שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אורך מגירות מומלץ

אורך מגירות מומלץ 24 יול 2014 12:25 #1

חזרתי לאתרכם המדהים... לא זזה בלי לבדוק מה אתם ממליצים.

הפעם אני מתלבטת לגבי אורך מגירות. ברור לי שעדיף אחת גדולה על שתיים קטנות (נניח 1,00 במקום פעמיים 50). אבל האם זה נכון תמיד?

והנה המקרה הספציפי: נוצר לי (מעבר לפינה) קיר באורך 2,20. האם להתקין שתי מגירות ענקיות של 1.10? אולי עדיף שלשה 70,70,80? ואולי בכלל עגלת תבלינים של 40 ס"מ (לא הותקנה במקום אחר) ושתי מגירות של 90 כ"א?
בכלל - האם המגירות הארוכות ארוכות האלה (1.10, 1.20 ) מסורבלות קצת? יש אורך אופטימלי מבחינת הנדסת אנוש?

תודה !!

דרורה

תודה !!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אורך מגירות מומלץ 27 יול 2014 04:50 #2

דרורה, כדי לענות לך צריך לראות תכנית וחזיתות מטבח ולהבין מה סגנון המטבח הרצוי. אין שום דבר שהוא נכון תמיד. בעקרון אכן מגירות רחבות מנצלות טוב יותר את השטח והן נוחות בהחלט.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אורך מגירות מומלץ 27 יול 2014 10:07 #3

תודה, סורנה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אורך מגירות מומלץ 28 יול 2014 10:59 #4

הי דרורה,

מגירות ברוחב של 110-120סמ' יכולות להראות יפה. לדעתי הן קצת פחות נוחות ובמיוחד עם המגירות הגדולות עמוסות בסירים ובצלחות שמעמיסים מאוד על המשקל שלהן.

ככל שהמגירה יותר כבדה ועמוסה כך פחות נוח לפתוח אותה.

אם בסופו של דבר את כן הולכת על המגירות הארוכות אז את צריכה לבקש מהנגר או מחברת המטבחים פרזול שיעמוד בעומס המתאים.

מסילות המתאימות למשקל של 50קג' הן המינימום ולדעתי למגירות כאלה צריך גם יותר.

אני לא זוכר בעל-פה אבל לבלום ולחברות פרזול מתחרות יש מעין טבלה כזו שאומרת מה הפרזול המתאים לפי גודל המגירה והמשקל שהיא צריכה לשאת.

עוד משהו שאפשר לקחת בחשבון הוא המחיר. 3 יחידות של מגירות זה יקר יותר מ-2 יחידות של מגירות.

לשאלתך הספציפית, במידה והכיריים נמצאים סמוך לעגלת הבקבוקים והתבלינים אז האופציה של שתי מגירות של 90סמ' ויחידת בקבוקים ותבלינים נשמעת לי הכי טובה מבין השלוש. אבל כדי לתת תשובה יותר החלטית בהחלט צריך לראות תכנית כפי שסורנה כתבה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אורך מגירות מומלץ 29 יול 2014 08:13 #5

עמרי, סורנה

הרשו לי לקחת צעד אחורה מההתלבטות לגבי אורך מגירות, שהיא תוצאה של שאלה הרבה יותר כבדה - עצם התכנון והעמדת ארונות המטבח.

אז אני לוקחת, ברשותכם, צעד לאחור ואשמח לעצתכם לגבי ההתלבטות המרכזית שלי: איך להעמיד את המטבח. צרפתי שרטוטים (לא מקצועיים לצערי) שיסייעו להבין את שתי האפשרויות העומדות בפני.

- סידור בצורת ח' (קרויה גם 'אופצית סילבי'). רגל אחת של הח' היא "קיר גבוהים", שתי רגלים האחרות - ארונות נמוכים. שתי פינות מתות, שולחן אוכל סמוך למטבח ליד המעבר ליתר החדרים.
- סידור בצורת L (אופצית דרורה). רגל קצרה מול הסלון, ליד החלון, מהווה "קיר גבוהים" ורגל ארוכה ארוכה עם כל היתר. שולחן האוכל יוצב בתוך המטבח.

הערות:
- בשתי הצורות תהיינה אותן יחידות, כמעט אותו אורך מגירות מצטבר וכמעט אותו אורך משטח עבודה.
- לכן - גם המחיר די דומה.
בצורת ה'ח' יש קלאפה אחת מעל הכיור. אולי אוסיף עוד אחת באזור הכיריים. בצורת ה L – שתי קלאפות ארוכות מעל הארונות הנמוכים, להמשך אפקט האורך.
- ההבדלים הגדולים (לעניות דעתי, כמובן שאשמח לשמוע את דעתכם) הם בהשתלבות הכללית במראה הבית והסלון, ובנוחות העבודה היומ-יומית.

כל בוקר אני קמה עם מצב רוח אחר – יום ח', יום L...

