כפרי (מסגרת ומילואה), אז מחיר של דופן כזה יכול להיות משמעותי.
אם לעומת זאת מדובר במטבח פורמייקה אז מחיר של דופן כזה יהיה יותר זול.
6. רוחב המזווה: לדעתי המרחקים בין המקרר למזווה והמקרר לבילט אין שונים סתם כי לא מרכזו את המקרר. עקרונית זה צריך להיות זהה. כדי להגדיל את המזווה ל-60סמ' צריך להקטין את המקרר. המקרר. יש מקררים שלא צריכים 100סמ'. וייתכן בהחלט ש- 90-95סמ' מרווח יספיק. אתם צריכים להחליט קודם על מקרר מתאים ואז אפשר יהיה להגדיל את המזווה.
7. דבר נוסף שאפשר לחשוב עליו הוא להחליף את מיקום הבילטאין והמזווה. כך הזווה יהיה קרוב יותר ותרחיקו את החום של התנור ממי שעומד ליד הכיור (שזה לא מעט זמן). אבל מה שצריך לשים לב הוא שדלת המזווה תוכל להיפתח ליותר מ-90מעלות כדי שהגישה אליו תהיה נוחה. זה עשוי להיות בעייתי וצריך לבדוק שזה יעבוד עם המקרר.
מקווה שזה עוזר
עמרי