שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בעיצוב מטבח

עזרה בעיצוב מטבח 30 אוק 2014 20:47 #1

הי עמרי,
שמחה שנתקלתי באתר שלך. אתה מצליח לעשות קצת סדר בכל הבלבול הזה...
רכשנו דירה מקבלן ואנו מתלבטים אם לבצע את המטבח אצל ספק מטעמו (אניס. כמובן בשדרוג..) או אצל נגר פרטי שהומלץ לנו.
אני מצרפת את תכנית המטבח שעשינו אצל אניס (מצטערת מראש על כישוריי הגרועים באיור :blush: ). יצויין כי גם הנגר הכין לנו תכנית כמעט זהה. בגדול שניהם הוסיפו לנו מעין חצי אי שהוא המשך של המטבח (ר'), ויוצר ח'. האי הזה ישמש לנו גם פינת אוכל ואורכו 180. כרגע אנו 4 (כולל תינוקת), ובאניס טענו כי ניתן להכניס 4 כסאות (אם כי זה נראה לי צפוף).
מאחר ואני חוששת שלא יהיה לי די מקום אחסון (בשרי חלבי, פסח וכו', שלא לדבר על כך שאין לנו מזווה ואצטרך לאחסן אוכל יבש), אשמח לעצתך בשאלות הבאות:
1. כרגע יש לנו מקרר רגיל שתופס 90 ס"מ. האם כדאי להקצות לו בבית החדש 100 ס"מ? שבאים על חשבון אחסון (אני לא רואה אותנו קונים מקרר מפלצתי אבל מי יודע).
2. לכיור כפול- קראתי כאן שהמלצת על ארון 90 ס"מ. משום מה באניס עשו חישוב שזה יהיה 93 ס"מ, ואילו הנגר - 100 ס"מ.
3. לגבי הקלפה- באניס הציעו קלפה 1.70 שתהיה "מרחפת", כלומר לא צמודה לארונות (ובהקשר זה כמה גובה רצוי שתהיה?) קראתי בכל מיני מקומות שקלאפה ארוכה יכולה להתעוות. הם עובדים כמובן עם בלום והמנגנון הוא HK. לעומת זאת, הנגר הציע 2 קלפות כפולות עם מנגנון HF (יש לה למעשה 3 תאים אם איני טועה) כאשר היא תהיה צמודה לקיר הימי ולארון הבילט-אין. העניין הוא שאני חוששת שהיא תהיה ממוקמת נמוך (אם אני רוצה שתהיה בגובה אחיד של ארון עליון) ואז לא יתאפשר לנו לשים דברים גבוהים על השיש. כמו כן, באניס כמובן אמרו שזה "כבד מדי", "לא יפה" ושעדיף למטבח כזה קלפה יותר מינימליסטית.
4. הנגר עוד מציע "להחיות" את הפינה שנושקת בין האי לצלע המשטח של החלון (ארון עם פתיחה של 40 ס"מ שניתן לדחוף לפינה שלו כל מיני דברים)

בקיצור, השאלה מה נראה טוב ופונקציונלי יותר באופן שלא יכביד על המטבח. האם הנגר מוסיף עוד ארונות כי זה עולה יותר? :unsure: או שהוא באמת מאפשר גם שטח אחסון רב יותר?

המון תודה...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בעיצוב מטבח 30 אוק 2014 20:58 #2

ועוד שאלה-
הנגר אמר שהוא משתמש בבירץ' לבנה ואילו באניס משתמשים בסנדוויץ' לבן 12 שכבות? (אם הבנתי נכון). מה יותר איכותי (או שזה אותו דבר :dry: )
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בעיצוב מטבח 31 אוק 2014 06:52 #3

היי גל,
טוב עשית שחיפשת מקור נוסף למטבח, עשויה להיות בחירה כלכלית נכונה כי רבים מספקי קבלנים התייחסותם לרוכשים כלקוחות כבולים אינה לטובת הלקוחות ותמיד טוב להשוות לספק חיצוני.
אני אחזור על המנטרה של תגובתי לכותב קודם, נגר הוא איש ביצוע ולא מתכנן!
במטבח קטן עם דרישות לאחסון רב, בין השאר בגלל אורח חיים דתי, חשוב התכנון המדוייק. הכיוון של הנגר הוא נכון אך לא מספק - אני בעד להוסיף אחסון לגובה, גם בארונות גבוהים או קלפות, כך שיהיה מקסימלי לשטח אך שלא יעמיס ויחנוק את התחושה במטבח. גם כיוון ניצול הפינות (בהנחה שלא מנסה למכור לך אביזר פרזול לפינה שהוא יקר מאד ולרוב לא משפר את תכולת האחסון) הוא נכון, ניתן למקסם אותו גם בחדר הגובל בפינה אם מתאים.
קשה לי לשפוט מכאן מי מנסה למכור לך יותר ומי דואג לעיצוב הכללי - כאשר המתכנן הוא גם המוכר יש מקום לאינטרסים, לכן אני בעד הפרדת רשויות... תכנון מקצועי וביצוע מקצועי, בלי ערבוב ביניהם.
לא בדיוק תשובה לשאלותיך אבל מקווה שנותן כיוון נכון. ספציפית רווח למקרר שאינו בילט אין הוא נדרש ו5 ס"מ מכל צד זה בסדר גמור. קלפה יש למקם לא פחות מ50 ס"מ ממשטח העבודה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בעיצוב מטבח 31 אוק 2014 09:33 #4

סורנה,
תודה על התשובה המהירה והכנה. השאלה היא האם מיקסום לגובה (כמו קלפות כפולות כפי שהנגר מציע), אינו יוצר את תחושת העומס ממנה אנו מנסים להמנע (ליד החלון למשל לא מתוכנן שום ארון עליון אז אולי זה מתאזן?). ועוד שאלה שאשמח אם יש לך תשובה לגביה- האם יש הבדל בין בירץ' לבנה לסנדויץ לבן?
המון תודה ושבת שלום
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בעיצוב מטבח 31 אוק 2014 10:48 #5

היי, בשמחה.
עומס עם מיקסום הקלפה - יכול להיות אך כלל לא הכרחי, בתחושת עומס יש הרבה משתנים שכוללים צבע, תאורה, חומרים ואיך זה מתקבל בתמונה המלאה של השטח הציבורי.
לגבי חומר הארונות, ידוע לי שסנדביץ' אדום נחשב האיכותי ביותר ובירץ' ליבנה הוא חומר חזק (וגם יפה בפני עצמו, בלי צביעה!) אך מדובר במונחי עומק מקצועיים לנגר, לא יודעת להבחין ביניהם בדקויות האלה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.160 seconds