אשמח ואודה להתייחסותכם

דרורה
עריכה אחרונה: 31 יול 2014 06:23 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אורך מגירות מומלץ 29 יול 2014 12:52 #6

דרורה, נראה שהלינקים החליטו בשבילך על מבנה המטבח, בעקשנות על כיוון ספציפי אחיד... לא ראיתי את שאר האופציות אבל בחלוקה פנימית כזו אני אוהבת לתכנן פריט שמתייחס גם לכניסה וגם לצד הסלון,
יוצר חציצה מסויימת ביניהם ובין המטבח ולעשות שימוש לאחסון\דלפק משלושת הצדדים.
ואם מדובר בשיפוץ כללי, ממליצה לבחון (באופן מקצועי בלבד) מיקום שונה לחלוטין של המטבח, כזה שמצריך חלוקה פנימית שונה של החדרים - אם רלוונטי אשמח להבהיר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אורך מגירות מומלץ 29 יול 2014 18:43 #7

דרורה,

הייתה בעיה עם העלאת הקבצים. סידרתי את העניין הזה אז נסי להעלות את הקבצים שוב.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אורך מגירות מומלץ 30 יול 2014 11:30 #8

תודה, עמרי !!
מנסה שוב להעלות קבצים.

תקציר העלילה (למצטרפים חדשים ולמי ששכח): אחרי שהתלבטתי לגבי אורך מגירות והנדסת אנוש, החלטתי לשתף אותכם בהתלבטות הגדולה מכל: איך בכלל להעמיד את המטבח.
האם בצורת האות ח' עם פינת אוכל מחוץ לו (אם כי קרובה מאוד) או בצורת האות L או ר' - עם זרוע קצרה של ארונות גבוהים וזרוע ארוכה של ארונות נמוכים.
במקרה השני (ר') - שולחן האוכל יוצב בתוך המטבח.
מסתבר שכמות הארונות ומשטחי העבודה די דומים בשתי האפשרויות. המראה (ואולי הפונקציונליות) שונה לחלוטין.
אז אני מצרפת:
- שרטוט (ידני) של תצורת הח' על פני השרטוט המקורי של הדירה כולל המטבח והסלון
- שרטוט (ידני) של צורת הר' על פני השרטוט המקורי של הדירה כולל המטבח והסלון
- שרטוט ידני ע"ג נייר מילימטרי של שתי האופציות עם חלוקה לסוגי ארונות.

המון תודה !!

דרורה
עריכה אחרונה: 31 יול 2014 06:24 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אורך מגירות מומלץ 31 יול 2014 07:06 #9

הי דרורה,

קיבלתי את המייל שלך עם השרטוטים (הפעם הגיעו :)).

אני בחופשה מצו 8 ויש לי היום זמן לענות...

עשיתי עוד תיקון בנושא העלאת הקבצים ואני מצרף אותם כאן.

אני לגמרי מבין את ההתלבטות שלך בין שתי האופציות, אך יש לי כאן דעה ברורה.

מהזווית הפונקציונלית האובייקטיבית, יש שתי בעיות עם האופציה של מטבח ה-ר'.

הראשונה - המרחק בין המקרר לכיריים הוא גדול מדי. המרחק הזה הוא אחת הצלעות של משולש העבודה והאורך המקסימלי של הצלע צריך להיות 270סמ'. בחישוב שעשיתי מהשרטוט שלך האורך של הצלע הזאת יוצא 323סמ'.

את יכולה לטעון שעוד חצי מטר הוא לא משמעותי אבל בפועל המרחק האבסולוטי הזה יהיה פחות נוח. דמייני את "הטיול" שצריך לעשות כדי להביא ביצה אחת מהמקרר אל הכיריים...

הבעיה השניה - שולחן האוכל חוצה את הצלע הזאת. כלומר לא רק שהצלע ארוכה אלא שצריך גם להקיף את השולחן כדי להגיע למקרר.

ויזואלית אני גם חושב שהאופציה של מטבח הר' פחות טובה:

שולחן אוכל בגובה 75סמ' באמצע המטבח נראה פחות טוב לדעתי לעומת משטחי העבודה שהם בגובה של 90-91סמ'.

ובנוסף לכך המטבח מעט ארוך ושטח שלו "לא מוגדר".

האופציה של מטבח ה-ח' נראית לי יותר טובה. גם אין הפרעה פונקציולית למטבח וגם נראה יותר טוב והשטח שלו נראה יותר מוגדר ויזואלית.

דרך אגב, את יכולה לבדוק גם אופציה להפוך את מטבח הח' למטבח מ' עם דלפק קטן ובו 2-3 מקומות ישיבה. כן תרוויחי כך קצת משטח שיש אך לא נפח אחסון.

זה ייצור מטבח קצת יותר סגור (לחיוב ולשלילה). מצד שני לפעמים הרבה יותר נעים לשבת גבוה על דלפק לכוס קפה במקום ליד שולחן אוכל.

עם זה מתאים לך, בשרטוט מדויק צריך לראות איך זה מסתדר עם סידור המטבח.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
קבצים מצורפים:

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אורך מגירות מומלץ 31 יול 2014 07:39 #10

לא רק עוזר, אלא עוזר מאוד מאוד !!

פשוט פתאום זה נראה לי הכי הגיוני ללכת על הח' (ולא על החטא של ה- ר'!!).

אשקול גם דלפקון.

תודה רבה רבה רבה !!

דרורה
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.208 seconds