שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חוות דעת תכנון מטבח

חוות דעת תכנון מטבח 11 יול 2014 18:31 #1

היי שוב..:-)
סוף סוף סגרתי מול חברת מטבחים. אשמח לחוות דעת על התכנון+ שאלה בסוף.

קיר קירות גבוהים(320 ס"מ):
מזווה- 45 ס"מ,
מקרר- 100 ס"מ,
60 ס"מ ארון בילט אין
100 ס"מ משטח עבודה פתוח . מתחת יהיה ארון עם מדף- במקום "להרוג" את הפינה, המדף ייכנס פנימה עד הסוף. ייכנסו שם דברים שהם בשימוש מאוד מרוחק.

קיר ארונות נמוכים(380 ס"מ):
ארון למדיח 45 ס"מ(כרגע זה יהיה ארון עם מדף)
ארון כיור 60 ס"מ+ מסילה לחומרי ניקוי
2 סטים של מגירות באורך 100 ס"מ.
מרחק בין כיור לכיריים 110+בין כיריים לקיר- 35

קלפה- 100 ס"מ: 60 ס"מ אלמגוב+ 40 מדף

אי:
סט 2 מגירות עמוקות באורך 100 סמ + ארון בקבוקים תבלינים , 40 ס"מ.
האי בגודל 180 על 90

מה דעתכם על התכנון?
שאלה נוספת- בשרטוט מבט מלמעלה, יש משולשים, (מסומנים בעיגול אדום), מה זה אומר?
מדוע המרווח בין מזווה למקרר גדול יותר בין מקרר ל בילט אין?
האם אני לא יכולה בעצם להכניס שם מזווה 50 ס"מ?

המון תודה על כל העזרה!!! :)
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעת תכנון מטבח 18 יול 2014 10:05 #2

הי אוקסנה,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה. בגלל המצב הבטחוני אני לא בבית (גר בעוטף עזה...) וכל השגרה שלי השתבשה.

בכל אופן, עכשיו מצאתי זמן לענות על כמה שאלות בפורום...

בסה"כ התכנון של המטבח נראה טוב!

מרחקים נכונים בין הכיור לכיריים למקרר. משטחי בגדלים הנכונים...

יש לי כמה הערות אך חשוב שתזכרי שאי אפשר לעמוד בכל כללי תכנון המטבח תמיד. בסופו של דבר צריך להחליט על סדר עדיפויות.

אז ככה -

1. כיריים מתחת לחלון הם לא דבר מומלץ. חלון יכול לדחוף את אדי הבישול והטיגון פנימה במקום למשוך אותם החוצה והזכוכית של החלון מתלכלכת מהר מהשפרצות וזה מאוד בולט. כמו כן בחורף החלון מתמלא אדים מאוד מהר.

כיריים צריכים להיות עם חיפוי קיר ואם קולט אדים מעליהם.

את יכולה לחשוב (ואני בטוח שכבר חשבת) להחליף את מיקום הכיריים והכיור אך אז תאבדי את האלמגוב.

2. אם כבר יש קלפה מעל הכיור אז לדעתי היא יכולה להיות קצת יותר ארוכה. גם תרוויחי נפח אחסון וגם המטבח יראה יותר מאוזן ויפה אסתטית.

3. מדיח צמוד לפינה יכול להיות בעייתי אם מאחסנים בארון השני שליד הפינה דברים שיוצאים מהמדיח. הסיבה לכך היא שלא תוכלי לפתוח גם את המדיח וגם את הארון הניצב במקביל. הצרחה בין הכיור לכיריים עשויה לפתור את הבעיה הזו.

4. לגבי הפינה... זאת תמיד בעיה וזה תמיד כואב לוותר על הפינה ולא לנצל אותה לאחסון. אך לוותר על מגירות בארון זה גם דבר "כואב". מגירות הן הרבה (הרבה!) יותר נוחות מארון עם מדפים קבועים. אם מתחת לפינה יהיו דברים שהם בשימוש ממש לא תדיר (למשל כלי פסח אם יש), אז הם יכולים להיות מאוחסנים במקום אחר (מחסן אם יש) ולא במטבח.

...גם כך כדי להגיע אל משהו שנמצא מתחת לפינה תצטרכי להוציא חלק מתוכן הארון.

5. לגבי השאלה שלך: אני לא סגור מהם בדיוק המשולשים אך זה נראה כמו דופן עם אותו גימור של המטבח. החלק הפתוח למשל ליד משטח העבודה שליד הפינה צריך להיות עם אותו הגימור של הדלתות. לכן זה מסומן.

המשמעות של דפנות כאלה קשורה במחיר המטבח. אם למשל המטבח הוא בגימור כפרי (מסגרת ומילואה), אז מחיר של דופן כזה יכול להיות משמעותי.

אם לעומת זאת מדובר במטבח פורמייקה אז מחיר של דופן כזה יהיה יותר זול.

6. רוחב המזווה: לדעתי המרחקים בין המקרר למזווה והמקרר לבילט אין שונים סתם כי לא מרכזו את המקרר. עקרונית זה צריך להיות זהה. כדי להגדיל את המזווה ל-60סמ' צריך להקטין את המקרר. המקרר. יש מקררים שלא צריכים 100סמ'. וייתכן בהחלט ש- 90-95סמ' מרווח יספיק. אתם צריכים להחליט קודם על מקרר מתאים ואז אפשר יהיה להגדיל את המזווה.

7. דבר נוסף שאפשר לחשוב עליו הוא להחליף את מיקום הבילטאין והמזווה. כך הזווה יהיה קרוב יותר ותרחיקו את החום של התנור ממי שעומד ליד הכיור (שזה לא מעט זמן). אבל מה שצריך לשים לב הוא שדלת המזווה תוכל להיפתח ליותר מ-90מעלות כדי שהגישה אליו תהיה נוחה. זה עשוי להיות בעייתי וצריך לבדוק שזה יעבוד עם המקרר.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעת תכנון מטבח 18 יול 2014 11:20 #3

אין מה להתנצל. מקווה שכולנו נחזור לשגרה במהרה.

עניין הכיור-כיריים בהחלט נשקל המון.
ובהחלט נתת לי כמה נקודות למחשבה.
שוב, המון תודה
שבת שלום!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.151 seconds